Zaman: 10 Ara 2025 15:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
arkadaşlar merhaba

bugün sahibinden de gezinirken insignia lar dikkatimi çekti 40-45 bin e düşük km de kazası belası olmayan 1,6 180 beygirlik modellerinden çokça var, ufak bir araştırma yaptıktan sonra aracın sadece çok yaktığına dair şikayetlere rastladım bunun haricinde sadece bir kullanıcı da çok abuk subuk sıkıntılar çıkmış onun haricinde birşey bulamadım...bu dolulukta bir araç için fiyatlar bana ikinci elde uygun geldi...bu araç ile ilgili olarak duyduğu bildiği olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 13:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
rebeldeath yazdı:
arkadaşlar merhaba

bugün sahibinden de gezinirken insignia lar dikkatimi çekti 40-45 bin e düşük km de kazası belası olmayan 1,6 180 beygirlik modellerinden çokça var, ufak bir araştırma yaptıktan sonra aracın sadece çok yaktığına dair şikayetlere rastladım bunun haricinde sadece bir kullanıcı da çok abuk subuk sıkıntılar çıkmış onun haricinde birşey bulamadım...bu dolulukta bir araç için fiyatlar bana ikinci elde uygun geldi...bu araç ile ilgili olarak duyduğu bildiği olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim...

araç tutulmadı sebebi o ağır kasanın ve geniş jant tekerlere 1,6 motor cok hantal kalması bununla ilgili yazı vardı orda okumuştum zaten cok yakmasıda bundan kaynaklanıyr. 2,0 motor arasında baya bi fark vardı hatırladığım kadarıyla ...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 15:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Opel bir türlü şanzıman, aktarma, motor işini çözemedi.

zamanında zaten çok pahalıya almadılar, 3-5 zarar edip satıyorlar ki haklılar, şehir içi 12lt benzin 60kuruş demek neredeyse... Doğal olarak satıp üzerine biraz ekleyerek dizel modellere yöneliyor insanlar...

opel motorları halletti sayılır, 1.6 SIDI 170hp turbo benzinli ve 1.6 CDTI 136hp turbo dizel motor çıkarıyor, 170lik 180nin yerini alacak ve yakıt ekonomisi sağlayacak diyorlar. Dizel motoru da başarılı olursa tek eksiği güzel bir otomatik şanzıman olacak...

Yine de aktarma konusunda sıkıntıları olabilir, opel nedense hep aktarma, motordan yana bir sıkıntı çekiyor.

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 16:21 
Kullanıcı avatarı

yakıt konusunda 1.6 180 beygir olan bir motorun şehir içi trafikte 10 lt civarı yakması normal değilmidir? Araç 1600 kg yanlış bilmiyorsam...uzun yolda sakin kullanımda 7 lt ye düştüğünü söylüyor bir çok kullanıcı... bu değerlerde benim eski kasa mondeomla aynı gibi...konfor ve donanım açısından araçta yok yok gibi beni cezbeden de zaten donanımın ve konforun yüksek olması birde kasası hoşuma gidiyor...Kendim için konuşmak gerekirse hafta içi aracı zorda kalmadığım sürece kullanmıyorum yakıt konusun bu konuda çok etkilemeyebilir. ancak aracın motor şanzıman ve diğer aksamlarında arıza çıkarmaması önemli benim için...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 16:34 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
rebeldeath yazdı:
yakıt konusunda 1.6 180 beygir olan bir motorun şehir içi trafikte 10 lt civarı yakması normal değilmidir? Araç 1600 kg yanlış bilmiyorsam...uzun yolda sakin kullanımda 7 lt ye düştüğünü söylüyor bir çok kullanıcı... bu değerlerde benim eski kasa mondeomla aynı gibi...konfor ve donanım açısından araçta yok yok gibi beni cezbeden de zaten donanımın ve konforun yüksek olması birde kasası hoşuma gidiyor...Kendim için konuşmak gerekirse hafta içi aracı zorda kalmadığım sürece kullanmıyorum yakıt konusun bu konuda çok etkilemeyebilir. ancak aracın motor şanzıman ve diğer aksamlarında arıza çıkarmaması önemli benim için...

benim C70, 2.0 T5 ,99 model ve 5 silindir kg. de 1600 gibi: yazıyı okuyunca bir an benim arabadan bahsediyorsun sandım. yakıt değerleri de dediğiniz gibi. ancak OPELin 13 yıllık teknolojik avantajı pek yok gibi yakıt olarak. ayrıca LPG düşünüyorsanız sübap sorunu yaşayabileceğinizi hatırlatayım. küçük motor az yakmaz kasayı rahat kaldıran motor az yakar!!! bizim millete bunu öğretemedim gitti. biz boşuna 2.0 almadık. 1.6 motor insignia yı gören atladı üstüne şimdi de satacak yer arıyor. aynı şey hunday getz ler içinde olmuştu. BEYGİRE DEĞİL TORK EĞRİSİNE BAKMAK LAZIM: tork çok olacak maksimum torka alt devirlerde ulaşacak ki az yaksın. 100 beygirden fazlasını boşuna beslersin; yakıtı çok ödersin vesselam.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 17:27 
Kullanıcı avatarı

aslına bakarsanız çok yakmasından şikayet edenler aracı biraz sert ve seri kullananlar....hangi aracı sert ve seri kullanırsan yakıtı arttırır bu bir gerçektir...uzun yolda da büyük motor dezavantaj değiş avantajdır....insignia nın 3 farklı motor tipi var araştırdığım kadarıyla 1,6 115 bg 1,6 180 bg turbo ve 1,4 140 bg turbo bir de bu sene 1,6 170 bg turbo getireceklermiş...aracı kullananlar aracın gidişinden çok memnunlar internetteki videolara bakınca cidden araç sağlam gidiyor yani beygileri boşuna beslemiyor...lpg deki sübap sorunlarına gelince bir zamanlar burda bir liste paylaşmıştım lpg konusunda sıkıntılı araçlar diye insignia ve colt bu listenin içerisindeydi ancak şu ana kadar lpg den dolayı motor sorunu yaşayan colt duymadım, insigniada da doğru kit ve iyi usta ile lpg de sorun yaşayan pek yok gibi...basta da dediğim gibi beni en çok cezbeden aracın donanımı ve konforu birde duruşu :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Tem 2013 18:23 
Kullanıcı avatarı

http://www.youtube.com/watch?v=z62A9kDRUmg

1.6 turbo 180 bg insignia performance....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 09:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

ateş bacayı sarmış biz ne desek boş! :) nasılsa 2. el alıyorsun. alırsın olmadı satarsın belki pek zarar etmezsin. büyük motorun büyük vergisi olur, istediğin kadar ekonomik sür :) benin c70 ise 13 yaşında olduğundan vergisi ekonomik

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 09:40 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
ateş bacayı sarmış biz ne desek boş! :) nasılsa 2. el alıyorsun. alırsın olmadı satarsın belki pek zarar etmezsin. büyük motorun büyük vergisi olur, istediğin kadar ekonomik sür :) benin c70 ise 13 yaşında olduğundan vergisi ekonomik

hocam şu anda alamasamda ilersi için düşündüğüm arabaların arasına not ettim :) vergi konusuna gelince 2009 model colt un 6 aylık vergisi 310 tl, 2009 opel insignia vergisi 310 tl aynı yani :) vergiden yırtıyoruz en azından :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 09:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

küçük motor alcam diyon yani? valla seni zorlamazsa büyük motor al, böyle bi araba küçük motorda keyif vermez. benin s40 1.6 motordu rampada beni pişman ediyodu. kalıbının, markanın hakkını -performan açısından- vermiyodu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 09:56 
Kullanıcı avatarı

hocam insignia da benzinlinin en yüksek versiyonu 1.6 turbo 180 bg dizel olayına girersem 2.0 var ancak dizellerin fiyatları da baya yüksek beni aşar maalesef :(

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 10:27 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Kullanan bir arkadaşım şehir içi 14lt yaktığını söylemişti.
Bir Opel'in az yakması ne kadar mümkündür ki zaten.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 10:27 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
o değil de ben hangi versiyon bilemiyorum Insigniaya 160a kadar kafa tuttum*...üstelik şeridini kapatmayayım diye sağ şeride bile geçtim... :D sağ şeritte biraz kafa kafaya gittik, sonra geçti beni yol da bitmişti zaten :kart:

*Coltla tabi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 10:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

çok beygir çok uzun yol istiyo ben 225 beygirli arabamla daha 200'ü geçecek yol bulamadım. tabiii aramadım da, karşıma çıkarsa diye bekliyom. belki de son 25 beygire hiç binemiceemm. yolu bulanlar 260 kadranı zorlamışlar. ama nerde kaç kere!! bu nedenle çok beygir olsa da tın! yani mühim olan TORK!!! COLT!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 10:53 
Kullanıcı avatarı

genelde uzun yolda yapıştıranlarda insignia da 6 ncı vitesi göremiyorlar :) hocam sizde de 6 ileri ise araç sizde 6 ncı vitesi göremezsiniz :) aracın yakıtı fazla biliyorum ancak konforu donanımı ve şekli bana çok cazip geldi...yakıtı haricinde de bildiğiniz duyduğunuz olumsuz yönleri var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 11:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

fazla bilmemekle birlikte bildiğim kadarıyla daha önce dedğim lpg dışında yok. bu sorunu da yağlama sistemli prins- brc ile aşarsınız. tavsiyem Turbo+ bol beygir+ magnezyum sübap+ kalite= PRİNS. zaten bu aracın şeklini gören 6 ay vs. geç teslimatlı olsa bile kuyruğa girmişti. bir de bu insignia nın bir özelliği batmak üzere olan opeli kurtarmak için üretilmişti. yani oldukça iddialı ve ALMAN'IN namusunu kurtamak için bir projedir. bu nedenle kötü olacağını sanmıyorum.
benim araç 5 vites ama max. tork 2700 devirde başladığından ve bu devir aralığına da 120km hız da ulaştığından 5. vites yeterli; ekonomi/performns açısından tabi bir de RADAR açısından :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 11:23 
Kullanıcı avatarı

radar olmasa halimiz ne olurdu bilmiyorum :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 11:28 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

devletimiz uzun yolda da tümsek yapar tamir masraflarıyla radar cezası aynıya gelirdi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 11:45 
Kullanıcı avatarı

Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin diyoruz o zaman :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2013 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
viewtopic.php?f=27&t=4147

Arkadaşım almıştı bir ara abi küçük bi inceleme işine yarayabilir

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 33 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: