Zaman: 14 Kas 2025 10:58

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 17:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: OSMAN
Araç: lancer 2011
Meslek: MEMUR
Kan grubu: ARh-
Arkadaşlar 1 yılı aşkındır lancer kullanıyorum satmayıda düşünmüyorum uzun bir vade de araçla ilgili merak ettiğim bazı hususlar var ayrıntılı cevap verirseniz sevininri eminim bu bu vereceğiniz bilgiler bir çok lancer sahibinde ışık olacaktır. :good:
1- Aracım 2011 sportback olan modeli bu araca performans egsozu+kapalı kutu açık hava filtresi ile 117 bg'lik bu motora katkısı ne olabilir hem kakış yönünden hemde +hp yönünde hemde tork yönünden ?
2- şuan üzerinde bulunan 16" lik jantları değiştirerek 215*50*17 almış olsam nasıl olur ya da 225*45*18 alsam nası olur hangisi daha iyi verimli olur Çünkü üzerindeki 16" lik jantlar çok küçük duruyor. Performans olarak nası bir (-) (+) sı olur ?
3- Sportback'a uygun cam rüzgarlığını nerden alabilirim Türkiye olursa alabileceğim yer çok daha iyi olur ?
4- Serviste kauçuk pas pasa 100 küsür lira dediler orjinaline yine orjinal olup daha uygun alabileciğimiz bir yer var mı ?
5-Ses yalıtımı olarak araç altına pütür, ve iç davlumbazları kaplama, kapı içlerine tanmaz olan bez ile birlikte bitüself, bagaj kısmı ve sadece arka koltuklar sökülerek, bagaj ve arka koltuk altına bitüself ve yanmaz olan bez (ismini unutum :D), ve motor kaput altındaki korumanın altına motor koruma üst kapağı dahil olmak üzere ne kadar bir ses yalıtımı elde edebiliriz ? :gamer: :gamer:
6- İnternet'te net bir cevap bulamadım bu araç Sportback 1300 kg mi, torku'da 154 mü 157 mi. Aracı alıp kantara gideceğim en sonunda :D
7-Son olarak'ta yüksek devide kullanmak bu araç için bir zararı var mı örnek:4000 4500 hataa arada 5500 gibi gibi.....
6- Tşekürlerr...... Cevaplarınız için..... :bye: :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 18:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Zafer
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Teacher
Kan grubu: ARh+
1.Atmosferik motorlarda bu tür işlemlerin pek fazla bi getirisi olmuyor.Max 2-3 hp felan verir belki.

2.Lancer'da 205/60R16 lastik var.http://www.lastikcim.com.tr/Jant-Lastik ... DP-17.html buradan gerekli bilgileri girerek.Uygun olan değerdeki jant / lastik ölçüsünü bulabilirsiniz.

3.Sahibinden.com türü sitelerde "Lancer" yazıp arama yaparsanız karşınıza çıkabilir dediğiniz türde bi ürün.Ama pekte olacağını zannetmiyorum Sportback için cam rüzgarlığı olduğunu.Getirmek isterseniz https://www.facebook.com/turkeyralliart?ref=ts&fref=ts Facebook'taki bu sayfa aracılığıyla getirtebilirsiniz.

4.3.maddede belirttiğim gibi alışveriş sitelerinde bi araştırma yapın.

5.Forumda bununla alakalı bir konu vardı.Videoları da olabilir youtube'da.

6.Opsiyonsuz parçalarla ağırlığı 1290 kg,opsiyonlarıyla beraber ise 1340 kg diye buldum
http://sportback.2de.ru/index_M2.htm

7.LPGli değilse pekde bi zararı olmaz :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2015 19:37 
Kullanıcı avatarı

Cevaplarınız teşekürler..... ben güç olarak 7-8 bg bekliyordum.
Araç baya ağırmış bence 1340 kg,
lpg kullanmıyorum, birde PO'dan benzin aldığımda araç sanki çekiş olarak biraz düşüş oldu gibi ve biraz daha fazla yaktı gibi ama OPET'ten alınca daha bi canlı geeldi bana öneri hangi firma acaba mivec motorlar için yoksa hepsi aynı mı ama serbvis bana shell'den alma dedi katkı maddesi çok olduğu için motoru kendi içerisinde hararet yaptırıp conta vs... zarar veriyomuş ve kendisi bu sıkıntılarla gelen 10 araçtan 4 shell'den yakıt aldığı için demişti.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2015 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sercan
Araç: Mitsubishi Lancer
Meslek: İng. öğretmeni
Kan grubu: 0rh+
7. soruya cevap veriyorum direkt: dayandığı yere kadar yapıştır hocam :) bende LPG var. eğer basacaksam, benzine geçiyorum.

Motora çelik subaplar
Spoiler
Air charger
Pedal Commander

Yapılacaklar listesi:

Açık hava filtresi ve cold air intake

Ön kule gergisi

Ses yalıtım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Mar 2015 15:07 
Kullanıcı avatarı

Yapıştırıyorum sıkıntı hocam :D zararı var mı onu bilemedim açık hava filtresi kullanan var mı peki ?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: