Zaman: 10 Kas 2025 09:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 94 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Kas 2010 17:39 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Bilal kardeş bilgisayar mühendisi olarak karşıyık demişsin ama ben katılmıyorum. Bence (bir yüksek mühendis ve akademisyen olarak 8) söylüyorum tabi bunları) işini, İngilizce'yi ve de Türkçe'yi bilen bir kişi tarafından yapılmalı sadece.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Kas 2010 01:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
sinir kupu yazdı:
Bilal kardeş bilgisayar mühendisi olarak karşıyık demişsin ama ben katılmıyorum. Bence (bir yüksek mühendis ve akademisyen olarak 8) söylüyorum tabi bunları) işini, İngilizce'yi ve de Türkçe'yi bilen bir kişi tarafından yapılmalı sadece.

Aga ne kadar cevirsen bir cok teknik terimi ceviremiyorsun. Yok yani yapacak birsey yok. Ha o an cevirmen birsey uyduruyor oluyor ama onu da sonradan okuyunca kendisi bile anlayamiyor.

Neyse bu konuyu farkli bir platformda tartisiriz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2010 21:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhanproject
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8 CVT
Meslek: grafik tasarımcı
Kan grubu: 0Rh+
1.8 le ilgili güzel bir auto test videosu;
http://www.autotube.cz/autotest/94-mits ... video.html

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2010 22:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Kan grubu: A+
Video için çok teşekkürler. Aracımın resimlerini koymaya gerek kalmadı, rengi ve arkadaki spoiler'ına kadar (alırken serviste taktırmıştım) hepsi aynı. Bir kez daha hastası oldum keratanın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2010 22:54 
Kullanıcı avatarı

gokhanproject yazdı:
1.8 le ilgili güzel bir auto test videosu;
http://www.autotube.cz/autotest/94-mits ... video.html

Yolda giderken guzel duruyormus kerata :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2010 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
test eden kişi performanstan vites değişiminden pek memnun değil gibi geldi bana

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2010 15:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: gokhanproject
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8 CVT
Meslek: grafik tasarımcı
Kan grubu: 0Rh+
precious yazdı:
test eden kişi performanstan vites değişiminden pek memnun değil gibi geldi bana

evet devirdeki ivmelenmeden memnun değil ve devirlenirken çıkardığı sesten oysa okadar tatlı bir ses ki :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Kas 2010 13:45 
Kullanıcı avatarı

mustafaamac yazdı:
Eco mode'un fotoğrafını çekmeye çalışacağım çünkü duruken genelde sönüyor.
Cam için servisle görüşeceğim teşekkür ederim. Ayrıca vites bilgilendirmeside benim için çok değerli oldu.
Fan konusunda haklısınız, fan ön camdan gelecek şekilde ayarlanmıştı, sizi tebrik ederim. :)
Radyo konusunda mesajı aldım demek radyoda sorunlar yaşayabiliriz çünkü uzun yıllardan beri İstanbul'da aynı yollardan geçerek farklı arabalar kullandım. Ancak cızırtı duymadım. Acaba anten güçlendirilebilir mi diye düşünüyorum.
Aracın bilgi ekranı kırmızı. Tam emin değilim ama sadece bu renk sanırım. (Bakıp bilgi veririm)
Ayrıca görüş ekranına aydınlatma için koydukları ufak düğmenin sadece aydınlatma için kullanılması biraz garip olmuş.
Aracı Ataşehir Ulugöl'den (C4'ü de oradan almıştım) bayağı pazarlıktan sonra iyi bir fiyata bıraktılar. Ayrıca benim eski aracıda iyi bir takas fiyatına aldılar. Satan arkadaş zararında sattığını söyledi ama sanırım bunu artık herkes söylüyor. Dediğine göre Ötv indirimden sonra en ucuz aracı ben almışım.

bende dün aynı yerden fiyat aldım bana biraz fazla gibi geldi fiyatı :( ama söylediğinize göre pazarlık yapıyorlar bende epey muhabbet ettim ama kesin kararımı vermediğim için pazarlık etmedim elinde 3 tane siyah olduğunu ama sattığını söyledi sanırım biri sizin biride beraber aldığınız beyfendinin :D sizin ne kadara aldığınızı merak ettim pmden söyleyebilirseniz sevinirim ayrıca aldığınız yerle ilgili bi şikayetiniz vs. varsa paylaşırsanız bende fikir sahibi olurum sayenizde cevabınızı bekliyorum kazasız ve keyifli sürüşler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Kas 2010 20:32 
Kullanıcı avatarı

Aracım 1650km oldu ve bugün ilk 1000km bakımı için servise gittim.

Nasıl oluyor anlamıyorum ancak benim aracın camları kumanda ile uzaktan kapanmıyor. Ayrıca dead-lock diye bir kilit sisteminden bahsediyordu kılavuzda ancak o ayarda bilgisayarda çıkmadı.

Sadece aşağıdaki ayarları değiştirebildik;

Aracın kapıları kumanda ile açılınnca eğer hava karanlık ise daha önceden sadece parklar yanıyordu, şimdi farlar ile birlikte yanıyor.
Araç kumanda ile açıldığında 4 kapı birden açılıyordu, şimdi sadece sürücü kapısı açılıyor, bir kez daha basılırsa diğer kapılarda açılıyor.
Camlar araç durduktan sonra 30sn içinde kapatılabiliyordu bunu 120sn yaptık ancak anahtarı kontaktan çıkarınca tüm elektrik kesiliyor. Yani biraz anlamsız oldu çünkü sürücü herkesin camları kapatmasını beklemeli ve sonra anahtarı çıkarmalı.
Kapılar maalesef otomatik kilitlenmiyor. Ama ilginçtir, otomatik açılıyor. Vitesi P 'ye aldıktan sonra kontak kapandığında tüm kapılar otomatik olarak açılıyor ancak kapıları kontrol eden akıllı bir mekanizma olmadığı için kapılar kilitli olsun-olmasın her kontak kapandığında kapı kilitleri açık pozisyona getiriliyor.
Cam silecekleri için Otomatik Yağmur, otomatik hız ve bir seçenek daha vardı. Bu ayarı Yağmur olarak bıraktık, ilk ayarlanmış halide buydu. Ayrıca sileceklere su sıkılması ile ilgili acayip bir Türkçe kelime vardı ama şimdi aklıma gelmiyor. Ben ilk kez gördüm.
Farların yanması için karanlık değeri vardı, aydınlık, karanlık, çok karanlık vs. Bunu değiştirmedik.
Araç kilitlendikten sonra 30sn farlar açık kalsın seçeneği aktif ancak bu nedense çalışmıyor.
Sinyal ile ilgili bir ayar vardı ama gerçekten Türkçe olmasına rağmen ne olduğu anlayamadık, tahmin bile yapamadık.

Bilgisayarda çıkan Menü keşke Türkçe olmasaydı çünkü anlaşılmaz terimler var ancak servisteki arkadaş acaip iyi tahminler yaptı. Bir kısmını bulduk ama bulamadıklarımızda oldu. Örneğin otomatik araç çalışma geri bildirimi - Kapalı diye bir seçenek var, ne işe yaradığını anlamadık çünkü benim aracım uzaktan çalıştırılmıyor (yada bana söylemediler)
Aracın seri numarasına göre değiştirilebilir özellikler otomatik olarak çıkıyormuş, bu nedenle çıkmayan özelliklerin -Örneğin cam açma kapama- aktif edilemeyeceği kanaatine vardık.

Herkese selamlar,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2010 18:23 
Kullanıcı avatarı

"Aracın kapıları kumanda ile açılınnca eğer hava karanlık ise daha önceden sadece parklar yanıyordu, şimdi farlar ile birlikte yanıyor."

Bu dediginiz ozellik ve yukarida yazanlarin bazilari da sanirim bende yok.

Ilginc ama partiden partiye degisiyor demekki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2010 22:59 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

evet o özellik benim araçta da yok sanırım. ayrıca sadece sürücü kapısı açılışı da yok sanırım.

aracın p ye alınca kapıların açılması olayı benim eski araçta da (1.5 at) vardı. ama servis doğru bir uyarı ile tavsiye etmedi. hırlısı var hırsızı var. diyelim sizi birisi durdurdu siz de gayri ihtiyarı p ye aldınız o zaman arka kapılar da açılmış olacak. ben de o özelliği kullanmaktan vazgeçmiştim.

dead lock bizim ülkeye gelen araçlarda yok bildiğim kadarıyla. o özellik açık olunca siz 2 kere kapama düğmesine basarsanız anahtar üzerinden araba içinden birisi dahi arabanın kapısını açamıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2010 16:43 
Kullanıcı avatarı

Gecenlerde biraz kalkis testi yaptim.

Oncelikle sunu soylemeliyim ki, manuel ve otomatik mod arasinda cok fark var. Soyle fark var: Otomatik modda gazi dipleseniz de ya tam gaz vermiyor, ya da surekli degisken sanziman oranlari yuzunden belli bir kayip soz konusu. Cunku manuel mod ile oto. mod hizlanmasi arasinca cok ciddi fark var. Manuel modda deli gibi hizlaniyor araba. Koltuga yapistirmasindan bile farkediyorsunuz farki.

100'e kadar cikmadigim icin saniye olarak 0-100 olcumu yapmadim ama yukarida yazdigim olay bariz belliydi.

Zaten katalogdaki 0-100 olcumleri de manuel modda yapiliyor. Demek ki manuel mod hakkaten daha iyi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2010 19:36 
Kullanıcı avatarı

Aslinda ayni testi bende yapmak istiyorum. Birde aracin donuslerini merak ediyorum. Nerden itibaren arka kismi kaymaya basliyor acaba. Sert ve kaygan olmayan bir virajda denemek istiyorum. Kar uzerinde eski aracimla el freni ile 180 derece donmustum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 11:35 
Kullanıcı avatarı

Bu araci dondurmek baya zor bence :)) Ben Colt'la da cok sert direksiyon hareketleri yapardim, yani yolda cikisi veya sokagi kacirmamak icin son anda direksiyonu kirmak gibi, lancer ile de yaptim, hic banamisin demedi. ESP'nin bile devreye girmedigini dusunursek zor. ESP testlerindeki gibi aniden bir yone, sonra hemen diger yone kirarsan belki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 15:50 
Kullanıcı avatarı

İşte şimdi daha da meraklandım. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 17:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben 0-100 denemesi yapıp videoya çektim ama gece olduğundan ve de arkadaşın düzgün tutamamasından çok net olmadı. hem manuel hem de otomaitkte denedim. düzenleyip koyacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 20:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
ben 1.5 le biraz isteyerek birazda istem dışı tehlikeli bi deneme yaptım.arabaya bikere daha aşık oldum.çok keskin vede dışa doğru eğimli bir viraja bayağı bi hızlı girdim hızda kesmedim üstelik yol dar ve yanımda bi minübüs vardı onu solluyordum.çok hızlı girince arkası atacak sandım bi karambol oldu direksiyonu bi sağ bi sol yaptım keskin hareketlerle.orada ne yaptı araba anlamadım ama virajda ve o dar alanda yola soktu kendini tutundu.değişik bişeydi sanki ilahi bişey tutup düzleitirdi arabayı.bende böyle olduysa 1.8 in yol tutuşunun daha mükemel olacağını anlayabiliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2010 22:54 
Kullanıcı avatarı

selam,başka konu başlığına yazmıştım ama cevabı burada aldım,bircok bayinin iddia ettigi gibi değimiş,1.8 deki cvt şanzıman yokuşta kaçırıyormuş. sanırım başka bir secenek bakacağız cünkü eşimde colt 1.3 amt var ve bu kaçırma olayı yüzünden aracıyla arası iyi değil,kaçırmayan araba diye tutturdu.. peki lancerin 1.5 otomatiği kaçırıyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 01:28 
Kullanıcı avatarı

Basliginizi gorseydim ceaplardim. Dedigniz gibi arac yokusta kaciriyor. Ancak yokusun oldukca dik olmasi lazim. Yoksa tork gucu belli bir egime kadar araci tutuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2010 11:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

1.8 aracın kaçırmasını colt ile kaşılaştırmayın bile. o bakımdan bir endişeniz olmasın. ve emin olun 1.5 daha fazla kaçırır. sonuçta ikisi de tork konverötürüne sahip ama 1.8 motorun torku daha yüksek. Öbür başıkta da açıkladım ama yine söyleyeyim öyle endişe edecek kadar bir kaçırma yok. ve ancak gerçekten dik diyebileceğiniz yerlerde kaçırıyor.
Öbür başlıktaki mesajları da siliyorum o halde. madem burada yazıştık.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 94 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye