Zaman: 13 Kas 2025 21:35

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Yeni Lancer'imdeki Sorunlar
MesajGönderilme zamanı: 16 Şub 2015 19:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2013 Lancer Invite MT
Meslek: coder
Aracım henüz 1000km'de olmasına rağmen aşağıdaki sorunları gözlemliyorum. Hem sorunlarla ilgili gelişmeleri yazmak hem de sizlerin de görüşlerini almak için bu konuyu açıyorum.

1- Daha aracı teslim almadan bayiinin önündeki alanda duyduğum(hava sıcaklığı eksideydi) ve soğuklarda duymaya devam ettiğim direksiyondan gelen ses.
Servisle tanışmaya gittiğimde hava sıcaktı, vidyo ile anlatmaya çalıştım ama bir fikri yoktu. Sesin bir benzeri aşağıdaki vidyoda mevcut mevcut. Vidyoyu çeken arkadaşımızın konusu da burada: viewtopic.php?f=12&t=3468

2- Yine soğuklarda kasislerden geçerken gelen garç garç sesi. Bununla ilgili servis sadece Amortisörlerin üzerinde bulunan vidaları sıkarak ve alt kısımdaki vidaları kontrol ederek çözüm bulmaya çalıştı ama nafile.(Sıfır araca dokunmak istemedi doğrusu. Belkide haklıydı.)
Örnek ses aşağıda mevcut.

3- Sürücü tarafında bazen 30km/s bazen de 60km/s hızdan sonra duyulan ıslık sesi, camı hafif indirsem de ses devam ediyor.

4- Bugün gördüm ve şok oldum, bagaj fitilinin bir kısmı parçalanmaya başlamış, bildiğiniz fitil hafiften hafiften dökülüyor, gerçekten çok şaşırdım.

5- Yerler hafif ıslandığında yerdeki küçük kumlar tekerlekten araca çarptıkça çıtır çıtır sesler geliyor ve bu seslerin seviyesi de epeyi rahatsız edici.

Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar, bakalım serviste ne kadarını çözebilecekler ve benim görüşlerim nasıl şekillenecek?
Özellikle ilk ikisinden epeyi şikayet eden var. Eğer bu araç Avrupa'da satılıyorsa -ki satılıyor- bu sorunlarla satılması neredeyse imkansız. Yani bu sorunlar çözümsüz olamaz, değişimse değişim yapılır direnmeye gerek yok. Anlaşılamayan bir sorunsa(yereldeki usta tarafından) Temsa'dan yetkili çağrılır ve onlar tarafından çözüm sunulur. Forumlardan okuduğum kadarıyla işler pek böyle yürümüyor ama bakalım, yaşayıp göreceğiz müşteriye yaklaşımları.

Ömrüm varsa başlığa yazmaya devam edeceğim. Umarım hem halihazırdaki Lancer sahiplerine, hem de almak isteyenlere bir fikir verecek faydalı bir başlık olur.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Yeni Lancer'imdeki Sorunlar
MesajGönderilme zamanı: 17 Şub 2015 00:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
yazacaklarım cevap niteliği taşımıyor ama yine de paylaşmak istiyorum...

2011 1.6'mda direksiyondan aynı ses gelmekteydi fakat 2009 1.8'imde duyduğumu hatırlamıyorum...

amortisörün lomlom garçgurç sesleri her iki aracımda da mevcut... sadece kışın yapmakta...

2009 model aracımın fitillerinde herhangi bir sıkıntı yok...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: