Zaman: 27 Eki 2025 16:02

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 12:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: fatih
Araç: yok
Meslek: Bilgi işlem
Arkadaşlar merhaba, bende sizler gibi lancer (özellikle 1.8cvt) sevdalısı bir birey olarak, lancer sahibi olup aranıza katılmak istiyorum. Linkteki ilandaki araç gerek kilometre, gerek fiyat olarak ilgili çekiyor fakat biraz masrafı var sizce risklimidir yoksa alınabilecek bir araçmıdır? Özellikle 1.8 kullanıcıların değerlendirmelerini bekliyorum. Herkese kazasız sürüşler.
Link : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 0598/detay

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 14:53 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Merhaba Fatih.
Yetkili serviste bir ekspertize sokup, çıkacak masrafları öğrenip ona göre alınabilir...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 14:58 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Merhaba Fatih.
Yetkili serviste bir ekspertize sokup, çıkacak masrafları öğrenip ona göre alınabilir...

Cevabın için teşekkür ederim, fiyat uygun geldi yazdığına göre de 2500 lira kaporta masrafı varmış bunu dışarıda yaptırsak 1500'e yaptırabiliriz gibi geliyor. eder 31500 hadi 32000 diyelim hala muadillerinden çok uygun bu zamana kadar satılmaması da dikkatimi çekti, acaba yazmadığı başka sıkıntılar olabilir mi? Ben İstanbuldayım araç Ankarada. Demek istediğim bu kadar masrafa göre fiyatı normal midir acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:00 
Kullanıcı avatarı

Belki forumdaşlardan aracı gören bilen vardır, yardımcı olursanız sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:36 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Bu araç 1 ay kadar önce istanbul'da hasarlı araç satan bir galerideydi. Sadece ön kaput ve çamurluk boya istiyor demişlerdi. Birde radyatör bağlantısı kırık gibi bişiler ekledi... Fiyatı 27 bin civarıydı ilanda. 1 hafta sonra Ankara'da belirdi. Ankara'da ise nerdeyse araç komple boyalı çıktı ilana... Bence daha iyi bir pazarlık yapabilirsiniz...

Ankara'da iyi ustalar var. Forumda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Baktırıp almakta sıkıntı olmaz diye düşünüyorum...

En son AnakinSkyWalker tarafından 14 Oca 2016 15:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: anarche
Araç: Colt 1.3 AMT
Meslek: --
Araca biçilen satış fiyatı ile tamir masrafı arasında mantıksız bir oran var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: lancer 1,8 cvt
Meslek: makina imalat
Kan grubu: A+
Skoda bayisinde var o daha mantıklı :-)

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:40 

muratyayla yazdı:
Skoda bayisinde var o daha mantıklı :-)

Ona da opsiyon koydular bugün :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 15:45 
Kullanıcı avatarı

anarche yazdı:
Araca biçilen satış fiyatı ile tamir masrafı arasında mantıksız bir oran var.

Aynı fikirdeyim, bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum sadece kendim için değil almak isteyen başka arkadaşlara da yardımcı oluruz belki, fiyat iyi gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:00 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
En kesin çözüm, bir Yetkili Serviste ekspertize götürmek...
Şanzımanda, motorun altında neler olup bittiğine iyi baktırmakta fayda var.
Çekme belgeli mi, ağır hasarlı mı, bunlarda önemli. Çükü satarken pert kayıtlı bir aracı elden çıkarmak kolay olmayabilir...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
bir suredir de araci sattiktan sonra pert kaydi isleme gibi bir dolandiricilik var. 5-10 bin hasar var diye guvenip alan insanlar araclarini satmak istediklerinde onceden olmayan pert kaydiyla karsilasabiliyorlar. bknz final otomotiv

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Dikkatli incelenirse aracın radyatör paneli/çerçevesi tamir görmüş. Radyatör ile ilgili ve ön tamponun içindeki tampon demiri yamuk olabilir. tampon sökülecek güzelce kırık dökük yamuk düzeltilecek. Belki radyatör çatlamış, delinmiş olabilir. Radyatör masrafı bile çıkabilir... kilit mekanizmasında sorun olabilir, far ayakları hatta farların iç taraflarında kırıklar olabilir. Bir çok parçası tamir yoluna gidilmek zorunda kalınabilir. klima tertibatına da bakmak gerek zira boruları hasar görmüş olabilir.
Bu araç alınacaksa ön tamponu komple evo ile değiştirmek gerek. bunun tampona yapılacak masrafı daha fazla. her yeri kırılmış, ızgaralar filan gidik...

ayrıca şu da kazasız halinin fotoğrafı:
Resim
Resim

karşılaştırma yapılabilir.

ankarada IBA otomotiv var, motorla ilgili kontrolleri orada yaptırabilirsiniz. Ben aracımı kontrol ettirdiğimde ilgilerinden çok memnun kalmıştım.

ben coltla sağ önden kaza yaptım, benim kazada far çamurluk değişti geri kalan yerler tamir edildi ama aracın ön takımıyla çok uğraştım anca anca düzeldi gibi araba... Böyle bir aracı tavsiye etmezdim...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:30 
Kullanıcı avatarı

kaan20 yazdı:
Dikkatli incelenirse aracın radyatör paneli/çerçevesi tamir görmüş. Radyatör ile ilgili ve ön tamponun içindeki tampon demiri yamuk olabilir. tampon sökülecek güzelce kırık dökük yamuk düzeltilecek. Belki radyatör çatlamış, delinmiş olabilir. Radyatör masrafı bile çıkabilir... kilit mekanizmasında sorun olabilir, far ayakları hatta farların iç taraflarında kırıklar olabilir. Bir çok parçası tamir yoluna gidilmek zorunda kalınabilir. klima tertibatına da bakmak gerek zira boruları hasar görmüş olabilir.
Bu araç alınacaksa ön tamponu komple evo ile değiştirmek gerek. bunun tampona yapılacak masrafı daha fazla. her yeri kırılmış, ızgaralar filan gidik...

ayrıca şu da kazasız halinin fotoğrafı:
Resim
Resim

karşılaştırma yapılabilir.

ankarada IBA otomotiv var, motorla ilgili kontrolleri orada yaptırabilirsiniz. Ben aracımı kontrol ettirdiğimde ilgilerinden çok memnun kalmıştım.

ben coltla sağ önden kaza yaptım, benim kazada far çamurluk değişti geri kalan yerler tamir edildi ama aracın ön takımıyla çok uğraştım anca anca düzeldi gibi araba... Böyle bir aracı tavsiye etmezdim...

İşte tam olarak buydu demek istediğim. Yalnız ben iki resim arasında çok bir fark göremedim, siz nasıl bu kadar parçada sorun olabileceğini tahmin edebildiniz? Diyelimki bu dediklerinizin hepsinde sorun var bunların tamiri tahminen ne olur sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:39 
Kullanıcı avatarı

Skoda bayisi sattı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 17:42 

Fatih kardeşim; sen Kaan'ı tanımıyon daha. Arabayı al Kaan'a ver 2-3 haftaya sapasağlam anahtar teslim alırsın :D

Şaka bi yana bende çok ciddi masraf çıkacağını düşünmüyorum ama baktırmak lazım yukarıda da dediğimiz gibi. Ankara'da İBA ve Uzman Japon Ergin usta yardımcı olur sanırım...

Bu arada araç çekme belgeli bunuda hesaba katmak gerek...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 20:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
memofti yazdı:
İşte tam olarak buydu demek istediğim. Yalnız ben iki resim arasında çok bir fark göremedim, siz nasıl bu kadar parçada sorun olabileceğini tahmin edebildiniz? Diyelimki bu dediklerinizin hepsinde sorun var bunların tamiri tahminen ne olur sizce?

2 fotoğraf da kazasız araçlardan. aracın kazalı fotoğrafı ilanda var. bu fotoğraflara bakarak eksikleri görün dedim.

bu arabanın fiyatı uygun, eğer ilanda belirtildiği gibi sadece kaput- tampon olsa idi biri çoktannn almıştı. bi kaput bi tampon.

Sadece ilandaki gibi olduğunu var sayarak sanayideki ustalarıma gitsem; 200-250e kaputu yaptırırım, ön tamponu da söktürür içindeki bütün kırık yerleri yamuk çatlak, eksik yerlerini yaptırır, far bacaklarını yaptırır ardından boyaya verirdim. bu kısım da 200 tutsun. ancak tamponda çok fazla hasar var kimse bu tamponu yapmaz, mecbur çıkmacıların eline kalıyoruz. veya yan sanayi tampon:
http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19521.html

bi tampon bi kaput boyanacak, kaput iç dış boyanacak, kaput boya 400tl, tampon boya 200tl...

1000tl oldu total, adam demiş ki oraya 2500tl anahtar teslimi yapılır. 2500tl anahtar teslim istenilen araçta rahat 3000tl'lik masraf vardır. böyle yerler sırf yapmış olmak için yaparlar. o kaputu o kadar kötü yaparlar ki 1yıl sonra adama küfür etmekten yorulursunuz.

AnakinSkyWalker yazdı:
Fatih kardeşim; sen Kaan'ı tanımıyon daha. Arabayı al Kaan'a ver 2-3 haftaya sapasağlam anahtar teslim alırsın :D

1haftada çıkarılabilir, ama 9-10günden fazla sürmez sürpriz bi şeyi yoksa. tabi malzemeleri de hızlı temin etmek gerekir. Böyle yazıyorum da tamirci değilim, sanayinin altını üstünü getirmekten kaynaklanıyor. :D

Aracı alıcı gözüyle inceledim;
1. fotoğrafın tam hali: büyütüp inceleyebilirsiniz: http://image5.sahibinden.com/photos/73/ ... 598kla.jpg

sol taraftaki çizgiyi her tamirci yapamaz, iyi bir usta şart, öte yandan sol ön camurluğun en üst kısmında, a sutunu ile kaput arasında ezik var, can sıkıcı olabilir.

5. fotoğrafn tam hali: http://image5.sahibinden.com/photos/73/ ... 5987i5.jpg
kaputun tam oturmadığı belli, tamirattan sonra menteşelerine iyice bakılması lazım....
bu fotoğraftan görüleceği üzere aracın sol sis farı yok, sol sis farının oradan tampon kırık.

6.fotoğrafın tam hali: http://image5.sahibinden.com/photos/73/ ... 5981hr.jpg
tamponun burun kısmı çok fazla hasarlı, özellikle ortadaki kısım tamir edilmesi zor gibi, o yüzden çıkma veya yukarıdaki linkteki tampon şart. üst ızgara paramparça olmuş yenisi şart. sol ön farın bacaklarından biri kırık gibi %90 kırıktır. üst orta demirinde düzeltme var gibi yok gibi fotoğraftan anlaşılmıyor ama orayı kapatan plastik parça yok...

7.fotoğrafın tam hali: http://image5.sahibinden.com/photos/73/ ... 5981rc.jpg
kaputun iç kısmında kilit dilinin oralarda yamuklar var, boya atması varsa o bölgelerde tamirat gerekir ve uç bölgesinde boya gerekebilir. iç kısmının tamamının boyanmasına gerek yok. sol sis farı yine yok belli oluyor. tampon hasarları burada daha fazla belli.

masraflarımız ne:
1adet tampon(240tl) link: http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19521.html
1adet sol sis farı (125tl) link: http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19509.html
ön panjur(üst radyatör ızgarası)(285TL) linki : http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19543.html
olmayan üst plastik(125TL): http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19545.html

ön tampon sol eteği yok servis kodu: 6512A163WA(koddan tam emin değilim) servis fiyatı: 822TL. ya çıkma bulunur ya da öbürü de sökülür. bu durumda çok çirkin oluyor bir ilan öyle idi...

Malzemelerimiz bunlar olsun. 775TL+ tampon eki lazım(çıkma vs).

işçilik olarak: komple kaput elden geçecek, tamiratı için 250tl rahat gider diye düşünüyorum. tampon alınacak, söküp takmasına 150tl yazarlar...

alınan tamponun komple boyanması 200-250 tutar, kaputun dıştan boyandığını düşünelim, 300 civarında tutar. kilit kısmının içine de hafif geçerler...

ufak tefek kırık plastiklerin tamiri, far ayakları vs. 100tl yuvarlak ona yazalım.

Totalde 1600TL tuttu. bu masraflara ek çıkabilecek sürprizlerden 2si aşağıda:

ek masraf: kaput tamir edilemez ise(550TL): http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19540.html
tampon takviye demiri (125TL): Linkten tam emin değilim: http://www.otomobilyedekparcalari.com/M ... 19524.html

Bütün bunlar malzemeleri sizin temin edip düzgün usta bulmanız durumunda geçerlidir.

ayrıca tamponun içinde neler var diye fikir edinmeniz açısından:
Resim

aracın üzerindeki kayıtlara bakmak gerekir, pert veya ağır hasar kaydı varsa aracı ona göre alıp yukarıdaki 1500-1600TL'nin kesin tutacağını bilerek girin. Ayrıca sanayide fiyatlar sizin işten ne kadar anlamadığınıza bağlı olarak çıkabilir, ustaya nazınız geçmeyebilir, ustayla kavgalık duruma gelebilirsiniz.

Unutmadan olur da yaptıracak olursanız kesinlikle peşin para iş yapmayın. Hayatta yapılmaz o işiniz, ben şu zamana kadar en fazla %20sini verdim malzeme filan alınsın diye. boya için gerekmişti. hoş kendim boyasam ustadan iyi boyarım da neyse...
Kesinlikle boyacıyı arkadaş tavsiyesi hatta örnek işçiliğini görerek bulun anlaşın. yoksa benim gibi komple sağ taraf ve tavan boyasında salak birine denk gelir aracın halini görünce sinirleriniz bozulabilir. sağ tarafını düzeltmek için 3saat pasta işlemi yaptım epi topu 4parça(ön arka çamurluk, 2kapı) üstüne cila attım da biraz adam olmuştu boya... tavan hala duruyor tavana pasta atmam gerekiyor ama pasta atacak aletim yok. onun için kim bilir ne kadar uğraşacağım...

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 21:18 

Araç çekme belgeli yani perte çıkmış. Benim tahminim ise çok hızlı değilken ortadan direk yada benzeri bir cisme çarpmış gibi... Tabi biraz toparlanıp bu şekilde satışa çıkmış olabilir.

İstanbul da iken bana çalışır yürür vaziyette sadece radyatör ile ilgili sıkıntısı var dediler. Tabi birde tampon kaporta gibi kozmetik işler. Ankaraya gitmese ben almayı düşünüyordum. Aracın kalan kısmı temiz gözüküyor. Toparlanıp uzun yıllar binilebilecek bir araç da olabilir...

Herşeyden önemlisi Kaan ın yaptığı gibi bir analiz yapmak lazım. İyi bir ustaya güvenip incelemek lazım aracı öncelikle... Sonrası zaten parçaları toparlamak...

Sağlam pazarlıkla 28 bine bine alınır gibi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 21:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: anarche
Araç: Colt 1.3 AMT
Meslek: --
Hava yastığı sensörü önde amblemin hizasında olduğu düşünülürse bence de hava yastıkları açılmış olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 21:56 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar hepinize teşekkürler, özelliklede kaan uzun incelenen ve yorumların için. Aslında araç almaya 3-4 ay sonra niyetin var durum onu gösteriyor ancak bi aracın fiyatı uygun geldiği için acaba biraz zorlayıp şimdi mi alsam diye düşünüyordum ama söyledikleriniz çok mantıklı geldi ki zaten bu tarz yorumlar için açmıştım konuyu en iyisi zamanını bekleyip temiz bir araç almak gibi görünüyor, şimdi Ankaraya gidip hem okadar yol git, masraf yap bide hayal kırıklığına uğrayıp dönmek var. Herkese teşekkürler, yinede Ankarada olupta aracı görmek isteyenler varsa bence ustasiyla gidip bir inceleyebilir, sizlerin yazdıkları da aracı incelerken referans niteliği taşır. Ama yinede pert bir araç bile düzgün şekilde toplandığında yıllarca sorunsuz binilebilir diye düşünüyorum, bilmem siz katılır mısınız?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Oca 2016 22:00 
Kullanıcı avatarı

İnceleyip Bilerek aldıktan sonra sıkıntı olmaz

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 24 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki