Zaman: 13 Ara 2025 17:29

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 65 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Mitsubishi Rezaleti
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 15:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
toşu yazdı:
Salih yazdı:
Şimdi yazılan başlık tanıma uymuyor mu. ?
İnsanların bunu öğrenmesi yalnış bir durum mu?
Mitsubishinin servis rezaleti, TEMSA rezaleti ve son çıkan sorunlu arabalar. Eğer bunlar yalansa sizlerin samimiyetine güvenmek zor derim, sizler burda markayı şişirmeye çalışan bir gurup insansınız derim.

Daha önce colt ve lancer kullanmış birisi olarak toplamda 3 yıl hiç sorun yaşamadım.
Şimdi siz istiyorsunuz diye markayımı kötülemem gerekiyor anlamadımki.

"Samimi" olarak yazıyorum.

2005'ten 2013'e 8 yıl. Çok değişik yol ve iklim şartlarında toplam 150.000 km. Araçtaki motor 4A9 kodlu motor. Şimdiye kadar bir kere bile geç marş almadı. Bir kaç kez lastikleri, 2 kez fren balataları ve bir kez de diskleri değiştirdim. 7.yılda aküsünü yeniledim. Yağını, suyunu, benzini koydum gitti, bastım durdu. Yolda bırakmadı. Ormana da girdi, dağa da çıktı, kumsala da indi. Florya Mar, Yıldızlar, Aldatmaz'da yapılan periyodik bakımlar ve Fethiye Şahin-SA'da ufak bir kaza nedeniyle yapılan kaporta işlemi (tüm servislerin ilgisinden memnun kaldım) hariç servise uğramadım.

Şimdi ben bunun neresini kötüleyeyim, neresini şişireyim?

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Ynt: Mitsubishi Rezaleti
MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 19:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kutay
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Öğr.
Kan grubu: 0+
Japon arabasindan hic şikayet edilirmi yahu :)

Arkadasin toyota corona siyla 3gun arabada bir damla yag yokken bindik hic bisey olmadi.

Saygilar.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 21:34 
vtechno yazdı:
Japon arabasindan hic şikayet edilirmi yahu :)

Arkadasin toyota corona siyla 3gun arabada bir damla yag yokken bindik hic bisey olmadi.

Saygilar.

Bu başlıkta toyota ile mitsubishiyi kapıştırmıyoz. Yeni kasa mitsubishi aracın varsa cevap yazabilirsin.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 22:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kutay
Araç: 1.3 Colt AMT
Meslek: Öğr.
Kan grubu: 0+
Var cok memlunuz. Bnm amacim mitsu toyota karsilastirmasi yapmak degil. Japon araclarinin ne kadar iyi oldugunu demeye calisiyordum

Saygilar

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 28 Mar 2013 23:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
Salih Bey,
Benim yeni kasa mitsubishim var. Lancer 1.6 Sunrooflu Invite. = Yazabilirim demek.

Parçam değişti. Servisim Denizli Özpam. Servisteki memnuniyetimden ötürü bakımlarıma 200 lira benzin yakıp gidiyorum Afyon'dan Denizliye. ARabaya dünyanın parasını saydım. Satın aldığım yere götürüyorum, başında bekliyorum. Erdal ustam sağolsun; ne mezunu bilmiyorum ama işini bildiğinden eminim çünkü benim diyen usta en iyi ihtimalle iki conta arttırırdı o parçayı değiştirirken, bu adam 2 conta eksik ağabey bulmam lazım diye tırım tırım aranıyor :) ; Arabadan da servisten de memnunum. Öyle memunnumum ki üstüne Özpam'a üç tane daha araba sattırdım. Yakında 2 tane daha sattıracağım inşallah.

Eğer haklı olduğunuza inanıyorsanız davanızda, gidersiniz, tüketici hakları derneğine, yaparsınız şikayetinizi verirsiniz avukata, açarsınız davayı, mitsubishiye arabayı iade edersiniz, paranızı alırsınız. Yada kafanızı bu kadar bozuyorsa mitsubishi satın kurtulun.

Siz bana özelden mesaj attınız, ben de size bir tavsiyede bulundum. Yaptınız mı onu merak ediyorum doğrusu.

Bu arada dünyanın neresine giderseniz gidin, her işi ikili iyi diyaloğlar çözer. İşiniz o beğenmediğiniz" ilkokul mezunu çıraklar"a düşünce; ki durum sıklıkla düştüğünü gösteriyor; bir dal sigara nerele kadir olur bilemezsiniz.

Bence siz arabanızı satın, bir daha da mitsubishi almayın. Heryerde kötü reklamını yapmaya devam edebilirsiniz kanımca. Allah sizi daha beterinden korusun.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 00:03 
Usta çırak olayına çok takıldınız. Siz arabanın başında beklerken Erdal ustan çıraklara iş yaptırır mı hiç?
Birde olayın görünmeyen tarafı var. Ustaların alın şunları toplayın diye aracın hiçbir teknik bilgisi olmayan çıraklara toplattığı zamanlarıda gördük.
Sizin söylediğinize göre bu forumda mitsubishi hakkında olumsuz eleştiri yapmamak lazım, eğer yapacaksam buradan gitmem lazım. Benim mahkemeye verip aracı iade etmem mitsubishinin ve temsanın olumsuz taraflarını değiştirmez. Onlar yine devam eder.

Asıl mesele ne biliyormusun insan hep en iyisine sahip olmak istiyor. Sahip oldukları kötülenirse bunu sindiremiyor ve savunma ihtiyacı duyuyor. Ben ladaya da bindim lada forumlarındada yıllarca yazılar yazdım ve okudum bu hep böyle. Ladayı volvo ile karşılaştıran adamlar var dı..Bu adama sen ne yapıyorsun desen kafayı sıyırır. Elinizdeki malın gerçek değerini ortaya koyun, servislerdeki insanların gülümseyen suratları, hoş sözleri ve ikramları aracınızın gereken standartlarda yapıldığı anlamına gelmez.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 00:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ediz
Araç: SpaceStar
Meslek: Serbest
Kan grubu: 0rh-
Valla neyi tartışıyoruz burada anlamıyorum. Bir arkadaşın ağzı yanmış burada stres atıyor.Onun aracındaki sorunlar Milyonlarca Sorunsuzun yanında istisnadır, İstisnalar kaideyi bozmaz asla. Her aracın sorunları vardır, sorunsuz mekanik,elektronik yoktur.Ama oranlar düşükse bu onu en sorunsuzlardan biri yapar.
Türkiye'de en iyi distiribütör en pahalı araçları satanlardır, alanlarda kelli felli olunca onlara cart curt yapamazlar. Diğer orta sınıflar ise Türkiye'de kanunların ve medyanın verdiği boşlukları çok iyi değerlendirirler ve kimini memnun kimini sinir ederler.Ben sıfır km aldığım Opel aracımı satarken çok sevindiğimi söylemiştim. Arkadaşda satsın kurtulsun bence, burada memnun olanları, sorun yaşamayanları kötüleyeceğine.
Elektronik,Mekanik şans işidir, kötü şans Ona denk gelmiş.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 01:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: ERDAL
Araç: 2009 1.5 İNVİTE YAKUT KIRMIZI LANCER
Meslek: ÖĞRETMEN
Kan grubu: Brh+
Salih yazdı:
Usta çırak olayına çok takıldınız. Siz arabanın başında beklerken Erdal ustan çıraklara iş yaptırır mı hiç?
Birde olayın görünmeyen tarafı var. Ustaların alın şunları toplayın diye aracın hiçbir teknik bilgisi olmayan çıraklara toplattığı zamanlarıda gördük.
Sizin söylediğinize göre bu forumda mitsubishi hakkında olumsuz eleştiri yapmamak lazım, eğer yapacaksam buradan gitmem lazım. Benim mahkemeye verip aracı iade etmem mitsubishinin ve temsanın olumsuz taraflarını değiştirmez. Onlar yine devam eder.

Asıl mesele ne biliyormusun insan hep en iyisine sahip olmak istiyor. Sahip oldukları kötülenirse bunu sindiremiyor ve savunma ihtiyacı duyuyor. Ben ladaya da bindim lada forumlarındada yıllarca yazılar yazdım ve okudum bu hep böyle. Ladayı volvo ile karşılaştıran adamlar var dı..Bu adama sen ne yapıyorsun desen kafayı sıyırır. Elinizdeki malın gerçek değerini ortaya koyun, servislerdeki insanların gülümseyen suratları, hoş sözleri ve ikramları aracınızın gereken standartlarda yapıldığı anlamına gelmez.

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Yaşadığınız durumları inşallah hiç kimse yaşamaz. Aracının ne marka olduğu önemli değil. O kadar para verdikten sonra hoş bir durum değil tabii ki. Dört yıldır biniyorum şeytan kulağına kurşun. Kayın biraderimde passat var. Yaptığı masrafları karşılaştırınca gülüyorum. İkimizde araçları sıfır aldık. Basit bir işlem için serviste saatlerce beklemek. Ustaların ve servis personelinin insanın yüzüne bakmaması burnundan kıl aldırmamaları cabası.
Aracımı 2009 da Denizli ÖZPAM dan aldım ve dört yıldır bakımlarını özpamda yaptırdım.garantisi bitmesine rağmen halende servise gitmeye devam ediyorum. Arkadaşın Afyon dan Denizli ye geldiği gibi.Başka hiçbir şehirde yetkili servise gitmedim.Durum nedir onuda bilmiyorum.Biz Özpamda yemeğimizide yeriz çayımızıda içeriz,sohbetimizide yaparız.Aracımızın başında aklımıza takılanlarıda ustamıza sorarız.Ustamız mı?İşte orada durmak lazım.Erdal usta ........Biz aracın başında olduğumuz için mi çıraklara iş yaptırmıyor?
Bu konuda benim bir şey söyleme hakkım yok.Sadece sizin onu tanımanızı isterdim.
İyiki varsınız özpam ve Erdal ustam. Tekrar teşekkürler.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 10:13 

İsim: serkan
Araç: mitsubishi colt
Meslek: İnşaat müh.
Kan grubu: A+
parca degisimi yapan arkadaslar sonuc nedir?

servisten parca degişimi yapıldıktan sonra aracından memnun kalmayanlar mı var?

Yerine 2008 AMT Invite alındı :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 29 Mar 2013 13:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Serkan kardeşim, Parça değişimi olduktan sonra devirlenme biraz daha hızlandı. Arabanın sesi daha bir toklaştı sanki. Yakıt konusunda çok bir değişiklik oldu mu bilmiyorum uzun yolda yaptım ama büyük bir fark görmedim. Belki birkaç damla daha azalmıştır yakıt diye düşünüyorum. Diğer herşey zaten olduğu gibi devam ediyor. Bu yazdıklarım Lancer 1.6 için geçerlidir. Colt ve ASX leri bilemem.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 02:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Kan grubu: A+
Daha önce seat,honda ve chevrolet servislerine işim düşmüştü kimisine arkadaşlarımla bakım yaptırmaya kiminede expertiz için gittin gördüğüm şuydu.
Kapıda bir görevli aracı alıyor siz bekliyorsunuz 1-2 saat sonra getirip aracınızı teslim ediyorlar.

Mitsubishi servisinde başımdan geçen bir diyalog.
Aracımı teslim ettim 20.000 bakım yapılacak dedim bekleme salonuna geçip çayımı içerken içerden birisi geldi.

-Hakan bey
-Benim
-Alpay usta sizi çağırıyor

Gittim Alpay ustanın yanına "hayırdır usta bi sorunmu var"
Alpay usta. "Yok bi sorun ama gel aracının başında dur"
-Ustam ne gerek var ben size güveniyorum.
-Güven meselesi değil aracının başında durki kendi gözlerinle gör neler yapılıyor nasıl yapılıyor seyret,aklına bişey takılırsa sor daha sonra kafan rahat olsun.
-Eyvallah ustam sağolasın.

Şimdi ben bu servis hakkında nasıl kötü birşey düşünebilirimki?

Birkeresinde sadece geçerken çay içmek için uğradım.
Ben çayımı içip ustayla sohbet ederken bi baktım kaldırdılar aracı ufak defek kontrollerini yapıp yağını suyunu kontrol ettiler lastik havalarına bakıp filtrelere hava tuttular.

Usta gerek yoktu dedim olsun daha 5000km var bakıma hazır gelmişsin kontrol edelimde bi sorun çıkmasın deyip çay içirip gönderdiler.

Şimdi ne yapim ben yetkili servisi övmeyipte bi arkadaşa kötü davranmışlarmı demem gerekiyor.

Colt aracımı kullanırken bakıma götürdüğümde araç 45.000km oldu hiç ön takıma girmedi bi baksakmı dedim usta arabayı kaldırıp kontrol etti ve dediki "Maşallah hiç bi sorun yok kimseye ellettirme bi 50.000 km daha ön takım istemez bu araba" dedi.

Eee ben bu marka hakkında övgüyle söz etmicemde ne yapıcam?

İstanbul-Fethiye gidiş dönüş oradaki dolaştığım ile birlikte 2500 km yol yapıp 4 yetişkin 1 çocuk full bagaj uzun yolda yokuş mokuş dinlemeyip şahlanmasını hiçe sayıp İstanbula geldiğimde yakıt konusunda dikkatli olmamama rağmen 5.8 lt ortalamayı dikkate almayıp kötülememmi gerekiyor.

Bu markanın ve yetkili servislerin bana yaşattığı bu.

markayı şişirmeye çalışan bir gurup insan olduğumuzu düşünüyorsan söyleyecek birşey bulamıyorum.
Ayrıca şuan mitsubishi aracımda yok neden şişirmek isteyeyimki?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 03:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

valla erdal ustaya laf söyletmem. On numara ustadır. Çırağı bile toplasa arabayı gözüm arkada kalmaz hiçbir zaman. Onun yetiştirdiği çırak çoktan usta olmuştur zaten. Memuriyet ile hizmet sektöründe çalışmak farklıdır. Güleryüz, sohbet, izzet ikram önemlidir hizmet sektöründe. Ben altı üstü bir bakım için 200 KM yol gidip geliyorsam Afyon'dan Denizli'ye bu Özpamdaki arkadaşların güleryüzünden, hoş sohbetindendir.
Adana'dan yeni geldim. 50 lt benzinle 1050 km yol yaptım. Serviste güleryüzlü ustalarım, servis çalışanlarım, satışcı arkadaşlarımız var. Çok uzun yıllar önce babamın mitsubishisi vardı. Hiç hatırlamam arıza yaptığını yada üzdüğünü. Allaha şükür benim aracım da servisim de aldığım hizmet de verdiğim parayı fazlasıyla hak ediyor. motosiklet motoru kadar motora sahip bir arabayla 240 km hız yapabilen, 7 hava yastıklı, herkesin dönüp 2 kez baktığı, incelemek için etrafında 2 tur attığı, yetmeyip üstüne gelip bir sürü soru sordukları, virajlarda fren yerine gaza bastığım, bağajına dünyayı sığdırdığım, dizel gibi yakıtı koklayan, insanın içini coşturan bir motor sesine sahip ve herşeden önemlisi frene basınca stabil bir şekilde durabilen bir aracın hiç mi hiç şişirilmeye, markasının gaza getirilmeye ihtiyacı yok. Zaten mitsubishi bir hastalık, bir aşk ve aşkın gözü kördür. Ben daha bu tartışmanın bir tarafında yorum yapmayacağım salih bey. Umarm en kısa sürede aracınızı satıp mutlu mesut bir şekilde yeni bir marka ile hayatınıza dvam edersiniz. (ilanınızı gördüm mesajlarınızdan, galiba 26bin TL'ye satıyormuşsunuz. Hayırlısı.)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 08:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Havanda su dövüyoruz resmen.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 09:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: muammer
Araç: lancer 2011
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
selam arkadaşlar 2011 model kaporta hasarlı lancer aldım 1.5 sene önce yaptırıp allaha şükür tık bile yok maşallah.şimdi aracın hasar kaydı var.bu geç marş basma olayı ile ilgili servise gittim servis müdürüne olayı anlattım yani hasar kaydı var dedim nasıl olacak dedim sağolsunlar çok ilgilenip temsa ya yazı yazıp konuyu ilettiler 15 gün önce şimdi servis beni arayıp parçanın geldigini söylediler parça degişimi için beni bekliyorlar.şimdi yetkili servise gidince ustalar servis müdürü herkes aracın etrafında ilgileniyorlar.bu arada servis güneri pendik.ŞİMDİ NAPICAZ SERVİSİ TEMSA YI MİTSİBUSHİ Yİ yerin dibinemi sokalım...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 10:09 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ben de diğer arkadaşlar gibi epeyce uzun bir yazı yazardım ama, sıkıntı yaşayan arkadaş muhtemelen konuya taraflı baktığımı düşünecek.

Piyasada bilip bilmeden GDI çok sorunludur dedikodusuna rağmen bile bile 1.8 GDI alıp 1 yıl kullandığım da oldu. (diğer mitsuları saymıyorum, şu anki 5. mitsubishim) Bilinenin aksine piyasanın en sorunsuz aracı diyebilirim (tabi sanayiye çekip yağını 10/40 koyarsanız en sorunlusu haline gelir, adam kullanıcı kitabına yazmış tam sentetik diye).

Benim de nacizane tavsiyem, zaten iyice soğumuş olduğu aracını en az zararla elinden çıkartıp yeni bir markaya geçmesi olacaktır.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 10:39 
Genelde memnun kalınan servisler İstanbul da adını bilmediğim servisler ve birkaç kişinin Denizli Erdal usta servisi. Ben bu servisler dışında Türkiye de iki şehirdeki servise gittim ve olumsuz. Şimdi türkiyede kaçtane mitsubişhi servisi var biliyormusunuz?

Birde "666" nickli arkadaş yaşadığı şehir:Denizli, İsim:Erdal :) Anlatmaya çalıştığım meseleyi az çok anlamışsınızdır. Belki de tesadüf :).

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 13:43 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Salih yazdı:
Genelde memnun kalınan servisler İstanbul da adını bilmediğim servisler ve birkaç kişinin Denizli Erdal usta servisi. Ben bu servisler dışında Türkiye de iki şehirdeki servise gittim ve olumsuz. Şimdi türkiyede kaçtane mitsubişhi servisi var biliyormusunuz?

Birde "666" nickli arkadaş yaşadığı şehir:Denizli, İsim:Erdal :) Anlatmaya çalıştığım meseleyi az çok anlamışsınızdır. Belki de tesadüf :).

Nereden tutturabilirsem diye salladınız ama gene tutturamadınız. İyice komik oldu durum vallahi. Günahını alıyorsunuz insanların bilmeden etmeden.

Siz hangi servislere gittiniz de olumsuz durumla karşılaştınız? Buraya yazarsanız seviniriz, biz de tüm forum üyeleri olarak o servislerden uzak dururuz böylelikle. Yada hep beraber Temsa'ya şikayet ederiz "bu servisler tü kaka bi kulaklarını çekin" diye. Sizin derdiniz üzüm mü yemek bağcıyı mı dövmek diye düşünürsem daha çok bağcığı dövmekle ilgilendiğinizi iyiden iyiye düşünmeye başladım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 14:04 
Gerekli yerlere şikayetler yapıldı. Zaten bu kadar yazı yazdığımıza göre bir zahmet şikayeti de bildiririz.
Normalde ful expertiz raporunda aracın heryerine bakılır değil mi? Aracı lift ile kaldırmadan rapor veren servis var yahu.
30.000 km bakımında platin bujiyi değiştirmeye çalışan servis var.
Geç marş olayında 2 kez problem yok diyen servis sorunu çözemedi.(bu işin asıl sorumlusu Mitsubishi fabrikası, sonra servis)

Benim mitsubishi servislerine ihtiyacım olan durumlar bunlardı ve hiç birini çözemediler. Hepsini kendim araştırarak çözdüm yani servis dışı kaynaklardan.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 14:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Salih Bey,

Allah rızası için şu sizin işinizi çözmeyen mitsubishi servislerinin hangileri olduğunu yazar mısınız? Hangi yetkili servismiş bunlar gerçekten çok merak ettim. Hani forumun amacı kötüleri paylaşmak ve topluca önlem almak ya. Bir yazın şu servislerin hangileri olduğunu lütfen. Önünden geçersem o servislerin ne olayım.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 30 Mar 2013 16:45 
Arcan bey ben burda iki üç servis ismi yazarsam sanki olayın tüm suçlusu onlarmış gibi olur. Halbuki Türkiye deki çoğu servis vasat. Gittiğim servisler dışında çoğu kişiden duydum bunu. Tamam siz memnunmuşsuzun her şeyden onu anladık, ısrarla neden savunuyorsunuz sanki... Reklam parasımı veriyo mitsubishi size.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevap gönderemezsiniz.  [ 65 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye