Zaman: 11 Kas 2025 03:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 16:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mesut
Araç: Civic 2012
Meslek: Yönetici
Kan grubu: 0RH+
Arkadaşlar daha önce Mitsubishi aracım olmadığı için forumunuzda aktif değildim. Şimdi 2012 Lancer 1.6 Invite modelinden almayı düşünüyorum. Şu anki aracım yeni kasa 2012 Civic Elegance modeli. Ama satıp bir miktar nakiti kullanacağım. Bu sebeple bir arkadaşımda 15000 de ve sadece 2 tane çamurlukta Oto Kingten yapılma 10 ar cm lik lokal boya olan bir beyaz Lancer var.(32000 TL fiyat) Aracı tavsiye eder misiniz? Sunroof mevcut. Bu araçlar LPG uyumlu mu? ben LPG siz binmek istemiyorum. Tavsiye eder misiniz? Fiyat ve beklentilerimi karşılar mı? Şimdiden hepinize teşekkür eder iyi forum ve hafta sonları dilerim...

Edit: İmla

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 17:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
2012 lancer 15.000km ve 32.000 tl. Yanlış anlamadım sanırım.

Eğer öyleyse fazla düşünmeye gerek yok hemen alın derim.
Arkadaşınızın aracıysa kullanın biraz gezin tozun civic ile aralarındaki farkları kendiniz görün.

Civic azıcık daha konforludur, lancer daha az yakar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 18:22 
Kullanıcı avatarı

Peki LPG durumu nedir? Evet tahmin edebiliyorum özellikle iç dizayn ve yol tutuşu Honda dan memnundum ama arada çok çok belirgin fark olmadığı sürece ve binebilirim. En önemlii düşündüğüm nokta LPG durumu. LPG siz binmek istemiyorum. Bu konuda aydınlatabilecek var mı? Bir de Spoiler vb ufak şeyleri izmir den halletmemde referans veya tavsiyede bulunabilecek arkadaşlar var ise çok memnun olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Kas 2012 23:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
lpg ile 1.5 lerde sorun görmedik.fakat 1.6 lar yeni motor olduğundan çok fazla lpg ile yol yapan görmedim.sorun çıkacağınıda düşünmüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 00:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite SR
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: Brh+
Merhaba,yıl içinde on binlerce km yapmıyorsanız LPG riskine girmeye değmez diye düşünüyorum.Ayrıca bu fiyata bahsettiğiniz araç başka bir sıkıntısı yoksa kesinlikle alınır.Hatta almazsanız ciddi şekilde ben talibim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 00:42 
Kullanıcı avatarı

Her ne kadar objektif LPG örneği olmasada, kafam karıştı.. Yani LPG takıp yakıta para ödemek istemiyorum. (Civic aracım benzinli biniyorum 6 ayda 12000 yapmışım) benzin değil maalesef ülkemizdeki aşırı fiyata para ödemek istemediğimden... Aracı büyük ihtimalle alacağım. Eğer bu hafta alamazsam buradan iletirim ama arkadaşım şu kadar verebilirim arsa alacağım elime kalan para bu dedim tamam ben veririm dedi.. Size verir mi bilmem :):) Yada ben alıp 35 e falan size satayım o kdar iyi rakamsa :D LPG konusunda bana fikir verebilecek tecrübe,deneyim ve yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 01:51 
Kullanıcı avatarı

Lpg nin benzine oranla yanma ısı değerleri daha fazla olduğu ve sibop erimesine sebep olduğuna dair söylentiler var, ben bugüne kadar 2 kişiden duydum böyle bir sorun.
Özellikle yeni japon araçlarında sorun çıkma ihtimali yüksek deniyor, sonuçta lancerda nekadar risk varsa civicdede aynı risk var.
Eminim lpgli ve sorunsuz binen yüzlerce kullanıcı vardır.
Lpg ile uyumlumu uyumlu ama 70-80 bin km sonra sıkıntı yaşarmısınız bilinmez.
Bildiğim birşey varsa söylediğiniz paraya 2012 lancerdan daha mantıklı bir araç bulamazsınız.

En son toşu tarafından 06 Kas 2012 01:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 10:45 
Kullanıcı avatarı

Öncelikle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Yorumlariniz üzerine kendi aracımı satar satmaz Lancer modelini almaya karar verdim. Benimle aynı tip motora sahip olup LPG ile kullanan var mi? Kafamdaki tek soru işareti bu yönde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 12:26 
Kullanıcı avatarı

Birisi çıkıp ben sorunsuz kullanıyorum dese bile ne değişecekki, araçlarımızın kmleri henüz çok düşük, sorun olsa bile yüksek kmlerde ortaya çıkar diye düşünülüyor.
Bu yazdıklarımdan lpg ye karşı olduğumu çıkarma sakın, garanti devam ediyor olmasa bende lpg taktırırdım heralde.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 21:21 
Kullanıcı avatarı

m35ut yazdı:
Her ne kadar objektif LPG örneği olmasada, kafam karıştı.. Yani LPG takıp yakıta para ödemek istemiyorum. (Civic aracım benzinli biniyorum 6 ayda 12000 yapmışım) benzin değil maalesef ülkemizdeki aşırı fiyata para ödemek istemediğimden... Aracı büyük ihtimalle alacağım. Eğer bu hafta alamazsam buradan iletirim ama arkadaşım şu kadar verebilirim arsa alacağım elime kalan para bu dedim tamam ben veririm dedi.. Size verir mi bilmem :):) Yada ben alıp 35 e falan size satayım o kdar iyi rakamsa :D LPG konusunda bana fikir verebilecek tecrübe,deneyim ve yorumlarınıza ihtiyaç duymaktayım....

Konunun uzmanı olmamakla birlikte erimeyi engellemek adına aracın iyi bir kit kullanımı ve hiç zorlanmaması(yüksek devir) gibi ara başlıklar işe yarayabilir.Tabii kit fiyatı,olası arıza vs. nin hesabı size kalmış.
Hepimiz ademoğlu değil miyiz,niye ayrım yapsın,ben anlamam 32'yi duydum isterim de isterim :) Süreçten bizi de bilgilendirirseniz minnettar olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 22:57 
Kullanıcı avatarı

Merak etmeyin sizi haberdar ederim :) Bu arada 2011 Modelmiş çok özür dilerim ben yalnış anlamışım. Ama 2011 ve 2012 ark yokmuş gibi geliyor.

Kiti de arkadaşım Atiker bayisi. Kendisi makine mühendisi ve senin kiti ben takacağım mutlaka diyor. Ben tam güvenmesemde Dünyanın en iyi 3-4 markasından biri haline gelen akıllı kiti var diyor. Eski Atiker değil diyor bilmiyorum ama ona karar vermem sorun değil. LPG uyumlu olduğunu düşünsem hiç problem olmayacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Kas 2012 23:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Feridun
Araç: Yaptık işte bişeyler
Meslek: Turizm
Ne arkadaşlar var yahu!
2011 Invite 15.000 Km. ve 32.000 TL. !!!
Bahsettiğiniz çamurluk hasarından başka hasarı olmadığına eminseniz hiç durmayın alın bence de.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Kas 2012 12:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Yağ püskürtmeli sistem kit takılır, aslanlar gibi binilir!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Kas 2012 10:20 
Kullanıcı avatarı

Peki, kendi aracımı sattığım an Lancer sahiplerinin arasına katılacağım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2012 12:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: lancer
Meslek: serbest
Arkadaşım merhaba,

Uzun süredir bu siteyi takip ediyorum.Öncelikle bahsettiğin 1.6 Lancer SR pert kayıtlıdır. Bu aracın direksiyon kutusu hasarlıdır bu yüzden komple değişmesi gerek-(5000 TL).Direksiyon kutusu her ne kadar değişse bile orjinali gibi olmayacağını bizzat servis söylemiştir. Bu araç kaza yaptığında sağ ön tekerlek koptu çamurluk hasarı da bu yüzdendir. ASTC,ABS gibi elektronik sorunları vardır. Fakat bir şekilde hataları silinmiş orasını bilemiyorum. En önemlisi de motorun bağlı olduğu beşik hasar gördü, tamiri neredeyse mümkün değil(Motorun komple indirilmesi ve motor beşiğinin düzeltilmesiyle birlikte beraber çıkacak ekstra masraflar). Dolayısıyla yüksek hızlarda stabil bir sürüş bekleyemezsiniz. Plakasının bir kısmını da yazıyorum ki siteyi takip eden arkadaşlar dolandırılmasın (35 MG...). Zaten araç temiz olsaydı bu kadar ucuz fiyattan satılığa konulmazdı. Forumu takip eden tüm arkadaşlara iyi günler dilerim.

NOT:Lütfen, "kendinizi tanıtın" gibi mesajlar yazmayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2012 17:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
çok enteresan bir durum var ortada.aracı almak isteyenle iddiada bulunan kişi tanışıyor sanırım.yada ilk mesajı yazan değişik bir pazarlama taktiği uyguluyor.iddiacı kişide bizi koruyor.bu durumda artık teknik konuşmak saçma olur.önce konu bi açıklığa kavuşmalı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2012 21:44 
Kullanıcı avatarı

excel yazdı:
Arkadaşım merhaba,

Uzun süredir bu siteyi takip ediyorum.Öncelikle bahsettiğin 1.6 Lancer SR pert kayıtlıdır. Bu aracın direksiyon kutusu hasarlıdır bu yüzden komple değişmesi gerek-(5000 TL).Direksiyon kutusu her ne kadar değişse bile orjinali gibi olmayacağını bizzat servis söylemiştir. Bu araç kaza yaptığında sağ ön tekerlek koptu çamurluk hasarı da bu yüzdendir. ASTC,ABS gibi elektronik sorunları vardır. Fakat bir şekilde hataları silinmiş orasını bilemiyorum. En önemlisi de motorun bağlı olduğu beşik hasar gördü, tamiri neredeyse mümkün değil(Motorun komple indirilmesi ve motor beşiğinin düzeltilmesiyle birlikte beraber çıkacak ekstra masraflar). Dolayısıyla yüksek hızlarda stabil bir sürüş bekleyemezsiniz. Plakasının bir kısmını da yazıyorum ki siteyi takip eden arkadaşlar dolandırılmasın (35 MG...). Zaten araç temiz olsaydı bu kadar ucuz fiyattan satılığa konulmazdı. Forumu takip eden tüm arkadaşlara iyi günler dilerim.

NOT:Lütfen, "kendinizi tanıtın" gibi mesajlar yazmayın.

Bahsedilen araç İzmir Buca'daki araçsa sözleriniz tamamıyla doğru.Ben de birkaç aydır takip ettiğim için sahibiyle detaylı bir şekilde konuşma fırsatı bulmuştum.Araç sahibi N.... Bey'in arkadaşı iseniz bu durumdan haberdar olmalı idiniz Mesut Bey.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Kas 2012 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: zafer
Araç: citroen c4
Meslek: planlama
ortada müthiş bir komplo olayı var gibi!!

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 18 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: