Zaman: 14 Kas 2025 02:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 16 Ara 2011 13:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: caglar
Araç: mitsubishi lancer 1.5 invite
Meslek: serbest
Kan grubu: 0rh+
merhaba ben yenı uyeyım arkadaslar bır sorunum var aracım 2009 model 1.5 lancer invite modelı aracımda motordan gelen dızel araclarda olan cok sessız bır sekılde tıkırtı gelıyor ne olabılır acaba yardımcı oldursanız cok sevınırım sımdıden tesekurler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ara 2011 13:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Debriyaja basınca gidiyor mu o ses?denemediyseniz bi deneyin bakalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 May 2012 16:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aykut
Araç: KARLI
Meslek: Otomotiv
Merhaba,

Ben de 1 hafta önce Lancer 2010 1.5 invite aldm. 2.el olduğu için öncesinde bir ekspertiz yaptırdım ve o şekilde aldım. Ancak 2 gün önce benim aracımda da tıkırtılar başladı ve dediğiniz gibi debriyaja basında veya boşa atınca ses kesiliyordu. Bugün servise bıraktım aracı ve muhtemelen şanzımandan olduğunu söylediler. Aracı lifte kaldırdık ve ben de sesin şanzımandan geldiğini gördüm. Konu açılalı epey geçmiş ve bir cevap gelmemiş ama belki bir yardımınız dokunur diye sormak istedim .

İyi günler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 May 2012 12:22 
Kullanıcı avatarı

araç boştayken zaten o tıkırtı oluyor.tekrar debriyaja basınca kesiliyor.sesin şanzımandan geldiği kesinse herhangi bir işlem yapmadılarmı.yoksa herşey gibi normalmiymiş bu ses :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2012 13:18 
Kullanıcı avatarı

maalesef şanzımanı garantiden değiştiriyorlar...rulman dağıtmış...araç şu an liftte parça bekliyor... :( garantiden değiştiği için çok sorun değil ama yeni aldığım arabanın daha tadını çıkartamadığım için, bir de o kadar ekspertiz sonrası araba temiz denilip de böyle bir sorunla karşılaştığım için üzgünüm açıkçası. temsa'ya da, ekspertizi yapan yetkili servise de şikayetimi ilettim, mail vs. yazdım ama tahmin ettiğim üzere çok da ilgilenmediler...garantiden değişiyor işte daha ne istiyorsun gibi bir tavır takındılar...sanırım bu tavır ve benzerleri yüzünden mitsubishi markası piyasada hakettiği yerde değil...temsanın ciddi bir revizyondan geçmesi lazım ki bu daha 1 haftalık iliişkim sonucu oluşan kanaatim..umarım fikrim değişir :) teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2012 17:53 
Kullanıcı avatarı

benzer ses sorunu birkaç kişiden daha gelmişti.ama sizden gelen sesle aynımıydı bilemiyoruz.hatta tarife göre bende olan sesle aynı :)hepimiz şanzımanları kucağa almayalım garanti bitmesine 14ay var. bende şöyle oluyor araçla seyrederken durmaya yakın boşa alınca kır kır kır şeklinde bi çalışma sesi oluyor.debriyaja basınca gidiyor.ama bu durum herzamanda olmuyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 May 2012 17:56 
Kullanıcı avatarı

thepuppethimself yazdı:
maalesef şanzımanı garantiden değiştiriyorlar...rulman dağıtmış...araç şu an liftte parça bekliyor... :( garantiden değiştiği için çok sorun değil ama yeni aldığım arabanın daha tadını çıkartamadığım için, bir de o kadar ekspertiz sonrası araba temiz denilip de böyle bir sorunla karşılaştığım için üzgünüm açıkçası. temsa'ya da, ekspertizi yapan yetkili servise de şikayetimi ilettim, mail vs. yazdım ama tahmin ettiğim üzere çok da ilgilenmediler...garantiden değişiyor işte daha ne istiyorsun gibi bir tavır takındılar...sanırım bu tavır ve benzerleri yüzünden mitsubishi markası piyasada hakettiği yerde değil...temsanın ciddi bir revizyondan geçmesi lazım ki bu daha 1 haftalık iliişkim sonucu oluşan kanaatim..umarım fikrim değişir :) teşekkürler ilgilendiğiniz için.

buradaki sayfalara daha önce baksaydınız bir hafta beklemeden temsanın ne olduğunu anlardınız :) siz değiştiklerine dua edin.kullanıcı hatası demedilerya şükretmek lazım.hangi servise götürdünüz

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2012 00:56 
Kullanıcı avatarı

Güneri otomotiv - Pendik'e götürdüm.. siz söyleyince sayfalarda bir göz gezdirdim.. zaten temsanın satış sonrasının kötü olduğunu bilerek aldım aracı ama bu kadar kısa sürede başıma bela açılacağını tahmin etmemiştim :) benim araçtaki ses sürekli haldedyi ...ses, ilk kalkışta dizel motor gibi geliyor hızlandıkça ve vites büyüttükçe artıyordu devir yükseldikçe de aynı şekilde sürekli bir tırtır sesi ama boş viteste bir de debriyajda kesiliyordu...Allahtan garanti varmış da bana bir masrafı olmadı...gerçi arabayı ne zaman teslim alacağımı bilmiyorum 1 haftadır serviste bana bi on gün daha sürer gibi geliyor ama :) bence siz de garanti bitmeden bir gösterin..bir de temsa'yla ilgili yaşadığım bir başka anektod da bana iskontolu işçilik masrafsız 1150 dedikleri baskı balatanın orjinalini piyasadan 300 tl'ye bulmamdı...gel de oto sanayiyi sevme :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 May 2012 18:19 
Kullanıcı avatarı

thepuppethimself yazdı:
Güneri otomotiv - Pendik'e götürdüm.. siz söyleyince sayfalarda bir göz gezdirdim.. zaten temsanın satış sonrasının kötü olduğunu bilerek aldım aracı ama bu kadar kısa sürede başıma bela açılacağını tahmin etmemiştim :) benim araçtaki ses sürekli haldedyi ...ses, ilk kalkışta dizel motor gibi geliyor hızlandıkça ve vites büyüttükçe artıyordu devir yükseldikçe de aynı şekilde sürekli bir tırtır sesi ama boş viteste bir de debriyajda kesiliyordu...Allahtan garanti varmış da bana bir masrafı olmadı...gerçi arabayı ne zaman teslim alacağımı bilmiyorum 1 haftadır serviste bana bi on gün daha sürer gibi geliyor ama :) bence siz de garanti bitmeden bir gösterin..bir de temsa'yla ilgili yaşadığım bir başka anektod da bana iskontolu işçilik masrafsız 1150 dedikleri baskı balatanın orjinalini piyasadan 300 tl'ye bulmamdı...gel de oto sanayiyi sevme :D

geçmiş olsun diyelim size.alır almaz bu sorunun çıkması kötü olmuş.kimbilir nasıl kullandı önceki sahibi lancer şanzımanı kolay kolay dağılmaz.bir ihtimal baştan arızalıydı zamanla o halee geldi.parçalar temsanın elinde yoksa japonyadan gelecek bu durumda 1ayı bulur tamir süresi.bende sizdeki gibi bir sorun yok.muhtemelen ani duruşlarda devrin geç düşmesiyle alakalı bir tıkırtı oluyor ama tabiki takipteyim.işin kötü tarafı herzaman olmuyor bakıma check up a götürdüğümde ne kadar denediysek usta yanında yapmadı o sesi :) aracınız kaç km de?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 May 2012 19:16 
Kullanıcı avatarı

teşekkürler...sizin yaşadığınız duruma murphy kanunu deniyor :) bozuk bir cihazı tamirciye götürdüğünüzde bir nda çalışmaya başlaması gibi :) araç 50000'de şu anda...bugün servis mühendisiyle konuştum bu hafta halledicez dedi...görücez dedim ben de :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: