Zaman: 24 Oca 2026 11:41

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: klima
MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2013 04:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: naci
Araç: mitsubishi lancer 2006 mt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh+
slm forumdaşlar. Bende 2006 lancer var alalı 1,5 yıl falan oldu. geçen yaz klima çok az soğuttuğu için Ankara şaşmaz şeref otoda klima gazını vakumla boşaltıp içinin nemini falan makine ile çektikten sonra klima gazı dolumunu yaptırdım. sonuç: soğutma eskisine oranla daha iyi ama, klimayı son kademeye getirmeme rağmen uzun süre çalışsa dahi içerisini ancak soğutabiliyor. bende daha önce 2000 model focus vardı 2. kademede 10 dk. dahi çalıştırsam arabanın içi buz gibi oluyordu. kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var.
arkadaşlar bu bizim araçların klasik durumumu yoksa benimkinde bir problem mi? var. ben klima performansından hiç de memnun değilim.
iyileştirebilme imkanım varsa ne yapmalıyım.
değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: klima
MesajGönderilme zamanı: 17 Oca 2013 20:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
naci042 yazdı:
slm forumdaşlar. Bende 2006 lancer var alalı 1,5 yıl falan oldu. geçen yaz klima çok az soğuttuğu için Ankara şaşmaz şeref otoda klima gazını vakumla boşaltıp içinin nemini falan makine ile çektikten sonra klima gazı dolumunu yaptırdım. sonuç: soğutma eskisine oranla daha iyi ama, klimayı son kademeye getirmeme rağmen uzun süre çalışsa dahi içerisini ancak soğutabiliyor. bende daha önce 2000 model focus vardı 2. kademede 10 dk. dahi çalıştırsam arabanın içi buz gibi oluyordu. kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var.
arkadaşlar bu bizim araçların klasik durumumu yoksa benimkinde bir problem mi? var. ben klima performansından hiç de memnun değilim.
iyileştirebilme imkanım varsa ne yapmalıyım.
değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.

Aynı sorun bende de var. Servise sorduğumda kronik sorun olarak izah ettiler. Aslında ilk zamanlar gayet iyi çalışan klima zaman geçtikçe problem üreterek soğutmamaya başlıyormuş. Bunun en büyük nedeni de sıcak- soğuk ayar düğmesinin ya da bağlı olduğu açma- kapama musluklarının görevini yerine tam olarak getirememesi oluyor. soğuğa getirdiğinizde, sıcak bölüm musluğu tam kapanmıyor ve ılık hava geliyor. Isıtması gayet iyiyse, soğuğa çevirip sadece fan soğutması yaptığınızda sıcağa yakın hava geliyorsa kronik sorun sizin araçta da başlamış demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2013 01:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: naci
Araç: mitsubishi lancer 2006 mt
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0rh+
peki bu problem karşısında ne yapabilirim. fikriniz yada tecrübeniz varsa, paylaşımınız beni memnun eder.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Oca 2013 09:47 
Kullanıcı avatarı

naci042 yazdı:
peki bu problem karşısında ne yapabilirim. fikriniz yada tecrübeniz varsa, paylaşımınız beni memnun eder.

Karşınızda 3 seçenek var.
1. Seçenek: Hiç umursamayıp böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.
2. Seçenek: Çıkmacılardan ya da sıfır klima ve ekipmanını alarak taktırırsınız. (3000 TL ye kadar yolu var)
3. Seçenek: Aracınızı satarak kurtulursunuz.
Ben 1. seçeneği uyguluyorum. 8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2013 13:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: rıza
Araç: sundurlu
Meslek: Fotoğrafçı
Merhaba,
2005 lancer sahibiyim. Benzer sorun bende de var. Arabayı ikinci el olarak almıştım. Soğuk sıcak düğmesinin halatı kopuktu. Araştırdığımda bu lancerların kronik sorunuymuş. Orjinal halat değiştirilse bile kısa zamanda yine kopuyormuş. Zeki ve pratik bir usta halat yerine telden bir parça yaptı. Artık sıcak ve soğuk düğmesi çalışıyor. Ancak yinede tam açıp kapatmıyor. Her yıl kış soğukları bastırmadan direksiyonun altına yatarım. Sıcak-soğuk mekanizmasını elimle itip tamamen kapatırım. Kış boyunca hiç soğuğa getirmediğim için sorun çıkartmaz. Yaz başlangıcında düğmeyle soğuğa getirdiğimde araç gayet güzel soğuyor. Sanırım düğmeyle soğuğa getirdiğimde sistem doğru çalışıyor. Ama yazın hiç direksiyonun altına yatıp bakmadım. Belki de tamamen soğuğa geçmiyordur.
Size tavsiyem, yaz başlangıcında paspasın üstüne bir gazete serip direksiyonun altına yatın. Sıcak soğuk düğmesinin arka tarafında mekanizmayı göreceksiniz. Elinizle mekanizmayı iyice açın. Kışa kadar sorun çıkarmayacaktır, sanırım.
Yolunuz açık olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2013 14:38 
Kullanıcı avatarı

charger yazdı:
Merhaba,
2005 lancer sahibiyim. Benzer sorun bende de var. Arabayı ikinci el olarak almıştım. Soğuk sıcak düğmesinin halatı kopuktu. Araştırdığımda bu lancerların kronik sorunuymuş. Orjinal halat değiştirilse bile kısa zamanda yine kopuyormuş. Zeki ve pratik bir usta halat yerine telden bir parça yaptı. Artık sıcak ve soğuk düğmesi çalışıyor. Ancak yinede tam açıp kapatmıyor. Her yıl kış soğukları bastırmadan direksiyonun altına yatarım. Sıcak-soğuk mekanizmasını elimle itip tamamen kapatırım. Kış boyunca hiç soğuğa getirmediğim için sorun çıkartmaz. Yaz başlangıcında düğmeyle soğuğa getirdiğimde araç gayet güzel soğuyor. Sanırım düğmeyle soğuğa getirdiğimde sistem doğru çalışıyor. Ama yazın hiç direksiyonun altına yatıp bakmadım. Belki de tamamen soğuğa geçmiyordur.
Size tavsiyem, yaz başlangıcında paspasın üstüne bir gazete serip direksiyonun altına yatın. Sıcak soğuk düğmesinin arka tarafında mekanizmayı göreceksiniz. Elinizle mekanizmayı iyice açın. Kışa kadar sorun çıkarmayacaktır, sanırım.
Yolunuz açık olsun.

O halatı ustam topkapı da bir yere yaptırdı orijinal halat gibi oldu ve 3 yıl geçti hala kopmadı. Ancak işte orijinal halat da olsa sonradan bizim yaptığımız gibi halat da takılsa, ilk günkü gibi olmuyor (Kronik sorun bu zaten). Ben de yaz başında direksiyon altına yatıp mekanizmayı tamamen kapatıp kış başında da açtım ancak %100 tam verim alamadığımdan vazgeçtim. Şimdi 1 seçeneğim olan hiç umursamadan kullanıyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: