Zaman: 09 Kas 2025 09:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 297 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Lancer Sportback Geldi
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 11:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Ben HB hastası birisi olarak çok beğendim.
resimlerini görüyorduk zaten neden türkiyeye getirmezler diye sorardım kendi kendime.

Kayınço için HB araç bakıyoruz colt alacaktık ama bunada yönelebiliriz.
Neden otomatiğini getirmezler anlamıyorum ya ASX geldi manuel bu geldi manuel.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 12:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
catalyst yazdı:
sinir kupu yazdı:
yav özelliklerde ön koltuklar ve 2. sıra koltuklar standart yazıyor. :D
Allah'tan opsiyonel değil

Ozellik isini TEMSA iyice sacmalamaya basladi sanki. 1980 model araclarda olan ozellikleri bile donanim diye yaziyorlar.

TEMSA Toyotayi birakali beri araba isini unuttu baya. Uvey evlat olan ve az sayida satis yapan mitsuyu zaten arabadan saymiyorlardi.

Arkadaşlar merhaba, ürün sorumlusu arkadaşla konuştum, o koltuk meselesinde malesef bir baskı karmaşası olmuş... Yani Isıtmalı Koltuk opsiyonundan, "hayır ısıtmalı olmayacak standart koltuk olacak" telefon görüşmesiyle, ajans/matbaa tarafında bu şekilde çıkmış... :) Ben PDF'den sildiricem en azından, komik olmasın tabi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 12:24 
Kullanıcı avatarı

vtecmaniaa yazdı:
güzelmiş walla... bişi şorcam emek tüzün

elektrikli arabaların piyaşaya girmeşiyle ilgili duyumlarınız nelerdir?

çünkü benzinli ve dizel araba üretimleri yavaş yavaş azalacak 5-10 şeneye kadar elektrikliler piyaşayı şaracak gibi şöylentiler dolanıyor

Elektrikli araba konusunu başka bir konu altında devam edelim. Biz satışa hazırız, iMiev TR specleri hazır, mevzuat henüz oturmuş değil ama %37'lik ÖTV uygulanması oldukça zorlar... Önümüzdeki dönemde ise, düşük emisyon hedeflendikçe motor maliyetleri yükseliyor, özellikle dizel araçlar için... Euro 5 normunda bir dizel motor maliyet açısından eskilerine fark atıyor... Euro 6 standartı gelince, daha çevreci dizel motorun maliyeti iyice yükselecek ve nihayetinde elektrikliye de bu yönde kayma olacak. 5-10 yıl sonra satılması beklenen her 100 araçtan 20'sinin %100 elektrikli olması bekleniyor (sübvansiyonlara ve teşviklere bağlı süre kısalabilir de).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 13:03 
Kullanıcı avatarı

badboy87 yazdı:
Sportback hoşuma gitsede bu tip motorlar ile tutulmaz ve fiyatı düşer kanatindeyim, acaba hala ses yalıtım problemi varmıdır? eğer hala varsa mitsu temsadan kurtulana dek mitsudan vazgeçebilirim, temsanın ne suçu var diyeceksiniz :) bu kasa 2008 de girmiş 2 yıldır bu problem her kullanıcının ortak problemi iken hala yeni gelenlerde bu problemi yaşıyorsak burda müşterileri iyi anlayıp japonyaya bildirememe gibi bir başarısızlık seziyorum, zira eski kasa lancerımın kitabında klima, yalıtım, süspansiyon vs. gibi şeylerin ülkeden ülkeye değişikliker gösterdiğini mevcut ülke koşullarına göre üretildiğini yazıyordu şimdi rusyadaki adama en kaliteli klimaya veya sunrofa ne gerek var dimi :D

Öncelikle arkadaşlar, tüm yorumlarınızı çalışma arkadaşlarımla paylaşıyorum. Birçok yorumunuzu kabul ediyor, ama düzeltilmekte olduğunu veya bir dönüşüm içinde olduğumuzu da iletiyorum. Yanlış yorumlara ise cevap yazmamayı genelde tercih ediyorum, ama bu sefer ki yorum için Temsa Global'e yapılan haksızlık karşısında cevap yazma ihtiyacı içine girdim.

Kaynağınız, ölçümleriniz veya tecrübelerinizin sizi bunları düşünmeye neden ittiğini bilmiyorum. İlk gelen Lancer'lardaki ses yalıtımı sorunu, paylaşılıp çözümlenerek, geliştirilmiştir ve 2008/2009/2010 model araçları belki kulağınızla belki ses şiddeti ölçen cihazlarla test ederek, giderildiğini ve bu yönde adımlar atıldığını görebilirsiniz. Burada en son sonuçda sizi tatmin etmeyen bir ses seviyesi var ise, bu artık Mitsubishi Japonya'nın çözümü sonrası ürünün özelliği olacak durumdadır, yani Temsa Global'in getirdiği ürünün değil, aynı serinin tüm dünyadaki ürünlerinde böyledir.

Mitsubishi'nin Türkiye'den sorumlu satış noktası ve teknik iletişim noktası, arkadaşlarımızın iletişim ve arayışıyla yorulmuş durumdadır. Japonya ile iletişimde olunmadığı, sorunların veya isteklerin iletilmediği düşüncesi tamamen yanlıştır ve haksızlıktır.

Sizden ricam, bizlere biraz daha inanmanız ve güvenmeniz.

Sizlerin bu şekildeki tüm yorumları konuya tesadüfen dahil olmuş ve denk gelmiş okuyucularda "Temsa Global, kötü distribütör, Japonya'yla bile iletişim kurmuyor", düşüncesi uyandırıyor, ama işin aslı böyle değil. Bu yüzden cevap yazma ihtiyacım büyüdü, biraz daha aydınlatıcı olmak istedim.

Bir gün bu kırgınlığınızı giderebilmek dileğiyle...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 13:05 
Kullanıcı avatarı

toşu yazdı:
resimlerini görüyorduk zaten neden türkiyeye getirmezler diye sorardım kendi kendime.

Merhabalar,

1.6 ASX ve 1.6 motorlu Lancer'ların, henüz otomatik vitesi Japonya'da üretilmedi, Mitsubishi'nin bu şekilde ürünü yok. Otomatik viteslerini biz de sabırsızlıkla bekliyoruz ve üretildiği zaman Türkiye'ye de getirileceğinden emin olabilirsiniz.

İlginize teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 16:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Emek bey
Sıkılmadan hepimizin sorularına cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 17:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
Kuzen bu aracı ben hiç beğenmedim fırtınadan önce ki cılız rüzgarlar bunlar bana kalırsa Mitsubishi bu köpek balığı kasasını gittiği yere kadar satabilme peşinde. Benim tercihim o dur ki Sedan kasanın karizmasına yakışmamış bir araç... Bedava vermedikleri müddetçe para verip almam...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 18:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yasin kardeş hele bir gelsin dünya gözü ile görelim. hemen kestirip atma. Benim tek takılıdığım taraf tüketim ve hızlanma verilerinin sedan versiyonundan düşük olması ve de hb kasa sebebiyle içeri ses alıp almayacak olması. hb beni de çok heyecanlandırmadı açıkcası. ben dizel versiyonunu bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 19:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
Yakıt tüketimi sedandan yüksek 0-100 hızlanması sedandan yavaş.ama çok milimetrik değerler bunlar.takılmamak gerek.arka kısım tasarımından olabilir.ayrıca sedandan uzunmuş.o küçük farkları bu durum etkilemiştir bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 19:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
precious yazdı:
Yakıt tüketimi sedandan yüksek 0-100 hızlanması sedandan yavaş.ama çok milimetrik değerler bunlar.takılmamak gerek.arka kısım tasarımından olabilir.ayrıca sedandan uzunmuş.o küçük farkları bu durum etkilemiştir bence.

mantıklı bi düşünce, sonuçta hb in arkasında oluşan vakum gücü sedanınkinden fazla.değerlerdeki farkı açıklar biraz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 20:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Bizim Lancer'ların niyeyse büyük ve heybetli oluşu fotoğraflardan hiç belli olmuyor daha doğrusu ben olduramıyorum :D ..Aslında bu da çok büyük bir araba ama nedense topalak çıkıyor :( Bu kadar güzel tipi olan bir makina nasıl bu kadar fotojenik olamaz anlamlandırılamadı tarafımdan.

Bilmiyom yaa..Çok hoş duruyor hele broşürdeki beyaz rengini ve tavandan yakalanan pozu görünce bir an dedim ki sportback mi alsaydık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 23:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
sinir kupu yazdı:
yasin kardeş hele bir gelsin dünya gözü ile görelim. hemen kestirip atma. Benim tek takılıdığım taraf tüketim ve hızlanma verilerinin sedan versiyonundan düşük olması ve de hb kasa sebebiyle içeri ses alıp almayacak olması. hb beni de çok heyecanlandırmadı açıkcası. ben dizel versiyonunu bekliyorum.

Kuzen sen yine kafana göre bakın dizeli gelirse senin arabayı bana satarsın artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ara 2010 23:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Özgür Turhan
Araç: 2009 Mitsubishi Lancer İnvite
Kan grubu: BRh+
Süper ilk fırsatımda inceleyeceğim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 02:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: İSMAİL
Araç: LANCER 1.5 İNVİTE
Kan grubu: 0RH
Emek Tuzun yazdı:
toşu yazdı:

Merhabalar,

1.6 ASX ve 1.6 motorlu Lancer'ların, henüz otomatik vitesi Japonya'da üretilmedi, Mitsubishi'nin bu şekilde ürünü yok. Otomatik viteslerini biz de sabırsızlıkla bekliyoruz ve üretildiği zaman Türkiye'ye de getirileceğinden emin olabilirsiniz.

İlginize teşekkürler,

yapmayın emek bey dışarıda satılan motor secenekleri cok daha zengin ve yurt dışındaki mıtsubıshı siteleri bile fark ediyor cok daha zengin icerige sahip http://www.mitsubishi-cars.co.uk/lancer/technology.aspx yazmış oldugum adresten arkadaşlar bakabilir motor secenekleri ve internet sitesi zenginligi cok rahat fark ediyor hatta 2 ay önce ben 24 kesintisiz danışma merkezini bir sorun nedeniyle aradım hala dönmediler kusura bakmayın temsa mıtsubıshı binek arac işini yapmayı bence hak etmiyorsunuz aracımdan memnunum kesinlikle satmayı düşünmüyorum uzun süre kullanmayı planlıyorum ama yeni aracalacagım zaman eger temsa bu ilgisizlikte kalırsa kesinlikle bir kez daha düşünürüm

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 08:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

caner-372 yazdı:
Emek Tuzun yazdı:
toşu yazdı:

Merhabalar,

İlginize teşekkürler,

yapmayın emek bey dışarıda satılan motor secenekleri cok daha zengin ve yurt dışındaki mıtsubıshı siteleri bile fark ediyor cok daha zengin icerige sahip http://www.mitsubishi-cars.co.uk/lancer/technology.aspx yazmış oldugum adresten arkadaşlar bakabilir motor secenekleri ve internet sitesi zenginligi cok rahat fark ediyor hatta 2 ay önce ben 24 kesintisiz danışma merkezini bir sorun nedeniyle aradım hala dönmediler kusura bakmayın temsa mıtsubıshı binek arac işini yapmayı bence hak etmiyorsunuz aracımdan memnunum kesinlikle satmayı düşünmüyorum uzun süre kullanmayı planlıyorum ama yeni aracalacagım zaman eger temsa bu ilgisizlikte kalırsa kesinlikle bir kez daha düşünürüm

ismail bey siz de yapmayı lütfen. ingiltereden örnek veriyorsunuz ama ingilterede henüz 1.6 lancer satışı bile yok. satılan 1.5'in sadece düzü var. şu ingilterede olup bizde olmayan 1.8 benzinli düz vites ve 2.0 dizel seçeneğidir ki 2.0 dizelizaten mitsubishi vw den alıyordu kendi dizeli 1.8 henüz ingilterede bile satışa başilamamış anlaşılan. ama mesela almanya sitesinde 1.8 dizel 2 farklı motor gücüile satışta. bu da demektir ki avrupanın 2 büyük ülkesinde bile birbirinden farklı motor seçenekleri mevcut.
satış rakamları zaten ortada olan bir marka modelin her bir motor seçeneği gelese ne yazar ki? ve siz zannediyor musnuz ki başka markaların avrupa ürünlerinin hepsi ülkemize geliyor. o euroncap'ten 5 yıldız almış modellerin kaç tanesi 5 yıldız almış donanımını getiriyor ülkemize. 5 yıldız almak için esp'nin üretilen modellerin %70 inde standart olması gerekiyor misal. ama bu avrupa sınırları içinde ve bizim ülkemiz bu %70 kotası içinde değil. ne renault ne ford esp'yi hala opsiyonel olarak veriyor. ama sorarssan 5 yıldızlıdır güvenlikte. bu sadece bir örnek. iyi bakın inceleyin her marka her model asla ülkemize tüm motor seçeneklerini getirmez.
ha temsa mükemmel mi çalışıyor? satış rakamlarının bu durumda olmasında hiç mi suçu yok? ama eleştirirken doğru yuerden eleştirelim. (telefonla size dönülmemesi konusunda da haklısınız bence)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 12:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Siz danışma numarasından bahsediyorsunuz :D ben size şöyle aktarayım torpidonun arkasındaki kalorifer fanından ses geliyordu çalışırken gittim servise söktüler baktılar balansı bozuk değişmesi lazım dediler şimdilik bunu yerine takalım yenisi gelince size alo deriz gelirsiniz takarız dediler tamam dedik çıktık 1 ayı geçti ne arayan ne soran geçenlerde aradım ne oldu diye arkadaşlar size ulaşacak dendi sadece, 1 hafta oldu yine kimse aramadı , bende salıverdim çayıra ne zaman arayacaklar bakalım tabi o zamana sadece fanla biterse bu iş :) burada servis ve temsa danışma hattını karşılaştırdım ki birisi yaptığı iş başına para alıyor birisi maaş alıyor, normalde servisin daha iştahlı olması lazım değil mi? ayrıca aracı satarken parça bulunabilirliği en yüksek araçlardan biri diyenleri ziyaret etmek istiyorum :) bu arada Aydın abi İngilterede 1.5 i beğenmeyene al sana 1.6lt 7 bg fark dersen bir daha oranın önünden bile geçmezler diye tahmin ediyorum :) her ülkenin motor ve kasa ihtiyaçları farklı önemli olan ihtiyaçları iyi sunabilmek ayrıca ingilterede abimin gördüğü ve bindiği kadarıyla anlattığı lancerla bizde ne yazık ki bazı konularda farklı, Emek bey haklı olabilirsiniz japonya ile gerekli iletişimde olabilirsiniz, çok çok çalışıyor da olabilirsiniz ama hak verirsiniz ki bu iş nihayeti başarısı satışa göredir çekik gözlerde birşeyler görüyor ki satışı bu kadar düşük olan bir ülkeye neden kafa yorayım diyor demek ki, burdan sonrasını satış stratejisinde değerlendirirsek hala beni sokakta çeviren taksiciler çok yakmıyormu bu araç benzinde nasıl biniyorsn diyorlar bu da demek oluyor ki şu broşürlerinizdeki dizelleri kıskandıran benzinli muhabbetini biraz paraya kıyıp tvlerde 10 sn lik bir reklam yapılsa satışlar artacaktır dolayısıyla japonlarında ilgisini çektikten sonra bizim sizden istediklerimizi sizde göğsünüzü gere gere isteme hakkınız olur yani bahsettiğiniz gibi size haksızlığı biz yapmıyoruz... artık kim siz karar verin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 12:32 
Kullanıcı avatarı

caner-372 yazdı:
Emek Tuzun yazdı:
toşu yazdı:

Merhabalar,

İlginize teşekkürler,

İsmail Bey, ben gönderdiğiniz linkte 1.6 otomatik vites seçenekli Lancer veya ASX bulamıyorum, Japonya'da da üretilmiyor. Bilgilerinize,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 13:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

@badboy87
kardeş olaya sadece 1.5-1.6 arasındaki 7 hp fark olarak bakma. ingiltere emisyon ve buna bağlı vergilendirme konusunda çok hassas bir ülke. 1.6 ise 1.5'in tersine euro 5 motora sahip ayrıca yakıt tüketimi düşük bir araç.
o açıdan bakınca ingiltere 1.5 yerine 7 hp için 1.6 getirseler önünden geçmezler diyporsun ama almanyada 1.6 satılmaya başlandı. aynı şekilde ingilterede 2.0 dizel duruken almanya 1.8 dizele geçti. yani ülkeden ülkeye fark ediyor iddiamı hala sürdürüyorum.
yine belirtmeliyim ki sevis ve temsa ile ilgili şikayetlerinize bir lafım yok. ben sadace gelen gelmeyen modeller üzerinden konuşuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 13:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

bu arada almanyadaki 1.6 motorlar AS&G sistemine sahipmiş. şehir içi 7.3 litre görünüyor tüketimi. 0.4 litre de aman aman bir fark değil bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 17:34 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar, burada konu olan İngiltere'de Mitsubishi markasının 2009 yılı pazar payı %0.56 olarak yayınlanmıştır. Yani Türkiye pazar payı İngiltere'nin önündedir. Bilgi olarak eklemek istedim, teşekkürler.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 297 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye