Zaman: 01 Eki 2025 00:45

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 14 Kas 2012 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Kan grubu: A+
Selamlar herkese,
Geçen hafta 2.yıl bakımına götürdüm aracı. Uzun yolda giderken 1000-1500 devir arasında yada tatlı yokuşlarda motora yüklenmeden kalkışlarda avans vurma sesine benzer bir ses geliyordu. Birlikte tecrübeye çıktık. Usta da duyunca şaşırdı. Ara sıra oluyordu ancak bu kadar net genelde duymuyorduk dedi. 1.6'lar için gelmiş yeni güncellemeler vardı onlar genelde çözüyor dedi (tabii ben inanmadım) ve bendeki 1.8 olduğu için uygun mu değil mi sormak için Temsa'yı aradı ayrıca bu sorunu da sordu.

Gelen cevabı tahmin edersiniz ama ben yinede yazmak istiyorum. Araç güncellemesinin sadece 1.6 araçlar için geldiğini 1.8'ler için kesinlikle güncelleme yapmaması gerektiğini söylemişler. Diğer problem için ise araçta ECO ışığı olup olmadığını sormuşlar. ECO ışıklı 1.8'ler Türkiye'de sayılı varmış ve araçlar 20.000Km gelince bu sesi yapıyormuş. Nedenide Avrupa için üretilen düşük karbon salınımı için üretilen motorlarda bu oluyormuş.

Anlayacağınız servisten MIŞ'lar ve MİŞ'ler ile çıktım. Sonrasında Temsa'yı aradım ve bana verilen info@temsaglobal.com adresine email attım ancak yaklaşık 1 ay olmasına rağmen bir cevap veren olmadı.

Temsa'ya yazacağım bildiğiniz farklı bir email adresi var mı?

Not : Aracı aldığımda benim aracın özelliklerinin yazılı olduğu bir Araç Kullanım Kılavuzu yoktu. Aracı satan satıcı araçta CD changer olduğunu dahi bilmiyordu. 3 ay gibi bir sürede araç içinde USB girişinin olduğunu, Bluetooth üzerinden müzik dinlelebildiği gibi keşiflerim olmuştu. Aldıktan 3 ay sonra USB'den müzik dinlemeye başlamış ve cep telefonumdan BT üzerinden müzik dinlemeye başlamıştım. Geçende baktım artık bu değişiklikleri içeren ve ECO yazısını açıklayan yeni klavuz koymuşlar ancak sanırım artık 1.8 getirmiyorlar. Herhalde sayımız 10'u geçmez ama umarım diğer kullanıcılar da bu keşifleri yapmışlardır çünkü araç ile giderken sky.fm'i dinlemek gerçekten ayrı bir keyif veriyor.

Tüm bu olanlara rağmen hala beni yıldıramadılar. Kör bir şekilde aracıma bağlılığım devam ediyor. Arkadaşım zorla satın almak istedi ama yinede vermedim. Fazla duygusallıktan herhalde :cry:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
O ses standart. Usta hic ilk defa duyuyormus gibi artislik yapmasin. Coltta da ses aynen vardi, diger lancerlarda da var ama bu arac sanzimani sayesinde surekli dusuk devirlerde gittigi icin daha bariz belli oluyor.

Ayrica bende eco isigi falan yok yani eski gelen lancerlardan ama onda da var. Dedigim gibi hepsinde var. Yetkili servisleri bence yikamaciya cevirsinler araba yikamaktan ve plakaligi degistirmekten baska bir ise yaramiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 10:56 
Kullanıcı avatarı

Bu arada satin almak isteyen arkadasini bana yonlendirsen ya :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 15:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Lancer 1.8 Intense
Meslek: Bilgi İşlem
Kan grubu: A+
Satın almak isteyen arkadaşa yönlendirebilirim. Detayları mustafaamac@gmail.com adresine gönderirsen bende ona ulaştırırım.

Yetkili servis konusunda haklısın maalesef. Kendisi yorum yapmak yerine direkt temsayı aradı ve oradan gelen cevap dışında konu ile ilgili bir yorum yapmadı.
Ayrıca benim aracımı yıkamadılar bile. Zaten bu sene son oldu. Hava filtresi + Yağ filtresi + Polen filtresi + yağ değişimide toplam 415TL ödedim. Yağı tam sentetik 5 - 30 koydu ama BP gibi bir markası vardı galiba.

Pisayada Polen ve Hava filresi 40 lira, yağıda istediğim marka koyarım 200TL'yi bile bulmaz. Neyse garanti işte ne yapalım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Kas 2012 17:34 
Kullanıcı avatarı

mustafaamac yazdı:
Satın almak isteyen arkadaşa yönlendirebilirim. Detayları mustafaamac@gmail.com adresine gönderirsen bende ona ulaştırırım.

Yetkili servis konusunda haklısın maalesef. Kendisi yorum yapmak yerine direkt temsayı aradı ve oradan gelen cevap dışında konu ile ilgili bir yorum yapmadı.
Ayrıca benim aracımı yıkamadılar bile. Zaten bu sene son oldu. Hava filtresi + Yağ filtresi + Polen filtresi + yağ değişimide toplam 415TL ödedim. Yağı tam sentetik 5 - 30 koydu ama BP gibi bir markası vardı galiba.

Pisayada Polen ve Hava filresi 40 lira, yağıda istediğim marka koyarım 200TL'yi bile bulmaz. Neyse garanti işte ne yapalım.

Aracla ilgili detaylar burada.

viewtopic.php?f=37&t=5170

Sahibinden'e henuz ilan acmadim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz