Zaman: 14 Kas 2025 13:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 18:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: sanane
Araç: x5
Meslek: x5 tamircisi
Merhaba kasım 2011'de 2004 model lancer aldım araba 190.000'de gidişi falan gayet iyi hiç bir problemi yok...Ama şehiriçi yakıt tüketim 11/100km buluyor.buda yaklaşık kilometrede 50 krş gibi bir rakam yapıyor...Benden önceki sahibi triger kayışını falan değiştirmiş bende dbryaj balatasını değiştirdim.Ama araba hala 50 krş yakıyor..tamirci dediğine göre segman atılması gerekıormuş...bu kadar etkiler mi? şimdiden teşekkürler O:-)

edit:düz vitestir...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 21:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
wanted94 yazdı:
Merhaba kasım 2011'de 2004 model lancer aldım araba 190.000'de gidişi falan gayet iyi hiç bir problemi yok...Ama şehiriçi yakıt tüketim 11/100km buluyor.buda yaklaşık kilometrede 50 krş gibi bir rakam yapıyor...Benden önceki sahibi triger kayışını falan değiştirmiş bende dbryaj balatasını değiştirdim.Ama araba hala 50 krş yakıyor..tamirci dediğine göre segman atılması gerekıormuş...bu kadar etkiler mi? şimdiden teşekkürler O:-)

edit:düz vitestir...

2004 Lancer kullanım kılavuzunda Comfort için 8.8 litre Plus için ise 9 litre tüketim verisi var. Havaların soğuk olduğunu düşünürsek ve kullanım alışkanlığınızla nasıl bir şehir içinde kullandığınızı bilmediğimizden hemen "segman atılması lazım" tavsiyesine kulak asmamak gerek. Bir müddet daha kullanın. Mümkünse şehir dışı kullanımla tüketim değerlerinize bir bakalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 22:20 
Kullanıcı avatarı

ismail abi.. standart bir lancer forumları biraz araştırdıysanız benzinde 30 krş civarı yakıyor diyolar.Şimdi hal böle olunca benim araba 1.5 kat daha fazla yakmış.Oluyor..Avatarınızdan anladığım kadarıyla sizinde lancerınız var yakıt tüketimini paylaşır mısınız?....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 22:23 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
güncel civicle aynı yaktığını düşünürsek az bile yakıyor :)

japon arabaları normalde çok yakmaz ama bizim ülkede yakıo.. mübarek neden acaba? :MCT:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 22:35 
Kullanıcı avatarı

hiç sormayın 50 liralık benzinle 100 km gidilir mi ya bu hak mıdır adalet midir sormak lazım bazılarına?..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 23:08 
Kullanıcı avatarı

wanted94 yazdı:
ismail abi.. standart bir lancer forumları biraz araştırdıysanız benzinde 30 krş civarı yakıyor diyolar.Şimdi hal böle olunca benim araba 1.5 kat daha fazla yakmış.Oluyor..Avatarınızdan anladığım kadarıyla sizinde lancerınız var yakıt tüketimini paylaşır mısınız?....

Şehir içi kullanım hiç bir zaman kıstas olamaz. Çünkü şehir içinde o kadar değişken var ki. Kullandığınız güzergah, mesafe, trafik durumu, hava, kullanım alışkanlıkları vs. vs. O yüzden ben hiç bir zaman şehir içi kullanımı kıstas almam. Zira benim de şehir içi çok fazla ve km de 50 kuruş civarı yakıyor. :Yahoo!: Ayrıca bizim araçlarla şehir içi 30 kuruş benzin yaktığını iddia edenlere de hiç inanmam. Çünkü benzinde bizim araçlar için imkansız bir değer bu. Ancak yokuş aşağı boşa alarak veya trafiğe girmeden çevre yollarından veya boş güzergahlardan sürekli sürüşlerle elde edilebilir ki bu da şehir içi sayılmaz. Siz boşverin 30 kuruşları. Ayrıca havalar ısındıkça tüketim düşecek. Benim esas aldığım ölçüt şehir dışıdır. Defalarca denemişimdir. Hepsinde de hemen hemen aynı sonucu aldım. 2000-2500 devirde kullanmaya gayret ederek (zaman zaman kısa süreli olarak 3000-3500 devire çıkılarak) İstanbul Ankara arası 100 km de 7.5-8 litre civarı LPG yaktı ki bu neredeyse fabrika şehir dışı benzin tüketimine eşdeğer geliyor. Malum LPG de %20 fazla yakar araçlar. Şehir dışı fabrika verisi benim araç için 6.4 litre. %20 fazlası ile 6.4+1.28= 7.68 litre lpg eder. Yani şehir dışı yakıtından çok memnunum şehir içi LPG olduğundan çok da umursamıyorum doğrusu. :x

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 03:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burak
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Jeofizik Mühendisi
mart ayı başında benzin 4.46tl mart sonunda 4.72tl yani bir ayda neredeyse 30 kuruş zam yemiş litresine hala kuruş hesabıyla arabaların az yada cok yaktığına karar verilebiliyor mu ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 17:51 
Kullanıcı avatarı

Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Peki kullanmakta oldugunuz lpg hangisi memnun musunuz? .. :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 19:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: M. Ali
Araç: 2005 colt 1.3 invite amt g.p.
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: 0Rh+
wanted94 yazdı:
Hepinize verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Peki kullanmakta oldugunuz lpg hangisi memnun musunuz? .. :D

2005 manuel lancerim lpg yi sehir ici 10 lt sehir disi 8 lt civari yakiyor ve bence gayet makul.
Lpg kitim zavoli.
Kullandigim lpg milangaz.

Sent from my GT-I5500 using Tapatalk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Nis 2012 15:56 
Kullanıcı avatarı

wanted94 yazdı:

Ben sürekli Shell alırım. Başka gaz kesinlikle almadım, genel olarak da memnunum. LPG kitim de Landirenzo Blue. Ondan da memnunum. :Yahoo!:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2012 08:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: 2004 Lancer
Meslek: Bilgi işlem
Bende de 2004 Lancer var 41 LT benzin ile ortalama 450 -500 km arası şehir içi kullanımım oluyor.Ayrıca aracı kesinlikle zorlamadan kullanırım sportif bir kullanım da sizin yakıt tüketimlerinize ulaşacağını düşünüyorum.Eğer sizde aracınızı zorlamadan kullanıyorsanız benim aracım 118000 km de belki bakım vb.. konular etken olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2012 09:12 
Kullanıcı avatarı

ibrahim_1981 yazdı:
Bende de 2004 Lancer var 41 LT benzin ile ortalama 450 -500 km arası şehir içi kullanımım oluyor.Ayrıca aracı kesinlikle zorlamadan kullanırım sportif bir kullanım da sizin yakıt tüketimlerinize ulaşacağını düşünüyorum.Eğer sizde aracınızı zorlamadan kullanıyorsanız benim aracım 118000 km de belki bakım vb.. konular etken olabilir.

Şehir içi tüketim ile ilgili yukarıda yazdıklarımdan dolayı zaten hiç kimsenin tüketimi başkasına referans olamaz. Siz çok iyi tüketim değer yakalamışsınız. Tebrik ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2012 09:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: 2004 Lancer
Meslek: Bilgi işlem
İsmail Bey ben aslında konuyu açan arkadaşa yazmıştım ancak sizin söylediklerinize katılıyorum hiç bir tüketim değeri çeşitli etkenlerden dolayı birbirine referans olamaz ancak şartlar yakınsa bazen değerler yaklaşabilir.Benim aracım manuel olduğu için etkenler tamamen farklı olacaktır.Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2012 09:31 
Kullanıcı avatarı

ibrahim_1981 yazdı:
İsmail Bey ben aslında konuyu açan arkadaşa yazmıştım ancak sizin söylediklerinize katılıyorum hiç bir tüketim değeri çeşitli etkenlerden dolayı birbirine referans olamaz ancak şartlar yakınsa bazen değerler yaklaşabilir.Benim aracım manuel olduğu için etkenler tamamen farklı olacaktır.Saygılar.

Aynen :MCT:

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 14 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: