temsa fiyatları düzeltse konusuna katılıyorum. Ama tabi uygun hale getirse yerine kararlı bir fiyat politikası izlemesi bağlamında. Beaz eşya atar gibi araba satmaya çalışılıyor gibime geliyor. Yen kuru ile ilgili dalgalanmalar olduğunu biliyorum ama benim bilmem bir şeyi değiştirmiyor. Dahası bir çok tüketici bunu bilmek dahi istemez. Tüketici malın pazara geliş süreci ile ilgilenmez, sonuca bakar. Temsa'nın bir şekilde bu konuda bir şeyler yapması lazım. En azından binek konusunda yerleşik bir bir müşteri kitlesi hedefine ulaşılana kadar fiyat istikrarı yakalanmalı diye düşünüyorum. Ama temsa çok küçük partiler halinde araç getirip her seferinden farklı fiyattan araçları sürünce bu durum tüketiciye olumlu yansımıyor. Şu anda araç kendi kendisini satmaya çalışıyor. Lafa elince aracın üstünlüklerinden bahsediliyor ama bunun bilinirliğinin tabana yayılası gerekli. Ben mitsu kullanmaya başladığımdan itibaren sürekli araç hakkında yanlış bilinenleri düzeltmekle uğraşıyorum. Aracın tüketimini, güvenlik ve sorunsuzluğunu, doluluğunu kimse bilmiyor. peki ben ve benim gibi kullanıcılar kaç kişiye ulaşıp bunu anlatabilir ki? Temsa'nın reklam verip, dizilerde oynatıp, gerekirse üstüne pra verip araba drgilerinde araçtan ve bahsettiğim artılarından tüketiciyi haberdar etmesi gerekir.
ama bunun yerine dalgalı fiyat politikaları ile aracı bir kaç ay önce çok daha fazla para vererek (büyük bir cesaterle) alan halihazırdaki müşteriyi de pişman edecek fiyatlar belirlenmemesi lazım. Yani en azından aracın fiyatını yen üzerinde filan versin temsa. bazı Alman araçları nasıl euro ile satılıyor aynen öyle.
Valla gecenin bu saati temsa yerine kafa patlatıyoruz ha. Temsa beni işe alsa yeridir ha. Zaten makina yüksek mühendisyiz burada