Zaman: 30 Eyl 2025 09:24

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: buji kablosu olabilir mi?
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2011 16:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
sıcak havada: benzinde sorun yok, lpg'de sorun yok
soğuk havada: benzinde sorun yok, lpg'de; 1 ve 2 viteste ilk harekette düşük devirde araç gaz yemiyor hızlanmıyor sonra silkeleyerek hızlanıyor.
lpg'de ateşleme sistemi sıkıntıları daha bariz ortaya çıkar deniliyor. sizce de ateşleme sistemi mi?

bujileri değiştirdim, lpg ayarlarına bakıldı. sırayla gidiyoruz buji kablolarını bujiyi değiştiren usta kabloları kontrol edemedi. servis kitabında 19 kohm referans gösteriliyor. baktıracağız eğer bitikse yenileyeceğiz.

yurtiçinde oto parça net'e sordum daha bulamadılar herhalde, servisteki fiyatını daha sormadım. alternatif olarak daha uygun olursa buradan almayı düşünüyorum bosch marka 64 euro kargo dahil.
http://seekpart24.com/bosch/ignition-cable-kit-986357273?c=100153&at=13736

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: buji kablosu olabilir mi?
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2011 07:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: carisma 1.6 glx
Meslek: mekanik
Hocam öncelikle geçmiş olsun.
Sizinkine benzer bir problemim vardı bende 1.6 glx carisma var (sizinkini belirtmemişsiniz). arabam, 2000 devirin altındayken daha doğrusu zorlandığında tekliyodu aslında hep tekliyormuş ama yükteyken daha iyi hissediliyo bende sizin gibi ilk bujileri değiştiridim. sonra kabloları problem, bobinden çıktı değiştirdim herşey düzeldi, tabikide bobinen önce bi kablo denemek daha mantıklı ben carismanın yan sanayi bobinine 125 lira verdim kablo takımıda 80 tl idi tayvan malı dedi ama ben güvenmediğimden almadım orjhinal kabloları 2 tane yan sanayi eskitir :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 00:41 
Kullanıcı avatarı

@ordprof41
arkadaşım, araç 2004 lancer. bilgiler yan taraftaki bölümde yer aldığından yazmamıştım. yan sanayi bobinle aran nasıl özellikle lpg'li kullanıyorsan sorun çıkıyor mu?
ebay'da buji kablosu var bobin yok. olanlarda Türkiye'ye gönderi yapmıyor.
a) Ukranya'da kayınbirader çalışıyor ona söylesek alıp gelebilir mi acaba?
b) yan sanayi
c) çıkma
ç) servis
hımmm! doğru cevap hangisi acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ara 2011 06:53 
Kullanıcı avatarı

Hocam ben bobini takalı yaklaşık 1 ay oldu ama 2000 küsür km yol yaptım bi sıkıntım yok çok şükür.lpg var aracımda gayet düzgün çalışıyor. ama imkanın varsa orjinal al tabikide .BİDE HOCAM SEN DAHA İYİ BİLİRSİN AMA ÇIKMA BOBİNDEN HAYIR GELMEZ NERDEN BAKSAN 5-10 senelik vardır. bide uzun süre yattı ise çalışmadıysa sen takarsın elinde kalır, ben elektronikçiyim araçlardaki bobin, tv lerdeki yüksek voltaj trafosu ile aynı, sonuçta içinde bakır tel sarılı, bi esprisi yok, ancak tellerin üzeri yalıtım amacı ile vernikli uzun süre kullanılmadığında ve tekrar voltaj yediğinde vernikler kuruyup çatlama yapıyor ve kaçak meydana geliyor buda düzgün bir ateşleme için problem teşkil ediyor. yinede karar senin. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2011 21:29 
Kullanıcı avatarı

arkadaşım senin bobin tayvan mı çin mi? hepsi çekik gözlü ama tayvan ürünleri kötünün iyisi gibi. bende bi deneyeyim sonuçları buradan paylaşırız. kartal oto sanayi de çin malı bobine 60 tl dediler. sen nerden almıştın, parçacının telefonunu verebilir misin?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011 05:18 
Kullanıcı avatarı

Ben izmitten aldım kutusunda taiwan yazıyor

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ara 2011 22:01 
Kullanıcı avatarı

Görüşmeyeli aracın performansı azalmaya devam etti. Artık benzinde de hissedilmeye başlayınca buji kablolarını Pendik servisten getirttim. İskontolu 132 TL. Gelen kablolarla eski kabloları karşılaştırmak için avometreyle ölçüm yaptım. Yeni ve eski kablolar uzun olanı 6'lı kısa olanı ise 3'lü kohm değerler gösterdi. Sonuçlar aynı çıkınca geri göndermeyi düşündüm. Usta, ölçüm tam sonuç vermiyor araca yük bindiğinde belli olur takarak dene dedi. Taktım, benzinde daha iyi ama lpg'de de hissedilir bir düzelme olsa da performans düşük.

Evet kabloları da yeniledik sıra geldi bobine. 60 liradan iki tane made in çayna alıp takıp deneyim diyorum. Sen takmazsan, ben takmazsam bu forum nasıl aydınlıklara kavuşur diye düşünüyor ama bir zararı olur mu acaba diye de huylanmaktayım.

Bir de Carisma'cı arkadaşlardan buji kabloları ile birlikte bobin maşon-pipolarını da değiştirin önerileri olmuştu. Buna istinaden servisteki yedek parça sorumlusuna sorduğumda sadece Carismalar için böyle bir parçanın olduğunu Lancer bobinlerine uygunluğunu bilmediğini söyledi. Yan sanayi bobin alınca pipolarını değiştirerek deneriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2011 00:43 
Kullanıcı avatarı

BENİM ALDIĞIM BOBİNİN ÜZERİNDE PİPOSUDA VARDI ÖYLECE TAKTIM VE BEN SADECE BİR BOBİNİ DEĞİŞTİRDİM BURDA PAHALI 60LİRA ÇOK UYGUN BEN 120 LİRA VERDİM AMA KUTUSUNDA DEDİĞİM GİBİ TAİWAN YAZIYODU.
İNŞALLLAH PROBLEMİN DÜZELİR AMA %90 BOBİN KOLAY GELSİN.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2011 21:12 
Kullanıcı avatarı

Son kez Lpg'de kalibrasyon yaptırıp sonuca göre hareket etmek istedim. Ayar sonucu lpg'de sıkıntım gitti. Kabloların da değişim periyodu var 5 yıl yada 80-90 bin km. anlaşılan bizimki ömrünü tamamlamış. Şükür bizim Denso'lar (Allah uzun ömür versin ) daha götürecek inşallah.
Gene de elimde yedekli bulunması gereken malzeme diye araştırmaktayım. Sonuçta kul yapısı elektronik bir parça yolda izde bozulsa arabada yedek olmasa nerden bulacaksın. Temsa'da 627 lira, ebay.uk'da buldum Türkiye gönderi yapmıyor. ignitioncarparts.co.uk adlı bir sitede buldum. 45 sterlin + 10 sterlin royal mail kanalıyla gönderiyorlar. Sordum bunlar sizin orada mı üretiliyor yoksa çin malı mı diye. İngiltere de üretildiğini söylediler. İngiliz malı Çin'lilerinkinden iyidir. Nette forumlara baktım 5-7 gün içinde geliyor Ptt kanalıyla da Türkiye'de elinize ulaşıyor bilgileri var. Şu an uygulanmakta olan gümrük muafiyeti ise taşıma giderleri hariç 75 euro. 45+10=55 sterlin o da =165 TL. civarı olacak. Çıkmasını, Çin malını alana kadar bunu alıp deneyip görmek lazım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Ara 2011 21:16 
Kullanıcı avatarı

Carisma'ların kaval-pipo-maşon serviste 100 tl lazım olan arkadaş varsa bilginize.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Nis 2012 16:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: İlyas
Araç: Carizma Avance
Meslek: smmm
Kan grubu: arh+
bu pipo ve maşon dediğiniz ne tam olarak anlamadım. bobinin altında uzanan o sapmı yoksa başka bişeymi

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 11 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: