Zaman: 04 Haz 2026 18:14

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 20:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: osman
Araç: Lancer
Meslek: serbest
Kan grubu: 0 po
Aracım 2009 lancer 1.5 otomatik inform.Araca BRC marka lpg yi satın aldıktan 3 ay sonra taktırdım.Bahsedeceğim sorun lpg den öncede yaşanmış bir sorundu.
Aracın kontağını çevirip tüm kontrolleri sona erdiğinde sönmesi gereken ışıklar söndükten sonra marşa bastığımda bazen araç çalışmıyor marş gayet kuvvetli bir şekilde elimi kontakta tuttuğum sürece vuruyor ama motor çalışmıyor.Sabah ilk çalışmada bu sorunu hiçbir zaman yaşamıyorum.Araçı bir süre kullanıp yakıt almak için veya beş dakikalığına markete girip çıkmak için stop ettiğim zaman bu sorunla karşılaşıyorum.Yada sabah sorunsuz çalıştırdım işe gittim öğlen hava güneşli araç lazım basıyorum çalışmadığı oluyor.
Bu durumlarla karşı karşıya kaldığımda kontağı kapatıp tekrar açıp bekleyip ikinci kez marşa bastığımda %90 oranıyla araç çalışıyor nadiren 3 üncü tekrara düşüyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 21:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
sanırım benzer sorun;
viewtopic.php?f=65&t=11597
bende de şu an benzer sorun var ama özellikle sabahları soğuk motorda yapıyor. bendeki%90 benzin pompasından.
eski aracımda sıcak soğuk farketmez çıt diye ses geliyor ama çalışmıyuordu. sarş dinamosu otomatiğindenmiş. parça değiştirmeden tamiri yapıldı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2016 23:53 
Kullanıcı avatarı

Teşekkür ederim linki okudum.Pek çok kişi bu arızadan bahsetmiş ama ben Ankara azizoğlu temsa yetkili servisine ulaştım ilk kez duyuyorlarmış gibi bir izlenim aldım.Şu olabilir bu olabilir dendi.Kronik MVEC dişli sorunu falan bahsi hiç geçmedi.
4000-4500 km'lik bir yurtdışı gezisi planlıyorum mayıs sonuna doğru ve kurtlar sofrasına düşmekten çekiniyorum açıkçası şundandır değiştir olmadı ozaman kesin bundan a yine olmadı.Türkiyede böylece biniyoruz patladığı yere kadar diyip ama gurbet elde kalırsak dil bilmeden yol bilmeden kısacası bu işi çözmem lazım ama şununla başlayayım diyorum çoğunluk yazmış yakıt katkısı enjektör temizleyici ilavesi yapayım diyorum.
Durumu pek önemsemeyen arkadaşlar olmuş ama ben şöyle bir şeyde yaşadım memlekete gitmişsin geri döneceksin valizler yüklenmiş büyüklerin elinden küçüklerin gözünden öpülmüş maşrapaya dökülmek üzere su konmuş birinin elinde bekliyor hadi Allahaısmarladık denmiş japon teknoloji devi aracın kontağına basılmış ve biri çayı koymak için eve geri dönecekken araç marş alıyor mutlu son.
Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 01:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emre
Araç: Mitsubishi Lancer 1.5 A/T
Meslek: Mühendis
Aynı sorunu bende yaşıyorm temsayı aradım servise götürmeden bişy yapamayız dedi azizoğlunu aramayı düşünydm bu söylediklerinizden snra başka servisi arycam artık

Sent from my iPhone using Tapatalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 02:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Lancer 1.8 CVT 2011 ECO
Meslek: Memur
Kan grubu: AB+
merhaba. 2 ay önce bende BRC taktırdım aracıma SQ32 kitini. ( Aracım 2010 1.5 invite AT ) marş sorunum olmuyordu ancak tüp taktırdıktan sonra bende de sabahları çalışmamaya başladı 2. hatta 3. uzun marştan sonra aşırı sallantılı çalışıyordu. kendimce şöyle bi çözüm buldum :

akşam işten gelince evin önüne park edip aracı kapatmadan benzine aldım ve bi 15 - 20 saniye hafif gaz vererdikten sonra kapattım motoru. sabah kalktığımda araba saat gibi. Tüp taktırmadan önceki halini aldı...

Demekki tüp te var bi iş dedim ve taktırdığım yere gittim. aracı kotrol etti montaj ustamız. Şans işte kim bilebilir bnm kitte ki sıfır regülatör arızalı çıktı.

Arızası da şu : regülatörden manifold daki LPG enjektörlerine giden gaz hortumunu çıkarıp regülatör çıkışına gaz sızmasını tespit eden bi cihaz var onu tuttu ve değerlere baktığında anlaşıldı ki regülatör sürekli araç çalışmıyoken bile motora gaz kaçırıyo ve motorda biriken gaz motorun bizim tabirle boğulmasına yol açıyo ve zor çalışıyor.

Yenisini taktılar şükür sıkıntım kalmadı. sabah en soğuk havalarda bile ki ankarada sabah bu aralar genelde 0 derece hemen çalışıyor maşşallah arabam...

LPG ustamız bide benzin pompanda arıza olabilir demişti... çabuk yıpranabilen bir parça imiş... ama şimdilik böyle bi sıkıntım yok...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 09:38 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Genelde ya benzin pompası, yakıt filtresi ve lpg varsa regülatörün gaz kaçırmasından oluyor geç marş bazma. Bazı durumlarda buji ve bobinlerden de olabilir.

2011 üzeri colt ve lancer larda mivec dişli sorunuda var. Forumda bu konuda epey uzun bir anlatım var.

Enjektör temizleyiciyi yıldızlar yetkili serviste kesinlikle önermediler. Yakıt filtresini tıkadığını söylemişlerdi. Eğer yakıt filtresini değiştirmeyi düşünüyorsanız belki denenebilir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 14:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ömer
Araç: Lancer 1.8 CVT 2011 ECO
Meslek: Memur
Kan grubu: AB+
AnakinSkyWalker yazdı:
Genelde ya benzin pompası, yakıt filtresi ve lpg varsa regülatörün gaz kaçırmasından oluyor geç marş bazma. Bazı durumlarda buji ve bobinlerden de olabilir.

2011 üzeri colt ve lancer larda mivec dişli sorunuda var. Forumda bu konuda epey uzun bir anlatım var.

Enjektör temizleyiciyi yıldızlar yetkili serviste kesinlikle önermediler. Yakıt filtresini tıkadığını söylemişlerdi. Eğer yakıt filtresini değiştirmeyi düşünüyorsanız belki denenebilir...

2011 ve altında MIVEC dişlisi sorunu yok mu yani ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 16:35 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Evet bununla ilgili yetkili servislerde bülten olması lazım. Yoksa da forumda aratırsanız bulursunuz. 2 yıl kadar önce burda epey bu konuda yazan çizen oldu. Garantisi olanlar ücretsiz yaptırdı genelde. Garantisi olmayanlar TEMSA ile görüşüp iyi niyet ile yaptırabilir belki. Mivec dişli sorunu 2011 ve üzeri aynen...

2008-2010 modellerdede etacs denilen beyinde sorun varmış. Bu konuyuda bu model araçları olanlar servislere sorsunlar. Bulten var beyin değişiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2016 00:28 
Kullanıcı avatarı

Sağolun arkadaşlar herkes kendince bir şeyler paylaşmış.Eksik olmayın.2 kutu katkıdan sonra filtre değişimi gerektiğini okumuştum bir yerde.Genellikle soğukta marş almama durumundan bahsedilmiş forumda bende tam tersi bir durum var sabah soğukta %100 çalışıyor.Şimdilik nokta atışı bir cevap alamadım.Bir yerden başlıyacaz bakalım.Teşekkür ederim herkese sağolun varolun.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: