Zaman: 09 Kas 2025 11:08

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2014 22:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şevki Yasin Soner
Araç: Chevrolet Aveo RS
Meslek: Tercüman
Kan grubu: A rh
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba

Adım Şevki Yasin Soner 23 yaşındayım Tercümanım Chevroletcluptürkiye gurubuna üyeyim ve modifiye bölümünde moderatörüyüm, bundan 2 hafta önce çok kötü bir kaza yaptım ve Chevrolet Aveo RS aracımla yoldan hiç bir yaya geçidi veya trafik ışıkları olmayan yerde tehlikeli bir şekilde çıkan tinerciye çarpmamak için kaldırıma çıkarak 4 takla attım ve aracım pert oldu, üzücü bir durum kimse yaralanmadı aracın sağlamlığı ve emniyet kemeri yüzünden bana hiç birşey olmadı, aracım perte çıktı ve oradan gelen parayla direk yeni bir araç bakmaya başladım ve aklımda olan iki araba markasıyla Cruze ve Lancer var. Cruze çok yakından biliyorum ama Lancer hakkında son 2 haftadir çok ciddi bir araştırma yapıyorum gerek motoru gerek modifiye edilicek parçaları hakkında, motor olarak seçenekler Cruze çok olduğu için Lancer şuan kulağıma çok güzel geliyor, baktığım ilanlarda aracın aklımdaki motor seçeneği 1.8 kesinlikle ve F1 şanzuman olduğu için otomatik düşünüyorum. Size aracın kronik bir sorunu var kaç litre yakıyor gibi sorular sormıyıcam ama sormak istediğim tek birşey var biliyorsunuz ki 1.8 araç sayısı şuan bir elin parmaklarını geçmemesi ve temiz olanlardan bahsediyorum o yüzden ikinci bir seçenek olarak F1 şanzuman olmayan 1.5 ve 1.6 motorlarını düşünmeye başladım performans olarak 1.8 yanına yaklaşmayacağını yorumlardan gördüm ama gerçekten öylemi yani ben 1.5 veya 1.6 motor seçeneğiyle bir Lancer alsam görüceğim performans gerçekten Türklerin diyişiyle "kasayı kaldırmıyor abi" gibi mi gözükür kaza yaptığım araç 1.400kg olmasına rağmen çok seri bir araçti acaba 1.5 ve 1.6 da çok hantal olurmu onu hissedermiyim ? 1.6 motorlu Cruzelerden herkes yakınıyor araç çok hantal kalıyor 0-100 yaklaşık 13 saniye olduğunu düşünürsek ona yakın bir performans mı olur ki Cruzenin motoru 124 beygir, Lancer beygiride 105 ve 117 (yanlış ise düzeltin) Cruze yakın bir performans mı gösterir ?

Sizce piyasaya 1.8 düşmesini mi beklemeliyim yoksa 1.5 veya 1.6 motorlu otomatik lancer mi almalıyım ? Yoksa hiç bekleme, 1.5 ve 1.6 ların performansı gerçekten kötü diyip 1.6 124 beygirlik Cruze mi alayım ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2014 22:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: ümit kılıç
Araç: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
Meslek: kamu
Foruma hoşgeldin Yasin.hadi seni lancer cı yapalım.ben 1.5 at ile başlayıp daha sonra 1.6 mt ile devam eden,şu anda da 1.8 kullanan biri olarak sana yardımcı olmak isterim.cruze kullandım ama test sürüşüydü sadece.ondan aklımda kalan cruze gerçekten hantal.Lancer in da performansının öne çiktiğını söyleyemeyiz ama cruze dan daha iyi olduğu kesin.1.5 ve 1.6 lardaki at şanzuman performansı olumsuz etkiliyor.ama 1.8 lerdeki CVT şanzuman,manuel moda alındığında motorun ürettiği 143 beygiri sana hissettirir.D modunda kullandığında ise 143 beygirin gücünü tam olarak alamazsın ama Mivec motor ve CVT şanzumanın birlikteliğiyle edeceğin tasarrufu 140 beygir ve üzeri oromatik hiçbir araçta bulamazsın.ayrıca 1.8 in donanımı 1.5 ve 1.6 dan çok fazla olduğu gibi yine fiyat olarak rakibi olan hiçbir arabada yoktur.önceki gün zaruri olarak yol tutuşunu test etmek zorunda kaldığimda!!!! aracıma tekrar aşık oldum.genelde performanslı kullanmam ama.bindiğim her arabayı ufaktan test ederim yol tutuş olarak.1.8 lancer 18 inç lastikleri,spor süspansiyonu ve kule gergisiyle yola gerçektwn yapışıyor.kayma ivmesine geldiğinde de atsc sistemi görevini iyi yapıyor.benim sana tavsiyem.Lancer al.Japon kalitesini gör.hangisini alacağım dersen;en az yakan versiyonu olan 1.6 mt ile arasında 2 litre/100 km olan 1.8 in yakıtını sorun etmezsen kesinlikle 1.8 al

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Eki 2014 22:41 
Kullanıcı avatarı

Ufak bir düzeltme.1.5 lancer 109 beygir.sen illaki otomatik alacaksan ve sanırım performanslı da olsun diyorsan kesinlikle 1.8 almalısın.bulabiliyorsan bul bi lancer kullan.gel samsuna benimkini kullan diyeceğim eğer uzakta değilsen

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 00:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Şevki Yasin Soner
Araç: Chevrolet Aveo RS
Meslek: Tercüman
Kan grubu: A rh
Teşekkür ederim bu değerli bilgiler için İstanbul trafiğinde kesinlikle otomatik düşünüyorum, performans isterkende sportluk istiyorum ki bu lancerda var, cruze kullanmış birisi olarak lancer ile konfor farklılıkları nelerdir hangisi daha konforlu ? anladığım kadarıyla 1.8 performansın yanına bile yaklaşamaz cruze, ama piyasada da çok az 1.8 oto var

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 00:32 
Kullanıcı avatarı

Cruze un konforu için bişey diyemem.ama lancer da konfor ve sportiflik optimum diyebilirim.lancerin otomariklerinde özellikle kabin içine biraz ses alıyor ama bu bence rahatsız edici değil.hatta manifolttan gelen motor sesi tahrik edici.1.8 lerin yalıtımı diğerlerine göre biraz daha iyi.bunda rockford ses sisteminin etkisi var.bu arada ses sistemi için ayrı bir başlık açılsa yeridir.dinlediğinizde kesinlikle 1.8 diyeceğinize eminim.1.8 leri en iyi ifade eden,forumdan arkadaşımız evo34 ün blog sitesini incelemeni tavsiye ederim.otomobiltestgaraji olarak google da bulabilirsin

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
daha önce 1 yıl boyu 1.6 MT kullanmış biri olarak, ümit abi'nin yazdığı herşeyi onaylar nitelikte kafamı sallayarak, erhan abi'nin bloguna göz atmanızı şiddetle öneriyorum...

bu arada düşündümde, invite, intense, vs. kelimeleri donanım anlamında "tam olarak" karşılık buluyor.

intense:
şiddetli, güçlü, heyecanlı, ateşli, yoğun, dikkatli
çarpıcı, hararetli, istekli, keskin, etkileyici, gergin, kuvvetli, ciddi olan
şiddetle, yoğun bir şekilde, son derece, şiddetle, kuvvetle

invite:
istemek, çağırmak, davet etmek
neden olmak, sebep olmak
davet etmek, çağırmak, yüreklendirmek, davetiye çıkarmak, davetli

en yüksek donanım paketi invite olan 1.6 ile en düşük paketi intense olan 1.8'e bir de bu açıdan bakın :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 09:22 
Kullanıcı avatarı

Sen benim onay makamım mısın fleshget?her dediğime he demeye geliyon

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 09:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kenan
Araç: birsekiz cevete
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0rH+
haddime mi, tövbe... olsam olsam uşşak makamın olurum, hayranınım abi :twisted:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Eki 2014 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: eray
Araç: lancer 1.6 invite sportback
Meslek: yok
Kan grubu: yok
aveo rs aracı kullanmadım sanırım 1.4 turbo motorlu olması lazım 138 hp....e tabiki performanslı bir araç olduğunu düşünüyorum...ama gerçi 124 hp lik cruze kullanmış biri olarak 124 beygiri gram hissetmedim....hantal araba ama lancer öyle mi sportback 1.6 modelini 1 yıldır kullanıyorum performans konusunda kesinlikle sıkıntısı yok..3 500-6 500 devir aralığında kullandığınız zaman gerçekten spor bir otomobil havasını gerek performansıyla gerek motor sesiyle gerekse sağlam yol tutuşuyla hissettiriyor....uzun yolda son hızda hiç sıkıntı yok 200 e kadar çok rahat tırmanıyor..uzun lafın kısası yeterli bir performansı var...1.8 ler her türlü daha iyi gerek donanım yol tutuş performans çok uzun süre 1.8 kullanmadım ama 3 günlük bir geçmişim var gerçekten herşeyiyle dört dörtlük bir araç....ama dediğiniz gibi sıkıntı temizini bulmakta oda gerçekten şans işi

benim şahsi fikrim cruze den gerçekten vazgeçin cruze lancer ın yanından bile geçemez tek artısı lancer e göre biraz daha konforlu ve sessiz bir araç...onun dışında pek bir artısı olduğunuı zannetmiyorum...1.8 lere bakın gerçekten temiz bulabilirseniz alın bulamassanız 1.6 lık lancer lara bakın ve japon kalitesini hissedin...emin olun aracınıza günden güne aşık olacaksınız.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: