Zaman: 27 Eki 2025 02:31

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 128 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Eki 2013 21:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: mert
Araç: asx 1.6 invite
Meslek: proje müdürü
Kan grubu: BRH-
geçen hafta pirelli sottozero serie2 lastik aldım tanesi 300 tl kuru zeminde ve ıslak zeminde fren mesafesi şaşılacak derecede güzel yazın yokohama aspec ile ani frenlemelerde araba kızaklıyodu ancak bu lastiklerde abs devreye bile girmeden duruyor pirelliden şaşmam :)

En son mert58 tarafından 21 Eki 2013 20:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Eki 2013 19:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
Good Year Ultra Grip 8 3'ncü kış olacak üzerine tanımam oturduğum yer keklikpınarı İşyerim Oran Sitesi Ankara'nın en yüksek yerleri ikiside hiç yolda bırakmadı.Gittiğim yollarda en az 5-7 cm kar ve buzlanma vardı.Zaten evin otoparkını söylemeyim en kötü 30 cm kardan 4-5 defa çıktım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Eki 2013 12:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Toyo gsi-5 kişlik aldim ben de bu sene. Lastik kanada için üretilmiş ve Goodyear extreme grip ayarında bir lastik. Toyo kullanan arkadaşların aklında soru olmasın 10 numara lastik.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2013 16:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: ahmet
Araç: mitsubishi asx
Meslek: elektrik mühendisi
SynTheSizer yazdı:
Toyo gsi-5 kişlik aldim ben de bu sene. Lastik kanada için üretilmiş ve Goodyear extreme grip ayarında bir lastik. Toyo kullanan arkadaşların aklında soru olmasın 10 numara lastik.

Note 2 ile gönderildi

merhaba arkadaşlar.
bende asx'e 215 60 17 toyo gsi-5 aldım 2-3 hafta oluyor ne yalan söyliyim ben senin gibi 10 numara diyemeceğim. lastiği alır almaz arabaya bir su tutturmuştum düz zeminde ıslak yoldan kalkarken araba patinaja düştü teker yenidir yağlıdır biraz kullanayım dedim.
kullanırken kuru zeminde fren yapınca lastik hamurun üzerinde sallantıya giriyor diyim yani stabilitesi zayıf kontrol edilebilirliği zayıf gibi geldi hissiyat olarak araba durmayıp atacak hissi veriyor. Ha atmadı ama arabayı sınırda da hiç kullanmam onun için bilemiyorum.
geçen yapmur yağdı yine düz zeminde kalkerken patinaja düştü defalarca ve ani frenlemede araba tutunamayıp hemen abs devreye giriyor. evin önündeki hafif ramda araba patinaj ile anca kalkıyor. ıslak zeminde sıkıntıl olduğu için takip mesafesi bırakıyorum araya bir araba girip ani fren yapınca bende ani fren yaptım araba hem kontrolümden çıkıyor gibi yaptı hem de kızakladı az daha vuruyodum. lastik çok yumuşak lastik frenlemedeki hamur hissini ona veriyorum ıslak zemin içinde tüm suv kış lastikleri bunu yapar diyor tüm lastikçiler o yüzden bir şey diyemiyorum.
kar yağmadı buz olmadı o yüzden ona bir şey diyemiyorum ama hamuru bariz yumuşak eksi 10 20 kar buz olan memleketlerde lastik iyi sonuç verebilir canada gibi bizde erzurum van kars gibi ama ankara o kadar hem karlı olmuyor hemde buzlu genel olarak yağmur ve çamurlu o yüzden ankara için çok uygun mu emin değilim.
benim önceki araç civic ti ug 8 vardı ankarada çok memnum hem karda kışta hiç yolda kalmadım dere tepe çıktım hemde ıslak kuruda sıkıntı çıkarmadı tamam 4 4 lük lastik yok ama touo ıslak ve kuruda hissedilir derece zayıf geldi bana.
ben gene ug8 alacaktım satıcı arkadaş tanıdık tı okada rpara verme 10 numara lastik dedi bunu aldık fiyat olarak ug8e göre %40 yakşalık daha uygun o yüzden taktırdım ama ıslak performansından memnun değilim. su birikintisinde de fazla direnç gösteriyor gibi geldi bana.
ama bunlar benim kullanmam benim görüşüm ayda yaklaşık1800 km yol yapan biri olarak.
ug8 e değiştirme imkanım var ama her lastik satıucısı ıslakta patinaja düşersin diyor aynı hissi gene alırsın diyor o yüzden emin değilim değiştirmede aynı his olacaksa o kadar para vermeyede gerek yok. ug-8 performanca veya başka lastik kullanan lar varsa görüşlerini paylaşırsa bizde bilgileniriz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2013 17:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Conticrosscontact LX aldım. Kuru yolda biraz yakıtı arttırdı. Fazla sürtünme var gibi. Islak yolda ise gayet iyi performansı vardı. Hatta geçtiğimiz pazartesi çok fazla yağan yağmurda hızı sabitledim 110'a banamısın demedi sanki kuru yolda gidiyordum. Tabi birikintiler hariç. Su tahliyesi oldukça iyi geldi. Kar yağınca kar performansını da yazarım artık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Kas 2013 20:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Doğan
Araç: Citröen Grand Picasso
Meslek: Teacher
Kan grubu: A rh
Asabi yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

merhaba arkadaşlar.
bende asx'e 215 60 17 toyo gsi-5 aldım 2-3 hafta oluyor ne yalan söyliyim ben senin gibi 10 numara diyemeceğim. lastiği alır almaz arabaya bir su tutturmuştum düz zeminde ıslak yoldan kalkarken araba patinaja düştü teker yenidir yağlıdır biraz kullanayım dedim.
kullanırken kuru zeminde fren yapınca lastik hamurun üzerinde sallantıya giriyor diyim yani stabilitesi zayıf kontrol edilebilirliği zayıf gibi geldi hissiyat olarak araba durmayıp atacak hissi veriyor. Ha atmadı ama arabayı sınırda da hiç kullanmam onun için bilemiyorum.
geçen yapmur yağdı yine düz zeminde kalkerken patinaja düştü defalarca ve ani frenlemede araba tutunamayıp hemen abs devreye giriyor. evin önündeki hafif ramda araba patinaj ile anca kalkıyor. ıslak zeminde sıkıntıl olduğu için takip mesafesi bırakıyorum araya bir araba girip ani fren yapınca bende ani fren yaptım araba hem kontrolümden çıkıyor gibi yaptı hem de kızakladı az daha vuruyodum. lastik çok yumuşak lastik frenlemedeki hamur hissini ona veriyorum ıslak zemin içinde tüm suv kış lastikleri bunu yapar diyor tüm lastikçiler o yüzden bir şey diyemiyorum.
kar yağmadı buz olmadı o yüzden ona bir şey diyemiyorum ama hamuru bariz yumuşak eksi 10 20 kar buz olan memleketlerde lastik iyi sonuç verebilir canada gibi bizde erzurum van kars gibi ama ankara o kadar hem karlı olmuyor hemde buzlu genel olarak yağmur ve çamurlu o yüzden ankara için çok uygun mu emin değilim.
benim önceki araç civic ti ug 8 vardı ankarada çok memnum hem karda kışta hiç yolda kalmadım dere tepe çıktım hemde ıslak kuruda sıkıntı çıkarmadı tamam 4 4 lük lastik yok ama touo ıslak ve kuruda hissedilir derece zayıf geldi bana.
ben gene ug8 alacaktım satıcı arkadaş tanıdık tı okada rpara verme 10 numara lastik dedi bunu aldık fiyat olarak ug8e göre %40 yakşalık daha uygun o yüzden taktırdım ama ıslak performansından memnun değilim. su birikintisinde de fazla direnç gösteriyor gibi geldi bana.
ama bunlar benim kullanmam benim görüşüm ayda yaklaşık1800 km yol yapan biri olarak.
ug8 e değiştirme imkanım var ama her lastik satıucısı ıslakta patinaja düşersin diyor aynı hissi gene alırsın diyor o yüzden emin değilim değiştirmede aynı his olacaksa o kadar para vermeyede gerek yok. ug-8 performanca veya başka lastik kullanan lar varsa görüşlerini paylaşırsa bizde bilgileniriz.

V desenli lastiklerden farklı olarak dişli ve bol kılcal kanallı kışlık lastikler yeni islanan yolda bol bol kayarlar. Ben gsi 5 ile şuanda 1600km civarı yaptım. Yeni islanan yolda ani virajlari alırken esp mutlaka devreye giriyor. Yokuş iniyorsan ani frende abs yapıyor. Yokuş cikiyorsan asr devreye giriyor.

Bunu yeni islanmis ve özellikle tozlu yolda yapıyor sebebi ise diş fırçası gibi süpürge şeklindeki lastik yüzeyi.

Onun dışında yoğun yağmurda ve su birikintilerinde, ani frenlemede yağışlı günlerde sıkıntı yaşamadım.

Kuru performansı ise normal kış lastiği gibi. Efficient grip performance ile 70 ile aldığım kavisli yolları yine 70 ile alabiliyorum.

Benim için kar performansı çok önemli eğer bu kış nokian wrg2 gibi beni yarı yolda bırakırsa bu eksi yönleri ile birleşip alınmaması gereken bir lastik olur benim açımdan.

Note 2 ile gönderildi

Eski Colt'çu..

Son imza güncelleme 12.11.2013

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2013 04:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Ben bu lastiği düşünüyorum :

http://www.yokohama.com.tr/lastik-ve-ja ... binek/v902

Olmadı Lassa ve Petlas'a da bakacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Kas 2013 12:04 
Kullanıcı avatarı

SynTheSizer yazdı:
Asabi yazdı:
SynTheSizer yazdı:

Note 2 ile gönderildi

merhaba arkadaşlar.

V desenli lastiklerden farklı olarak dişli ve bol kılcal kanallı kışlık lastikler yeni islanan yolda bol bol kayarlar. Ben gsi 5 ile şuanda 1600km civarı yaptım. Yeni islanan yolda ani virajlari alırken esp mutlaka devreye giriyor. Yokuş iniyorsan ani frende abs yapıyor. Yokuş cikiyorsan asr devreye giriyor.

Bunu yeni islanmis ve özellikle tozlu yolda yapıyor sebebi ise diş fırçası gibi süpürge şeklindeki lastik yüzeyi.

Onun dışında yoğun yağmurda ve su birikintilerinde, ani frenlemede yağışlı günlerde sıkıntı yaşamadım.

Kuru performansı ise normal kış lastiği gibi. Efficient grip performance ile 70 ile aldığım kavisli yolları yine 70 ile alabiliyorum.

Benim için kar performansı çok önemli eğer bu kış nokian wrg2 gibi beni yarı yolda bırakırsa bu eksi yönleri ile birleşip alınmaması gereken bir lastik olur benim açımdan.

Note 2 ile gönderildi

tekrar merhaba,
walla bu sabah hava 1-3 derece civarı idi yolda ıslak çamur gibi dona çalan bir görüntü kıvamında idi lastiklerim şaşırtıcı derecede bir perfomans gösterdi ne patinaja düştü nede ani frenlemelerde abs devreye girdi yola yapıştı resmen ilk yağmurda hissettirdiğinin tam aksine acayip güven verdi. evin orada dik bir rampa vardır bu aylarda çoğu araç oradan inmek yerine alternatif yolları kullanırlar. o yol kuru iken bile kış lastikleri ile sert frenlemede hep absler devreye girer ama burada lastikler yine yolu iyi tuttu rampada kuru sayılırdı abs hiç devreye girmedi. galiba hava soğudukça lastikte kendini göstermeye başlıyacak.
karda bakalım nasılk olacak. ama sanki sonuçları iyi çıkacak. sanırım bu lastiği yaza girerken biraz erken çıkaraıp kışa girerken de biraz geç takarsam ıslaktaki sıkıntı bir nebze azalmış olacak. deneyip görecez. benim evim tepede olduğundan dolayı kışın lastik performansıda kendini hemen belli edecektir. sonuçları yine yazarım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2014 14:24 
Kullanıcı avatarı

İsim: faruk
Araç: asx
Meslek: serbest
yeni bir taktik buldum türk usulu ama:).
cırt kelepçeyi lastiklere takınca karda buzda gidiyormuş doğrumu acaba?:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2014 16:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: 2013 asx
Meslek: memur
Merhabalar.Lassanın kış lastiği hakkında yorum yapacak arkadas varmı acaba.Bir kac yerde iyi yorumları gördüm. Kullananlar varsa yorumlarını duymayı çok isterim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2014 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
spartakus yazdı:
Merhabalar.Lassanın kış lastiği hakkında yorum yapacak arkadas varmı acaba.Bir kac yerde iyi yorumları gördüm. Kullananlar varsa yorumlarını duymayı çok isterim

Merhabalar..
Ben lassa iceways lastik taktım aracıma. Memnun kaldım. Ağrıda çalışıyorum, ve duymuşsunuzdur, kar yağdımı hemen buza döner ve kış boyunca hiç bir zaman da kalkmaz. ilk kar yağdığında aracın üzerinde dunlop normal lastikleri vardı ve araç inanılmaz kayıyordu, üstelik yumuşak kardı. şimdi ise yerler buz ve araç kontrolünü kaybetmiyor. hiç kaymıyor desem yalan olur. abs ve hafif kayma karışımı ile araç duruyor. tabi bu dediğim ani frenlerde oluyor. yoksa yavaş yavaş durmada zaten hiç bir sıkıntı olmuyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Oca 2014 22:48 
Kullanıcı avatarı

Erkan bey yorumlarını için teşekkür ederim. Bende Erzurum dayım. Saolsun soğuk bırakmıyor peşimizi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2014 12:03 
Kullanıcı avatarı

faruk_sarac yazdı:
yeni bir taktik buldum türk usulu ama:).
cırt kelepçeyi lastiklere takınca karda buzda gidiyormuş doğrumu acaba?:)

Bende düşünmüştüm onu ama lastiği tamamen saracak cırt minimum 65 cm olmalı. Nette araştırdım tanesi 5 - 10 TL her seferinde beşer adet lastik başına taksam dedim 10 Adet kullanacağım. Hadi 5 liralık olsa her yağışta 50 TL harcamış olacağım. Vazgeçtim. Kış lastiği aldım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Oca 2014 12:50 
Kullanıcı avatarı

nalburda paketini 10 tl alırsın oralarda ucuz birde boyu kurtarmıyorsa birbirine ek yapabilirsin..
ama ben fabrikasından alma ihtimalim olduğu halde ben bile yapmadım:).
aslında bagaj da duracak olurda karda falan kalırsan zincir takıp çıkarmaktan iyidir aslında..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Oca 2014 10:59 
Kullanıcı avatarı

Goodyear ultragrip suv hakkında görüşü olan arkadaş varmı acaba. Cok kararsız kaldım. Bir kac güne ankarada olucam. Lastiklari ankaradan direk bayiye mi giderek mi yoksa internetten mi sipariş versem ne dersiniz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2014 16:45 
Kullanıcı avatarı

Nalburda 100 adeti 3-5 TL olanlar var uzunlukları 15cm kalınlıkları 2-3 mm yani kullanılacak gibi değil. Uzunluğu 65 santim ve kalınlığı yaklaşık 1 cm olanların tanesi hakikaten 5-10 TL arası. Hatta kilitli olup kilidi açılıp kapananlar var onların tanesi 30-50 TL arası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2014 18:12 
Kullanıcı avatarı

evet ben direk fabrikasından alma imkanım olduğu için fiyatlar o yüzden karıştı:).normalde ucuz ama son satıcıda bu şekil oluyor..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Oca 2014 23:55 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar tekrar merhaba,

şu yağmurlu havalarda aracımda rampada ışıkta durmak tam kabus oldu.
toyo gfi5 kış lastikleri ile dik rampalarda kalkamıyorum araba devamlı patinaja düşüyor yol tutuş sıfır. trafiğin anasını ağlatıyorum geri gelip düzden hız almak için artık ışıklı rampalarda yeşili bekler oldum.
bu lastiklerde benim gibi sorun yaşayan varmnı acaba

yada bu kış aylarında hem rampada yağmurda hem karda yol tutuşu yülksek olan ne tavsiye edersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Oca 2014 11:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
ben Goodyear UG8 kullanıyorum bu 2. kış olcak, gayet de memnunum, yoğun karda boş yolda yaptığım tüm aksiyonlara çok iyi tepki vermişliği vardır, yağmurda kayma olayı yok, ben bunu tavsiye ederim, bir de ben aldığım zaman aldığım bayide goodyear ultragrip suv da vardı ama o daha çok 4x4 araçlar için gibi geldi bana fiyat olarak da daha fazlaydı, benimkine göre baya ağır bir lastikti, ben ug8 tercih ettim sonuçta bizim araçların ağırlık ve çekiş olarak lancerlardan farkı olmadığından ug8'de herhangi bir sorun olmamakta...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Oca 2014 11:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
_opeth yazdı:
kalkarken 1500 deviri geçmemeye kalkın yol boşken bir kaç deneme yapın. bence fazla yüksek devirde kalkıyorsunuz. lastikle alakası olduğunu zannetmiyorum.

Size katılıyorum..Eski acemi olduğum günleri hatırladım da :) Tabi arkadaşın da acemi olduğunu kasdetmedim. Bilemem orasını..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 128 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye