Zaman: 01 Eki 2025 21:49

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 10:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: lancer 1.5 invite
Meslek: Yazılım
Merhaba;

2009 model Lancer 1.5 invite'ım var alalı 2 sene oldu son 6 aydan beri ciddi sıkıntılarım var ama servis sorun olmadığı konusunda ısrarcı..

1 - Çok nadiren (bazı günler çok sık) gaz kesip tekrar gaz verdiğimde motorun sürücü tarafından yani sol taraftan çok tiz bir cızırtı geliyor o cızırtı kesilene kadar araba gaz yemiyor kesilince gaz alıyor. Servise götürüp durumu anlattığımda test sürüşüne çıkalım dediler ama test sürüşünde bu ses çıkmadığı için herhangi bir işlem yapmadılar bir de pişkin pişkin bi sorun yok dediler...

2 - Arabanın tork u inanılmaz düştü biraz yokuşta bile devir düşürüyor düz yolda bastığınızda araba deli gibi bağırıyor ama torku hissetmeniz imkansız gibi..

3 - Motor sesi eskisine göre çok daha rahatsız edici durumda eskiden tok bir ses çıkardı şimdi ise tiz bir ses çıkıyor eskiden 3000 den sonra sesi duyardım şimdi ise rolantide bile o çirkin tiz motor sesini duyuyorum 3000 devir ve sonrasında arabanın içinde durmak dahi istemiyorum

4 - Süspansiyon eskisine göre çok daha sert en ufak bir çukurda arabanın kasasından metal titreme sesi geliyor büyük tümseklerde arabının içinde zor duruyorsunuz bi yerden tutmazsanız koltuklarda dolaşabilirsiniz...

Arabamı çok seviyorum özellikle lancer aldım ama son 6 aydır sanki kartala biniyormuşum gibi hissediyorum bana akıl verirseniz sevinirim ne yapmam gerekiyor servisten hayır yok imdaaaat

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 13:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
cloudtr yazdı:
Merhaba;

2009 model Lancer 1.5 invite'ım var alalı 2 sene oldu son 6 aydan beri ciddi sıkıntılarım var ama servis sorun olmadığı konusunda ısrarcı..

1 - Çok nadiren (bazı günler çok sık) gaz kesip tekrar gaz verdiğimde motorun sürücü tarafından yani sol taraftan çok tiz bir cızırtı geliyor o cızırtı kesilene kadar araba gaz yemiyor kesilince gaz alıyor. Servise götürüp durumu anlattığımda test sürüşüne çıkalım dediler ama test sürüşünde bu ses çıkmadığı için herhangi bir işlem yapmadılar bir de pişkin pişkin bi sorun yok dediler...

2 - Arabanın tork u inanılmaz düştü biraz yokuşta bile devir düşürüyor düz yolda bastığınızda araba deli gibi bağırıyor ama torku hissetmeniz imkansız gibi..

3 - Motor sesi eskisine göre çok daha rahatsız edici durumda eskiden tok bir ses çıkardı şimdi ise tiz bir ses çıkıyor eskiden 3000 den sonra sesi duyardım şimdi ise rolantide bile o çirkin tiz motor sesini duyuyorum 3000 devir ve sonrasında arabanın içinde durmak dahi istemiyorum

4 - Süspansiyon eskisine göre çok daha sert en ufak bir çukurda arabanın kasasından metal titreme sesi geliyor büyük tümseklerde arabının içinde zor duruyorsunuz bi yerden tutmazsanız koltuklarda dolaşabilirsiniz...

Arabamı çok seviyorum özellikle lancer aldım ama son 6 aydır sanki kartala biniyormuşum gibi hissediyorum bana akıl verirseniz sevinirim ne yapmam gerekiyor servisten hayır yok imdaaaat

Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Aracınızın tork kaybı yapması sesinin değişmesi, akla ilk olarak baskı balata veya vites kutusu sorunlarını getiriyor. Enjektör sorunları, buji kablosu, ateşleme bobinleri sorun çıkarabilir. Ayrıca motor içi segman kırılması ya da silindir çiziği en son düşünülmesi gereken sorunlardan. İyi bildiğiniz özel bir ustaya gösterirseniz sanırım sorununuzu çözer.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 May 2013 14:49 
Kullanıcı avatarı

valla benimde aklıma baskı balata gibi geliyor ama haybeye değiştirmek te istemiyorum..
Ben marmariste yaşıyorum en yakın servis bodrum da burda özel servislere götürdüm ama anlayan pek bulamadım maksimum yaptıkları yağ ve filitre değişimi. Ses konusuna gelince özel servis te her seferinde "abi sesi duymadan birşey diyemem" diyor fakat ne hikmetse adam kullanırken bizimki ses çıkarmıyor doğal olarak oda bir sorun yok diyip beni gönderiyo. Ne yapıcam bilemedim..
Süspansiyon için ne yapabilirim peki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 May 2013 14:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail coşkun
Araç: Lancer 2004 Triptonik
Meslek: Emekli öğretmen
Kan grubu: BRh+
cloudtr yazdı:
valla benimde aklıma baskı balata gibi geliyor ama haybeye değiştirmek te istemiyorum..
Ben marmariste yaşıyorum en yakın servis bodrum da burda özel servislere götürdüm ama anlayan pek bulamadım maksimum yaptıkları yağ ve filitre değişimi. Ses konusuna gelince özel servis te her seferinde "abi sesi duymadan birşey diyemem" diyor fakat ne hikmetse adam kullanırken bizimki ses çıkarmıyor doğal olarak oda bir sorun yok diyip beni gönderiyo. Ne yapıcam bilemedim..
Süspansiyon için ne yapabilirim peki?

Artık Bodrum'a gitmeniz gerekiyor. Süspansiyonlarınızı yağlatmaktan başka ucuz yollu yapılabilecek bir şey yok. Bir müddet ses kesilir daha sonra tekrar başlar. Ya da paraya kıyıp süspansiyonları değiştireceksiniz. Ancak aracınıza bu şekilde binmeye devam etmeyin, daha büyük motor sorunları çıkarabilir. Bir an önce baktırın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2013 15:42 
Kullanıcı avatarı

dediğiniz gibi sorun baskı balatadaymış değişmesi gerekiyor sıyırdığı için yüksek devirde az tork üretir dedi usta..
başka herhangi bir sorunu yokmuş.. süspansiyonla ilgilide lastiklerin çok sertleşmiş lastikleri değiştir dedi Nokian marka önerdi biraz araştırdım herkes memnun gibi.

Şimdi baskı balataya 300tl ve 200tl işçilik dedi parçayı daha ucuza bulabileceğim bir yer biliyomusunuz acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 May 2013 16:56 
Kullanıcı avatarı

bu aralar mali krizdeyim de mümkünse daha ucuza almak diye sordum

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi