Zaman: 14 Eki 2025 21:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2012 20:55 

İsim: nezih
Araç: erbaş
Meslek: komisyoncu
Kan grubu: ab+
Arkadaşlar cümleten hayırlı akşamlar. Foruma yeni üyeyim. Aracımı alalı 6 ay filan oldu ancak yeni yeni giriyorum foruma. Ben aracıma 18 inc jant koydum. Tabi doğal olarak aracım orijinal halinden biraz daha yükselmiş oldu. Benim niyetim araca 300mm lik yay alarak aracı alçaltmak. Ama korkum 18 jant ile birlikte yayları takarsam sürtme olayı ne kadar olur ? yada araca şişme çamurluk yaptırsam mı ? Yaptıran var mı yada yaptırırsam bunu bana yapabilecek tanıdığınız iyi bir servis veya şahıs ? Şu yeni çıkan Lancer Sport Hactback lerin bir resmi var dolaşan gri bir fuar aracı. o tarz bir şey yani ...

Olacak/Olmayacak Tüm Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2012 21:30 

_opeth yazdı:
davlumbazları sökmeniz gerekir. 18" fazla geliyor lancer'a 17" idealdir. para olduktan sonra fiberciye gidilir wide bodykit yapılır. ama araç komple bel altı boyalı olacaktır.

Tesekkur ederım. edirnede ıkamet edıyorum ve burada wide bodykit yapabılecek bırı oldugunu yahmın etmıyorum. bana onerebılecegınız bır yer ve malıyetı hakkında bılgı verırsenız sevınırım ....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2012 22:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
18 jant ile motor zorlanmıyor mu ? toplaması hızlanması nasıl oldu ben de bunu merak ettim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Mar 2012 22:40 

nightmare115 yazdı:
18 jant ile motor zorlanmıyor mu ? toplaması hızlanması nasıl oldu ben de bunu merak ettim.

Toplayısı orjınalıne gore fark edıyor. ama oturduktan sonra hızlanısında bır sorun yok. ancak yol tutusunda aracın yukseklıgınden kaynaklanan bır savurma var kanımca. bunun ıcın de bıraz aracı alcaltmak ıstıyorum acıkcası. 18" lerde aracın on tarafından surtme sıkıntısı yasayacagımı zannetmıyorum ancak arka taraftan suphem var. aracın uzerınde 225/45/18 lastıkler var. acaba onlerı aynı bıraksam 225/45/18 arkalarıda 225/40/18 e cevırsem surtme olayı ne olur ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 11:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
R17 iyidir 18 yanaksiz konforu azaltiyor ayrica lastikler baya pahaliya geliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 14:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Engin
Araç: Lancer 09
Meslek: Öğretim Görevlisi
neziherbas yazdı:
Arkadaşlar cümleten hayırlı akşamlar. Foruma yeni üyeyim. Aracımı alalı 6 ay filan oldu ancak yeni yeni giriyorum foruma. Ben aracıma 18 inc jant koydum. Tabi doğal olarak aracım orijinal halinden biraz daha yükselmiş oldu. Benim niyetim araca 300mm lik yay alarak aracı alçaltmak. Ama korkum 18 jant ile birlikte yayları takarsam sürtme olayı ne kadar olur ? yada araca şişme çamurluk yaptırsam mı ? Yaptıran var mı yada yaptırırsam bunu bana yapabilecek tanıdığınız iyi bir servis veya şahıs ? Şu yeni çıkan Lancer Sport Hactback lerin bir resmi var dolaşan gri bir fuar aracı. o tarz bir şey yani ...

Olacak/Olmayacak Tüm Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, ben 2009 dan beri lancer ıma yazlık lastik olarak;
önler 225/45/18 arkalar 245/40/18 ebatında lastik takıyorum, jantlarım kazera, üzerinde H&R 3,5 yay mevcut, yay takmazsanız araç haddinden fazla yükselir ve komik bir görüntü olur. Yanlız arka ve ön jantlarımın ofsetleri farklı bu yüzden spacer a gerek yok.
Eğer bu işi yapacaksanız ve sorunsuz binmek istiyorum diyorsanız jant ve lastikten ödün vermeyin, ucuz lastiklerde kalıp farkı bile olabiliyor aynı ebatlarda!
Aracın rahat çevirmesi yada zorlanması tamamen yuvarlanma direnci ile alakalı, yanlış ebatlar hem aracı yorar, hem performans yerlerde sürünür,
hemde kısa sürede ön düzenin bozulmasına sebeb olur...
Dediğim gibi uygularsanız sürtme söz konusu değil, aracım bölümünden benim aracı inceleyebilirsiniz...

Sevgiler...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: