Zaman: 02 Eki 2025 10:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 15:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: Lancer Inform 1.6
Meslek: Okutman
Kan grubu: A+
Arkadaşlar garanti konusunda ayrıntılı bilgisi olanlar yazabilirler mi bu konuya?

Neler garanti kapsamından çıkarır? Neler çıkarmaz? Demek istediğim hangi ürünler serviste takılmasa bile garanti kapsamından çıkarmaz? ve serviste takılsa bile garanti kapsamından çıkaran ürünler nelerdir? Aklıma gelenleri ben şöyle bir sıralıyım; size zahmet bilenler de bu ürünlerin çıkarıp çıkarmayacağını söyleseler ve kendileri bu ürünleri başka yerlerden aldılarsa ne kadara aldıkları ve nerden aldıklarıyla ilgili bilgi verseler bir de bunların üstüne ürünlerle ilgili tavsiyelerini yazsalar yararlı bir başlık olacağını düşünüyorum :) En ufak ürünleri bile yazmamız yararımıza olur; ben aklıma gelen belli başlı ürünleri yazıyorum ve sizden bilgileri bekliyorum buyrun:

Xenon far
Lpg/Lpi Kit (bu konuyla ilgili çok dedikodu var malum :)
Park sensörü
Yağmur sensörü
Far sensörü
Body kit
Soğutma gözü ya da torpido gözünün soğutmalı şekilde değiştirilmesi (Bunu daha hiç taktıran duymadım :)
Bluetooth kit
DVD/Navigasyon
Hız sabitleyici
Sis farı
Krom kaplama uygulamalar (iç kapı mandalları, yan aynalar vs.)
Deri döşeme (Airbaglerde sorun çıkarabileceği için garantiden çıkarıyor mu mesela? :)

Aklınıza gelebilecek her türlü uygulamayla ilgili bilgileri ve tecrübeleri paylaşalım lütfen.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Atalay
Araç: Nissan Juke 1.6 Tekna
Meslek: s
Kan grubu: 0Rh+
Vw lerde sonradan takılan hız sabıtleyıcıler daha sonradan garantı kapsamına dahıl edılıyor dıye bılıyorum ben. Bız de sonradan cruıse control takılıyor mu ondan haberım bıle yok.

Mitsubishi Colt 1.3 MT

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 17:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: GULEC
Araç: Colt
Meslek: Kalite
Kan grubu: 0+
_Yasin_ yazdı:
Arkadaşlar garanti konusunda ayrıntılı bilgisi olanlar yazabilirler mi bu konuya?

Neler garanti kapsamından çıkarır? Neler çıkarmaz? Demek istediğim hangi ürünler serviste takılmasa bile garanti kapsamından çıkarmaz? ve serviste takılsa bile garanti kapsamından çıkaran ürünler nelerdir? Aklıma gelenleri ben şöyle bir sıralıyım; size zahmet bilenler de bu ürünlerin çıkarıp çıkarmayacağını söyleseler ve kendileri bu ürünleri başka yerlerden aldılarsa ne kadara aldıkları ve nerden aldıklarıyla ilgili bilgi verseler bir de bunların üstüne ürünlerle ilgili tavsiyelerini yazsalar yararlı bir başlık olacağını düşünüyorum :) En ufak ürünleri bile yazmamız yararımıza olur; ben aklıma gelen belli başlı ürünleri yazıyorum ve sizden bilgileri bekliyorum buyrun:

Xenon far
Park sensörü
Yağmur sensörü
Far sensörü
Body kit
Soğutma gözü ya da torpido gözünün soğutmalı şekilde değiştirilmesi (Bunu daha hiç taktıran duymadım :)
Bluetooth kit
DVD/Navigasyon
Hız sabitleyici
Sis farı
Deri döşeme (Airbaglerde sorun çıkarabileceği için garantiden çıkarıyor mu mesela? :)

Aklınıza gelebilecek her türlü uygulamayla ilgili bilgileri ve tecrübeleri paylaşalım lütfen.

park sensoru, body kit,alm kaplama,sis fari,krom kaplamalar... bunlarin garanti disini biraktigini nerden cikardiniz ? ozaman benim aracim aldigim gunden beri garanti disi... aksesuar olarak Alm aksesuarlar var Spoiler var sis fari var ozaman bu temsa kendi malini kendi garanti disi bozuyor... bunlar garanti disi birakmaz araci

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 17:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Beyler, yapılan her müdahale en fazla ilgili parçayı ve ona bağlı fonksiyonlardaki arızaları kapsayan şekilde garanti dışı kalır. Yani araç komple garanti dışı kaldı meselesi söz konusu değildir. Önce bunu bilelim. Örneğin motora LPG taktım ama arabanın ABS beyni arızalandı, o zaman o garantiden değişir.

Bu arada yukarıda yazanların %90'ının garantiyle en ufak alakası da yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 18:32 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
Beyler, yapılan her müdahale en fazla ilgili parçayı ve ona bağlı fonksiyonlardaki arızaları kapsayan şekilde garanti dışı kalır. Yani araç komple garanti dışı kaldı meselesi söz konusu değildir. Önce bunu bilelim. Örneğin motora LPG taktım ama arabanın ABS beyni arızalandı, o zaman o garantiden değişir.

Bu arada yukarıda yazanların %90'ının garantiyle en ufak alakası da yok.

:good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 20:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihan
Araç: Lancer
Meslek: Sales&Marketing Executive
Kan grubu: 0rh+
Body-kit , park sensörü ve kapı kolu kromu ne alaka? onu anlayamadım hadi diğerlerine gene zorlasan incik mincik bir şeyler bulunabilir belki.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Haz 2011 22:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
_Yasin_ yazdı:

Xenon far
Park sensörü
Yağmur sensörü
Far sensörü
Body kit
Bluetooth kit
DVD/Navigasyon
Hız sabitleyici
Sis farı

garanti işi çoğukez akıl karıştırır.bazen tüketici bilinçsizliğinden bazende servislerin çakallık yapmak istemelerinden dolayı gerginlik yaşanır.arcın garanti koşulları başlığı altında aslında herşey açıktır.bu koşulların haricinde bir muameleyle karşılaşırsanız bilinçli olmak ve yasaların da arkanızda olduğunun bilincinde olun.araç bütün olarak garanti kapsamında olsada uygulanırlığı kısım kısımdır.aracınız bir arızayı belli zamanda birçok kere yaparsa(tam sınırını hatırlamıyorum şimdi)bütün olarak aracı değiştirme hakkınız var.bunun dışında serviste yada dışarıda yapılacak işlemler yapılan kısmı bağlar.örneğin lancer model bir araçta herhangi bir donanımında xenon far fabrika çıkışı varsa sizin aldığınız donanımda olmasa bile sonradan bunu serviste taktırırsanız yine garantili olur.aracın orjinalinde böyle bir donanım yoksa dışardada yaptırabilirsiniz.ancak xenon far aracın elektrik aksamına bir arıza getirirse bu arızayı cebinizden ödersiniz.bazı servisler aracın orjinalinde olmasa bile xenon farı garantili olarak takabilirler ancak bu garanti sadece o parçayı takan servis için geçerlidir.diğer tüm aksamlarıda böyle düşünebilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 09:20 
Kullanıcı avatarı

precious yazdı:
_Yasin_ yazdı:

Xenon far
Park sensörü
Yağmur sensörü
Far sensörü
Body kit
Bluetooth kit
DVD/Navigasyon
Hız sabitleyici
Sis farı

garanti işi çoğukez akıl karıştırır.bazen tüketici bilinçsizliğinden bazende servislerin çakallık yapmak istemelerinden dolayı gerginlik yaşanır.arcın garanti koşulları başlığı altında aslında herşey açıktır.bu koşulların haricinde bir muameleyle karşılaşırsanız bilinçli olmak ve yasaların da arkanızda olduğunun bilincinde olun.araç bütün olarak garanti kapsamında olsada uygulanırlığı kısım kısımdır.aracınız bir arızayı belli zamanda birçok kere yaparsa(tam sınırını hatırlamıyorum şimdi)bütün olarak aracı değiştirme hakkınız var.bunun dışında serviste yada dışarıda yapılacak işlemler yapılan kısmı bağlar.örneğin lancer model bir araçta herhangi bir donanımında xenon far fabrika çıkışı varsa sizin aldığınız donanımda olmasa bile sonradan bunu serviste taktırırsanız yine garantili olur.aracın orjinalinde böyle bir donanım yoksa dışardada yaptırabilirsiniz.ancak xenon far aracın elektrik aksamına bir arıza getirirse bu arızayı cebinizden ödersiniz.bazı servisler aracın orjinalinde olmasa bile xenon farı garantili olarak takabilirler ancak bu garanti sadece o parçayı takan servis için geçerlidir.diğer tüm aksamlarıda böyle düşünebilirsiniz.

Bir de Su var Rekabet Kurulu Yasasina gore Usta eğitici ve yeterlilik belgesine sahip her hangi bi yerde aracin bakımını yaptirmak yada sizin verdiginiz ornekteki gibi xenon taktirmak garantiyi bozmamasi lazim fakat yetkili servisler ve otomotiv firmalarida bizlere gelmezseniz arac garanti disi kaliyor ornek arac, bosh car serviste bakim yaptirirsan garanti disi ama bayraktarda yaptirirsin garanti devam ediyor ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 18:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: Lancer Inform 1.6
Meslek: Okutman
Kan grubu: A+
Ben servis dışında yapılan müdehaleler konusunda sormuştum. Serviste nerdeyse başka bir yerde egzoz ucu taktırsan bozuyor diyecek yani :) Ben Temsa'nın saçmalıkları var mı böyle onu öğrenmek istemiştim ama bazı arkadaşlar o ne alaka bu ne alaka gibi şeyler yazmışlar; biz de biliyoruz mantık olarak bir alakası yok ama öyle saçma şeyler duyuyoruz ki bunları da bu şekilde sorma ihtiyacı duydum. Öyle ki Temsa önce BRC ve Vialle taktırın garanti veririz diyip sonra yok ya artık vermiyoruz diyebiliyor.

Neyse yine de cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Haz 2011 23:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
kSenwS yazdı:
Bir de Su var Rekabet Kurulu Yasasina gore Usta eğitici ve yeterlilik belgesine sahip her hangi bi yerde aracin bakımını yaptirmak yada sizin verdiginiz ornekteki gibi xenon taktirmak garantiyi bozmamasi lazim fakat yetkili servisler ve otomotiv firmalarida bizlere gelmezseniz arac garanti disi kaliyor ornek arac, bosh car serviste bakim yaptirirsan garanti disi ama bayraktarda yaptirirsin garanti devam ediyor ...

Bu durum her türlü ürün için geçerli örneğin bir elektronik cihaz alsanız yetkili servisi dışında herhangi birisi ki isterse elektronik profesörü olsun kapağını açsa garanti dışı kalıyor, yetkisiz müdahaleye giriyor. Bence burada bir problem yok. Esas problem servislerin servis hizmeti vermek yerine parça satışından para kazanmaya çalışmaları. Distribütörlerin de buna ön ayak olması.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Haz 2011 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Lancer İnvite 2011 beyaz
Meslek: İnsan Kaynakları Yöneticisi
Merhaba arkadaşlar,
Ben yeni aldığım araca dışarıda bir firmaya xenon far taktırdım,
aracımın km.si 10.000 yaklaştı, servise bunları değiştirip eskini takıp mı gideyim, sıkıntı olur mu acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Haz 2011 09:14 
Kullanıcı avatarı

Ahtapot yazdı:
Merhaba arkadaşlar,
Ben yeni aldığım araca dışarıda bir firmaya xenon far taktırdım,
aracımın km.si 10.000 yaklaştı, servise bunları değiştirip eskini takıp mı gideyim, sıkıntı olur mu acaba?

hic bisey olmaz... olursa beni ara :D

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: