Zaman: 13 Kas 2025 10:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 16:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: Lancer Inform 1.6
Meslek: Okutman
Kan grubu: A+
Herkese merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir bu konu hakkında yazmak istiyorum ancak bugüne kadar yazma fırsatım olmadı.

CD çalar üzerindeki birleşme noktasında çok bariz eksiklikler göze çarpıyor. Bazı kızımların kenarları sanki ayrılmış gibi kesik gibi düzgün değil kesinlikle. Demek istediğimi tam ifade edemedim ama merak ettiğim nokta bu durum diğer tüm lancer kullanıcılarında böyle mi? Yoksa bu benim arabamda kusurlu bir durum olabilir mi? Yolda filan gördüğüm lancerlara bakmaya çalıştım ancak dışardan çok belli olmuyor. Biraz yakından bakmak lazım. Eğer bahsettiğim kusurlar varsa zaten lancer kullanıcısı arkadaşlar beni anlayacaklardır.

Şu an elimde net bir foto olmadığı için koyamadım ama demek istediğim kusurların göründüğü iyi bir foto çeker çekmez burda paylaşacağım.

Son olarak, eğer normalde araçlarda böyle bir durum yoksa, garanti kapsamında bir şeyler yaptırmam mümkün olabilir mi?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 20:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim
Araç: Tosun
Meslek: Aktif Satış
Kan grubu: Arh+
Siz birde direksiyonun orta korna kısmındaki gümüş parça ile siyah kısmının olduğu yerin aralığına bakın. Orada da benim gözüme çarpan bir orantısızlık söz konusuydu :)
Size zahmet bir bakarmısınız o kısıma, sizin araçta da böyle birşey söz konusu mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 21:25 
Kullanıcı avatarı

:) Dikkatlice bakıyım oraya ben de :) Pek dikkatimi çekmemişti. Benim dediğim kısımlara ne diyorsunuz peki? Aslında en iyisi Ankara'da olan bir arkadaş uygunsa buluşup karşılaştırmak. Ya da bir servise gidip orda bakmak :) Servise burlarda problem yok mu dediğim de, şunu söylediler: "Valla abi böyle bir şikayetle ilk kez sen geldin biz fotolarını çekelim merkeze yollayalım ama bizce sorun yok dediler." Ben de çok bir bilgim olmayaınca çok üsteleyemedim.

Sonuç olarak tahmin edin bakalım ne oldu; tabi ki hiç ses soluk çıkmadı. :) Şimdi burda yazılanlara göre bir daha kurcalamayı düşünüyorum. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 21:29 
Kullanıcı avatarı

Valla ben senin dediğini çok net anladım. Bizim 2011 Lancer test aracının direksiyon kısmında dediğin şekilde bir olay gözüme çarpmıştı. Dikkat edince anlaşılıyor tabi, yoksa normalde farkedilmesi biraz zor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 22:00 
Kullanıcı avatarı

Aracı 0 almıştım, ilk araba olunca heyecan filan pek kurcalamadım. İşin açığı almadan önce de lancer'ın dışı fena halde çarptığı için, içini hiç ince ince incelemedim. :) Normalde her şeyi ince eler sık dokurum. Sen tut o kadar paraya araba alırken inceleme :) 2. el miydi diye sorduğunuza göre, heralde benim arabada bir sorun var. :/ Foto çekip yüklemek farz oldu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 22:02 
Kullanıcı avatarı

Araçta daha önce navigasyon takılı olmasın sakın?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 22:17 
Kullanıcı avatarı

Şimdi biraz moralim bozuldu işte, gerçi o kadar zaman oldu insan biraz üstüne gider değil mi! Hata ben de tabi. Ama dediğim gibi bir şey genel olsa gözünüze çarpardı. Öyle çok kötü bir durum da değil aslında ama nasıl anlatsam; belki doğru anlatamadım neresi olduğunu. CD çaların üzerindeki sert plastik kısımdan bahsediyorum. Direksiyona en yakın olan kısmı düzgün görünmesine rağmen hemen sonrasında durum pek iyi değil arabada tek moralimi bozan kısım orası. (Kapı döşemelerindeki saçmalıklara bile alıştım :) )

Eğer beklerseniz şimdi gidip fotosunu çekip gelecek telefonla net çıkarsa tabi. Resmen içime kurt düştü. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 22:23 
Kullanıcı avatarı

Tamam işte. Direksiyonun üzerindeki gümüş renkli, amblem olan sert plastik parçaya da bak. Onun orantısını da biraz geriden incele bakalım nasıl duruyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Tem 2012 23:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Cd çalar ile üst kısmın birleştiği yerdeki kesimden soz ediyorsunuz sanırım. Aracı galeriden çıkarmadan önce Aydin hoca(sinirkupu) göstermişti. Elinizi koyunca orada açıklık varda oturmamış gibi oldugunu gordum. Gösterge paneli üzerindeki kısmın iki parça olması da baska bir durum. Bagaja kafayı daldirip üst tarafa bakınca da döşeme yok kaporta ortada, ha bir de arka plakalik ışıklarına bakın bakalim tamponun ici gorunuyor epey bir boşluk var. Nette lancer iCin geri görüş kamerası diye ziriltilar var belki o yüzden böyledir diye hayra yormaya çalışıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 00:17 
Kullanıcı avatarı

Aynen dediğin yer evet, diğerlerinin de farkındayım ama onlar beni çok rahatsız etmiyor. :) Üşenmedim gittim fotosunu çektim ama gece olduğu için çok net değil resmin kalitesinin ve göreceğinizin tozların kusuruna bakmayın lütfen :)

Resim

Bahsettiğim yerleri işaretledim. Özellikle sağ tarafta çok bariz çıkmış kusurlar ki boylu boyunca hemen her yerinde görebiliyorsunuz. Şimdi ne dersiniz sevgili forum arkadaşlarım, bu normal mi lancer için?

Not: Gündüz daha net fotolar ekleyeceğim ama bunlarda az çok anlatıyor demek istediğimi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 10:14 
Kullanıcı avatarı

Şimdi baktım bizim testin cd çalarına. Üst çizgi dediğiniz gibi. Sağ çizgide bir sorun yok yalnız direksiyona yakın olan sol tarafın çizgisi, aşağı doğru inerken biraz ayrılıyor sanki. Bagaja kafayı daldırdım, daldırmaz olaydım. Hemen çektim kafamı geri :ROFL:

Direksiyonun üzerindeki gümüş gri sert plastiğin orası takılıyor kafama. Cd çaları kontrol ettiğimiz kısımın oradaki aralık, sağ tarafa göre biraz daha fazla sanki, simetrisi bozuk gibi geldi. ASX' in direksiyonunda böyle bir sorun yok. Tam orantılı yan boşlukları. Bakıyorum ben mi yanılıyorum diye ama bir gariplik söz konusu, buna eminim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 11:13 
Kullanıcı avatarı

Valla kabullenmesi zor insanın inanası gelmiyor. :) Siz de böyle diyorsanız, bu böyledir. Gidip de servise diyecek bir şey yok. (Sanki diyecek bir şey olsa sallayan var da :) )

Yani Mitsubishi gibi bir markaya bunu konduramıyor. Böyle bir kusurun olacağını akla getirip de bakmıyor bile. Ama gelin görinki böyle bir arabaya yakışmayacak şekilde işçilik hataları var. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak ön konsol gibi göz önünde bir yerde bu kadar basit bir şeyi bu şekilde yapmak anlam veremiyor insan. Bu haliyle bile seviyorum ben lancer'ı.

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler,

Bunları giderecek bir uygulama yaptıran ya da bir yol bulan olursa, lütfen paylaşsın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 11:48 
Kullanıcı avatarı

Çok sıkıntı teşkil edecek şeyler değil tabi bunlar. Bana kalırsa birçok marka da da aynı şeyler vardır diye tahmin ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 13:21 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
şuna göre bence hiç sıkıntı değil viewtopic.php?f=39&t=3111 :)

Ahanda kanıtı, bunların hali daha beter vallahi :LOL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Tem 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
cd çalar bölgesinde bahsettiğiniz yerlerde malesef işçilik kusurları var.bendede sağ üst tarafında var.ayrıca göstergedeki yuvurlak kısımıa özelliklede karanlıkken yandan bi bakın ışığı göreceksiniz.zaten lancerda eleştirdiğimiz noktada bu zaten çok kaliteli olmayan sert plastiğin kullanıldığı kokpitte bari işçilik daha temiz olaydı diyoruz.sizde fazla araştırmayın moraliniz bozulmasın ben alıştım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Tem 2012 01:16 
Kullanıcı avatarı

Alıntı:
cd çalar bölgesinde bahsettiğiniz yerlerde malesef işçilik kusurları var.bendede sağ üst tarafında var.ayrıca göstergedeki yuvurlak kısımıa özelliklede karanlıkken yandan bi bakın ışığı göreceksiniz.zaten lancerda eleştirdiğimiz noktada bu zaten çok kaliteli olmayan sert plastiğin kullanıldığı kokpitte bari işçilik daha temiz olaydı diyoruz.sizde fazla araştırmayın moraliniz bozulmasın ben alıştım

Aynen katılıyorum, en iyisi daha çok kurcalamamak.

Alıntı:
viewtopic.php?f=39&t=3111

Bu nedir ya? :) Bunun bir amacı filan olması lazım da mantıklı bir açıklama getiremedim :)

Üstün Alman mühendisliği diyelim ne diyelim :) (Amacım Alman markalara laf atmak filan değil, şimdi biri çıkıp olayı Alman'a vs. Japon'a bağlamasın) :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 16 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: