Zaman: 15 Kas 2025 11:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 19:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
yaklaşık 2 aydır lancer kullanıyorum, sadece bir kere virajda savrulmadan dolayı ASTC devreye girdi, onda da benim farkedemediğim yoldaki buzlanmadan dolayı. Zaten sonrasında ışık hızıyla topladı kendini. Kısacası yol tutuş bakımından benim için fazlasıyla iyi :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 20:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: erkan
Araç: lancer 1.6 inform
Meslek: asansör süpervisör
Kan grubu: B -
LANCER yol tutuşu konusunda bir TREN le yarışacak kadar YETERLİDİR....RAY da gidiyormuşçasına STABİL ve SABİT tir...

Yüksek hıza çıktığında bile bunu anlayabilirsiniz....viraja girer ve çıkar..olay bitti...

Aksini iddia eden arkadaş varsa araştırsın....

Gerçeği kendi de görecektir....
Saygılarımla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 21:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Uğur
Araç: 2011 Lancer Invite SportSedan MT Sunroof
Meslek: Pazarlama Müdürü
Kan grubu: B(+)
E orijinal yanak 60 iste. Ben 60 kullanırken gayet memnundum

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?wzspqh

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 21:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
erkan17 yazdı:
LANCER yol tutuşu konusunda bir TREN le yarışacak kadar YETERLİDİR....RAY da gidiyormuşçasına STABİL ve SABİT tir...

Yüksek hıza çıktığında bile bunu anlayabilirsiniz....viraja girer ve çıkar..olay bitti...

Aksini iddia eden arkadaş varsa araştırsın....

Gerçeği kendi de görecektir....
Saygılarımla...

subaru kullanana kadar ben de buna inanıyordum ama rayda gitmek gibi bir hissi subaruda görmelisiniz asıl. tabi karşılaştırılmaz ama ray örneğini görünce belirtmek istedim. o hissi aylarca yaşadım biliyorum.
aaaah ah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 22:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Araca ne zaman arkadaşlarım binse çok sert kullanıyorsun diyorlar halbuki alakası yok yanlızca virajlara biraz hızlı giriyorum galiba (farkında değilim, araç yolda durduğu sürece kime göre neye göre hızlı :D), ya da logar kapaklarından kurtulmak için ani hareketler yapıyorum, bilemiyorum. Sonuçta lancer'a fena alıştık başka araç olsa kendimi bariyerlerde bulacağım heralde :D Tabi bir de sinirlendiğim zaman 1.8'i konuşturuyorum zaten gazı kökleyince CVT 6k devire dayıyor normalde 1800 devirde gireken gram motor sesi gelmediği için bir anda yarıştaymışsın gibi bir ses çıkıyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 22:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: efe
Araç: swift
Meslek: hukukçu
Kan grubu: a+
peki tam su ana uygun olacağını düsündüm bu sorunun..bu kule gergisi ne kadar farkettirir galiba 1.8 lerde var bu..bunu 1.6 ya uygulasak ne kadarlık bi sonuc alarız tahmin edebilen var mı..ör bi subaru olur mu o zaman

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 23:07 
Kullanıcı avatarı

yine de taktırmıs olan bi kişinin taktırmadan önceki ve sonraki haliyle ilgili yorumu çok merak ettim doğrusu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2012 23:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Zipliyor diyen 2 üyeden biriyim. Burada tekrar açıklama yapmam gerektiğini dusunuyorum. Bir kac gun önce yeri geldi tekrar söylemiştim. Benim önceki aracim carisma idi ve daha oturakli daha ağır bir havasi, hissi var ve carismadan lancer'a geçince boyle hissettim dedim. Dikkat edin diger mesajımda da altını çiziyorum HİS kelimesini kullandım ve alıştığımı bu hissi yasamaz oldugumu söyledim.

Ben demedim ki virajlarda guven vermiyor savruluyorsunuz ve Emniyetsiz. Aksine aynı yolda önceki aracımdan cok daha hızlı virajlara giriyorum. İçindekiler kapılara yapisirken lancer çizgisini hic bozmuyor. Unutmadan lastik basinclari fabrika çıkışı 36-38 arasi oldugunu belirtmiştim bunun da ayrı bir tartismasını yaptık. Zira katalog ve kapı ici degeri bu sekilde idi.

Ben ve diger zipliyor diyen akerimoglu bunun dusuk hızda bozuk yolda viraj aldığımızda hissettiğimizi dile getirdik. Burada her ikimizin de carismadan geçtiği unutulmamalı bence ve carismadan sonra lancer kullanan bir kisi eminim neyi kastettiğimizi cok iyi anlayacaktir. Suspqnsiyon sertliği ya da baska bir etken bilemem ancak kendi adıma ben boyle bir hisse sahip oldum ve garibime gitti. Tekrar da söylüyorum dusuk hız bozuk yolda arka salar gibi his veriyor adeta tekerlerin yerle teması kalmamış gibi tarif ediyorum bunu da. Bu sözüm de tamamen kendi ifademdir. Yanlış bir fikir vermesin. En güzeli deneyin aklınızda soru isareti kalmasın. Yolunuz düşerse de buyrun beklerim Safranbolu'ya. 140 ile Kirec Ocagi mevkiindeki viraja da gireriz sonra 10 km hizla hopluyor hissi veriyor dediğim yere de gideriz.

Kalın sağlıcakla . . .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 00:44 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Lancer, fiyatına göre Türkiye' de rakipsizdir.
Donanımında konfor manasında eksikleri olduğu gibi, güvenlik manasında emsallarine nazaran fazlalıkları haizdir.

Artı ve eksileri bir kenara bırakalım kulandığım araç 10' u aştı, ilk defa köşeleri dönerken görüş alanına girdiğim yayalar "ARABAYA BAK" diye kendi kendilerine konuşuyorlar. Bu tarz bir araca sahibiz. Bu lükse Türkiye' de, bu fiyata yalnızca Lancer' la sahip olabilirsiniz.

Geri kalan ince detaylar, diğer tabirle teferruatlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 08:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

110 bin km olmasa satmazdım zati vedo.

Kule gergisi için şunu diyeyim. İnce yanakta ile yarıor diye biliyorum. Yani 18 jant kullanan 1.8 lancer için uygun ve gerekli belkide ama kalın yanak lastikte bir manaso olmuyormuş. Zamanında serviste böyle demişlerdi diye hatırlıyorum. Bana da mantıklı gelmişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 11:14 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Durumu anlatan güzel bir test;
http://www.youtube.com/watch?v=aZs978yO ... re=related

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 15:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

japon için değil ama piyasa için çok kardeş. 100 bin üzeri araca insanların nasıl baktığı malum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 17:30 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
sinir kupu yazdı:
110 bin km olmasa satmazdım zati vedo.

Kule gergisi için şunu diyeyim. İnce yanakta ile yarıor diye biliyorum. Yani 18 jant kullanan 1.8 lancer için uygun ve gerekli belkide ama kalın yanak lastikte bir manaso olmuyormuş. Zamanında serviste böyle demişlerdi diye hatırlıyorum. Bana da mantıklı gelmişti.

sanki japon için o km çokmuş gibi konuşuyosun sende :)

Japon icin cok degil zaten ama Turk icin cok :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 22:00 
Kullanıcı avatarı

hımm anladım yanak inceldiği için virajda d,ğer teker azcık havada kalıyo kule gergisi de işe yarıyo ve yakınlastırıyo yere.. tesekkürler hepinize gayet her konuda çok açıklayıcı oldunuz sağolun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 02:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
nightmare115 yazdı:
Zipliyor diyen 2 üyeden biriyim. Burada tekrar açıklama yapmam gerektiğini dusunuyorum. Bir kac gun önce yeri geldi tekrar söylemiştim. Benim önceki aracim carisma idi ve daha oturakli daha ağır bir havasi, hissi var ve carismadan lancer'a geçince boyle hissettim dedim. Dikkat edin diger mesajımda da altını çiziyorum HİS kelimesini kullandım ve alıştığımı bu hissi yasamaz oldugumu söyledim.

Ben demedim ki virajlarda guven vermiyor savruluyorsunuz ve Emniyetsiz. Aksine aynı yolda önceki aracımdan cok daha hızlı virajlara giriyorum. İçindekiler kapılara yapisirken lancer çizgisini hic bozmuyor. Unutmadan lastik basinclari fabrika çıkışı 36-38 arasi oldugunu belirtmiştim bunun da ayrı bir tartismasını yaptık. Zira katalog ve kapı ici degeri bu sekilde idi.

Ben ve diger zipliyor diyen akerimoglu bunun dusuk hızda bozuk yolda viraj aldığımızda hissettiğimizi dile getirdik. Burada her ikimizin de carismadan geçtiği unutulmamalı bence ve carismadan sonra lancer kullanan bir kisi eminim neyi kastettiğimizi cok iyi anlayacaktir. Suspqnsiyon sertliği ya da baska bir etken bilemem ancak kendi adıma ben boyle bir hisse sahip oldum ve garibime gitti. Tekrar da söylüyorum dusuk hız bozuk yolda arka salar gibi his veriyor adeta tekerlerin yerle teması kalmamış gibi tarif ediyorum bunu da. Bu sözüm de tamamen kendi ifademdir. Yanlış bir fikir vermesin. En güzeli deneyin aklınızda soru isareti kalmasın. Yolunuz düşerse de buyrun beklerim Safranbolu'ya. 140 ile Kirec Ocagi mevkiindeki viraja da gireriz sonra 10 km hizla hopluyor hissi veriyor dediğim yere de gideriz.

Kalın sağlıcakla . . .

zıplıyor diyen iki üye var derken evet seni ve akerimoğlunu kastettmiştim bende ama yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir suçlama mahiyetiyle söylemedim.ve bende zaten bu durumun bir his ten ibaret olduğunu bende söyledim.bende daha enteresan bişey söyleyeyim siz arka tarafın yoldan ayrılıyormuş gibi bir his verdiğini söylediniz ya ben bu hissi ön taraftan aldım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 09:48 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
zıplıyor diyen iki üyeden ikisi :D size sesleniyorum : bunların müsebbibi sizsiniz :D

Opethçim,

konu sonuçlanınca başlığa sonucu yazar mısın ? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 11:34 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
nightmare115 yazdı:

Kalın sağlıcakla . . .

zıplıyor diyen iki üye var derken evet seni ve akerimoğlunu kastettmiştim bende ama yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir suçlama mahiyetiyle söylemedim.ve bende zaten bu durumun bir his ten ibaret olduğunu bende söyledim.bende daha enteresan bişey söyleyeyim siz arka tarafın yoldan ayrılıyormuş gibi bir his verdiğini söylediniz ya ben bu hissi ön taraftan aldım :)

Aynen yuksek hizda dik viraja girerken direksiyonu aniden cevirdigimde onden kayiyormus hissine kapiliyorum su ana kadar hic kic atma ya da esp devreye girme olmadi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 13:01 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
_opeth yazdı:
oldu mu :)

süper süper :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 16:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Arkadaşlar tarafımızca geçerli açıklamanın yapıldığını düşünüyorum. Bu kadar mu büyük günahımız :D konu sahibi arkadaşa test etme teklifinde de bulundum. Ben ve akerimoglu ikimizde carisma kullanıcısı olduğumuzu zaten belirttik. Farklı segmentten geçince bu hissi yadırgadığımız için dile getirdik. Her türlü viraja güvenle girebiliyoruz, lancer bana mısın demiyor. Yorum yaptığımız konuyu negatif yön olarak saymadık, zira virajlarda LAncer'in Maşallah'ı var.

Ben herkes gibi boyanın ince - çabuk zarar görmesi ve tıkırtı zırıltıdan şikayetçiyim. Güvenlik olarak bir sözümüz olamaz. Gülü seven dikenine katlanır misali bunları da gözüm görmüyor zaten. Düşünen arkadaş virajda zıplıyor salıyor güvensiz olarak algılamasın. Sözü edilen mesele bu değildir, bu böyle biline

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 17:14 
Kullanıcı avatarı

baslığın açılması bence bu aracı alacak olan biçok kişiye faydalı olacaktır..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye