Zaman: 16 Eki 2025 01:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 76 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Qashqai mı, Yeti mi, ASX mi, Tiguan mı
Anket 12 Eyl 2010 02:41 tarihinde bitecek
Qashqai 0%  0%  [ 0 ]
Yeti 0%  0%  [ 0 ]
ASX 67%  67%  [ 4 ]
Tiguan 17%  17%  [ 1 ]
Sportage 17%  17%  [ 1 ]
Toplam oy : 6
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 00:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: openwater
Araç: asx
Kan grubu: ab+
daha yeni aldım asx imi ben daha önceden kullandıgım aracla kıyasladıgımda cok cok memnunum ama ilk gözlemim yoldan gelen ses acıkça söyleyeyim yakışmıyor araç akışına kullanınca iyi bir seyre sahip yol tutus mukemmel sarsıntıyı erıten bır yapısı var fakat daha ıyı olmalıdır az para degıl aldıgımız arac yıldızlarsak 4 yıldız alır heralde kore degıl en azından ben gordugum gun almaya karar verdım ve aldım takas makas hallettım bır sekılde yakıt konusun da cok cımrı bır aractan ındıgım için biraz kafam karıştı açıkçası as&g ne kadar fayda saglayacak bılmıyorum deneyip görecegiz makul olan rakamın ne oldugunu bılen arkadasların bılgılendırmesını rıca edıyorum ...( çamlıca otodan aldım murat abıye ramazan ve ahmet arkadasıma burdan tesekkur ederimmm....)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2011 14:21 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
makul rakam fabrika verilerinde verilen rakamdır. Düzgün kullandığınız sürece (tabi ilk bir kaç bin km hariç) fabrika verilerinin altında değerler elde etmeniz lazım. diğer türlü ya sizde ya araçta sıkıntı vardır. Zira mitsubishi firması bu konuda en güvenilir firmalardandır ve 4. mitsu aracımda hala fabrika verilerini tutturuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2011 11:40 
Kullanıcı avatarı

aracımı 10 gündür kullanıyorum her yönüyle beni tatmin etti zevkli bi araç ama içeri motor sesi çok geliyor yalıtım zayıf belki bi çözümü vardır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2011 12:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: evren
Araç: colt czt
Meslek: öğretmen
aşx az yakar diye tahmin ediyorum çünkü 1250 kg

heybetli görünüyor ama ön çamurluklar plaştikten

kg nin az olmaşı yakıt konuşunda büyük avantaj şağlar diye düşünüyorum

normal bir 1.6 araçtan farkı şadece görüntüşü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Oca 2011 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Bugun bakirkoyde gordum bir tane. Sokakta park halindeydi.

Guzel arac hakakten.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Oca 2011 01:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: MeGaLe
Araç: ASX
Kan grubu: ARh+
ASX im ile ilk depo da ortalama 7 litre yaktım.
ikinci depo biraz fazla yakıyorum nedeni aldığım benzincimi yoksa kullanım mı pek anlayamadım.
herhalde 7,5 - 8 litre yakacaz bu depo ile. başka bir benzinciden alacam kesinlikle genel itibariyle sürüşüm değişmedi.
yakıt tüketimini paylaşabilecek olan var mı?
yanlış hatırlamıyorsam 55 litre yakıt ile 770KM gitmiştim hesaplama yapmadan direk hatırladığımı yazıyorum ama hesaplamıştım 7 litre idi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Şub 2011 02:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Karışık 7 litre normal gibi... Ben 3 depo bitirdim genelde 7 litre civarı harcadım. Ama gidilen yolla çok alakalı. 100 km de ortalama 4.9 yaptığım yolda oldu 8.5 yaptığım yolda oldu. 5000 km dolunca gel dediler servisten. Bazı yüklemeler yapacaklarmış. Bilemiyorum belki biraz daha düşer tüketimim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Şub 2011 17:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Birkaç soruya açıklık getireyim,

1 - AS&G birtürlü devreye girmiyor

Cevap : Akü kutup uçları yeni bağlandığı zaman araç 1 saat kadar süre ile sistemi devre dışı bırakıyor sebebini tam bilmiyorum, ses sistemi ile uğraşırken aküyü sökmüştüm ordan biliyorum.

2- Araç içeriye çok ses alıyor.

Cevap : 120 km. hıza kadar pek hissedilmiyor ancak 120 km.'den sonra motor sesi ciddi anlamda artıyor, 6. vites olmadığı için tüm bunlar.

3- Süspansiyonlar sert

Cevap : Sert süspansiyon yol tutuşunu arttırır, zaten aracın yol tutuşunuda eleştiren kimse yok. Sert süspansiyon darbeyi hissettirir ama araç içinde çalkalamazsınız

4- Yakıt değerleri fabrika verilerine uyuyor

Cevap : Tamamen kullanım ile alakalı, ben benzinde hiç kullanmadım hep gazda kullandım ortalama 9-11 lt. arası gaz tüketiyor 100 km.'de (sert bir sürüş stilim var ve performans yakıt tüketiminden çok daha önceliklidir). Sadece 1-2 denememde hız sabitleyici 90 km.'de sabitledim 6.4 lt. değerine ulaşmıştım ve bu gazdaki tüketimime karşılık gelen değer yani benzin tüketimi eminim çok daha düşük olurdu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Şub 2011 17:50 
Kullanıcı avatarı

almayın ben satıyorum 3 renk var isteyen irtibata geçsin yoksa kia sportage takasına gidecek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 10:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Arkadaşlar herkes sis farının gündüz otomatik yandığından ve bunun Türkiye'de yasak olduğundan bahsetmiş. Bu hususa bir yerde cevap yazmıştım ama burada da yazma ihtiyacı gördüm.
Öncelikle o yananlar sis farı değil, sis farının içindeki ikinci bir ampul nedeni ile devreye giren gündüz farlarıdır. İkinci olarak Ülkemizde gündüz sis farı yakmak yasak değildir. Yasak olan, geceleyin sis yoksa sis farını kullanmaktır. Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesini aşağı ekliyorum. Bence boşa servise gidip iptal ettirmeyin.
IŞIKLARIN KULLANILMASI:

Madde 64 - Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.

a) Zorunluluklar:

1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,

2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,

3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,

Zorunludur.

b) Yasaklar:

1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,

2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,

3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,

4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,

5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,

6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,

Yasaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 11:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,

Selektör yapmak yasak değil... Uzun süreli uzunları yakmak yasak...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2012 11:50 
Kullanıcı avatarı

Aynen, Gültekin bey gerekli açıklamayı yapmış :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 May 2012 21:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Evrim
Araç: asx 2011
Meslek: Reklam
3 gün önce aracımı İstanbuldan aldım. Yaklaşık bir depo benzinle Gaziantepe ulaştım sayılır. Maceraya girmeden biraz daha benzin aldım. Sürüş inanılmaz keyifiydi. tek başıma sürdüm ve yorulmadım. Yokuşlarda biraz bayılıyordu. bassamda gitmiyor mecburen vites küçültüyordum. Bir önceki aracım c4 vtr(1600 atmosferik) yokuşlarda inanılmaz keyifliydi. Neyse sağlık olsun.
Aracımın özelliklerini keşfederek yavaş yavaş buluyorum. Tabi yardımlarınızıda bekliyorum. Daha önce foruma göz atarken yazılım güncelleme gibi birşey görmüştüm. aldığım arkadaşa sordum öyle birşey yaptırmadım dedi.
Şimdi öncelikle yaptırmam gereken bir işlem gibi birşeyler varsa anlatırsanız memnun olrum herkese kazasız belasız sürüşler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2012 10:39 
Kullanıcı avatarı

Hayat böyle işte. Biz buradan Hatay'a ASX almaya gideriz, siz de Gaziantep'ten İstanbul'a. Boşa demiyorlar nasip-kısmet diye :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2012 11:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Evrim
Araç: asx 2011
Meslek: Reklam
aynen öyle. Herşey nasip kısmet. hayırlı olsun iyi günlerde kazasız belasız kullanırsınız İNŞALLAH

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Haz 2012 20:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Meslek: Makine Mühendisi
Yokuşlarda bayılma olayını bende önceden alışık olduğum astraya göre bakınca yaşıyorum. Uzun yolda ara hızlanmalarda biraz hantal kalıyor ama olur o kadar :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 76 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye