Zaman: 05 Kas 2025 23:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2015 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: OSMAN
Araç: lancer 2011
Meslek: MEMUR
Kan grubu: ARh-
Arkadaşlar aracımı geçen hafta bakıma götürdüm çünkü 2 hafta sonra tatile çıkacağım biraz sıkıntıları vardı yazayım onları;
1- 70000 km periyodik bakımı
2- Ön Amortisörler değişti (sağ ön patlamıştı)
3- Fren Balatıları (Ön arka) hepsi değişti
4- Şanzuman Yağı değişti Neden diyeceksiniz Açıklayım (Aracımın baskı balata ve Volantı 4 ay önce serviste değişti, ancak 1. vitese çok zor geçiyordu. Ustama götürdüm anlattım kendisi de bana yağı ince koyalım 75*80 iyi olur dedi. Servis 80*85 kalın yağ koymuştur dedi yağı değiştirdi, şuan vites çok güzel çok az bir takılma var o kadarda mühim değil.
5- Rot ve 4 lastik için Balans Ayarı yapıldı

Şuan Araba çok güzel rahatladı yol tututuşu biraz daha iyileşti. tekrar güven kazandırdı,, ama ama ama bir tek sıkıntım var o da şu: Aracı sürüş esnasında çok hafif bir şekilde direksiyon sola çekiyor ve çukurlardan geçtiğimde de hafif bir şekilde oluyor. Rot ve balans ayarları yapıldı herhangi bir şey çıkmadı araç kazalı değil neden olabilir sizce teşekürler...

Aracım resimde görünendir. http://i.hizliresim.com/62jRnk.jpg

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2015 22:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Öncelikle maşallah aracınız ve manzara çok güzel :)
Bakımınız hayırlı olsun. Anladığım kadarıyla yetkili servis dışında yaptırmışsınız, ne kadar tuttuğunu kalem kalem yazabilirmisiniz?
Benim de 60 bin bakımı geliyor ve yetkili servise mi gitsem sanayide mi yaptırsam kararsızım...
Google amca ya sordum "araç sola çekiyor" diye öyle çok nedeni varki, lastik basıncından, rota, direksiyondan jant yamukluğuna kadar bir sürü nedeni olabiliyormuş... geçmiş olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2015 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: OSMAN
Araç: lancer 2011
Meslek: MEMUR
Kan grubu: ARh-
Teşekür ederim. Resim Hendekte çekildi misafir olarak gittiğimde :D
1- 70000 km periyodik bakımı (işçilik dahil 200 TL)
2- Ön Amortisörler değişti (İki Amortisör 280 TL)
3- Fren Balatıları (170 TL)
4- Şanzuman Yağı (90 TL)
5- Rot ve 4 lastik için Balans Ayarı yapıldı (60 TL Ayrıca nitrojen basılmıştı lastiklere 20 TL 80 TL Toplam)
Hepsi Ustam Faith usta ellerine sağlık güzel oldu araç....

Bende araştırdım ama bulamadım Rot balans yapıldı nitrojen basıldı 32 Ps, Ön amartisörler değişti, jant çaplı olsa hava kaçırır dedi rot balansı yapan kişi ayrıca jantın yamuk olmadığını söyledi Bulamadım Bulamadım bulamadım....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2015 21:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Çağkan
Araç: colt-lancer
Meslek: Çevre Müh.
Kan grubu: AB+
edit ikisini de değiştirmişsiniz tekrar okudum, yazdığım geçersiz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Haz 2015 21:35 
Kullanıcı avatarı

Ayrıntılı bilgi için teşekkür, Baskı balatamı da değiştireceğim için Mar-Oto ya gideceğim bakımı da orada yaptıracağım, yoksa sadece bakım için olsa dışarıda yaptırmayı tercih edebilirdim... sonuçta yarı yarıya fark var :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2015 09:47 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
canerk yazdı:
Ayrıntılı bilgi için teşekkür, Baskı balatamı da değiştireceğim için Mar-Oto ya gideceğim bakımı da orada yaptıracağım, yoksa sadece bakım için olsa dışarıda yaptırmayı tercih edebilirdim... sonuçta yarı yarıya fark var :(

Tekirdagdan buraya mar a gitmeyi kafayi koyduysan diger yetkili servislerden de fiyat al derim. Eyup e gitmek yerine halkali esenler veya haramidere de yaptirmak da var.

Az önce Bosch car servislerine baktım. Tekirdağ da Engin oto diye bir şubelerinin olduğunu öğrendim. Aradım fiyat sordum, baskı balata değişimi için 230 tl işçilik ücreti istediler, ayrıca 60 bin bakımı (yağ, yağ filtresi, hava ve polen filtreleri) için 300 TL istediler, toplam 500 TL'ye olur dediler, Cumartesi gidip orada yaptıracağım... Forumdan öğrendiğim kadarıyla Bosch car servisleri uyduruktan yerler değil, düzgün iş yaparlar zannımca....
İstanbul Mar-Oto da yanlış hatırlamıyorsam bakım masrafı için 450 TL demişlerdi, balata değişimi ücreti, yol masrafı da ekleyince 900 TL ye falan gelecek... artan 400 TL ile sigorta, cila vs yaptırırım diyorum :)
Mar-Oto dakiler ile Mivec parçası değişirken geçen seneden tanışıklık oldu, aramız iyi sayılır, o yüzden oraya gitmek istiyordum, ibrahim ve yakup usta çok ilgililer... Hatta bir sorun çıkmıştı, otobüsle dönmüştüm, arabamı kendileri Tekirdağa getirdiler...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: