Zaman: 07 Kas 2025 02:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2011 20:29 
Kullanıcı avatarı

Arkdaşlar Merhaba,

2005 A/T Lancer kullanıcısıyım. Yaklaşık 1.5 yıldır kullanmaktayım aracımı 39000km de satın almıştım şu an 90.000 km de 1-2 ay önce şanzıman yağı değişimi yaptım ve orjinal yağ kullandım. Bugune kadar şanzımandan tekbir ses vuruntu duymadım en son cuma günü aracımı evimin önüne normal bir şekilde park ettim . Az önce dışarı çıkmak üzere aracıma bindim kontağı çevirdim elimi vites topuzuna alıp kilit düğmesine bastım ve kolu çektim ancak ne kilit yerinden oynadı nede vites kolu . Defalarca frene basıp tekrar denedim olmadı , aracın tüm sigortalarını kontrol ettim hepsi sağlam ve tüm elektrik aksam çalışmakta ve hiçbir arıza ışığım yanmamakta. Ancak şuan aracımın vitesi P konumunda sıkışıp kaldı. pazar pazar kaynar sular başımdan aşağı döküldü. İzmir Sarnıçta ikamet etmekteyim bu tarafda bildiğiniz tamirci varmıdır.? Acaba sorun nerede olabilir yorumlarınız nelerdir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Eyl 2011 20:32 
Kullanıcı avatarı

Bir cesaret ile vitesin bulundugu konsole u açtım. Mandal mekanizmasını takip ediip bir dile ulaştım onu tornavida ile hafifce ileri iktirince vites kurtuldu taaki kontağı kapayıp açana kadar en azından çekici masrafından kurtuldum yarın servise gideceğim umarım cok masraf çıkarmazlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2011 01:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seyhan
Araç: Colt 1.5 instyle AMT
Meslek: Elektronik Teknikeri
Kan grubu: 0rh-
xipetotec yazdı:
Bir cesaret ile vitesin bulundugu konsole u açtım. Mandal mekanizmasını takip ediip bir dile ulaştım onu tornavida ile hafifce ileri iktirince vites kurtuldu taaki kontağı kapayıp açana kadar en azından çekici masrafından kurtuldum yarın servise gideceğim umarım cok masraf çıkarmazlar.

fazla işi yok onun canınızı sıkmayın kalem mandalı gibi bir mandal var vites demirinin üstünde pislikten tutukluk yapmıştır.
belki kendinizde yapabilirsiniz. olmazsa yıldızlara götürün hallederler fazla bi meblağ almadan...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2011 14:58 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar ,

Sorun serviste giderildi. Problem mandal değil ancak fren pedalı ile mandal arasındaki arasındaki parçadaymış bilya kırılmış bir parçada yamulmuş tornacıda 70 tl ye haledildi suan gayet sağlıklı çalışmakta. Buradan her zaman eleştirdiğimiz TEMSA ya bu sefer teşekürlerimi iletmek isterim aslında Izmir Yukseliş Mitsubishi servisine ve özellikle Dikmen Ustaya çok teşekür ediyorum Izmirdeki arkadaşlarada bir probleminiz varsa Dikmen ustaya mutlaka uğrayın diyorum Lancer konusunda çok ama çok tecrübeli bir usta.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2011 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
O mandal icin her aracta bir override yontemi vardir zaten kilitlenme durumlari icin. Ayni CDROM'lardaki igne sokulan yer gibi :D Yani olasi bir problemde cekiciye gerek olmasin diye.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Eyl 2011 16:46 
Kullanıcı avatarı

Kesinlikle doğru bende çözümü bir Opel forumunda okuyup denemeye cesaret ettim :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: