Zaman: 25 Oca 2026 00:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 17:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: bahadır
Araç: accent era
Kan grubu: arh
arkadaşlar iyi akşamlar aranıza yeni katıldım. 2009 accent era 1.4 97bg kullanıcısıydım aracım yolcu yerine 1.5 invite almayı düşünüyorum fakat 2009 la 2010 arasında 2. elde ciddi fiyat farkı görüyorum. 2. el araç almayı düşünen biri olarak da haliyle 2009 ve 2010 arasında ne gibi farklar var onu öğrenmek istiyorum. yakıt tüketimi ve donanım olarak. ayrıca hız sabitleyici de benim için önemli bir unsur ama çok az 1.5 invite da rastladım neden bu kadar donanımlı araçta hız sabitleyici yok anlayamadım yani hız sabitleyicisi olan birkaç araç içinden seçim yapmak zorunda kalacağım. açıkçası honda civic 2008-2009 premium ya da elegance sedan bana daha hoş geliyor ama yakıt değerleri günümüz türkiyesinde çok önemli malum o yüzden gözden çıkardım. son olarak hyundai accent 1.4 aracımı performans ve yol tutuşu çok daha iyi bir araç almak için bıraktım sizce lancer bu beklentimi karşılar mı? 1.6 invite almaya param yetmez böyle bir öneride bulunmayın :)) şimdiden teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 18:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
kardeş
2008-2009 arasında
- yalıtım iyileştirmesi
- kapaklı bardaklık
- bazı 2008'lerde de aux girişi yoktu

2009-2010 1.5 invite arasında ise
- sis farı, far ve yağmur sensörü standart oldu
- bluetooth telefon kiti kaldırıldı
- tüketim değerleri düştü (0.2-0.4 lt arasında)
- zemin döşemesi hepsinde standart siyah oldu

klima düğmelerinin etrafına 2008 den sonra krom halka eklendi ama 2009 mu 2010 mu hatırlamıyorum.

bir ayrıntı daha: hiç bir 1.5 motor seçeneğinde hız sabitleyici yoktur. sadece 1.8 intense cvt modellerde vardır.
civic araçların tüketimleri lancer'ın yanına yaklaşamaz bunu da belirteyim hele ki otomatik ise neredeyse benim 1.8 aracım kadar yakıyorlar.
lancer'ların yol tutuşu sizi tatmin eder merak etmeyin. dunlop lastikler biraz patinaja ve abs'nin kolay devreye girmesine sebep olur bunu da belirteyim. fren dozlamasını iyi yapmak lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
2009 ile 2010 arasında bence kayda değer bir fark yok sensörleri zaten çoğu kişi kapatıyormuş çok kullanışlı bir şey olmadığını düşünüyorum en azından çok kullandığım bulututa değişmem yani, temiz bulursan 2009 da olur 2010 da olur sana kalmış herşey biraz maddiyatta bu arada klima düğmelerindeki krom çerçeve 2010 da var hız sabitleyiciye gelince yakında 1.5 lere göre hız sabitleyici geleceğini duymuştum bazı servisler bu konuda çalışıyormuş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 22:08 
Kullanıcı avatarı

cevaplar için çok teşekkür ederim. ekstra söyleyeceği olan tüm arkadaşlardan destek bekliyorum. 0.2 ve 0.4 tüketim azalması çok ciddi bir olay değil. benim için en önemlisi ses izolasyonuydu o da 2009 da düzeldiğine göre 2010 a o konuda gerek kalmadı. bluetooth da güzel özellik o da 2009 için avantaj. ekstra bu malum sensörleri olan 2009 çok lancer var piyasada onlardan alırız ki yağmur sensörü hem işime yaramaz hem de düzgün çalışmıyormuş far sensörü güzel özellik ama 3-4 bin tl ye değmez. sis farına da senede 2 kez ihtiyaç duyuyorum olmayınca kör olmam heralde hiçbiri olmadı bir sis farı taktırırız. bence 2009 daha avantajlı gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 22:12 
Kullanıcı avatarı

son olarak çok çok fazla uzun yol yapan biri olarak bu hız sabitleyici olmaması canımı sıktı. 2. el ilanlarında birkaç araçta görmüştüm 1.5 invite larda ve aracı satın alırken koyulabiliyor sanmıştım ne yapacağım bilmiyorum eski aracım era da bile çok aradım yollarda bu zımbırtıyı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2010 22:23 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
kontak anahtarı çevresinde bi de orta konsolda kırmızı ışıklandırma eklenmişti bi de sanırım :roll:

yok hacı o hep vardı. benim ilk lancer ilk gelen araçlardandı onda da vardı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Kas 2010 12:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
ses izolasyonundan bişey bekleme.bende 2010 model var.ama 2008 le 2009 unada bindim benim hissedeceğim bi farklılık yok.bunu belirtmek isterim.sesten kastımızda motor sesi.ama birçoğumuz bu güzel motor sesini duymayı seviyoruz.yada öyle şartlandık.zevkler farklı tabi.bende bluetooth yerine yağmur far sensörü ve sis farı olmasını tercih ettim.kullanışlı değil yorumlarınada katılmıyorum.gayet güzel iş görüyor.hız sabitleyici olmaması gerçekten can sıkıcı invite donanımda ama mitsubishi de donanım zenginliği olmadığından vede 1.8 i de satmak zorunda olduklarından onu doldurmuşlar.uygun fiyata hız sabitleyici takılacağına dair söylentiler olsada gerek samsunda gerekse istanbuldaki konuştuğum servisler böyle bişeyin olmadığını söylediler.ki zaten aslında her araca hız sabitleyici takılıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 01:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
sanırım direksiyonu değiştirerek cruise control'e geçiş mümkün. fiyat mı? 2500lira üstü olması gerek

aga sadece direksiyonla olmaz o iş gibime geliyor. kaldı ki yurtdışındaki 1.5 araçlarda da ben cruise control görmedim şimdiye kadar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 02:53 
Kullanıcı avatarı

dış çevrenin sesi gelmiyor da sadece motor sesi geliyorsa o benim için güzel bile. kullandığım 1.4 era da 170 le giderken bas bas bağırıyor ama zorlama artık yeter diye bağırıyor o bile hoşuma gidiyor ki 200e kadar zorladığım oluyor. . ama dışardan gelen seslere karşı yalıtım iyi olmalı. extra olarak sonradan takılan sabitleyiciden iyi sonuçlar alınamayabiliyor orjinal olarak varsa var yoksa yapacak birşey yok. keşke bir sensör az koysa da sabitleyici koysaydı artık dolu versiyonunda sabitleyici olmayan çok az araç kaldı .

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 09:36 
Kullanıcı avatarı

orjinal olarak hız sabitleyici takılmak istenirse direksiyonda değişmesi gerekiyormuş.direksiyondan başka bişey değişeceğini sanmıyorum.çünkü sonradan c.c. takılınabiliyorsa başka bişeye gerek yoktur bence yazılım felan yeter herhalde.yandan bi kol şeklinde orjinal olmayan takılınabiliyor ama doğru çalışmaması endişesiyle düşünmedim bende.ama o şekildede olda temsa takarsa yine kabul ederim.diresksiyonun değişmesi durumunuda anlamıyorum zaten 1.8 le aynı direksiyon üstündede yeri mevcut zaten sağdaki gri parçayı çıkarıp düğmeli olanı takarak işin çözülmesi lazım.direksiyon aynıysa tesisatı rahat yapılır düşüncesindeyim.

qwxsqw

dış çevrenin yani yol seside almıyor yani var tabi biraz rahatsız edici değil.ama 100 den sonra rüzgar sesi var.yani en güzeli senin test sürüşü yapman.sesini soluğunu kendin bi gör

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 11:50 
Kullanıcı avatarı

test sürüşü yapmam şart zaten mail attım 3 gün oldu. bakalım lütfedip dönerlerse test sürüşü yapacağım yapmadan mümkün değil almam çünkü civic, focus, corolla, megane hepsini kullandım ve bu sınıfı iyi biliyorum son bir kıyaslama yapmam şart. yol tutuş, ferahlık, konfor, performans, yakıt olarak. ayrıca kendi kullanışıma göre yakıt değerlerini yol bilgisayarı ekranında gözlerimle görmem gerekiyor. benim 1.4 accenti kullanırken yanıma oturup aracımın 1.4 olduğunu bilmeyen bazılarının bu aracın 1.4 leri gitmiyor iyiki bir 1.6 almışsın dedikleri ve1.4 kullanan arkadaşın benim yanıma oturup ya ben de 1.6 alsaydım keşke dediği vb. durumlar oldu. aracıkullanırım fakat yakıt değerleri de artıyor bu şekilde tabiki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 11:51 
Kullanıcı avatarı

ama şu hız sabitleyici sorununu çözemezsem mitsu dan vazgeçmek zorunda da kalabilirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 12:25 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

test sürüşü için bayileri doğrudan araman daha iyi olur. numara bırakmakla çok zaman yitirebilirsin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 14:08 
Kullanıcı avatarı

tamam öyle yapayım. 1.6 invite da kullanmamı önerir misiniz? yoksa kullanmayım mı? onu kullandıktan sonra 1.5 ten soğuma gibi bir durum olur mu ikisi arası ciddi fark var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 15:27 
Kullanıcı avatarı

tamamiyle soğumazsın.zaten motor harici herşey aynı.yalıtımı daha iyi diyenler var ama bilemiyorum.bence ikisinide deneyin daha iyi fikir sahibi olursunuz.akıl kalma durumuda olmaz.hem bizide bilgilendirmiş olursunuz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Kas 2010 21:26 
Kullanıcı avatarı

bakalım inş.bayram sonu test edip bir görelim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Kas 2010 14:26 
Kullanıcı avatarı

ben motor sesini kastettim.yoksa yol sesi bakımından ben bi sorun görmedim bendede dunlop var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 02:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: Mitsubıshı Colt
Meslek: serbest
Kan grubu: Arh+
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 1.5 ınvıte ie 1.6 ınvıte arasında kayde değer bi performans farkı varmı acaba kullananlar varsa yardımcı olabilirmi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 12:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

gokhankuru54 yazdı:
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım 1.5 ınvıte ie 1.6 ınvıte arasında kayde değer bi performans farkı varmı acaba kullananlar varsa yardımcı olabilirmi.

düz viteste aman aman bir fark yok. zaten performans ve yakıt değerleri yakın. 1.6'lar biraz daha performanslı ve biraz daha az yakıyorlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2011 20:20 
Kullanıcı avatarı

1.5 109 beygir 143 tork ort. tüketim 6.1----1.6 117 beygir 154 tork tüketim 5.8 1.6 arka stopların çevresi siyah devir göstergesi solda birde vites değişimi için ışık yanıyor.başka bir fark yok.1.5 in uzaktan kumandayla kitlediğinde camlarda kapanıyor el frenide deri(invit donanım için) temiz bir 1.5 bulursan daha ucuza alacağın için tavsiye ederim bende 1.5 invite var

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 26 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: