Zaman: 03 Haz 2026 08:36

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 20:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Lancer 1.6 İnvite SR
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: Brh+
Merhaba Mitsubishi ailesi,bir süre önce aranıza hayalimdeki ' köpekbalığına ' yaklaşmanın verdiği heyecanla katılmıştım.Bütçeme göre bir siyah bir araç buldum.Ancak sıkıntı şu :
Gri dışında tüm renkler için olur veren ben,aile büyüklerimin
''Siyah renk çiziği gösterir.'' ''Elinde bezle gezersin.'' ''Güneşi çeker.'' ''Satarken zorlanırsın.'' vb. yorumlarıyla karşılaştım.
Gerçekten bu boyutlarda sıkıntılarla karşılaşır mıyım?Siyah rengin eksileri ve çözüm önerileri hakkında ne gibi fikirlere sahipsiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 20:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Siyah renk için;

Söylenenler doğru ne yazıkki Melih hocam. Siyah araba yıkatırsın 3 gün temiz durmaz hemen toz toplar çok fazla çizikleri gösterir. Güneşi çeker yazın içi sıcak olur.

Amaa hepsinin dışında cilanmış siyah araba kadar da hiç bir renk arabayı bu denli göstermez. Bu işlere meraklıyım uğraşırım parlatırım hep temiz bakarım derseniz hemen alın.

Selamlar

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 21:04 
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler Ahmet Emin Bey.
Aslında bu model için siyahın yakıştığını düşünüyorum.Gel gelelim bugün gördüğüm spor bir Mercedes'teki -ki kendisi 80000 euro civarında bir arkadaş- kılcal çizikler söylenenlere bir nebze hak vermeme sebep oldu.Yüksek lisans tezi,YGS grupları,LYS grupları derken arabanın yerini unuturum gibi geliyor :) Sanıyorum,genel tavsiye beyaz üzerine olacaktır.Bu da zaten dar olan ürün yelpazemi hayli daraltıyor :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 21:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Sıfır araç alırken siyah almam ama bütçeme uygun ve temiz olduğuna inandığım bir araçdan sırf siyah olduğu için vazgeçmem.
Bilmem anlatabildimmi. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Ağu 2012 21:38 
Kullanıcı avatarı

@toşu : Aslında benim en çok korktuğum konu,birkaç haylazın aracımı tuval niyetine kullanması. Yoksa ' Beni Yıka ' başlıklı serbest ya da hece ölçülü şiirlerle alıp veremediğim bir şey yok :) Bütçem tutsa renk tutmaz,renk tutsa bütçe tutmaz.
@_opeth : Kaya grisini gördüm,çevremdeki 'default' grilerden farklı duruyor.Bunun yanı sıra bir iki makyajı da kaldırıyor.Ne var ki,çok da ilan görmedim.Peki siyahtan pişman mısınız Vedat Bey?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 07:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
ikinci elde düzgün kullanılmış bir araç olması renkten daha önemli oluyor.ama seçenek varsa gözünüze hangisi hoş geliyorsa onu alın deri.önemli olan baktığınızda içinize sinmesi.renk işi zevk işi.ben kırmızıyı tercih ettim.bugün yeni alacak olsam yine kırmızı alırım.siyah bence bu arabanın şeklini tam olarak göstermiyor helede burun kısmını

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 08:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Valla aslında trafikte en kullanışlı renk beyaz... İçerisinde herhangi bir "inci" katkısı yoksa muhtemel bir parça boyanmasında renk tutmama gibi bir sorun olmaz. Kir göstermez, çizik belli etmez... Ayrıca bizim gibi sıcak iklimde candır, klima performansına büyük katkısı vardır. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 10:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
Benim aracım beyaz kullanım açısından oldukça rahat. 10 günde bir yıkatabiliyorum çamur izi haricinde tozu pek belli etmiyor. Ama çizik belli etmeyişine katılamam çünkü ışık üzerine vurduğu zaman dairesel çizikler inanılmaz belli oluyor ve çok canımı sıkıyor. Akşamları sokak lambasının altında durmamaya özen göstreriyorum. SAnırım fırçayla yıkamadan oluşan kılcal çizikler bunlar ama çok kötü görünüyor. Belki yeri değil ama bu çizikleri gidermek için ne yapmalı?.
Renk seçimi olarak içinize sinen ve sevdiğiniz, araçta duruşu hoşuna giden rengi tercih edin. Ben beyaz rengi hiç beğenmezdim ama aracı almaya gittiğimde direkt beyaz tercihim oldu çünkü sportback e yakışan en güzel renk beyaz geldi gözüme. Tercihiniz zevkiniz üzerine olsun aksi takdirde keşkeler yakanızı bırakmaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 11:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: serhat
Araç: 2011 lancer
Meslek: M.D
Kan grubu: a+
bu konuda herkese hak vermemek elde degil . öncelikle içinize sinmeli. (etacarinea ) nın dediği gibi kılcal çizikler beyaz renktete belli oluyo bende bezay bi lancer kullanıcısıyım. çamur harici tozlar falan okadar can sıkmıyo. ayrıca ben arabama daha 1 kere bile fırça vurdurmadım hep süngerle yıkandı ama o kılcal çiziklerden kurtulamadım. gece ışık altında belli oluyo gündüz sıkıntı yok. Sonuç olarak zevkiniz neyi ön görüyosa yani iyiki bunu almışım diyeceginiz neyse ona dogru koşun derim. hakkınızda hayrlısı ....

Adamına göre yılanım gel dey
Adamına görede biz oluruz BEY

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 14:24 
Kullanıcı avatarı

Bu tip çizikler için mikrofiber bezlerin dahi tam çözüm olamadığını duymuştum.Köpekbalığına yakışmayan tek rengin gümüş gri olduğunu düşünüyorum,ek olarak adım başı gri araç görmek bir dereceden sonra can da sıkabilir.Bana ilginç gelen taraf,danıştığım insanların siyah araba için 'kurtulması zor kötü bir alışkanlık' muamelesi yapması bknz. X kişi aldı yıllarca süründü,bırakamadı,pişman oldu vs. Cevaplarınızdan sonra önemli olanın şahsi beğeniler ve aracın genel durumu olduğuna kanaat getirdim.
Teşekkürler Mitsubishi ailesi :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Ağu 2012 18:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: demirhan
Araç: skoda
Meslek: öğretmen
etacarinea yazdı:
Benim aracım beyaz kullanım açısından oldukça rahat. 10 günde bir yıkatabiliyorum çamur izi haricinde tozu pek belli etmiyor. Ama çizik belli etmeyişine katılamam çünkü ışık üzerine vurduğu zaman dairesel çizikler inanılmaz belli oluyor ve çok canımı sıkıyor. Akşamları sokak lambasının altında durmamaya özen göstreriyorum. SAnırım fırçayla yıkamadan oluşan kılcal çizikler bunlar ama çok kötü görünüyor. Belki yeri değil ama bu çizikleri gidermek için ne yapmalı?.
Renk seçimi olarak içinize sinen ve sevdiğiniz, araçta duruşu hoşuna giden rengi tercih edin. Ben beyaz rengi hiç beğenmezdim ama aracı almaya gittiğimde direkt beyaz tercihim oldu çünkü sportback e yakışan en güzel renk beyaz geldi gözüme. Tercihiniz zevkiniz üzerine olsun aksi takdirde keşkeler yakanızı bırakmaz.

Kılcal çizikler pasta dediğimiz polish lerle giderilir makine ile uygulamak şartı ile
Resim
Resim
Resim
Resim

kendi çalışmalarımdan bikaç kare

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Ağu 2012 08:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Senede bir yapılan düzenli ve kaliteli bir boya koruma işlemi ile kılcal çizikler sorun olmaz. Bravom her yıkatıldığında (Ki ayda bir olabiliyor en fazla :D ) yeni boyanmış gibi parlaklığını koruyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Eyl 2012 23:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kerem
Araç: Yok
Meslek: Muhasebeci
Kan grubu: 0+
Lancer aşırı sport görünümlü bir araç. Bir kırmızı için arabamın üstüne bin lira vermeye razıyım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2012 23:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
bence ikinci elde renkten cok aracin gecmisi ve halihazirdaki durumu onemli, simdiki arabami almadan once sittin sene gri, gumus renk almam diyordum, temiz arac dusunce rengine bakmadim tabi, yakistirma konusuna gelince lancera her renk yakisiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Eyl 2012 23:35 
Kullanıcı avatarı

ergunp yazdı:
bence ikinci elde renkten cok aracin gecmisi ve halihazirdaki durumu onemli, simdiki arabami almadan once sittin sene gri, gumus renk almam diyordum, temiz arac dusunce rengine bakmadim tabi, yakistirma konusuna gelince lancera her renk yakisiyor.

Ergün Bey aslına bakarsanız Lancer modeline her rengin yakıştığı konusunda hemfikiriz,ne var ki çevremde tek tük görerek haz aldığım bir aracımın olması zevkini bir de belki de %50lik bir oranda-şirket arabalarının etkisi şehirden şehire değişkenlik gösterebilir-karşılaşmayacağım bir renge sahip olarak perçinlemeliyim diye düşünerek gri renk istemediğime karar verdim.Bunun yanı sıra çevre baskısıyla siyah rengin dikenleri -bknz. 'Gülü seven dikenine katlanır.' - de caydırdığı için siyahtan vazgeçtim.Ha ne oldu,bütçeme göre temiz bir aracı kaçırmış oldum.Zaten o da benden birkaç gün sonrasında bir başkasının nasibi oldu ;)
Yelpazemi daraltarak spor görünümü katlayan kırmızı ve temizlik kolaylığı gibi etkenlerle kendimi kırmızı ya da beyaz seçeneklerle kısıtladım.Sanıyorum,forumdaki birçok kişi de bu söylediklerimin paralelinde düşenceye sahiptir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Eyl 2012 22:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
kismet isi, hayirlisi olsun diyeyim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Eyl 2012 14:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Ben daha önce beyaz araba kullandım. Opel Astra 98 GLX 1.6 gerçi ikinci eldi ama boyası falan temizdi. 10-15 günde bir çamurlu olursa yıkatıyordum. Ama çizikler her şartta belli oluyordu.

Şimdi arabam Siyah. Yolda ağırlığı oluyor. Bence Lancer'a en çok yakışan şu kırmızısı ve Siyahı. Beyaz tek başına hoşuma gitmiyor ama başka bir renkle biraz süslenirse o da oldukça hoş görünüyor.

Siyah'ı yıkatıyorum, eve geliyorum ve heryer toz oluyor arabada. En son bulduğum çözüm şu bayanların evde toz almak için kullandığı birşey var böyle renkli renkli kımıl kımıl, ondan aldım bi tane sabahları falan onunla arabanın dışının tozunu bir alıyorum. Bir de teleskopik saplı scoth brite mop aldım. Onunla da hızlıca siliyorum. Yıkatırken de cilalı yıkama yapıyorlar, her daim parlak kalıyor. Böyle gün aşırı toz al, temizle 1 hafta gidiyor ama sonrasında yine yıkatmak mecburi oluyor eğer arabam pırıl pırıl parlasın, temiz görünsün diyorsan.

Eğer kendiniz yıkıyorsanız siyah arabanızı kesinlikle gölgede yıkayın, üzerinde su kurumasın. Yoksa su ve kireç lekeleri kalıyor. Gerçi çözümü var polish le yaptığınızda geçiyor.

Siyah arabanın temizliği zor onu bilir onu söylerim. Ama havası da bol. Hele bir de camlara film çektirdiğiniz zaman tam makam arabası gibi oluyor. (Benim komşular öyle diyor da benim arabaya; makam arabası;)

Ama zevkler ve renkler tartışılmaz. Bunlar tamamen benim zevkim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 17:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Lancer
Meslek: TSK.
Kan grubu: A RH
Siyah renk bence en son tercih edilmesi gereken renk lancer için..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eyl 2012 23:36 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
bide 1.6'larda siyah zeminli olduğu için stoplar gri renkte de hoş duruyor. ekstra bir ayrıntı. şirket araçları genelde gri oluyor ama lancer şirket aracına hiç bir zaman benzemedi :)

Sevgili Mitsubishi ailesi,

Tükürdüğümü yaladım,gümüş gri bir araç için birkaç saat önce ön anlaşma yaptık :) Büyük konuşmuşum ama araç neredeyse sıfır olunca ve sahibine kanım inanılmaz kaynayınca...Hakkımızda hayırlısı olsun.Yarın ekspertize gireceğiz Allah nasip ederse de Pazartesi resmi işlemler.Devir gerçekleşince merak edilenleri cevaplamaya çalışır,araçla ilgili yorumlarınıza ihtiyaç duyabilirim.
Kaporayı eksperizden sonra vereceğim.Şimdi nasıl bir süreç izlemeliyim?Tecrübeleriniz benim için çok değerli.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Eyl 2012 00:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Feridun
Araç: Yaptık işte bişeyler
Meslek: Turizm
Şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.

Bende de 2011 gümüş gri var. Hiç öyle şirket arabası gibi durmuyor, emin olabilirsiniz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: