Zaman: 07 Kas 2025 23:09

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 03:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhan
Araç: mitsubishi lancer 2005
Meslek: basın yayın
Kan grubu: o po
Sayın Ferhat Cıra ustanızı anlamak zor.30 yıllık bir is omru sonrası kendini bitirmis contayı yakmıs gibi laflar etmis.Neyse milletimizin genel ozelliklerinden bir anlamadıgı konularda uzman olması bilmese de bilir dvranması ne neticede rezil olunması fasit dairesi...Magnezyum subaplar 2000 li yıllardan sonra hemen her aracta kullanılmaya basladı gecen yy in teknolojileri ve metalurjik degisimleri artık kullanılmıyor.Aluminyum olan kapakların supap yataklarında sim ya da baga da denir ısı ve darbeye karsı farklı metal yapıları kullanılır.Bunlar sertlik dereceleri Rockwell standartlarıyla olculen ve uretim sırasındaki ısıl islem dayanımlarının tumunu yanma yani metaldeki yapısal bozukluga varma surecini tespit eden standartlarda yaparlar.Aynı sertlikteki malzemeler yuey alanlarında opusturulmezler.Ornegin kapagınız baskılandırılmıs baga ve opusen subapların sertlik ve ısı direncleri farklıdır.Otomobil motoru ureticileri bu hesaplamaları benzinli ve diesel araclar icin yaparlar.LPG li araclara ozel bir AR GE yapılmaz.Lpg ulkemizin malesef acı bir gercegi olmakta kimse bu yakıtı cevreye daha az salınım yapmak icin degil ekonomik nedenlerden oturu kullanmakta.Forumların tumunde ben lpg kullanırım abi az harcarım cok kacarım takmadan olmaz gibi harcı alem laflar akla mantıga sıgmayan tartısmalar goruyorum.Aracınız teknik olarak LPG li degildir ve bu yakıtla clısmak uzere imal edilmemistir.Ustundeki yazılımı yanıltan et yiyen aslana ot dayayan bir mantıkla giden bir sistem lpg ci arkadaslara hayırlı olsun bol kazanclar dilerim.Ama garip hesaplardan biri de su kadar binerim bu kadar arıza cıkar o da su kadr tutar yine de karlıyım bak ne guzel tumceleri kisinin sadece kendini sogutması gibi ancak..Sonra haytında ilk kez Lancer gormus ustanız motoro omur bicer dogmamıs bebege don da bicer alır arabanızı ilk stajını da yapar asılır kasılır ortalarda gezer siz de bu tip hıyarların beslenme alanı olur cıkarsınız.Hani arabanızın orjinalligi.Aracınız artık Mitsubishi Lancer mi yoksa ne...Ekonomi yaparsınız pimi cekilmis bomba gibi gezersiniz kapalı otoparklar yask olmasına ragmen tuplu araclarla dolu malesef siz de kapalıya koyuyor musunuz...Yok araba koc gibi oldu tazı gibi kactı ama acaba kac yaktı manyaklıgı lpg cilerin akıl zorudur bence ha bire ayarcıya tasınırlar ustaları olacak uzmanlara ayar cektirtip dururlar baba az gitsin cok kacsın cok kacmasın cok gitsin yok duzde su yokusta bu benzinle aynı gaz tastamam bizlere gore ver gazı ustaya o yapsın ayarı sen al gazı araba olsun tazı.Aracınıza iyi gunlerde binmenizi dilerim ama bu forumda tupten kaynaklı arızalarla bazılarını yormayın yahu gidin sizin ustalarınız bizden iyi bilir onlara danısın cok rica ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 04:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhan
Araç: mitsubishi lancer 2005
Meslek: basın yayın
Kan grubu: o po
LPG li arac subap yakar..Mercedes de yakar Mitsubishi de yakar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ara 2013 12:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Mitsubishi Lancer 2009
Meslek: Mühendis
Üst kapak almanıza gerek yok Üst kapak contası yetiyor onun da orjinalinin servis fiyatı 200 TL gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2015 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: zabun
Meslek: serbet meslek
Öncelikle herkese selamlar.Ferhat hocam anlattığınız olay bire bir benim aracima da uyuyor.2010 1.5 invite var bende de bununla ilgili sizinle yada subapla ilgili deneyimi olan birinden yardım istiyorumistiyorum. Arabam dogru düzgün yokuş çıkmıyor çekiş düz yolda bile çok kötü klimanin birinci kademesinde bile tekliyor. Birde sürekli stop ediyor.numaramı yazayim yardim eden olursa cok sevinirim 05432762022 cagri mesaj atan olursa dönüş yaparim iyi gunler diliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2015 13:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Mitsubishi Lancer 2009
Meslek: Mühendis
jazz_ysn yazdı:
Öncelikle herkese selamlar.Ferhat hocam anlattığınız olay bire bir benim aracima da uyuyor.2010 1.5 invite var bende de bununla ilgili sizinle yada subapla ilgili deneyimi olan birinden yardım istiyorumistiyorum. Arabam dogru düzgün yokuş çıkmıyor çekiş düz yolda bile çok kötü klimanin birinci kademesinde bile tekliyor. Birde sürekli stop ediyor.numaramı yazayim yardim eden olursa cok sevinirim 05432762022 cagri mesaj atan olursa dönüş yaparim iyi gunler diliyorum.

Sıkıntı yaratma kendine hocam Öncelikle aracın LPG lidir muhtemelen yazmamışsın ama. Neyse Mitsubishi servisine git yan sanayi sübap takımı temin etmelerini iste üst kapak contası mutlaka orjinali olsun işçilik dahil 1000-1250 TL gibi bir masrafın olacak ama sonrasında huzura ereceksin benim gibi :) Geçmiş olsun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 May 2015 00:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: zabun
Meslek: serbet meslek
Evet hocam en önemli şeyi yazmamışım harbiden lpg li vialle marka teşekkür ederim ankarada bilinen taninan usta varmi Bildiginiz arabayi yaptirabilecegim bi de ferhat hocam tel numaranizi alabilir miyim musait olursanız 1_2 sorum daha varda:) iyi günler cumleten

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: