Zaman: 09 Kas 2025 09:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2015 16:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: yasin
Araç: colt amt
Meslek: Kamu-Bilgi sist. ve haberleşme
Kan grubu: arh-
Herkese merhaba aracımda geçenlerde 10 km hızla gittiğimde ara ara çınnnn... diye bir ses duymaya başladım.Ama hızlanınca bu ses yoktu.Önce aracın bagajda stepne yanında metal bişi olabileceğini düşünerek herşeyi boşalttım ses hala devam ediyordu..

Ustaya götürmeye zamanım olmadığı için 3 gün bu şekilde ara ara çınlamalı bindim :)Baktımki artık sol camı açmış bu sese kulak kesmiş bir şekilde sürüyorum aracı çözümü servise sordum.Servis ön sol teker bilya dağıtma ihtimali üstüne giderek çözüm aramaya başladı.Ama çözemedi aracın ön takımda hiç bir sıkıntı yoktu.Daha sonra sanayide mitsubishi servisinde 15 yıl çalışmış bir ustaya gittim.Usta arka koltuğa bindi kafasını camdan çıkarttı ve sür bakalım dedi.... :kart:

Sesin arka sol tekerden geldiğini belirtti ve aracı lifte kaldırdık tekeri söktü disk frene baktı rulmana baktı salıncak felan derken heryeri sıktı.Çıktık teste ses hala geliyordu.Çın... diye hafif yankılı.Hani 2 adet somun anahtarını birbirine vurursunuzya aynı o ses.

Neyse aracı tekrar lifte kaldırdık usta arka lastiği söktü yere koydu Aynı ses yine geldi.. :o lastiği eline aldı salladı içinde bişi vardı :) baktık ki aracın yazlıkları değiştiren lastikçi benim arka sol lastiğin içinde minik kurşun tanesi unutmuş buda 10km hızda lastiğin içine yapışıp en üstte jantın ortasına düşüyormuş buda jantta çınlama yapıyormuş..

Sonuç;Aracınızda böyle ses duyarsanız ilk olarak lastiklerden başlayın kaybettiğim günlere ve saatlere acıdım.Tabi ki lastikleri değiştiren lastikçiden verdiğim parayı alarak ustaya verdim.Hakeden almalı bence parayı.Saygılar :MCT:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 1 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: