Zaman: 10 Kas 2025 02:26

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2015 14:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Fatih ERtürk
Araç: Lancer 2005
Meslek: Hekim
Selamlar,
Aracımı yeni aldım fakat bir iki sıkıntısı var.
Öncelikle araç 2005 Lancer Plus M/T 130k da. 48 binden beri bildiğim bindiğim tanıdığım bir araç 128binde ben aldım. Araç LPG li 50binde biz taktırmıştık. Sistem LOVATO.
- Aracın öncelikli sıkıntısı sağ alt rotil diye tahmin ettiğim bir boşluk. Sanayide dolandım ama kesin bir cevap alamadım. Malum araçların orijinal parçaları cep yakıyor, salıncağı komple mi değiştirsem? yoksa sadece rotil mi değişse? Tavsiye ettiğiniz orijinale yakın bir marka var mı? Daha önce bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.
- İkinci problem direksiyon ve vites topuzu derilerinin soyulması. Sanayide ona da bir iki yerden fiyat aldım ama alır yapar mı rezil mi eder cesaret edemedim.
Bundan ayrı aracı aldığımdan beri yüksek devirlerde araç enjektör lambası yakıyordu. LPG yetişmemesi olduğunu düşündüm ve LPG servisine götürdüm. Kadosan oto sanayinde LOVATO yetkili servisi ismini hatırlamıyorum ama Z blok No:1 di sanırım. Uğur bey var sağolsun ilgilendi, Enjektör memeleri küçük takılmış onları büyütüp enjektörleri manifoldun altına mükemmel bir işçilikle aldı. Sonra kalibrasyon yaptı. Bu aşamadan sonra araç çok yakmaya başlayıp ani gaz tepkilerinde yığılmaya başlayınca tekrar gittim ve yolda giderken aktif ayar yaptı kısmen iyi şu anda ama benzinde 150-200km gidip aracın kendi yazılımına göre ayar yaptıracağım vaktim olmadı gidemedim.
Bu konuda soracaklarım da şöyle;
- Araç bazen sıkışık trafikte rölanti yükseltiyor. Aracı genelde freni az kullanarak cut-off u elimden geldiğince kullanmayı seven biriyim. Bu sıkışık trafikte sıkıntı çıkarıyor. Araç gaz verirken viteste frene falan basmak zorunda kalıyorum. Yukarıda bahsettiğim öntakımdaki boşluk da bunun üzerine binince araç git-gel sürüş konforu baya düşüyor. Ben bunu boğaz kelebeğine bağlıyorum fakat açıp temizlesem(ki imkanımda bilgim de var) sonrasında kelebek kalibrasyonu sıkıntı çıkarır mı? Kendi kendine kalibrasyon yapabilir mi?
-İkinci sorum mazda ve ford dan ortak bildiğimiz subap ve subap yatağı yanması sorunu. Bu bizim araçlar için geçerli mi? Hiç LPG den dolayı subap yakan oldu mu bu motorda?
Bunlardan ayrı bir sorum daha olacak o da genel,
- Aracımın service manual kitapçığını bulabilir miyim? Çok iş görecek bi sürü dertten beni kurtaracak :D
- Eğer bulamazsam bu aracın bakım periyodları ve kullanılan akışkanlar nelerdir bilen varsa çok memnun olurum.
Yanlışım varsa affola her türlü yoruma açığım.
İyi forumlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Haz 2015 10:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
sağ alt rotil değişebilir.Öncelikle herhangi bir rotcuya gidip arızanın rotil olduğunu öğrenin ve iyi bir ustada değiştirin.Direksiyon ve Vites derilerini orjinal deri kaplayan yerlerde yaptırmanızı öneririm tahmini 100-150 arsı 30-40 tl diyenler sadece üzerinden kaplar.Boğaz kelebeği mitsubishi grubunda oldukça hassas davranarak temizlenmesi gereken bir parça çünkü üzerindeki parçalar oldukça pahalı.Özel boğaz kelebeği temizleme spreyi alıp temizleyebilirsiniz.Kesinlikle balata spreyi,wd 40 yada yaglama özelliği vs bulunan bir malzeme ile temizlemeyin.Sizin aracınız çelik subap yani istediğinzi deviri çevirebilirsiniz.Herhangi bir yanma vs olmaz korkmayın.Bakım periyodu 10.000 km bir yağ ve filitreler.ve gerekli kontroller ustalar bakar zaten...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Haz 2015 14:12 
Kullanıcı avatarı

Öncelikle teşekkürler.
Servis manuel el kitapçığına ulaşma şansımız var mı? Asıl problem o eğer ona ulaşabilirsem forumda da çok aktif bir şekilde bunları paylaşabilirim.
Alt takım mevzusuna gelince kendi tespitim sonucu sağ rot başının iyice bozulduğunu tespit ettim ve değiştirdim. Değiştirirken kumpasla porye-rot uzaklığını ölçerek söktüm ve aynı uzaklığı takarken sağladım. şansımı denedim özetle ve rot ayarı bozulmadı. İşlem yarım saat sürdü. Rot başını 30tl ye aldım. Türk malı sanırım. İnşallah uzun gider.
Şu anda yolda giderken gram boşluk kalmadı ama elimle kontrol ettiğimde sağ tarafta hiç boşluk yokken sol tarafta elime hafif boşluk hissi geliyor. Bi kanal bulabilirsem diğer tarafa da el atacağım.
İyi forumlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Haz 2015 20:34 

İsim: Ahmet
Araç: 2004 Lancer AT
Meslek: Teknisyen
Kan grubu: ARh+
Dostum linkteki bağlantıları incele aradığını bulacaksın.

http://jdmfsm.info/Auto/Japan/Mitsubishi/

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Tem 2015 02:26 
Kullanıcı avatarı

Rusçası var. O bile şimdilik iş görür ama ingilizcesi olursa gözünüze çarparsa mükemmel olur.
İlginiz için teşekkürler.
iyi forumlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2015 02:26 
Kullanıcı avatarı

Bizim kasaların on tampon altındaki kapak düşmüş. Uzun suredir yok. Ne yapabiliriz? Cikmaci da bulabilir miyiz? Hic gözüne çarpan oldu mu? Nereden bulabiliriz? Anadolu yakasında ikamet ediyorum. Teşekkürler.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: