Zaman: 09 Kas 2025 09:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 297 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Lancer Sportback Geldi
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Lancer
Meslek: Sales&Marketing Executive
Kan grubu: 0rh+
Emek bey merhabalar acaba lancer ralliart sedan modeli Türkiye'ye gelmesi gibi bir ihtimal var mı ? Şuan 1.5 kullanıcısıyım Almanya'da bir arkadaşımda ralliart var aracından çok memnun bende teknik bilgilerini görünce şok oldum, eğer bu aracın ülkemize gelme olasılıgı varsa mart ayına kadar beklemeyi düşünüyorum olmadı yolumu evo ile devam etmeyi planlıyorum teşekkürler.

Cihan Katmer

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 23:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
sinir kupu yazdı:
yasin kardeş hele bir gelsin dünya gözü ile görelim. hemen kestirip atma. Benim tek takılıdığım taraf tüketim ve hızlanma verilerinin sedan versiyonundan düşük olması ve de hb kasa sebebiyle içeri ses alıp almayacak olması. hb beni de çok heyecanlandırmadı açıkcası. ben dizel versiyonunu bekliyorum.

Yahu yiğidim gelmesin Allah aşkına gelen arabaya bak 1.6 invite düz vites düz vites araç mı olur arkadaş 2011 bir aydan az bir zaman var büyükşehirde düz vites kullanmak (maddi imkansızlıkları dışarıda tutarak söylüyorum ve dizel tercih edenleri tenzih ediyorum) ne büyük saçmalıktır zaten anlamış değilim... Koskoca Mitsubishi ben olsam hepsini birarada üretir çıkarım ne bu böyle ya taksit taksit Mitsubishi Türkiye'yi sallamıyor bence kuzen... Burda bi fabrika kursa anlayacak burdaki potansiyeli yahu sevgili emek tüzün ve colt ve lancerdan sorumlu sevgili hanımefendi isminiz aklıma gelmiyor. Ve Temsa'nın başındaki sevgili üstadlar artıkın yeter bu japonlarla nasıl iletişim kuracaksanız kurun şu otomobilleri otomatik vites üretsinler artık AMT hepimiz için uygun olduğu gibi CVT de biz Türkler için uygundur yeter ki düz vites araba göndermesinler. He birde lütfen artık dizel araba üretsin Japonlar... Bu Mitsubishici japonların tembelliği yüzünden diğer japonun toyotası prim yapıyor bu ülkede yahu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ara 2010 23:52 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
termin yazdı:
sinir kupu yazdı:
yasin kardeş hele bir gelsin dünya gözü ile görelim. hemen kestirip atma. Benim tek takılıdığım taraf tüketim ve hızlanma verilerinin sedan versiyonundan düşük olması ve de hb kasa sebebiyle içeri ses alıp almayacak olması. hb beni de çok heyecanlandırmadı açıkcası. ben dizel versiyonunu bekliyorum.

Yahu yiğidim gelmesin Allah aşkına gelen arabaya bak 1.6 invite düz vites düz vites araç mı olur arkadaş 2011 bir aydan az bir zaman var büyükşehirde düz vites kullanmak (maddi imkansızlıkları dışarıda tutarak söylüyorum ve dizel tercih edenleri tenzih ediyorum) ne büyük saçmalıktır zaten anlamış değilim... Koskoca Mitsubishi ben olsam hepsini birarada üretir çıkarım ne bu böyle ya taksit taksit Mitsubishi Türkiye'yi sallamıyor bence kuzen... Burda bi fabrika kursa anlayacak burdaki potansiyeli yahu sevgili emek tüzün ve colt ve lancerdan sorumlu sevgili hanımefendi isminiz aklıma gelmiyor. Ve Temsa'nın başındaki sevgili üstadlar artıkın yeter bu japonlarla nasıl iletişim kuracaksanız kurun şu otomobilleri otomatik vites üretsinler artık AMT hepimiz için uygun olduğu gibi CVT de biz Türkler için uygundur yeter ki düz vites araba göndermesinler. He birde lütfen artık dizel araba üretsin Japonlar... Bu Mitsubishici japonların tembelliği yüzünden diğer japonun toyotası prim yapıyor bu ülkede yahu...

Valla ben otomatik kullanınca uyukluyorum arabada. Düz vites kullanmayı seviyorum bence saçmalık değil düz vites araç almak. Mitsubishi ilginç bir marka zaten Japonya'daki arabaları görseniz gülersiniz bunlar mitsubishi mi diye hatta durun ekleyim başlık olarak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 00:06 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Ahanda modeller-> viewtopic.php?f=28&t=1492

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 00:35 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Sportback videosu -> http://www.mitsubishi-motors.tv/index.html?mv=1sportback_image

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 00:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Görkem Yavuz
Araç: Lancer 1.6 Invite
Meslek: Odtü-Maden Müh. Öğrenci
Kan grubu: 0Rh+
Bu aracın beyazı olacak, sonra tavan kısmına siyah folyo, biraz da amortisör ayarlarında hafif bir yükseltme ve kalın dişli lastiklerle mükemmel bir albeni kazanır tabi ki 18" jantlarla.....Resmen al götür uçur beni kendimden kaçır beni...inşallah siteden biri alır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 12:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
askaleden sportback i görmek için sizi bekliyoruz diye mesaj geldi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 12:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emek Tüzün
Araç: Audi A3
Meslek: Sosyal Medya Danışmanı
termin yazdı:
sinir kupu yazdı:

Merhaba Yasin Bey,

Öncelikle konunun yeri burası değil ama Mitsubishi hakkındaki düşüncenizle ilgili, hangi ülkeye özel üretim yapıldığını düşündüğünüzü merak ettim.

Bunun dışında 1.6 motor için otomatik vites çalışması devam ediyor, üretecekler ama ARGE aşaması uzun sürüyor, sorunsuzluk da bu sayede oluyor. Sorun olsun, sonra çözeriz mantığı yerine sorunsuz üretim kalitesi için çalışılıyor. Üretim planı 2011 ortası görünüyor, 1.6 versiyon otomatiklerin.

Bir de ekstra not vermek istiyorum, Lancer MT, Lancer AT'den daha fazla satıyor.

Bunun dışında dizel zaten üretiyorlar, ama bizim vergi sistemimize uymuyor büyük motor. Yakında bizde de vergi sistemi değişirse, rahatlayacağız. Vergi sistemi malesef bizim sorunumuz... İlkel bir sistemde sorun bizde.

Normalde, motor hacmi değil, karbondioksit emisyonu önemlidir... Normalde aracın yaşı arttıkça vergi artar, ki eskiyen çevreyi kirleten araçlar trafikten kalksın...
Bizde malesef tam tersi ve Mitsubishi için Çevre faktörü her zaman Türkiye Pazarı'ndan daha önemlidir. Yani sonuçta markanın bir felsefesi ve stratejisi var... Dünyanın hiçbir yerinde en çok satan olma iddiası yok ve her zaman çevreci ve kaliteli otomobil üretme hedefiyle çalışılıyor. Türk tüketicisi için tek bakış açısı satış adedi yarışı ama işte felsefe olarak Mitsubishi için bakış açısı en çevreci en kaliteli araç.

Bu gibi nedenlerle bu konular forumda genel olarak tartışılmaya devam ediyor ama bireysel olarak, Mitsubishi araç sahiplerinin de, Mitsubishi felsefesini desteklemesi ve markanın stratejisine inanması gerektiğini düşünüyorum, çünkü gerçekten Mitsubishi'i marka olarak seçmek bir bilinç. Şu anda Türkiye'de sizler kadar çevreye katkısı olan sürücü sayısı çok az (diğer markalarda).

Teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 13:02 
Kullanıcı avatarı

Pecelution yazdı:
Emek bey merhabalar acaba lancer ralliart sedan modeli Türkiye'ye gelmesi gibi bir ihtimal var mı ? Şuan 1.5 kullanıcısıyım Almanya'da bir arkadaşımda ralliart var aracından çok memnun bende teknik bilgilerini görünce şok oldum, eğer bu aracın ülkemize gelme olasılıgı varsa mart ayına kadar beklemeyi düşünüyorum olmadı yolumu evo ile devam etmeyi planlıyorum teşekkürler.

Cihan Katmer

Cihan Bey,

Ralliart Lancer getirilmesi planımız dahilinde değil. Bu anlamda performans aracı için Lancer Evolution 10 en doğru seçim olacaktır. Bu konuda yardım ihtiyacınız olursa özel mesaj ile iletişim kurabilirsiniz.

Teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 14:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
yanlışım varsa düzeltin.ama bildiğim kadarıyla türkiyede vergi motor hacmine göre belirleniyor.yani bu durumda motor hacmine göre vergilendiriliyorsa dizel yada benzinli fark etmiyor.1.8 benzinli lancer var 2.0 evo var.yani sorun eğer vergi ise bunlarıda getirmemeniz gerekir sizin mantığınızla.mitsubishi nin aynı hacimde dizel lancer ürettiğinide biliyoruz.o zaman siz getirin tercihi kullanıcıya bırakın.1.8 benzinli yerine 1.8 yada 2.0 dizeli tercih edenlerin sayısının hiçte az olmayacağını düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 15:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
2.0 dizeli alan olur tabiki ama TEMSA'ya da hak vermek lazim. Turkiyede 1.6 ustu araba satmak vergiden dolayi zor. Pazardaki satis rakamlari belli. Mitsu zaten az satan bir araba. 2.0 dizeli tabiki alan olur o ayri mesele ama getirmeye deger satis rakamina ulasilir mi, bence biraz zor.

Bu arada bircok marka 2.0 motorlu araclari getirirken fiyatini supvanse ediyor. Yani ornegin BMW 316i ile 320d arasinda vergiden onceki fiyat olarak cok az fark var. Bu durumda buyuk ihtimal ya uretici ya da distributor 2.0 aractan 1.6'dan kazandigindan daha az para kazaniyor demektir ki satmak icin bunu yapmak zorunda.

Ha simdi TEMSA Lancer 2.0 dizel getirse kac para olur dersiniz? bence 60bin TL'den az olmaz. Boyle olunca kac tane satar dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 16:18 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
yanlışım varsa düzeltin.ama bildiğim kadarıyla türkiyede vergi motor hacmine göre belirleniyor.yani bu durumda motor hacmine göre vergilendiriliyorsa dizel yada benzinli fark etmiyor.1.8 benzinli lancer var 2.0 evo var.yani sorun eğer vergi ise bunlarıda getirmemeniz gerekir sizin mantığınızla.mitsubishi nin aynı hacimde dizel lancer ürettiğinide biliyoruz.o zaman siz getirin tercihi kullanıcıya bırakın.1.8 benzinli yerine 1.8 yada 2.0 dizeli tercih edenlerin sayısının hiçte az olmayacağını düşünüyorum.

Merhabalar,

Bizleri ürün seçiminde etkileyen vergi, Türkiye'ye girişteki ÖTV'si. 1.6 araç için %37 ÖTV vergi ödüyorsunuz, 1.8 için ise %60 ÖTV ödeniyor. Bu durumda zaten 1.8 aracın fiyatı oldukça yüksek bir fark oluşturuyor. Çünkü bu ÖTV eklendikten sonra diğer tüm vergiler de ayrıca hesaplanıyor, verginin vergisi ödeniyor. Lancer'ın 1.8 versiyon benzinlisini CVT olduğu için getiriyoruz ve 50.000 üzeri bir rakama ancak satabiliyoruz. Lancer Dizel ve Düz Vites alış fiyatımız, bunun çok çok üzerine gelecek ve mantıklı bir satış fiyatı olamayacak. Yani başında zaten bu aracın o fiyata satılmasının zor olduğunu görebiliyoruz.

Müşteriye bırakın isteyen varsa alın dediğiniz konuda ise, zaten tek tek araç alamıyorsunuz, belli paketlerle sipariş verebiliyorsunuz, ayrıca her ürün için bir kere getirdikten sonra garantisi, satış sonrası eğitimlerini, parçasını vs vs sağlamanız gerekiyor. Kaldı ki bazı ürünler için makine vs yatırımı da ayrıca gerekiyor. Yılda 20 tane satsanız bile 10 yıl boyunca bu aracın bakımını yapmak, parçasını sağlamak ve ilgili istihdamı bulundurmak zorundasınız. Diyarbakır servisini de, İstanbul servislerine de, Denizli'ye de bu eğitimleri tüm servislerinize vermek zorundasınız. Bunların hepsi ayrıca maliyet ve hesaplarsanız, aracın satılabilir rakamı bunun da çok çok üstüne çıkıyor.

Bu nedenle, bazı modellerin Türkiye'de satışı mantıklı ve mümkün görünmüyor.

Bunun yanında tabi Lancer Evolution getiriyoruz ve satıyoruz. Mitsubishi'nin en önemli araçlarından birisi ve böyle bir ürünü, fiyatına rağmen getirmek ve satmak gerekiyor. Evolution sadece Mitsubishi sahiplerinin değil, diğer marka sahiplerinin de hayalindeki bir araba, yeri çok farklı.

İlginize teşekkürler,

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 18:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: İSMAİL
Araç: LANCER 1.5 İNVİTE
Kan grubu: 0RH
cevap: sevgili mıtsubıshı kullanıcı arkadaşlar ve emek bey benim anlatmak istedigim şey yurt dışında mıt. binek arac model ve motor seceneklerinin cok daha zengin olmasıdır ha ben boyle konuşuyorum ama gercekten arabamdan cok memnunum allah uzun yıllar binmeyi nasip etsin benim hiç bir cıkarım olmamasına ragmen sadece bu degerli markanın satıştaki ilgisizlik ve siteksizlik nedeniyle hak ettigi yerde olmamasıdır bakın mıt. canter da pazar lideri hatta sahibinden.com da arac sayılarına baktıgınızdada cok rahat görürsünüz farkı tamam ben zaten diz vites kullanmayı seviyorum ve daha ekonomik buluyorum sedan benzinli bir araca dizel hb e yakın bir tüketimle biniyorum temsa ne kadar başarısız olsada ben bu arabaya beni götürene kadar binecegim : :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ara 2010 19:39 
Kullanıcı avatarı

caner-372 yazdı:
cevap: sevgili mıtsubıshı kullanıcı arkadaşlar ve emek bey benim anlatmak istedigim şey yurt dışında mıt. binek arac model ve motor seceneklerinin cok daha zengin olmasıdır ha ben boyle konuşuyorum ama gercekten arabamdan cok memnunum allah uzun yıllar binmeyi nasip etsin benim hiç bir cıkarım olmamasına ragmen sadece bu degerli markanın satıştaki ilgisizlik ve siteksizlik nedeniyle hak ettigi yerde olmamasıdır bakın mıt. canter da pazar lideri hatta sahibinden.com da arac sayılarına baktıgınızdada cok rahat görürsünüz farkı tamam ben zaten diz vites kullanmayı seviyorum ve daha ekonomik buluyorum sedan benzinli bir araca dizel hb e yakın bir tüketimle biniyorum temsa ne kadar başarısız olsada ben bu arabaya beni götürene kadar binecegim : :Yahoo!:

Tekrar Merhaba,

Cevabınız için teşekkürler. Çeşitlilik konusunda açıklamasıyla, model seçenekleriyle, vergi düzenlemeleriyle çok parametreli bir konudayız ama çok sevdiğiniz Mitsubishi'nizle, güzel günler dilerim. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 02:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: İETT Otobüsleri :)
Meslek: Grafik Tasarımcı
Kan grubu: 0+
(Yazımın başlangıcında kesinlikle kişi olarak seni hedef almadığımı bilmeni istiyorum Emekcim tamamen kurumsal kinlenme benim ki ama bu yazıyı da yazmadan edemeyeceğim.)

Emekcim Allah aşkına arkadaşım o zaman dünyada ülkemize yatırım yapan bütün otomobil firmaları aptal bi mitsubishi mi akıllı vergi dilimi diye tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. Opel, Toyota vs. çok mu küçük motorlarla araçlar satıyorlar C segmentindeki arabalarının motorlarını vs. hepsini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Mitsubishi getirse nasıl satacakmış. Yıllarca siz sokmadınız mı dünyanın parasına bu toyotaları Türkiye'ye o zaman nasıl sattınız ve hala daha da sizden çıkmış olmasına rağmen dünyanın arabasını satıyor adamlar. Hemde ufak tefek motorlarla da değil o yüzden bana anlatmayın arkadaşım bu sorunun iki sebebi olabilir. Ya TEMSA'nın Mitsubishi Motors'la diyaloglarında bazı problemleri var kendini ve pazarını yeterince ifade edemiyor ve burada bir yatırıma ikna edemiyor. Ya da Mitsubishi'nin kendi içinde Maddi yada her tarakta bezi olmasından ötürü yönetimsel sorunları var o yüzden isteklere cevap veremiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Kötü renault bile fluence E.V yi ve Clio RS i Türkiye'de üretmek için seferber olmuş durumda Hissesine rağmen kendi Cumhurbaşkanlığı makamını sallamadan hemde.

İki gündür araba sırtından inmiyorum çeşitli sebeplerden ötürü. Ulaştığınız tek nokta insanlara radyo. Radyo reklamı hariç ortada elle tutulur bir reklam yok. Duyduğum reklamlarda Mitsubishi fuso canter ve colt reklamları.

Otomobillere gelince de yine söylüyorum ikinci bir otomobil almaya param olsun cz3 ümü satmadan yine gider mitsubishi alırım ama bu TEMSA'nın yani sizin değil MITSUBISHI'nin başarısı. Bu konu seninde dediğin gibi bizler bilinçli tüketicileriz... Fakat sizin buna iyiden iyiye el atmanız gerek bu ülkede toyota fabrikasınıda siz kurdunuz biz gidip kendi ellerimizle kurmadık yanlış bilmiyorsam. Yapın şu Mitsubishi'ye de bir ayarda bizimde göğsümüz kabarsın sevgili dostum biz zaten japonları Rahmetli Barış Manço'dan beri seviyoruz kız aldık verdik şimdiye kadar vs. vs. :)

Bugün evo gördüm kesin 2011 dir çiçek gibiydi çünkü. Kornalaştık ağayla sağolsun yol verdi küçük kardeşine. Demek istediğim bu markayı kullanan insanlar farklı insanlar Mitsubishi kardeşliği yaşıyoruz şu forumun bile kendi halinde insanların çabalarıyla başlamış ve devam eden bir STK durumuna geldi ve biz bile burda kaçtane mitsubishi sattık veya kendimizde satın aldık.

Sizinde yapacağınız şey belirli sebeplerin arkasına sığınıp hareket etmeyeceksiniz. Tüm hesabınızı kitabınızı yapacaksınız, tüm stratejilerinizi belirleyeceksiniz ve bu markayı bu ülkede KRAL haline getireceksiniz. Bu da kurum olarak sizin sorumluluğunuzda.

Şu şanzıman olayınada gelince bu japon 1.5 MT ve AT yi üretebiliyorda, cahilce konuşuyorsamda kusuruma bakmayın şuan çünkü bazı şeyler saçma geliyor bana. 1.6 MT üretip AT mi üretemiyor ARGE deyip duruyorsunuz... Bu nasıl bir ARGE'dir. He birde şey demişsin 1.5 MT 1.5 AT den daha fazla satıyor fiyat farkından olmasın sakın...

Mitsubishi doğa çevre vs. diye tırmalayıp duruyorken diğerleri aldı başını gidiyor. Ağrıma gidiyor arkadaş bu ülkede kötü peugeot, renault, fiat, chevrolet vs.ye prim yaptırıyorsunuz.

He birde şunu anlamıyorum insanlarla konuşuyorum "Mitsubishi Colt kullanıyorum" diyorum "Abi çok iyi araba almışsın Mitsubishi kusursuz hatasız araçlar üretiyor, doğru karar" diyorlar genel olarak, sonra bakıyorum adam gidiyor clio alıyor. "Mitsubishinin harika araba ürettiğini çok sağlam arabalar olduğunu biliyorsunda niye gidip clio alıyorsun" diyorum. "Colt alıp ne yapıcam ağabey bugün alıyorum 30'a 2 sene sonra 25 milyar etmiyor" diyor. Şimdi akıllı olan bizmiyiz yoksa piyasa şartlarına göre hareket eden araç alan insanlar mı? bununda sorgulanması gerekmez mi?

Gereksiz bir kinlendim TEMSA'ya... Siz ne yaparsanız yapın ne kadar başarılı yada başarısız olursanız olun size rağmen ömrüm vefa ettikçe Mitsubishi kullanmaya devam edeceğim... Yeter ki en azından yedek parça masraflarını ucuzlatın... Bunu başarabilir misiniz bunda da tereddütlerim var ya hadi neyse...

Bu yazıdan rahatsız olduysanızda hakkınızı TEMSA olarak helal edin. Etmezsenizde ahirette sıraya geçin söyleyecek başka sözüm yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 10:21 
Kullanıcı avatarı

Yasin'cim, öncelikle Avrupa ülkelerinde Mitsubishi pazarlama ve satışda en önlerde geldiğimizi bilmeni istiyorum. Yani sizin düşündüğünüz gibi, diğer Avrupa ülkelerinde yüksek pazar payı yok Mitsubishi'nin.

Söylediklerine burada yazarak vereceğim cevapların hepsi polemik oluşturacaktır, bu nedenle bunları bir ara yüzyüze konuşuruz ama vergi meselesi malesef Türkiye'nin gerçeği. Bu konu arkasına saklanılan bir konu değil, neden daha çok satmayı biz de istemeyelim ki. Hesap ortada, matematik ortada, yani bu ülkede verginin vergisi alınıyor, 1.6 araca en başta %37, 1.8'e %60, 2.2'e %80 vergi ödeniyor. Sonra da bu vergi üstüne eklenip sanki vergi alınmamış gibi tüm KDV'si vs üst üste bir daha ekleniyor. Yasin, bu iş böyle malesef, yani bunu sen bahane gör, ama işin aslı vergi konusunda bu.

Motor üretmek kolay değil, çevreci ve kaliteli bir motor üretmek hiç kolay değil. Mitsubishi sonuçta marka olarak bu felsefeyi koymuş önüne, "sen ne kadar desen de çok yaksın, çevreyi kirletsin ama küçük motor olsun", bu felsefe değişmeyecek ve ben aslında kendi adıma bir otomobil sever olarak bu markayı ve felsefesini takdir ediyorum. Diğer markaların küçük motorlu, yüksek emisyonlu veya çok yakan motorları, Mitsubishi gözünde bir başarı değil ki. "Sen ne kadar desen de boşver ARGE'yi, yeter işte test edildi", Mitsubishi her zaman en iyisini ve en kalitelisini üretmek için, içine sinmeden emin olmadan o ürünü çıkarmayacak... Yani Japon dürüstlüğü, Japon kalitesi, Japon sorumluluğu... Her zaman en iyisi yapılacak, en kalitelisi olacak, en çevrecisi, en verimlisi olacak... Bu bazı pazarlara uyacak, bazılarına uymayacak malesef.

B Segmentinin en az yakan, en çevreci aracı Colt...
C Segmentinin en az yakan, en çevreci aracı Lancer...
Crossover Segmentinin en az yakan, en çevreci aracı ASX...
Pickup Segmentinin en az yakan, en kaliteli ve en dayanıklısı L200...
Zorlu şartların hiç yorulmayan, kaybetmeyen yıkılmaz başarısı Pajero...
Mitsubishi'nin başarısı, içini rahat uyutan, felsefesine uyan bu... Türkiye pazarında daha çok satan olmak değil.

Yani Türkiye'ye bakışları değil bu. Bu dünyaya bakış, kendi tarafımızdan değil de işin diğer tarafından büyük resme bakınca, ben hala takdir ediyorum bu markayı. Yani bizim için de kolay olurdu, 1.5 dizel seçeneğimiz olsa, tüm araçlarımız CVT olsa... Kim istemez ki bol bol satmayı. Ama ben bu markanın bu stratejisini ve bu felsefesini takdir ediyorum... Ha ama Türkiye pazarı için olan sıkıntıların hepsini biliyorlar... Ama burada daha fazla kar etme isteği, kalite ve çevre faktörünün gerisinde kalan bir istek.

Bunun dışında benim merak ettiğim başka bir konu var... Yani, ben bir araba severim ve araba kullanmayı da, sektörü de çok seviyorum. Şu ana kadar kullandığım arabalarda hep piyasada olmamasını istedim, kendi arabam başkasında olsun istemedim, bir otoparkda birden fazla kendi arabamdan varsa ben bunu sevmedim... Ben hep, insanların bana bakmasını, hep sıradışı, hep arabamın yeni kalmasını istedim. Fakat burada genel bir bakış var, isteniyor ki Colt'lar Getz gibi her yerde olsun, Lancer bir Megane gibi bir Fluence gibi filo aracı olsun, dağ taş Lancer olsun... Ben bir Colt sahibi olarak bunu istemem... Ben bir Lancer sahibi olarak bunu istemem... Siz neden bunu istiyorsunuz? Babam Ford Focus kullanıyor, sorunsuz, şikayetsiz araba ama hiç zevk almıyorum Ankara'ya gidince o arabayı kullanmaktan... Çünkü herkesde var... Kaç model olursa olsun tipi eskidi... Reprezant arabası, şirket arabası, rent a car arabası... 4 Tekerlekli ulaşım aracı benim için... Her otoparkta onlarca Focus... Bir özelliği yok... Bir farklılığı yok...

Sen photoshop uzmanısın, tasarımcısın, hayal gücünle yeteneğini birleştirip, hiç olmayan birşey yaratıyorsun... Senin bu yeteneğinin özelliği çıkardığın tasarımların hiçbir yerde olmaması.. Her photoshop'cu seninle aynı tasarımı çıkarsa, yaptığın tasarımın bir özelliği kalır mı?

Ben açıkcası bu genel bakışı anlamıyorum... Mitsubishi her yerde olsun diye bu ısrarı ben anlamıyorum, çünkü ben bu derece tutkuyla bağlı olsam istemem arabamın her yerde olmasını. Ha keşke her yerde olsa herkesin arabası Mitsubishi olsa, daha çok kazansa çalıştığım şirket, daha çok kazansak biz de daha iyi imkanlarımız olsa. Ama objektif bakınca ben gerçekten bu en çok Mitsubishi satsın bakışını anlamıyorum... İnanın bana her yer Mitsubishi olsa, bir farkınız kalmayacak.

Teşekkürler,

termin yazdı:
(Yazımın başlangıcında kesinlikle kişi olarak seni hedef almadığımı bilmeni istiyorum Emekcim tamamen kurumsal kinlenme benim ki ama bu yazıyı da yazmadan edemeyeceğim.)

Emekcim Allah aşkına arkadaşım o zaman dünyada ülkemize yatırım yapan bütün otomobil firmaları aptal bi mitsubishi mi akıllı vergi dilimi diye tutturmuşsunuz gidiyorsunuz. Opel, Toyota vs. çok mu küçük motorlarla araçlar satıyorlar C segmentindeki arabalarının motorlarını vs. hepsini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Mitsubishi getirse nasıl satacakmış. Yıllarca siz sokmadınız mı dünyanın parasına bu toyotaları Türkiye'ye o zaman nasıl sattınız ve hala daha da sizden çıkmış olmasına rağmen dünyanın arabasını satıyor adamlar. Hemde ufak tefek motorlarla da değil o yüzden bana anlatmayın arkadaşım bu sorunun iki sebebi olabilir. Ya TEMSA'nın Mitsubishi Motors'la diyaloglarında bazı problemleri var kendini ve pazarını yeterince ifade edemiyor ve burada bir yatırıma ikna edemiyor. Ya da Mitsubishi'nin kendi içinde Maddi yada her tarakta bezi olmasından ötürü yönetimsel sorunları var o yüzden isteklere cevap veremiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Kötü renault bile fluence E.V yi ve Clio RS i Türkiye'de üretmek için seferber olmuş durumda Hissesine rağmen kendi Cumhurbaşkanlığı makamını sallamadan hemde.

İki gündür araba sırtından inmiyorum çeşitli sebeplerden ötürü. Ulaştığınız tek nokta insanlara radyo. Radyo reklamı hariç ortada elle tutulur bir reklam yok. Duyduğum reklamlarda Mitsubishi fuso canter ve colt reklamları.

Otomobillere gelince de yine söylüyorum ikinci bir otomobil almaya param olsun cz3 ümü satmadan yine gider mitsubishi alırım ama bu TEMSA'nın yani sizin değil MITSUBISHI'nin başarısı. Bu konu seninde dediğin gibi bizler bilinçli tüketicileriz... Fakat sizin buna iyiden iyiye el atmanız gerek bu ülkede toyota fabrikasınıda siz kurdunuz biz gidip kendi ellerimizle kurmadık yanlış bilmiyorsam. Yapın şu Mitsubishi'ye de bir ayarda bizimde göğsümüz kabarsın sevgili dostum biz zaten japonları Rahmetli Barış Manço'dan beri seviyoruz kız aldık verdik şimdiye kadar vs. vs. :)

Bugün evo gördüm kesin 2011 dir çiçek gibiydi çünkü. Kornalaştık ağayla sağolsun yol verdi küçük kardeşine. Demek istediğim bu markayı kullanan insanlar farklı insanlar Mitsubishi kardeşliği yaşıyoruz şu forumun bile kendi halinde insanların çabalarıyla başlamış ve devam eden bir STK durumuna geldi ve biz bile burda kaçtane mitsubishi sattık veya kendimizde satın aldık.

Sizinde yapacağınız şey belirli sebeplerin arkasına sığınıp hareket etmeyeceksiniz. Tüm hesabınızı kitabınızı yapacaksınız, tüm stratejilerinizi belirleyeceksiniz ve bu markayı bu ülkede KRAL haline getireceksiniz. Bu da kurum olarak sizin sorumluluğunuzda.

Şu şanzıman olayınada gelince bu japon 1.5 MT ve AT yi üretebiliyorda, cahilce konuşuyorsamda kusuruma bakmayın şuan çünkü bazı şeyler saçma geliyor bana. 1.6 MT üretip AT mi üretemiyor ARGE deyip duruyorsunuz... Bu nasıl bir ARGE'dir. He birde şey demişsin 1.5 MT 1.5 AT den daha fazla satıyor fiyat farkından olmasın sakın...

Mitsubishi doğa çevre vs. diye tırmalayıp duruyorken diğerleri aldı başını gidiyor. Ağrıma gidiyor arkadaş bu ülkede kötü peugeot, renault, fiat, chevrolet vs.ye prim yaptırıyorsunuz.

He birde şunu anlamıyorum insanlarla konuşuyorum "Mitsubishi Colt kullanıyorum" diyorum "Abi çok iyi araba almışsın Mitsubishi kusursuz hatasız araçlar üretiyor, doğru karar" diyorlar genel olarak, sonra bakıyorum adam gidiyor clio alıyor. "Mitsubishinin harika araba ürettiğini çok sağlam arabalar olduğunu biliyorsunda niye gidip clio alıyorsun" diyorum. "Colt alıp ne yapıcam ağabey bugün alıyorum 30'a 2 sene sonra 25 milyar etmiyor" diyor. Şimdi akıllı olan bizmiyiz yoksa piyasa şartlarına göre hareket eden araç alan insanlar mı? bununda sorgulanması gerekmez mi?

Gereksiz bir kinlendim TEMSA'ya... Siz ne yaparsanız yapın ne kadar başarılı yada başarısız olursanız olun size rağmen ömrüm vefa ettikçe Mitsubishi kullanmaya devam edeceğim... Yeter ki en azından yedek parça masraflarını ucuzlatın... Bunu başarabilir misiniz bunda da tereddütlerim var ya hadi neyse...

Bu yazıdan rahatsız olduysanızda hakkınızı TEMSA olarak helal edin. Etmezsenizde ahirette sıraya geçin söyleyecek başka sözüm yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 12:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Merhaba Emek bey,

Uslubunuz ve eleştirilere bakış açınız için sizi tebrik etmek isterim.

Selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 14:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Başarılı ve Mitsubishi forumuna yakışır bir paylaşım olduğu için benim haddime değil ama gerçekten bravo. Karşılıklı anlayış çerçevesinde seviyeli bir tartışma için tebrik etmek istiyorum.

Ben yollarda bol bol Mitsu görmek istemiyorum. Kesinlikle bir farklılığı kalmayacak. Biraz esrarlı olmak hoş bir şey. herkesin bildiği mantar gibi yollarda olan bir araca sahip olmak asla istemem. kimse bilmesin, anlamasın, ben biliyorsam aracımın ne olduğunu bu bana yeter. başkasının aracımı bilmesi, tanıması gerekmiyor.

Ben mitsubishi kullanıyorsam benim için bir ayrıcalık. Herkeste olmayan bir araca ben sahibim, Emek Bey'in belirttiği liderlik vasıflarına da Mitsu sahip olduğuna göre Mitsu farklılığını bana yaşatıyor. başkası bilmese de olur...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 14:31 
Kullanıcı avatarı

mustafaamac yazdı:
Merhaba Emek bey,

Uslubunuz ve eleştirilere bakış açınız için sizi tebrik etmek isterim.

Selamlar.

Mustafa Bey Merhabalar,

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Başka bir mesajla sizin yazınız üst üste gelince mecazi anlamda yazdığınızı düşünmüştüm. Elimden geldiğince açıklayıcı olabilmeyi ve karşılıklı olarak birbirimizi anlayabilmemizi önemsiyorum. Elimden geldiğince foruma katkıda bulunmaya ve paylaşıma devam edeceğim.

Teşekkürler,

Mustafa Bey Merhabalar,

İnternette malesef kişilerin yazarken hissettikleri vurguları, okuyucu daha farklı okuyup anlayabiliyor. Bu nedenle eğer sizleri kırdıysam, hele de bu yazıda Yasin'i kırdıysam şimdiden özür dilerim.

Forumdaki arkadaşlardan aktif üyelerden bazılarıyla yüzyüze de tanıştık ve bunun da verdiği bir samimiyetle, biraz da genel forum kültürünün bir parçası olarak, arkadaşla arkadaş olmaya çalışıyorum. Tabi karşılıklı yazışmalarda bu farklı anlaşılabiliyor, ama inanın içten duygular ve samimiyetle burada yer almaya çalışıyorum. Açıkcası düşünüyorum ki burada kurumsal bir temsilci olarak değil, kendim olarak yer alıyorum. Aksi durumda zaten satış sonrasından bir görevlinin burada yer alması daha uygun. Ben burada biraz daha dostça ve kurum olarak değil insan olarak varım. Çalıştığım kurum hakkında çok ciddi sert ve kızgın yorumlar gelebiliyor, ben de bir çok yazıya cevap verip kimseyi yanıtsız bırakmamak adına, biraz hızlıca yazılarımı yazıyorum....

Başka bir arkadaşımız da özel mesaj atarak uslubuma dikkat etmem gerektiğini iletmiş, kendisine de yazdım, aslında yazmak yerine yüzyüze konuşsak çok daha da iyi olacaktır, bana telefon edip de her zaman konuşabilirsiniz, sizi aramamı isterseniz ben de arayabilirim.

Yanlış yazdıysam veya yanlış anlaşıldıysam şimdiden özür dilerim. Benim burada samimi veya kurumsal yaklaşım içinde olmamı tabi ki sizler belirleyeceğiniz için, kabul ettiğiniz düzeyde ve şekilde katılım göstereceğimden emin olabilirsiniz.

Saygılarımla,

En son Emek Tuzun tarafından 09 Ara 2010 16:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Ara 2010 14:45 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
Başarılı ve Mitsubishi forumuna yakışır bir paylaşım olduğu için benim haddime değil ama gerçekten bravo. Karşılıklı anlayış çerçevesinde seviyeli bir tartışma için tebrik etmek istiyorum.

Ben yollarda bol bol Mitsu görmek istemiyorum. Kesinlikle bir farklılığı kalmayacak. Biraz esrarlı olmak hoş bir şey. herkesin bildiği mantar gibi yollarda olan bir araca sahip olmak asla istemem. kimse bilmesin, anlamasın, ben biliyorsam aracımın ne olduğunu bu bana yeter. başkasının aracımı bilmesi, tanıması gerekmiyor.

Ben mitsubishi kullanıyorsam benim için bir ayrıcalık. Herkeste olmayan bir araca ben sahibim, Emek Bey'in belirttiği liderlik vasıflarına da Mitsu sahip olduğuna göre Mitsu farklılığını bana yaşatıyor. başkası bilmese de olur...

Emin Bey,

Yorumunuz için çok teşekkürler. Açıkcası bir üst yorumu ben mecaz olarak algılamıştım aslında ama öyle değilse Mustafa Bey'e yazdığım mesajı silmem gerekecek :) Özelden gelen başka bir mesajla birleşince yanlış anladım sanırım.

Bu arada Mitsubishi markasına desteğinize teşekkürler. Benim yazmak istediğim de tam olarak bu, daha çok araç satılması değil bence önemli olan... Siz Mitsubishi sahiplerinin araçlarını aldıktan sonra da mutlu olabilmelerini sağlamak. Satış sonrası sıkıntılarla ilgili zaten her eleştiriyi alıyorum, arkadaşlarıma anlatıyorum ve tabi kendimizi geliştirmek, yetkili satıcıları geliştirmek adına da herşeyi yapıyoruz ama biraz da zaman alan bir konu olduğu için daha çok çalışmamız gerekiyor.

Desteğinize teşekkürler,

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 297 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye