Zaman: 07 Kas 2025 23:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 26 Oca 2014 20:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: trcn
Araç: yok ki
Meslek: çalşan
Hayırlı Akşamlar,

Eski kasa Lancer'da isofix var mı? Varsa arka camın orada 3 tane çengel gibi bir şey var, bunlar isofix mi yoksa oto koltuğunu monte etmek için malzeme mi sadece?

Ayrıca koltuğun isofix'li olması ile isofix'siz olması arasında çok fark oluyor mu?

Ayrıca yaklaşık 7 kiloluk 4. ayında olan bebek için koltuk öneriniz varsa söylerseniz sevinirim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 12:04 
Kullanıcı avatarı

Oto koltuk ile ilgili konulara baktım, konular hem güncel değil hem de oraya yazdığımız zaman cevap ya gelmiyor ya da çok geç geliyor maalesef.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 13:28 
Kullanıcı avatarı

Bugün bir kez daha baktım, kemer tokalarının orada iç tarafta 4 tane kanca var; sanırım bunlar isofix bağlantısı oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 15:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Eski kasada nasıldır bilemiyorum ancak forumdaki konulardan da yeri hakkında fikir edinmişsinizdir; koltuğun sırt bel alt kısımda iki ayrı yerde bir aralık bırakılmış orada elinizle dahi kancaları bulabilirsiniz. İsofixli olan modeller aşırı pahalı bulduğum için almadım. Hemen hemen aynı ay ve kiloda yumurcaklara sahibiz. Şu an kullandığımız prego nun nirvana travel set:

Resim

Pusetini araç içinde kullanıyoruz. Koltuk için erken olabilir zira henüz oturmuyor olması lazım. Özellikle araç içerisinde kasis vs gibi yerlerde bebeğinizin beline kalçasına yük biner sorun olur diye düşünüyorum. Forumdaki doktor arkadaşlar o konuda değerlendirmeleri daha isabetli olacaktır. En azından ben 11-12 kg olana kadar pusetini kullanıp artık sığmaz olunca ve kendi başına oturmaya başladığında koltuğa geçmeyi planlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 15:06 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Resimdeki oto koltuğu yani Ana Kucağı denilenler 9 KG kadar bebekler için kullanılıyor. Bizimki 9 KG biraz geçti hakikaten içine sığmıyor artık :) (Gerçi eli koluda durmuyoya çıkmaya çalışıyor sürekli içinden). Ana kucağı için isofix'e lüzüm yok zaten. Direkt emniyet kemeri ile bağlanıyor ve sabitleniyor.

Isofix'li modeller 9-18 KG arası veya daha üstü için kullanılıyor genellikle. Ehliyet kemeri ile sabitlenemiyor büyük olanlar.

Not: Puset bu tekerlekli olan yani çocuğu taşımaya yarayan zımbırtıya deniyor bu arada :) Ana kucağı sepet gibi olan; ayrı olarak cocugun içine yatırılıp taşınabilene deniyor. Bende ilk başta alışamamıştım bu kavramlara...

En son AnakinSkyWalker tarafından 27 Oca 2014 19:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 15:18 
Kullanıcı avatarı

Hakkaten dikkat etmemişim ana kucağı olacak. Yanlış yazmışım. Ben 12 kg sanıyordum ana kucağını. Masraf erkene geldi desenize. Araştırmaya başlamalı.

Katı meyve sıkacağı kullanan, marka model tavsiyesini de arada sormuş olayım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 15:23 

nightmare115 yazdı:
Hakkaten dikkat etmemişim ana kucağı olacak. Yanlış yazmışım. Ben 12 kg sanıyordum ana kucağını. Masraf erkene geldi desenize. Araştırmaya başlamalı.

Katı meyve sıkacağı kullanan, marka model tavsiyesini de arada sormuş olayım.

Arzum'un 1000W katı meyve sıkacağını sirkeci doğubank iş hanında 160 TL'ye almıştım. Memnunuz malzemesi kaliteli diğer markaların malzeme kalitesiyle aynı yakından inceledim hepsini çünkü. Arzum tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/liste/arzum-ar-155-mela-kati-meyve-sikacagi/productDetails.aspx?productId=mtar155&categoryId=22020

Arzum alternatifi en iyi olanda Philips'inki.

http://www.hepsiburada.com/liste/philips-hr1858-50-pure-essentials-collection-kati-meyve-sikacagi/productDetails.aspx?productId=mtphhr1858&categoryId=22020

Watt'larına, haznelerine ve temizleme olayına dikkat edin. Temizleme işi gerçekten zahmetli :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 17:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Evrim
Araç: asx 2011
Meslek: Reklam
Arçelik kullanıyorum gayet memnunum. Posa bölümüne poşet koyuyorum daha kolay oluyor. Özellikle limonu kabuğuyla sıkınca çok güzel bir tadı oluyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 19:53 
Kullanıcı avatarı

AnakinSkyWalker yazdı:
Resimdeki oto koltuğu yani Ana Kucağı denilenler 9 KG kadar bebekler için kullanılıyor. Bizimki 9 KG biraz geçti hakikaten içine sığmıyor artık :) (Gerçi eli koluda durmuyoya çıkmaya çalışıyor sürekli içinden). Ana kucağı için isofix'e lüzüm yok zaten. Direkt ehliyet kemeri ile bağlanıyor ve sabitleniyor.

Isofix'li modeller 9-18 KG arası veya daha üstü için kullanılıyor genellikle. Ehliyet kemeri ile sabitlenemiyor büyük olanlar.

Not: Puset bu tekerlekli olan yani çocuğu taşımaya yarayan zımbırtıya deniyor bu arada :) Ana kucağı sepet gibi olan; ayrı olarak cocugun içine yatırılıp taşınabilene deniyor. Bende ilk başta alışamamıştım bu kavramlara...

Teşekkür ederim hocam, yorum için. Bu arada "ehliyet kemeri" dediğiniz şey "emniyet kemeri" mi yoksa bilmediğim bir şey mi acaba? :)

nightmare115 yazdı:
Eski kasada nasıldır bilemiyorum ancak forumdaki konulardan da yeri hakkında fikir edinmişsinizdir; koltuğun sırt bel alt kısımda iki ayrı yerde bir aralık bırakılmış orada elinizle dahi kancaları bulabilirsiniz. İsofixli olan modeller aşırı pahalı bulduğum için almadım. Hemen hemen aynı ay ve kiloda yumurcaklara sahibiz. Şu an kullandığımız prego nun nirvana travel set:

Resim

Pusetini araç içinde kullanıyoruz. Koltuk için erken olabilir zira henüz oturmuyor olması lazım. Özellikle araç içerisinde kasis vs gibi yerlerde bebeğinizin beline kalçasına yük biner sorun olur diye düşünüyorum. Forumdaki doktor arkadaşlar o konuda değerlendirmeleri daha isabetli olacaktır. En azından ben 11-12 kg olana kadar pusetini kullanıp artık sığmaz olunca ve kendi başına oturmaya başladığında koltuğa geçmeyi planlıyorum.

Hocam bunu kaça almıştınız? Bebek arabasının içinde bulunan aynı zamanda oto koltuğu olarak da kullanılabiliyor, değil mi? Bebek arabasının katlanmış hali çok yer kaplıyor mu yoksa sadece küçük bastonlu puset arabalar gibi az mı yer kaplıyor? Kısacası bu meret kullanışlı mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 20:00 

trcn yazdı:
Teşekkür ederim hocam, yorum için. Bu arada "ehliyet kemeri" dediğiniz şey "emniyet kemeri" mi yoksa bilmediğim bir şey mi acaba? :)

Evet ya emniyet kemeri olacak. İş arasında yorum yazınca böyle olmuş. Anlaşılmış ama demi :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 21:07 
Kullanıcı avatarı

https://www.yuppigo.com/Hangars/Hangars ... to-Koltugu

Fisher Price'ın 0-18 kg arası isofix'li oto koltuğunu buldum, epey hoşuma da gitti; ama hiçbir yerde en son nereye kadar yattığını bulamadım. Çocuk henüz 4. ayında. Uygun olur mu acaba?

Bir de yukarıdaki site nasıl acaba? Bilen var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 21:35 

trcn yazdı:
https://www.yuppigo.com/Hangars/HangarsDetay.aspx?Xmlluckys=ypg-295446&Fisher-Price-Cosmo-Isofix-Moonlight-0-18kg-Oto-Koltugu

Fisher Price'ın 0-18 kg arası isofix'li oto koltuğunu buldum, epey hoşuma da gitti; ama hiçbir yerde en son nereye kadar yattığını bulamadım. Çocuk henüz 4. ayında. Uygun olur mu acaba?

Bir de yukarıdaki site nasıl acaba? Bilen var mı?

Site hakkında yorum yapamıyacağım. Fakat ürün özellikleri iyi gözüküyor. Yeni doğan için de minder olduğuna göre 4 aylık için sıkıntı çıkmaz. Yatma özelliğide varmış zaten. Cocuk zaten 5 aydan sonra oturmaya baslıyor genelde.

Yalnız naçizane tavsiyem; eğer çok kilolu değil ise bebeğiniz ilk önce uygun bir ana kucağı almanız. 9 Kg kadar olan yani. Sonrasında 9-36 Kg lık olan isofixli koltuklardan almanız. Ana kucağı dışarıya çıkıldığında çok işe yarıyor. Bi avm'de yada herhangi bir yerde oturmaya gidince cocugu icine oturtup yada yatırıp rahat hareket edilebiliyor :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 14:05 
Kullanıcı avatarı

Resmini verdiğim travel sistemi 700 lira gibi bir fiyata 11 taksitle n11.com'dan almıştırm. Anakucağı olan kısım tek düğme ile yerinden ayrılıyor araca kemerler ile bağlanıyor. ÜZerinde kemerlerin geçeceği yerler de mevcut. Araçtan alıp tek el ile kasayı tekerlekli kalan kısmı tek el ile açıp yerine koymak mümkün. Diğer bir anlatımla tek başıma dahi araçtan çocuğu bir elime resimdeki ana kucağı kısmını aldığımda bagajdan kasa (şase) kısmını alıp açıp kilitli sistemle tek hareketle montajı yapıp yola devam edebiliyorum.

Baston pusetler enine de katlanıyor ama bu ürün sadece dikey yönde küçülüyor. yani ebeveynin tutamacı arka tekerlere doğru iniyor o şekilde bir küçülme mevcut. Tekerlerin aralığı azalmıyor yani enine küçülme yok. Lancer bagajına dikine yerleştirince yanına büyük boy bavul vs sığıyor.

Özetle kullanışlı bir ürün. Tek elle açması kapaması kolay. Ana kucağını monte etmesi ve yerinden ayırması tek hareketle yapılıyor. Forumda Doğan Hocam da bu markayı tavsiye etmişti sanırsam onda bazalı farklı bir model vardı. Unutmadan Anakucağında da diğer zımbırtısında da ayarlanabilir 3 kademeli bebek emniyet kemeri de mevcut. Anakucağı ile işiniz bitip bebek büyüynce diğer parça ile kullanmaya başlıyorsuzun. o da resimde de görüldüğü gibi küçük iken dahi kullanılabilir yere paralel düz olarak dahi kullanılabildiği gibi dik konumda normal araba gibi çocuğun önünü oturur posizyonda göreceği şekle kadar ayarlanabiliyor. ilk başlangıç olarak epey bir süre idare eder. Sonrasında araç koltuğu alınca işlem tamamdır. Arabası ayrı anakucağı ayrı almaya gerek yok. indirip bindirmeden set olduğu için bebek rahatsız dahi olmuyor. dışarda uyursa o halde evin içine kadar alıp uykusunu bölmezsiniz. Normal bebek arabası olduğunda mecbur alıp otomobile koyacaksınız eve gelince tekrar alıp evde yerine yatırmak arasında huzursuz olması da var. Çok uzadı laf kısacası tavsiye ederim. Bebeği olup tık tık alıp bebeği rahat taşındğını gören ah keşke.... başlayan cümleyi söylüyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 15:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hidayet Ceran
Araç: Mitsubishi Lancer 2005
Meslek: Hekim
Kan grubu: BrH+
koala marka isofixli oto koltuğu aldım. gayet kullanışlı ve kaliteli. fiyatıda diğer isofixli ürünlere göre baya uygun. araştırmanızı tavsiye ederim.
bu arada eski kasa lancerlarda isofix sistemi mevcut. arka koltuk kafalıklarının arkasındaki kancalar ise sabitleme için ekstra yer. bazı çocuk koltuklarının arkasından kemer çıkıyor, o kancalara takılarak koltuk stabilitesi artırılıyor.
http://www.tekzen.com.tr/urun/koala-ino ... gu-2125574
ben ankarada ankamall daki bi mağazadan 350 tl nakit paraya almıştım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 16:46 
Kullanıcı avatarı

isofixli modeller gerçekten daha bi enmiyet verici çocuğu daha iyi tutacak gibi duruyor resimlerde bile. Fakat Aynı markanın isofixli modeli ile normal modeli arasında çok fiyat farkı var. Bir de sanki böyle 9 kg çocuk bunda nasıl duracak bi yerlerine bişey olacak gibi düşüncelere dalıyor insan. 6 aylık bebe nasıl oturacak bunlara merak ediyorum..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 16:49 
Kullanıcı avatarı

benim çocuğumda 7 aylık. 10 kg civarında. koltuğun içindeki pedler sayesinde çok rahat oturuyor. sağa sola savrulma yok.
16 kg dan sonra koltuktaki pedler çıkartılıp 36 kg a kadar kullanılabilir alet.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Şub 2014 16:50 
Kullanıcı avatarı

isofix gerçekten koltuğun daha sağlam durmasını sağlıyor. emniyet kemeriyle sabitlenmiş koltukların kaza videolarını izledikten sonra ben direk isofixli aldım.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 17 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: