Zaman: 29 Eyl 2025 22:01

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: arıza kayıt geçmişi
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 13:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nedim
Araç: Lancer 2004
Meslek: Kamu
Kan grubu: Arh+
Arkadaşlar aracımızdaki ECM/PCM, ECU (beyin) çalışma prensipleri hakkında bilgisi olan var mı? benim öğrenmek istediğim; elimdeki elm327 obd cihazıyla mevcut arıza kodunu silip kontrol ışığını söndürebiliyorum. Burada arkadaşların yazdıkları bilgilere göre (örnek:cihaza taktığımızda 29 arıza kaydı çıktı vb.) arka planda uygun cihazla (MUT III) silinene kadar tüm kayıtların tutulduğu ortada.

Ben aldıktan sonra servise gitmedim benden önceki de muhtemelen epeydir gitmemiştir. Hafızadaki mevcut arıza kayıtlarına ateşleme, emisyon kaynaklı baya bir ilave de ben yaptım. Nedir bunun kapasitesi kaç byte, mb.? İnternette bununla ilgili araç ecu'sunu bloke edebileceğine dair bir yazı okuyunca huylandım.

Servis uzak, MUT III'e alternatif olabilecek esi tronic, autocom vb. özel servislerin kullandığı program ve cihazlarla bu kayıtlara erişip sildireniniz oldu mu?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: arıza kayıt geçmişi
MesajGönderilme zamanı: 30 May 2012 14:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Sanayide Bosch Marka Dianogistic cihazı ile önceki aracımdaki tüm arıza kayıtlarını görüp silebilmiştik. Yalnız cihaz normalde otomatik aracı tanıyıp okuyabiliyor, fakat carismada manuel seçmemiz gerekmişti. oksijen sensörünü değiştirince yanan ışığı söndürmüştüm. Masrafı da 10 TL. sizdeki silmiyorsa sanayide Bosch marka olanından illaki vardır. Ufaki bi araştırma ile bulabilirsiniz.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 2 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: