Zaman: 10 Kas 2025 08:39

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 17:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
DH'de konu acmistim konuyla alakali. Linki vereyim de referans olsun:

http://forum.donanimhaber.com/m_6669349 ... ey_/tm.htm

Ozet gececek olursak:

Beylikduzunde oturup mecidiyekoyde calisiyorum. Her gun istanbul trafigine katkida bulunmamak ve tabiki maasi benzine yatirmamak icin metrobus duragina kadar arabayla gidip, orada bir sokaga park edip devam ediyorum. Yine boyle bir gunde, park yasagi olmayan yerden aracimi cektiler. Tabiki cok sinirlendim ama elden ne gelir, parasini odedim ve otoparkdan araci aldim.

Sonrasinda sokagin resimleri, uydu fotolari, yandex goruntuleri :D vs. hepsini toparlayip yasal zeminini de arastirip saglam bir mail hazirladim. Sonucta ben magduriyetimin giderilemeyecegini zaten biliyordum ama hic olmazsa ilgili memur uyari alsin ve bir daha baskalari da magdur olmasin diye, sikayet edebilecegim her yere yaptigim sikayetler neticesinde, ilgili ilce emniyet biriminden beni aradilar ve ozet olarak su kurallari hatirlattilar:

1- Yasalara uygun park edilmemis her yerden arac cekilebilir. Trafigi tehlikeye etmeyen yerden cekilemez diye bir kural/genelge yok.
2- Herhangi iki yolun kesisimine (sokaklarin genisligi onemli degil) kavsak denir ve kavsagin her yonunden 5'er metre yakinina park etmek tabela olmasa da her zaman her yerde yasaktir. (Trafik kanunu madde bilmem kac)
3- Park ettiginizde arabaniniz herhanig bir kismi kaldirim uzerinde kaliyorsa hatta lastikleri kaldirima degiyorsa kaldirima park etmis sayilirsiniz, tabela olmasa da her zaman her yerde yasaktir. (Madde bilmem kac)

KISACA: Araciniz cekildiyse siz ne yaparsaniz yapin ilgili memur yasalara gore bir kuralsizlik bularak kendini hakli cikarabilme kaabiliyeti sahiptir! Yasalar bu gucu ona vermis. Dikkat edeyim de yasalara uygun sekilde aracimi park edeyim diye bosuna kasmayin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 18:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: ismail
Araç: 09 Lancer İnv.
Kan grubu: bRh+
Abi eğer uğraşmak istiyorsan 15 günü geçirmeden trafik mahkemesine gidebilirsin, masrafı 1 lira ama aracın park yasağı olan yerde olmadığını senin ispatlaman gerekecek :) yani plakaya ceza yazan polise bile hesap soramıyorsunuz neden sarıda geçtiğini ispatlayabilirsen hesabını sorarsın :D halbuki cezayı yazan iddia eden sensin neden ben ispatlayım sen ispatla.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 19:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Geçen ay mecidiyeköyde çektiler benimkini.. Ara sokakta, bir apartmanın önüne parkettim. Tabela yoktu ve herkes yolun sağına,apartmanlarin önüne park etmişti. 3-4 saat sonra geldim,sadece benimki çekilmiş.

sent by Xperia Neo V

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 19:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
SynTheSizer yazdı:
Geçen ay mecidiyeköyde çektiler benimkini.. Ara sokakta, bir apartmanın önüne parkettim. Tabela yoktu ve herkes yolun sağına,apartmanlarin önüne park etmişti. 3-4 saat sonra geldim,sadece benimki çekilmiş.

sent by Xperia Neo V

plaka yabancı olduğu için çekiyolar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 19:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Seytan diyor essegin pardon ibbnin kulagina suyu kacir bu sokakta neden tabela yok diye ertesi gun isparki dikerler :D Bu .... lar kazanacagina essek, pardon ispark kazansin.

Ya da o memurla ugrasmak istersen cekicinin pesinde video kamerayla dolas cektikleri arabalara nasil muamele ediyorlar hangilerini cekiyor hangilerini cekmiyor, ceza yazmaso gerekenlere neden ceza yazmiyor sonra youtube'a koy. Telefonda artislik yapiyor yok sen bana isimi mi ogretiyosun falan aslinda memuru otturmek istesem ottururum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Eki 2012 23:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: ergün
Araç: Astra H
Meslek: memur
Kan grubu: arh+
ceza, makbuzda plakaniza hangi maddeden yazilmis?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 6 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: