Zaman: 21 Ara 2025 20:34

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Colt için 2012 Son mu?
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 18:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Arkadaşlar birkaç yerde okudum Coltlar 2012de kasa olarak son buluyormuş doğru mu? yerine alternatif bir model çıkacakmış galiba. Peki bu gerçek ise bize + ve - leri ne olur? Tam millet tanımaya başlamışken böyle donanımlı az yakıtlı bir aracın üretimini neden durdursunlar ki? Şu mitsunun politikasını bir türlü anlamış değilim. Önce Laner Evo şimdide Colt??

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Colt için 2012 Son mu?
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2012 20:09 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Yeni kasa hollanda fabrikasında üretiliyordu ve o fabrika kapanıyor. Belki de kapandı. Bloglardan okuduğum kafarıyla 2013 son okavaktı. Yeni gelenin tanıtımı yapıldı zaten. Daha küçük görünen hafif micra tadın bir araç

Artısı olmaz. Eksisi ise illaki olur. Serisi biten araba az öksüz olur. Vectra, bora, carisma, primera vs vs. İlla ki olacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2012 09:10 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Sert kaslı güçlü yapıdan, daha yumuşak bir tarza geçilecek demekki.
Benim Hanım sevmiyor bir türlü Colt'u, onun gibi düşünenler çok demekki :)

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2012 09:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Hollanda fabrikasının kapanması, doğrudan bir faktör değil. Hollanda'da işgücü maliyetleri ve sosyal güvenlik uygulamaları gibi unsurlar oldukça katı; bu da sermaye açısından istenilir bir durum değil. mitsubishi isteseydi bunu mirage'ın çıktığı montaj bandında da üretebilirdi. şimdi colt yerine gelecek araç 1193 cc, 78 beygir, 3 silindirli, CVT şanzuman, 855 kg, 14' jant, 35 lt benzin kapasitesi olan bir araç. dolayısıyla olsa olsa bir micra ayarında olabilir. şimdi colt ismiyle mi devam eder, yoksa Türkiye'de de mirage ismiyle mi çıkar, bunu henüz bilmiyoruz. Ama bence iyi de olabilir, zira colt ile mirage arasında ciddi bir performans farkı var. ben mirage gibi bir araç almak istesem, hem pazar payı var hem ikinci eli olan micrayı tercih ederdim, hem de 82 beygir. bu teknik özellikler beni kesmez diyen insanlar, colt'un ikinci eline epeyce rağbet gösterebilir, diye düşünüyorum.
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 11:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: serkan
Araç: lancer
Meslek: sağlık memuru
Kan grubu: 0 +
hollanda fabrikası kapatılıcaktı evet çok da iyi olur bence. hollandanın maliyetleri çok ve ırkçılık bakımından bana sevimsiz bir ülke geliyor. buradaki üretimi taylanda kaydırıyorlar ki çoğu japon firmasının bu ülkede fabrikası var nedense.
coltun üretiminin durdurulacağını sanmıyorum yeni gelecek araç aynı segmentte değil bence. coltun yeni kasasını b segmenti mpvde konumlandırabilirler ix20 gibi. tabi benim görüşüm bu ne derece etkili olur mitsuda bilemiyorum :) bide türkiyede üreteydi coltu ne iyi olurdu yahu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 12:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
seskin yazdı:
hollanda fabrikası kapatılıcaktı evet çok da iyi olur bence. hollandanın maliyetleri çok ve ırkçılık bakımından bana sevimsiz bir ülke geliyor. buradaki üretimi taylanda kaydırıyorlar ki çoğu japon firmasının bu ülkede fabrikası var nedense.
coltun üretiminin durdurulacağını sanmıyorum yeni gelecek araç aynı segmentte değil bence. coltun yeni kasasını b segmenti mpvde konumlandırabilirler ix20 gibi. tabi benim görüşüm bu ne derece etkili olur mitsuda bilemiyorum :) bide türkiyede üreteydi coltu ne iyi olurdu yahu

Uretim bandini tasiyorlarsa buyuk ihtimal yeni kasa ile birlikte degisecektir. Hollandadaki fabrikanin kapanacagini zaten biliyoruz. Yani mevcut kasa bence de 2012 son olacak gibi geliyor bana.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: