Zaman: 15 Kas 2025 19:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2014 12:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: turgut
Araç: 2013 lancer 1,6
Meslek: doktor
Kan grubu: ARh+
bence sizi üzmeyecek bir araç almışsınız hayırlı olsun. debriyaj kısa vites aralıkları dar ve geçişleri kesinlikle fransızlardan daha hızlı. daha sportif bir kullanımı var. rodaj süresince 2500 - 3 bin devrin üzerine çıkmadığım için daha önce kullandığım 2009 c4 aracımın aslında benzini içtiğini farketmiştim. ilk depomla 1000 km nin üzerinde bir yol yaptım hatta sürekli benzin aldığım istasyondaki görevli "abi arabayı değiştirdin buraya pek uğramıyorsun artık yoksa başka yerdenmi alıyorsun yakıtını" demişti bana :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2014 13:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Feridun
Araç: Yaptık işte bişeyler
Meslek: Turizm
Lanceria yazdı:
Teşekkürler iyi dilekler için.
.....
10.5'in altında tüketim görmedim ekranda. :) Yokuş aşağı boşa alma yöntemini son zamanlarda sık kullanır olmuştum. ...

Bir düzeltme yapmak isterim; yokuş aşağı vitesi boşa alırsanız daha çok yakıt tüketirsiniz! Öncelikle güvenlik, daha sonra da yakıt tüketimi için viteste inin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Oca 2014 18:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: SİNAN
Araç: Bakacağız...
Meslek: Araştırmacı
Kan grubu: ARH+
Tamamen yanlış bir düşüncedir bosa atmanın yakıt tüketimini düşüreceği. Hızınız yeterli ise ayağınızı gazdan cekin sadece.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Oca 2014 18:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: ALİ İRFAN KIYMAZ
Araç: 2008 LANCER 1.5 INVITE MT
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: BRh+
Yokuş aşağı boşta giderken araba, motor rölantide kalabilmek için daha fazla yakıt sarf eder. Fakat vitesde ve ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıt tüketimi sıfıra yaklaşır. Ekrandan görürsünüz zaten ort. tüketim hızlı bi şekilde azalır... :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 10:56 
Kullanıcı avatarı

Dün ilk defa kadranda ###km/h gördüm. zencefili zorlamamak için daha önce hiç ### nin üzerine çıkmamıştım ama sanırım dün şeytan mesaideydi :)
aslında araç hiç zorlanmadan ortalama 4bin devirle 150km/h görebiliyor, dün birazda yokuşun yardımıyla 150 nin üstüne çıkınca birazcık daha gaza yüklendim. motordan gelen ses ve arabanın sürüş dinamikleri sanki birden değişti. direksiyon sertleşti ve sanki yola daha iyi oturmaya başladı. gerçi çok zorlamadım ama viraj içindede güven vericiydi. ###km/h gördükten ve 2 3 dakika keyfini çıkarttıktan sonra ayağımı gazdan çektim ama kkesinlikle araç daha fazlasını yapabilir eminim ancak birazcık daha vakit var sanırım. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2014 23:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: bedran
Araç: mitsubishi lancer
Meslek: öğrenci
Kan grubu: brh+
arkadaşlar cd yapcam ama mp3 mü çalıyor track mı çalıyor bilgilendirirseniz sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 15:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: ALİ İRFAN KIYMAZ
Araç: 2008 LANCER 1.5 INVITE MT
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: BRh+
İkisinide calar ama mp3 u muzik cd si olarak kaydetmen lazim veri diski yaparsan calmaz...windows un kendi yazma programi var zaten ondan yapabilirsin. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: bedran
Araç: mitsubishi lancer
Meslek: öğrenci
Kan grubu: brh+
eyv ali sağolasın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 13:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Lütfi
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 Invite
Meslek: Kimya Mühendisi
Kan grubu: A +
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle; kazasız belasız kullanın inşallah.

Ben de 2011 Lancer Invite 1,6 MT aldım. Bilenlere birkaç sorum olucak..

1- Araç giderken belirli bir hızın üstüne çıktığında (20 km/h gibi) kapıların otomatik kapanması mümkün müdür? Ayarlanabilir mi?
2- Alarm takıldığında camların otomatik kapanmasını istemiştim. Ancak öyle olursa cam motorları çabuk bozuluyormuş. Doğru mudur?
3- Ortalama yakıt göstergesi her km de bir değişiyor. Mesela 1 km çok hızlı kullanırsam hemen 12-13 lt gösteriyor. Ardından vites değiştirme işaretiyle kullanırsam hemen 6-7 lt ye iniyor. Diğer araçlardaki gibi uzun süreli ortalama ayarlanabiliyor mu?

Yardımlarınız için teşekkürler..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 15:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
önceki arabamdaki colt 'a spor hava filtresitaktırmıştım.
orta susturucuyu iptal ettim.
vanalı egzoz takmıştım.
5-10 beygir az da olsa etki etmişti.
ama vanayı açtığımda (özellikle ortayı iptal ettiğimde) içeride müziği son ses açsan bile duyulmuyordu :).
millet e-5 den geçerken subaru falan geliyor zannediyordu bir bakıyor ufacık colt :).

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 02:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: Canberk
Araç: Henüz yok :\
Meslek: ASKER
Kan grubu: B+rh
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inş. aracınız çok güzel ve bence en sade ve zarif duran renklerden bitanesi..

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 11:02 
Kullanıcı avatarı

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

şu sıralar aracı biraz daha devirli kullanmaya başladım. genelde vites geçişlerini 4500 civarında yapıyorum. böyle olunca aslında kalkışlarda benim düşündüğüm kadarda hantal olmadığını fark ettim. sanırım ben ona, o da bana araba kullanmayı yeniden öğreteceğiz :)

birde problemmidir yada ayarlanabilen birşeymidir anlamadım iki gündür ön cama su püskürterek silmek istediğimde, tek seferde uzunca gelen su dört seferde kesik kesik gelmeye başladı. bu normalmidir? ( yazdığımı okuyunca çok güldüm kendime umarım bana cevap olarak yaşlandıkca bu normaldir demezsiniz :) )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 11:40 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
pictorion yazdı:

şu sıralar aracı biraz daha devirli kullanmaya başladım. genelde vites geçişlerini 4500 civarında yapıyorum. böyle olunca aslında kalkışlarda benim düşündüğüm kadarda hantal olmadığını fark ettim. sanırım ben ona, o da bana araba kullanmayı yeniden öğreteceğiz :)

birde problemmidir yada ayarlanabilen birşeymidir anlamadım iki gündür ön cama su püskürterek silmek istediğimde, tek seferde uzunca gelen su dört seferde kesik kesik gelmeye başladı. bu normalmidir? ( yazdığımı okuyunca çok güldüm kendime umarım bana cevap olarak yaşlandıkca bu normaldir demezsiniz :) )

2500 devir üzerine çok çıkarsanız yakıt tüketiminiz artar diye geliyor ilk olarak aklıma. Birde kalkışlarda bu kadar yüksek devir baskı balatınızıda erken yemenize sebep olabilir :oops:

Suyun kesik kesik gelmesi normal bir durum değil. Bu konuda da MUT 3 dışında bir ayar yapılmıyor sanırım. Aklıma gelen ihtimaller iyiden kötüye :)

1- Su kanallarda yada depoda donmuş olabilir. Eğer yoksa antifrizli cam suyu koymanızı tavsiye ederim.
2- Kireç yapıp aynı şekilde su yolunda tıkama yapmış olabilir. Bunuda temizlemenin çeşitli yolları var.
3- Su pompasında sıkıntı olabilir.

Bir kontrol edin isterseniz. Uzun zamandır bu kireçleme olayından çeşme suyu koymuyorum su haznesine.

İnce espriyi de kaçırmadım bu arada :LOL: Silah sağlam aman arabanın fışkıyesi sağlamsa bişi olmaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 14:53 
Kullanıcı avatarı

pictorion yazdı:

Kolu çok kısa süreli çekerseniz kendinize doğru, otomatik püskürtme yapıyor, 4 kere arka arkaya ve kısa. Yani arıza değil aslında bir özellik Turgut Bey. Biraz uzun tutarsanız kolu o zaman devamlı ve istediğiniz miktarda su fışkırtırsınız FIŞKIYEden :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Oca 2014 14:57 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Alıntı:

Kolu çok kısa süreli çekerseniz kendinize doğru, otomatik püskürtme yapıyor, 4 kere arka arkaya ve kısa. Yani arıza değil aslında bir özellik Turgut Bey. Biraz uzun tutarsanız kolu o zaman devamlı ve istediğiniz miktarda su fışkırtırsınız FIŞKIYEden :D

Doğru bir açıklama :thumb: 4 sefer olayı kaçmış gözümden :oops: Bir kez hızlı bir şekilde geri cekip bırakınca kesik kesik atıyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 12:30 
Kullanıcı avatarı

insan karşısındakini tanıyıncaya kadar temkinli ve yumuşak davranıyor tabii teşekkürler haklıymışsınız ben becerememişim tutup çekmeyi silecek kolunu :pardon:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Oca 2014 12:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
cihaz akıllı da belli etmiyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Şub 2014 15:58 
Kullanıcı avatarı

araç alarmlarına bakarken bu ürünle karşılaştım ve ilgimi çekti. böyle birşey hakında fikri olan yada kullanan varmı? alsak taktırabileceğimiz bir yer önerebilirmisiniz.
http://www.hizlial.com/btcar-gprsgpsgsm-oto-alarm-sistemi-903195/10235129

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Şub 2014 15:59 
Kullanıcı avatarı

pictorion yazdı:
şeytan yine mesai yapıyordu bu sabah. zencefil kendi rekorunu.... km/h olarak geliştirdi :D

Aman diim hocam, uymayın şeytana filan. Siz pozitif bilim insanısınız :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Şub 2014 14:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: resul
Araç: mitsubishi lancer 2011 1,6 invite
Meslek: UZMAN JANDARMA
Kan grubu: A +
yaklaşık sekiz aydan bu yana devam eden araba ihtiyacımı sonunda giderdim tabi almadan önce burada ki herkes de yaşamıştır bu durumu, aman alma parçası pahalı elinde patlar satamazsın piyasası yok falan diye diye sekiz ayımı yediler ve sonunda buldum 2011 1,6 invite beyaz abi bu saatten sonra kimse bana bu araçla ilgili yorum yapamaz debriyaj tüy gibi ilk bindiğimde bağırta bağırta anca kaldırabiliyodum arabayı, yakıt desen arabanın dediğini yaparsan nerdeyse lpg li araçla aynı istanbul balıkesir arası 410 km ye 101,75 yaktım benzin 5,11 tl ortalama hız 83 ve otobanı kullanmadım, kalıbına bakınca hantal gibi dursada tövbeeee 3, vites 6. devir 160 gördüm dahada giderdi eminim, arabada bayılma falan bişey yok düşük devirde rahatça vites yükseltebilirsin içi geniş kullanımı rahat artı biraz da süslü olunca kırmızı ışıkta olsun seyir halinde olsun insanlar bi kafasını çevirip bakıyo bu da insanın hoşuna gidiyo tabi son olarak beğenmediğim tek yönü ön kol dayama çok geride ancak dirseğimin ucu değiyo 175 cm boy var arabanın içinde kayboluyorum o da benim kusurum sayılır:)))

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 67 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye