Zaman: 09 Kas 2025 08:14

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 65 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 01:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: salih
Araç: lancer 2010
Meslek: işsiz
Kan grubu: 0+
aracımda geçen yıl kış aylarında sanırım soğuk havadan dolayı kalorifer fan motoru ilk çalışmaya başlarlen zorlanarak ve gürültüyle çalışıyordu,servise gittim sorun olmadığını söylediler düzelir dediler,evet düzeldi havalar ısınınca bahar ve yaz aylarında gürültü yapmadan çalıştı fakat havalar tekrar soğuyunca aynı sıkıntı yine başladı ilk on dakika kadar fan motoru gürültülü çalışıyor sonra normale dönüyor.servisin ne diyeceğini tahmin ediyorum ama şansımı deneyecem, olmadı özel bir serviste yaptırırım herhalde.arabamda bir misafirim olunca utanıyorum artık bu kadar problemli bir aracım olduğundan!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2013 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: yok
Meslek: öğretmen
Kan grubu: BRh+
debr,yaj çekiş sorununu hallettinizmi bilmiyorum ama başımdan geçen bir olayımı paylaşmak istiyorum. fiat marea aracım vardı. debriyajı çok sertleşmişti değiştirdim. pedal yumuşacık oldu. düz yolda sorun yok ama yokuş çıkarken araba gitmiyordu. ve koku, ses geliyordu debriyajdan. aracın ilk sert halinde ustama göstermiştim o da pedalın ayar vidasını sıktı yada gevşetmişti. pedal yumuşadı ama 1-2 ay sonra tekrar sertleşti. daha sonra yeni debriyaj setimi bir kaç ustaya gösterdim herkes normal dedi. en son oturdum internetin başına o ayar vidasının kavramaya engel olduğunu anladım. başka sağlam bir usta ve otomotiv tekniker arkadaşımın fikirleriyle aracımın debriyaj ayar vidasını eski haline getirdiler ve araç eski gücüne kavuştu. acaba sizin araca debriyaj takılırken ayar koluyla vs oynanmış olabilirmi? bir baktırın derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Şub 2013 00:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: zeki
Araç: marea
Meslek: elektrik
bende almayı düşünüyorum lancer ama bizde kör talih var gidip senin arabayı buluruz şans işde

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 21:01 
Kullanıcı avatarı

baylaz yazdı:
bende almayı düşünüyorum lancer ama bizde kör talih var gidip senin arabayı buluruz şans işde

öncelikle şunu belirteyim aracı 2.el alacaksan sorun yok zaten piyasası çok kötü 3000-5000 tersine alırsın yetkili servise gitmezsin çok iyi olur o zaman.fakat aracı sıfır alacam diyorsan uzak dur derim temsa ve yetkili servisleri araçlarının arkasında durmuyorlar.bu sıkıntıyı ben çok yaşadım başkaları yaşasın istemiyorum.umarım iyi bir lancer denk gelir bol şans

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 21:16 
Kullanıcı avatarı

aracımın fan motoru için uzun telefon görüşmeleri ve beklemeden sonra nihayet değiştirildi.şantaj yapar gibi önce aracınızın 70 000 bakımını yaptırın sonra fan motorunu değiştirecez dediler tam üç ay sürdü bir fan motorunun değiştirilmesi.ve her zaman olduğu gibi fan motorunda birşey yok deniyor ve ardından değiştiriliyor,artık daraldım servis(ARP OTO İZMİT) ve TEMSA nın tutumundan, bir kere de şikayet ettiğim sıkıntımı sorun çıkarmadan çözseler ve her zaman aynı cevapla karşıma çıkıyorlar bir tek sizin aracınızda bu sorunlar oluyor,diyorlar.ben de çok güzel o zaman işiniz kolay sadece benim sorunumu çözün geriye sorun kalmasın cevabını veriyorum ama nafile onlar her zaman haklı çünkü para bizim cebimizden çıkıyor.bu aracın görüntüsüne bakıp aldanacak arkadaşları ısrarla uyarıyorum lütfen iyi düşünün iyi karar verin

bir sonraki sıkıntım sürücü koltuğu ile ilgili fotoğrafları hazırlıyorum konuyu buradan paylaşacam
herkese iyi forumlar&paylaşımlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2013 13:36 
Kullanıcı avatarı

sürücü koltuğumun yaslanma kısmı sallanıyordu servise başvurdum önce koltuk sökülüp bakıldı buna yapılacak birşey yok dendi servis tarafından.sonrasında temsa ile görüştüm aracın 70 000 bakımını yaptırmam şartıyla olaya el atacaklarını söylediler 2 aylık beklemeden sonra japonyadan yedek parça gelmiş ve beni servise çağırdılar.sorunun nerde olduğunu bilmiyorum fakat koltuk kızağını kendi oturduğum pozisyona getirince sallanıyordu,çözüm olarak sürücü koltuğunun alt oturma mekanizması komple döşemesiyle beraber değiştirildi.buraya kadar bir sıkıntı yok ama daha önceki bakımda ve bu işlem sırasında koltuğun yaslanma kısmındaki bel koruma süngerlerinin yırtılmış olduğunu gördüm bu koltuğun yaslanma kısmını sökmek için süngeri kaldırıp altındaki civataların çıkarılması gerekiyordu ve o sırada süngerleri fazla esnetip yırttıklarını düşünüyorum.ben koltuğa hiç bir müdehale yapmadığım halde servis biz yapmadık siz yaptınız diyerek kendi suçlarını benim üzerime yıkmaya çalıştılar.konuyu temsaya açtım fakat çıt yok. koltuğu hiç bir işlem yapmadan tek parça halinde değiştirmiş olsaydılar bu sıkıntıyı yaşamayacaktım servisteki ustaların beceriksizliğinin bedelini her zaman ben ödüyorum ve temsa bu konuda ısrarla birşey yapmıyor.ayrıca sünger altındaki civataların süngere zarar vermesin diye tepelerine konmuş plastik koruyucuların da yerinde olmadığını farkettim şimdi benim koltuğumdaki yıtrık süngerler bally ile yapıştırılıp tekrar yerine takıldı,arabamın içi hala bally kokuyor.sizce böyle bir uygulama bu araca ve yetkili servisine yakışıyormu?
Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2013 14:20 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Yetkilide olsa yetkisizde olsa oto servislerde araçlara bu şekilde davranılmasından nefret ediyorum. Bunu yapan ustaların kendi mallarına bu şekilde davranmadıklarına eminim. Sen gözün gibi bak arabana adamlar paldır küldür söksünler taksınlar. Canına okusunlar arabanın. Nasıl bir mantalite anlamıyorum. Geçenlerde bir yetkili serviste rötüş boyası yaptırmak istedim ufak tefek bir kaç yer için. Bin pişman oldum eskisinden daha beter yaptılar... Sonrada pis pis sırıtıp "sende amma titizmissin!" gibi laflar ediyorlar. Bu türden ustalara arabayı elletmemek için götürme cesaretini gösteremiyorum artık, yazıklar olsun...

Resimlerden de anlaşılacağı üzere. Yetkili servisler kamyon, pick-up v.s. dolu. Binek araçlarla bu ticari araç servislerini ayırmaları gerek. Ustalar binek araçlara ve binek sürücülerine hassas değiller. Adınıza üzüldüm :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 21:01 
Kullanıcı avatarı

aracımın kaput üzerindeki cam yıkama fıskiyeleri deforme oldu onları değiştirmem lazım,bu işlem için kaput altındaki izolasyon malzemesinin kaldırılması gerekiyor sanırım.araca zarar vermeden bu işlemi yapacak bir servis önerebilirmisiniz,yetkili yada özel orjinal parça veya yan sanayi farketmez adam gibi işçiliği olan bir servis önerinizi bekliyorum.izmit civarı olursa iyi olur teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 21:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
abi sen nerde oturuyosun tam,görüşelim bi ara,çok sıkıntı yaşamışsın.o malzemeyi ben kolayca kendim kaldırmıştım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 21:18 
Kullanıcı avatarı

mustafa_a yazdı:
abi sen nerde oturuyosun tam,görüşelim bi ara,çok sıkıntı yaşamışsın.o malzemeyi ben kolayca kendim kaldırmıştım

Derince 60 evlerde oturuyorum, müsait bir zamanda görüşmek isterim elbette numaram burada var bana ulaşırsan sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2013 21:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
depremden önce erdal bakkalın orda otururdum,müsait bi zamanda ararım abi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2013 01:43 
Kullanıcı avatarı

mustafa_a yazdı:
depremden önce erdal bakkalın orda otururdum,müsait bi zamanda ararım abi

merhaba mustafa;

henüz silecek fıskiyeleriyle ilgili birşey yapmadım zaten havalar kurak şimdilik ihtiyaç duymuyorum.senden haber bekliyorum belki işe yarar bir önerin olabilir diye,kal sağlıcakla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 13:17 
Kullanıcı avatarı

selam;arkadaşlar, aracın içindeyken özellikle de arkada çocuk var iken merkezi kilitle kapıları ve camları kitliyorum fakat arka sol kapının kilitlenmediğini farkettim. içeriden çocuklar benden önce indiler.daha önce aracıma çocuk binmediği için bunu geç farkettim bir yerde sıkıntı mı var yoksa birşeyleri yanlış mı yapıyorum. konuyla ilgili bilgi paylaşanlara şimdiden teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 14:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Çocukların senden önce inmemesini istiyorsan, kapı üstündeki çocuk kilidini aktif hale getirmen gerekiyor. Dışarıdan açılabilir sadece. İçerideki kapı kilidi benim bildiğim kadarıyla kapılar dışarıdan açılamasın diye var. İçeriden açılabiliyor yani. Garantisi çocuk kilidi her ne olursa olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2013 21:25 
Kullanıcı avatarı

Adriclarna yazdı:
Çocukların senden önce inmemesini istiyorsan, kapı üstündeki çocuk kilidini aktif hale getirmen gerekiyor. Dışarıdan açılabilir sadece. İçerideki kapı kilidi benim bildiğim kadarıyla kapılar dışarıdan açılamasın diye var. İçeriden açılabiliyor yani. Garantisi çocuk kilidi her ne olursa olsun.

arkadaşım kapılardaki çocuk kilidi faal durumda bir sıkıntı yok çocuk kilidine pek ihtiyaç duymuyorum fakat içeriden merkezi kiliti kullandığımda aracın sağ kapıları içeriden de dışarıdan da açılmıyor sol kapılar ise içeriden açılıyor burda aracın yazılımında bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.aranızda bu küçük işlemi aracında deneyen varmı?sonucu paylaşırsanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 00:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
Bu dediğinizin sadece sürücü koltuğunda olması gerekiyor. Merkezi kilit ile kitleme yapıldığında sadece sürücü tarafından kapı kolu çekilerek açılabilir. Ama malum cocuklar hızlı öğrenir, kendisi eliyle önce kilidi açıp sonrasında da kapıyı acmış olabilir :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Haz 2013 00:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Lancer İnvite 2011 beyaz
Meslek: İnsan Kaynakları Yöneticisi
Şoför içeriden kilitleme düğmesine bastığında, benim bildiğim dışarıdan açılmaz, içeriden kolu çektiğinizde açılır
Bir yanlışlık var bu işte

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2013 12:35 
Kullanıcı avatarı

merhaba arkadaşlar;cam yıkama fıskiyelerim deforme oldu bunları değiştirmem gerek.Yetkili servise sordum tanesi 50 tl fakat ellerinde yokmuş.yansanayi de olsa değiştirmem lazım nereden bulabilirim hiç bir bilgim yok.eskileri camı yıkarken iki noktaya değil tüm cama sıvı atıyor ve önümü göremiyorum yenisiyle değişene kadar kurcalatmak da istemiyorum en azından çalışır durumda kalsın.bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2013 21:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahiM
Araç: 2010 Mitsubishi Lancer X
Meslek: Muhasebe Sorumlusu
Kan grubu: 0rh+
Konuyu başından beri sabırla okudum size katıldığım yer var izmit ARP oto servıs işi yapmasın bıraksın kaportacılık falan yapsınlar gercekten temsa zaten mimli ve saolsunlar bunu en guzel sekılde yansıtıyorlar aşırı pahalılık anlayışsızlık çirkeflık yardımcı olabılecegı seylerde sallama .. vs vs adamlar bir rallı art tamponunu sedan lancer e monte edılemıcegını savunuyorlar satmak ıstemıyorlar resmen. ufak bı detay konusunda yardım ıstıyorsunuz arabada bı yer boyanacak ayna kapaklarımıda boyarmısınız boya ucretı sorun degıl dıyorum olmaz mıs boya atarmıs 2 yıldır hıc bısı olmadı.. o ayrı gelelım arabama 2010 yılından bu yana tam 80.000 km yaptım ve halen aktıf olarak devam arabada bır kere rahatsızlık duymadım ve hıc bır arızaya rastlamadım tek sorunum dıp gaz gıttıgımde 40-50 tl lık benzın aldıgımda bunu yarım saat ıcınde hiç etmesi :) fakat aynı 50 tl lık benzın 1 hafta yuvacık- ızmıt arası işe gtmemıde saglıyor.. demek ıstedıgım arabada sorun yok sorun tamamen servıs ve ısten anlamayan ınsanlar. konuyu bıraz hortlattım kusura bakmayın bu arada gule gule kullanın aracınızı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eki 2013 21:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
Bu temsa olayı hala çözemedi, her araçta sorun çıkabilir ama dezavantajları avantaja çevirmek gerekiyor artık piyasa böyle işliyor. Mesela arkadaşım sıfır reno aldı 3 ay sonra arabada sorun çıktı , ama servis öyle bir ilgileniyorki adam sorun çıkmasını umursamadı bile. Arabayı aldılar yerine 1 hafta başka araba verdiler sorunu çözüp teslim ettiler. Başka arkadaşım sürekli fiat arabasını yetkili serviste yaptırıyor, neden servise gidiyorsun dedim %30 indirim yaptılar onda dedi sürekli indirim yapıyorlarmış, mesela bizi 300 liralık bir bakımın %30 indirimle 210 liraya yaptırsak kötü mü olur. Arabada sorun çıksa bile millet umursamıyor, bizim mitsubishide yine en ufak bir sorun olsa göze batıyor sebebi bu işte.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 65 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye