Zaman: 09 Ara 2025 09:27

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt geç çalışma sorunu
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 14:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: murat
Araç: 2012 colt 1.3 AMT
Meslek: Fotoğrafçı
Selamlar herkese,

yaklaşık bir ay önce kontağı çevirdim ama araç çalışmadı. marş motoru çalışıyor motor tekliyor ama çalışmıyor şeklinde oldu sorun ( bu sorun olduğunda benzin diplerdeydi ama ışık yanmamıştı daha)
Sanayide normal bir ustaya gösterdim bana sorunun benzin pompasında olduğunu, pompanın çek-valfi nin yakıtı geri kaçırdığını ve tamir ettiğini söyledi. 1 ay kadar araçta bu sorunla ilgili bir problem yoktu (bu sürede benzin çeyrek üstü-yarım depo seviyelerinde) . Dün yine aynı sorunu tekrarladı. Araç ilk marşta çalışmadı, gaz pedalına 1-2 kere basıp sonra kontağı çevirdiğimde sorunsuz çalıştı araç. Stop edip tekrar denedim yine ilk seferde çalıştı. (sorun yeniden olduğunda benzin çeyrek depo seviyesindeydi)

Şu an için sorun depoda benzin azaldığında ya da araç stop ettikten sonra belli bir süre geçtikten sonra ilk marşta motor çalışmıyor. Acaba sorun benzinin azalmasından ötürü pompanın yakıtı verimli çekemediğinden mi oluyor? yoksa pompanın çek-valfi yeniden arızalandı ve uzun süre beklemede motora giden yakıt borusu içerisinde ki benzini depoya mı kaçırıyor?

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt geç çalışma sorunu
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 18:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: şafak günaydın
Araç: colt 2011
Meslek: uçak teknisyeni
Kan grubu: 0RH+
Kimisi üretim hatası eksantrik milinden bahsediyor. Ben bugün aynı sebepten servise gittim sizin araçlarda böyle bir sorun yok diyor yani sadece lancer da dedi coltlarda böyle bir üretim hatası yok dedi. Ben yanlış mı okudum bu forumlarda coltların değiştiğine dair.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 20:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
chotanaq yazdı:
Kimisi üretim hatası eksantrik milinden bahsediyor. Ben bugün aynı sebepten servise gittim sizin araçlarda böyle bir sorun yok diyor yani sadece lancer da dedi coltlarda böyle bir üretim hatası yok dedi. Ben yanlış mı okudum bu forumlarda coltların değiştiğine dair.

Bahsettiğiniz sorun 2011 ve üstü araçlarda oluyor. Murat arkadaşın araç 2008 model olduğu için başka bir problem olabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2014 23:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: şafak günaydın
Araç: colt 2011
Meslek: uçak teknisyeni
Kan grubu: 0RH+
İmas yazdı:
chotanaq yazdı:

Bahsettiğiniz sorun 2011 ve üstü araçlarda oluyor. Murat arkadaşın araç 2008 model olduğu için başka bir problem olabilir.

Benim aracım 2011 servisteki adama söylediğimde coltlarda yok dedi.
Ben nasıl inandıracağım adamı? Colt a bu uygulamayı yapan arkadaş var mı acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2014 10:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Sami
Araç: Colt 2011
Meslek: serbest
chotanaq yazdı:
İmas yazdı:
chotanaq yazdı:

Benim aracım 2011 servisteki adama söylediğimde coltlarda yok dedi.
Ben nasıl inandıracağım adamı? Colt a bu uygulamayı yapan arkadaş var mı acaba?

Ben yaptırdım :)
Servis banada aynı şeyi söyledi ama 3-4 kez servise geç marşdan dolayı gidince değiştirmek zorunda kaldılar.linki inceleyin
viewtopic.php?f=25&t=5609

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: