Zaman: 24 Oca 2026 15:05

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2013 23:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: erdoğan
Meslek: serbest
arkadaşlar merhaba başka forumlarda cevap bulamadım üye olup burdan yardım alayım dedim.Lancer almayı düşünüyorum fakat çevremde bu aracı kullanan bilen bi yakınım yok o yüzden sağlıklı bir şekilde danışabileceğim kimse yok.size danışayım dedim.
Bu aracın diğer araçlara göre artıları ve eksileri nelerdir.servis durumu parça durumu orta nüfuslu veya küçük nüfuslu illerde sıkıntı oluyormu?Bu aracı almak istiyorum ama bu benim için bir maceramı olur yoksa mantıklı bir seçimmi olur sizlerden yardım bekliyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2013 23:36 
Kullanıcı avatarı

bütçe 40-45 bin yeni kampanya varya 44900 o kampanyadan yararlanmayı düşünüyorum ama bu rakama başka arabalarda alınabilir ama bu araca görsel olarak ilgim var fakat teknik olarak araç hakkında pek bilgim yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 00:17 
Kullanıcı avatarı

fiyatta pazarlık yapsam daha aşşağılara düşerlermi? veya bu fiyatı vereceksem başka bir aracamı yönelsem

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 11:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: Mitsubishi 1.8 CVT
Meslek: Sağlık
Kardeşim al bu arabayı keyifle bin:) Bundan önce X3 kullandım ama bundan aldığım keyif bir ayrı. Bazı arkadaşlar motor sesinden şikayetçi mesala, bende tam aksine motor sesine hastayım, gerçi 1.6 ların çokta motor sesi yok...Tip olarak araç zaten 10 numara...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 15:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: 2013 model lancer sport sedan
Meslek: inşaat mühendisi
Bnde cuma günü sıfır lancer aldım. 3 gündür sürüyorum sürüşü farklı yahu:DD Bu zamana kadar hep alman arabaları sürdüm.Hatta babamda son kasa 1,6 tdi jetta var. Onuda sürüyorum. Tamam arada farklar var ama bu lancerin sürüşü motor sesi viraj dönüşü falan filan iyi yaa:)) Birde istediğim gibi aksesuar taktırdım daha ne olsun içime sinen bir araba oldu.
Eksileri nedir bana göre onlarıda söyleyim. Evt aracın içindeki kalite kötü. Ama benim için iç kısım çokta önemli değil. Malzeme kırılmasın yıpranmasın yeter:))
Koltuk döşemeleri çok güzel değil:) Ama rahatlığı iyi bence.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 16:11 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Burası Mitsubishi forumu diye olumsuz yazı yazılmaz diye düşünmeyin, zaten
yukarıda en başta Vedat olumsuzlukları sıralamış :)

Sonuç olarak;
Kendine has farklı bir tasarımı olan,
bazı konularda mütevazi(konsol vb.),
uzun yıllar sorunsuz binilecek bir araç arıyorsanız bu araç size göredir.
2011 model olarak kazasız araçları 35-36 bin civarlarına bulabilirsiniz.
Sıfır alayım kafam rahat olsun dersenizde bayi ile pazarlık yapın. Bir miktar daha inerler onu almakda mantıklı olur.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 16:51 
Kullanıcı avatarı

peki aracın motoru yeterlimi.mesela sollamaya çıkarken falan hızlanması nasıl olur?bide bu araçta en güzel hangi renk duruyor.mesela füme renkte araç biraz kirlenince böyle araç yıpranmış gibi falan görünüyor.aklımda beyaz ve gri var ama hangi ren k daha iyi olur?
bide sormak istediğim aracı arıza yapıpta parça sıkıntısı çeken oldumu acaba? bilhassa orta mesela bulunduğum yerde servis yoksa acil durumlarda ne yapabilirim?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 17:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: emre
Araç: 2013 model lancer sport sedan
Meslek: inşaat mühendisi
ben daha devirli kullanmıorum hem yakıtı ölçecem hem de biraz kendine gelsin araç 1000km olsun ondan sonra devirli kullanırım azcık. Ama iyi gibi. Ben yakut kırmızı aldım çok hoş bnce. Ama bayide beyazı vardı oda güzel görünüyordu. Kaya griside güzel olablir bnce.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 17:38 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Mitsubishi'nin tekniği konusunda şüpheye düşmeye gerek yok.
Evimizde adamların 30 yıl önce yaptığı vantilatör bu günkülerde olmayan özellikleriyle hala çalışmaya devam ediyor :)

Renk olarak Kırmızı, Beyaz veya Kaya Grisi ;)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 18:19 
Kullanıcı avatarı

bu araçta en güzel duran renk hangisi sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 19:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Lancer 2010 - Fluence 2014 Edc
Meslek: Mimar
Beyaz derim alırken hanım siyah diye tutturdu gerçi informda da beyaz kalmamıştı.Ama her beyaz lancer gördüğümüzde bu arabaya yakışan renkmiş derip geçeriz :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 20:01 
Kullanıcı avatarı

peki bu aracın 1.6 manueli nasıl 117 beygir yeterlimi yani basınca gitmem diyormu?sollamaya çıkarken hızlanma yetersiz olup vazgeçmek durumunda kalıyormusunuz?yokuşta falan bayılma gibi bi durum söz konusumu? aşırı bir performan beklentim yokta az da olsa bi beklentim var ama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2013 20:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Ben 2011 Lancer 1.6 Invite sunrooflu modeli kullanıyorum.
- 20bin km bakımını yeni yaptırdım. Başka da ne servise ne sanayiye arıza için uğradım.
- Arabaya bastın mı gidiyor. Daha da önemlisi frene bastığında duruyor.
- Ani sollama için vites düşürüp gaza basman yetiyor. Araba zaten yerinde durmuyor. Ama tabi bu çıkışlar biraz da şoförlük vs. işi.
- Hızlanma, hızlı gitme konusunda ben çok memnunum. Kadrandaki 240ı defalarca görmüş biriyim.
- Aerodinamik yapısı sebebiyle rüzgarın sesini hızlandıkça duyuyorsunuz.
- Motor sesini hızlandıkça duyuyorsunuz ama teyp de aracın hızı arttıkça müziğin sesini yükseltiyor.
- Teybi kapatırsanız motorun sesini duyarsınız. Ben şahsen o sesi duymaktan zevk alıyorum. Ama tamamen kişisel bir zevk bu. Tartşılır. Bazıları bundan rahatsız oluyor. Daha önceki opel aracımdan daha az bir düzeyde (ki onun motorunu yakmıştım) ve daha keyif verici bir ses benim için.
- Yakıt konusunda forumdaki konu başlıklarına bakabilirsiniz. Ben Afyonda yaşıyorum. En kötü gittiğim ay bir depo ile 750 km yol gittim. Onda da her gün sabah arabayı kızımı okula götürmek için ısıtmak durumunda kalmıştım. Bu güne kadar en uzun 1050 km yol gittim uzun yolda. Normal kullanımda 850 km nin altına hiç düşmedim şehir içinde.
- Renk tavsiyem: Renk tamamen kişisel bir zevktir. Benimk siyah. Başka renklerine hiç bakmadım bu güne kadar. Şu sıralar biraz görselliğiyle oynamak için çalışma yapıyorum ama yine de hep siyah ağır basıyor. Siyah renk ağır gösteriyor. Spoiler ve marşpiyel, biraz kapı kolu ayna kapağı krom kaplama, 1 numara cam filmi yapılınca süper işler ortaya çıkıyor.
- Konfor 10 numara. Özellikle arka koltuklar çok rahat. Eşim ve kızımın tespitidir. Opelden daha çok sevmişler.
SON YORUM: Araba işi göbek işidir. Bindin, sürdün, beğendin, al geç derim. Göbeğin ısınmadıysa ferrariye binsen keyif alamazsın. Ben uzun süre hayalini kurduğum arabayı geç de olsa 2012de almıştım. Keşke daha önce alsaydım derim hala. Alayım, iki gün sonra satarım demiyorsan, 10 sene sıkılmadan binerim diyrorsan hiç durma al.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 09:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
grossien yazdı:
peki bu aracın 1.6 manueli nasıl 117 beygir yeterlimi yani basınca gitmem diyormu?sollamaya çıkarken hızlanma yetersiz olup vazgeçmek durumunda kalıyormusunuz?yokuşta falan bayılma gibi bi durum söz konusumu? aşırı bir performan beklentim yokta az da olsa bi beklentim var ama

atıyorum 60 ile 4.viteste giderken gaza bastığınızda aracın çok tepki vermediğini görürsünüz, ancak 2.vitese düşürüp, 3-4bin devir üzerinde çevirdiğiniz anda kafasını kaldırıp 3 saniye içinde 90'a çıkar, 95'de 3.vitese alıp, 150'ye kadar 3 de gidersiniz.
kolay kolay da beni geçen araç olmadı bu tür kalkışlarımda. Maltepe sahilde rx-8'le kalktık ışıklarda, o biraz moralimi bozdu ama olay tozunu yutturmak kısmına dönüşmedi, sadece 140hp+ turbolu araçlara kafa tutamazsınız.
Forumda mivec motor çalışma prensibi ile ilgili konu var, 3bin devirden sonra aracın nasıl daha saldırgan olduğunu orada da detaylıca konuşmuştuk :)

ben alıp da pişman olan sadece 2 kişi gördüm, onlar da çölde kutup ayısıyla karşılaşacak kadar şanssızdılar. Kesinlikle deneme sürüşü de yapın derim, deneme sürüşünden sonra söylenecek tek bir cümle kalıyor: "bu aracı alıyorum.." :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 10:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent Yavuz
Araç: Lancer Sportback
Meslek: çiftçi
1.4 95 byg motorla yokuşta bile sollamaya çıkabiliyorsam bununla asfaltı eritirim :)
sollama da hızlanma birazda sürüş tekniklerine ve tecrübeye bağlı.
sakin sakin 2000 devirde giderken sollamaya kalksan araba çekmez tabiki, vitesi küçültmek lazım.

Kimselerle kapışmayın akıllı aklıllı gidin yollarda :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 10:43 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Ben iki Mitsubishi aracımda da şunu gördüm,
Kağıt üzerindeki verilerden çok daha fazla güçlü bu araçlar.
Mitsubishi bu konuda da mütevazi davranmış.
Onun için performans anlamında bir kaygınız olmasın.

Öyleki, Colt ile Honda Civic'ler yetişemiyordu bana.
Şuanki 1.8 ile 160'lık Scirocco dahi viraj dışında gerimde kalıyor ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 11:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 3008
Meslek: Information Technology
hız konusunda colt'da diyecek yok 1.3 motor var ama 6 vitesde hemen kavrıyor ve çok hızlanıyor. bende Lancer düşünüyorum ama kasa değişirmi sorusu beni tedirgin ediyor. şimdi space star gelecek onu alsam mı diyorum. bir kararsızlık içindeyim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 12:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Evo34 yazdı:

Öyleki, Colt ile Honda Civic'ler yetişemiyordu bana.
Şuanki 1.8 ile 160'lık Scirocco dahi viraj dışında gerimde kalıyor ;)

Civic derken başganıııım :) 1.6dır o :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 14:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
aha, bir de colt'tan tur yersen vay senin haline cihat öğretmenim :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2013 14:22 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
ekhnaton yazdı:
aha, bir de colt'tan tur yersen vay senin haline cihat öğretmenim :)

Vallaha öyle Abi :)

bu arada madem başlığı kirlettik, bir katkımız olsun : bahsi geçen fiyat aralığında 0 seçenek olarak alınası en ekonomik ve performanslı Japon olduğu bir gerçek...Tasarımı yüzünden kendisinden çok şey beklense de 1.6 CC 117 HPnin de tatminkar olacağı kanısındayım...e tabi MIVEC mantığını bilmek lazım...genelde dizel araçlardan inip bizim arabalara binenler araçlarımızın gitmediğini düşünmesi de bu mantığın uzağında olmalarından kaynaklanıyor...kısa sürede satmayacağınızı göz önünde bulundurursak bence 0 km alınır paşa paşa binilir...kasa değişikliği olsa bile çok ciddi bir fark olacağını sanmıyorum...ana hatlar korunacaktır...bkz Civic HB ve Sedan...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: