Zaman: 21 Nis 2026 20:47

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Askerliği Ne Yapmalı?
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 16:06 

yap-kurtul.. geçen kış gitseydin şimdiye bitmiş gitmişti..

289. kısa dönemdim.. 2 ayım siirt'te... yat-kalk-kıta dur-ileri bak ve en önemlisi...

mıntıka vaziyet al komutları altında geçtikten sonra... allah razı olsun bu turizm bakanlığı'ndan.. yabancı dil bilen jandarmaya ihtiyaçları varmış.. aksu kurşunlu şelalesinde gelen rus gruplarla fotoğraf çektirerek kalan 6 ayı devirmiştim.. bir de perge antik kenti vardı... orada da incik boncuk satan köylü kızları kovalar dururdum çalıların arasında...

gideyim mi diye askerlik moduna girmişsin zaten.. hazır girmişken bu düşünceye başla gitsin..

lakin... askerlik kararını şimdi aldırırsan belki nisan celbine kalabilirsin.. bilemiyorum ihtiyaç durumlarına binaen.. işler değişebilir.. o yüzden erken sevk diye bir şey mi vardı ne?..

bence de git askerlik şubenle bir görüş.. ve aralık celbi en iyi seçenek gibi duruyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 16:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
Aralık celbi için 16 Ağustos sondu diye biliyorum ..?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 16:19 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Barış Yeniçeri
Araç: Ford Focus
Meslek: Bilgi Teknolojileri
Kan grubu: A+
Yok tecilim eylülde bitiyor erteletmezsem kasım celbine tabiyim. Artık celp sayıları 4 e çıktı kasım , şubat , mayıs, ağustos...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 17:11 

İsim: 1
Araç: 1
Meslek: 1
Kan grubu: 1
Çok sıcaklara kalma derim. O elbiseler ve botlar çekilmiyor gerçekten. Kasımda gidersen Mayıs gibi (izin kullandırtmazlarsa 5,5 ayda bitiverir) gelirsin. Doğuya gidersen kış biraz üzer ama ona göre de eğitim ve çalışma saatleri var. Ben 283. dönemde gittim. Ağrı ve Batman'da yaptım. O dönem 8 aydı kısa dönem. Kış şartlarında Ağrı'daydım, çok soğuktu. Fakat nöbet saatleri ve eğitim ona göre ayarlanmıştı. Sıkıntı olmadı. Yaz şartlarında ise Batman'daydım 45 derecelerdeki sıcakları gördüm. Öğlen 12-16 arası büro işleri hariç bir iş yapılmıyordu. Belki bunları da bilmek yararlı olur diye detaylandırdım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 17:32 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
askerliği soğuklara bırakma. benim felsefem askerliği ne kadar yaptığın değil ne zaman bitirdiğindir: askerliğin bittiği tarih hayata başladığın tarihtir. 35 yaşında 1 ay askerlik yapacağıma 18imde 2 yıl yapmayı tercih ederim. ederdim. bir de en önemli si vatan için askerliğini yapacaksın. komutanlar için değil. bu nedenle severek git isteyerek askerliğini yap. gönül huzurunla terhis ol. yoksa çok zorlanabilirsin. askerlik için yaptığın yer değil başındaki komutan önemlidir. iyi bir komutanın emrinde doğuda askerlik gıcık bir komutanın emrindeki izmirdeki askerlikten çok çok iyidir. bir de eğitimde bağıra bildiğin kadar bağır; insanı rahatlatıyor. bazıları bana komutan dedi diye niye bu kadar bağırıyon derlerdi. komutan için değil kendim için bağırdım. zaten bizim bölük 3 bölük içinde en iyi bağırandı. askerde bağırmak eniyi asker olmanın alameti farikasıdır. ama hava kuvvetlerine ya da deniz kuvvetlerine geçersen sakın bağırma çok komik duruma düşersin; havadan sudan asker olmaz derler. ben 4 ay topçuydum 12 havacı (as. hak. olarak).
ne olursa olsun askerlik köprüden önce son dinlenme yeridir. asker dönüşü iş- eş derken bana hak vereceksin. askerde dinleyeceğin şarkılar barış mançodan: koca topçu, en büyük Mehmet bizim Mehmet.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 18:15 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
av.ilhami yazdı:
askerliği soğuklara bırakma. benim felsefem askerliği ne kadar yaptığın değil ne zaman bitirdiğindir: askerliğin bittiği tarih hayata başladığın tarihtir. 35 yaşında 1 ay askerlik yapacağıma 18imde 2 yıl yapmayı tercih ederim. ederdim. bir de en önemli si vatan için askerliğini yapacaksın. komutanlar için değil. bu nedenle severek git isteyerek askerliğini yap. gönül huzurunla terhis ol. yoksa çok zorlanabilirsin. askerlik için yaptığın yer değil başındaki komutan önemlidir. iyi bir komutanın emrinde doğuda askerlik gıcık bir komutanın emrindeki izmirdeki askerlikten çok çok iyidir. bir de eğitimde bağıra bildiğin kadar bağır; insanı rahatlatıyor. bazıları bana komutan dedi diye niye bu kadar bağırıyon derlerdi. komutan için değil kendim için bağırdım. zaten bizim bölük 3 bölük içinde en iyi bağırandı. askerde bağırmak eniyi asker olmanın alameti farikasıdır. ama hava kuvvetlerine ya da deniz kuvvetlerine geçersen sakın bağırma çok komik duruma düşersin; havadan sudan asker olmaz derler. ben 4 ay topçuydum 12 havacı (as. hak. olarak).
ne olursa olsun askerlik köprüden önce son dinlenme yeridir. asker dönüşü iş- eş derken bana hak vereceksin. askerde dinleyeceğin şarkılar barış mançodan: koca topçu, en büyük Mehmet bizim Mehmet.....

Bağırma konusunu hatırlatmışsın abi, aynen katılıyorum. Ben de denetlemede (biraz da i.neliğine) denetleme subayı hafiften sürtündü mü basıyodum tekmili. Adam en son dedi ki bağırmana gerek yok :)

Bizim takımda benden fazla bağıran bir tane abimiz vardı, ikinci bendim vallahi :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Ağu 2013 19:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Arcan ARICAN
Araç: Lancer 1.6 ADRICLARN MT SR Evo X Bodykit
Meslek: Otelcilik
Kan grubu: 0Rh+
askerlik şöyle birşeydir. Bir üzerindeki komutan (onbaşı da komutandır, orgeneral de) ızdırapsa o askerlik bitmez, bi üstün şeker ise o askerlik çabuk biter. Yazı kışı yok bu işin valla. Komutana bakar. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 02:33 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ben de bağırmada bölük de 3. falandım. acemilikde bazı komutanlar söyleneni tam duyamayınca ben topçuyum top sesinden kulaklar az işitir bağır derlerdi. meslek kuarsıyla eskişehirde havacı olunca jet sesleri top sesinden beterdi: havacıyız bağır diyen olmadı ama. işin garibi jet sesine rağen pencerelerin vs. ses yalıtımı yoktu!!! :shock:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 12:22 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Nisan celbi en güzelidir. püfür püfür eğitim, hava ısındı derken biter zaten.

Mevsimi, yeri o kadar önemli değil, baştaki komutanın iyi olup olmaması fikrine katılıyorum. Masa başı bir iş olursa ve de komutan iyi biri ise gayet güzel geçer bir anda. Görev yaptığım yerdeki yüzbaşı olsun karargahdaki albay - yarbay olsun gayet ılımlı, samimi ve hoşsohbet kişilerdi. Rütbeyi vs bir kenara koymuş bir misafir bir tanıdığı ağırlar gibi çay kahve ikramı ile laflarlar, kimisi şiir yazar, kimisi arayacaktın aramadın beni diye gönül koyar. Aynı yerde aynı kişilerle 5 sene yap deseler yapardım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 13:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Aslında bu işin kasımı şubatı yok; Askerliğinin nereye çıkacağı belli olmadığından mevsim de önemli değil. Örneğin doğuya çıkacaksa kış ayları kötü tercih, akdenize çıkacaksa yaz ayları kötü tercih.
Onun dışında iyi yer kötü yer olmadığı konusu benim tecrübelerimle de sabittir. Ben uzun dönem er olarak askerlik yaptım (üniversite öncesi). İlk başta vekaleten bakan bir komutanımız vardı, bize dünyayı dar etti. Ardından atama yapıldı, yüzbaşımız geldi de biraz rahat nefes aldık.

Bütçe konusunda sıkıntın var ise yedek gitmek cazip gibi. Tabii burada yapacağın maliyet hesabı şu; askerden bir an önce dönsem ne kadar sürede ne ne kadar ücret ile iş bulurum... Eğer iş bulman kısa sürede zor ise ve alacağın maaş da yedek subaylık maaşı civarında ise askerde para bile biriktirirsin zira gideceğin yere göre bir sürü masrafın askeriye tarafından karşılanacak. Akşam 5'ten sonra serbest olmak da cabası. Artı olarak bir de subay olman var. Bir sürü insanın ağız kokusunu çekmeyeceksin.

Yedek subaylığın eksisine gelirsek; kısa dönem askerlik, izin kullanmaz isen, 5 ay 10 gün. Yedek subay olduğunda ise 3 ay eğitim var. Zaten neredeyse kısa dönem askerliğe yakın bir süre belirli eziyeti çekeceksin. Böyle bakınca da 2,5 ay daha sabredip kısa dönem olarak yapmak mantıklı gibi.
Bunun dışında herkesin dediği gibi, bir an önce git kurtul. Ne kadar ertelersen o kadar sıkıntı hayatını kurmak açısından.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 14:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

şu bilgiyi de vereyim askeri mahkeme görmüş biri olarak; asker de DAYAK YOKTUR. eğer komutan dövdü iddiasını mahkemeye ulaştırabilirseniz mahkeme komutanın gözünün yaşına bakmıyor. tek istisnası askerin atış taliminde vs. silah ile kurallara aykırı tehlikeli hareketi, silahla şaka olmaz. şaka vs. yapanı döven komutan usülüne uıydurulur ve beraat eder. bunun dışında komutanın şiddetine müsamaha yoktur. askeri mahkemeler sanıldığının aksine sivillerden daha babacandır erlere karşı. tabii yargılanan çok üst düzey komutanlar söz konusu olursa ne olur bunu bilemem. ama iş, asker- sivil inadına dönmezse medyatik olmazsa eminim kanunu uygulayacaklardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 17:18 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Askerlik deyince miğdem ağrıyor o kadar yani. Bütçe konusuna gelirsek ev ve araba kredisi ödüyorum biraz daha birikim yapıp şubatta gideyim diye düşünüyordum. Bakalım eylül başı netleşecek. Çok teşekkürler yorumlar için.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 19:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Walla ben karakolda askerlik yaptım. Karakol komutanı dövüyor, yardımcısı dövüyor... Kiiye şikayet edeceksin derler ya o durumdaydık. Vekaleten bakan komutan değişince rahatlamıştık. Gelen komutan bizi çok kolladı rütbelilere karşı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Ağu 2013 19:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Ya ben sıkıntıya girdim şimdiden :)

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2013 11:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Walla ben karakolda askerlik yaptım. Karakol komutanı dövüyor, yardımcısı dövüyor... Kiiye şikayet edeceksin derler ya o durumdaydık. Vekaleten bakan komutan değişince rahatlamıştık. Gelen komutan bizi çok kolladı rütbelilere karşı.

o yüzden dedim "mahkemeye ulaştırabilirseniz" diye. olay psikolojik tırsmazsanız komutanın restini görürseniz kazanırsınız. usulen üst makama şikayet edin olmadı yetki sahasında olduğunuz mahkemeye bir şekilde mektup vs. şikayet edin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2013 12:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: hikmet
Araç: colt
Meslek: idareci
Kan grubu: 0rh+
Hic dusunmeden yapip gelin.rahatlayin.kislaya kadar stres olursun.girdikten sonra bitti demektir.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Ağu 2013 19:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Toygun
Araç: yok
Meslek: yok
Ben de henüz askerliğini yapmamış biri olarak gordukce geriliyorum.

Karara baglandi ise lütfen kapatalım bu başlığı :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2013 10:06 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Hehehe karara baglanmadi daha :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Ağu 2013 17:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: volkan
Araç: Chevrolet Aveo
Meslek: Eğitim
337kd ikmal çavuşum :) yapın aradan çıksın derim, mimar-mühendis gibi bir branşa sahipseniz belki uzun dönem çıkar diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Ağu 2013 14:05 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

biraz vatan millet sakarya edebiyatı okuyun kendinizi gaza getirin. benim ismim babamın komutanının ismi olduğundan askerliğe karşı meylim vardı. severek isteyerek gittim zorlanmadan geldim. daha doğrusu zorlanarak geldim: gelmesem de olurdu yani :)
nerdeee o eski askerlikler 5 yıl sürerdi. komutan GODU MU oturdurdu: hey gidi günler hey... terin tabandan çıktığı günler....meğer yaşanacak günler o günler miş.....

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye