Zaman: 16 Eki 2025 02:04

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Canın çıksın TEMSA!!!
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2012 22:19 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
souldemon yazdı:
Gaz avantajlı diyorsunuz da araba sevdası da bir başka. Bugün ilk kez %12 indirim vesilesi ile Fullden yakıt aldım, onda bile tereddütte kaldım. Herhalde LPG taktırsam 1 ay uyuyamazdım. :-)

Geçer abi geçer :D hele bir 20.000 kmyi devir şöyle birkaç yıl geçsin...o gün gelince bir daha görüşelim :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2012 22:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
souldemon yazdı:
Gaz avantajlı diyorsunuz da araba sevdası da bir başka. Bugün ilk kez %12 indirim vesilesi ile Fullden yakıt aldım, onda bile tereddütte kaldım. Herhalde LPG taktırsam 1 ay uyuyamazdım. :-)

Benim aracım 1 yaşında ve aldım alalı full den yakıt alıyorum ,en küçük şikayetim olmadı,3 hafta kadar önce keyfe keder kontrol yaptırdım bigisayar degerleri maksimum iyi seviyede.sürekli %12 indirimden alıyorum,mazot fiyatına benzin, bir süredir 4 tl nin altındaydı ilk defa geçen sefer 4.02 den aldım.neden full den vazgeçeyim.kesinlikle tavsiye ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2012 11:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Fullden yakıt alanlar enjektörlerinizi de arada bir kontrol ettirin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2012 11:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
bacey yazdı:
souldemon yazdı:

Geçer abi geçer :D hele bir 20.000 kmyi devir şöyle birkaç yıl geçsin...o gün gelince bir daha görüşelim :D

Abi 20.000'de geçmez de 40.000'e bişey diyemem. Araç 5 aylık 11.000'e yaklaştı. 20.000 dediğin, baharın etkisi ile 9-10 aylık yol bana. 10 ayda hevesim geçecekse bir dahakine DACİA alırım, bağlanırım, satamam, satmaya kalksam da alan olmaz zaten :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2012 16:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Ben 1 yılda 70.000 km yol yapıyorum ortalama haliyle gaz zorunlu oluyor, kızkardeşime lancer 1.6 mivec aldık gaz felanda taktırmadık 35 kr. civarında yakıyor ortalama gerekte duymadık araç zaten 10 numara sürekli maşallah diyorum hele şu başıma gelenlerden sonra...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2012 18:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alperen
Araç: Giulietta
Meslek: Mimar
Kan grubu: ARh+
Biz de sportbacki alırken bayii "gaz takalım garantili" vs demişti... Ben anti-gaz bi kişi olduğumdan istememiştim... Sonra burada yazılanları onlara gösterdim, sattıkları sistemin garantili olmadığını öğrenince montajdan vazgeçtiler... Zaten iyiki de taktırmamışım, bir ay sonra yılı dolacak daha 6700 kmde :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2012 19:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
zivrisinek yazdı:
Mesele sübapların yapısı ile ilgili, otomatik olmadığı ve tolerans değerleri düşük olduğu için sübaplarda yanma riski yükseliyor, yağlama sistem ciddi bir avantaj sağlıyor ancak 1.6 mivec için pekte uygun olduğu söylenemez. Aracımı Şeref Oto'da yaptırdım ve dün teslim aldım gayet güzel olmuş ancak rölanti çok oynuyor ve bazen 500 devire kadar düşüyor ama tahminimce akü ile ilgili bir sorun araçta full ses sistemi var bas vurduğunda rölanti dengesizleşiyor, muhtemelen capacitor alıp sorunu çözerim çünkü akü yeri çok küçük daha büyük akü bağlama şansım yok. Tamir esnasında 5 tane sübap değişti diğerleri ayarla kurtuldu 2.500 TL civarında masrafı oldu, şimdi sıra faturalarla tüketici haklarına başvurmaya geldi

Konu tuketici mahkemesini aşar. Ortada şifai olarak verilen bir teminat var buradaki birçok kişi şahitlik yapabilir ayrıca forumlara çok kez yazılıp çizilen eski tarihli mesajlar var. Bunların hepsini toparlayıp dava açmak gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 11:00 
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:
zivrisinek yazdı:
Mesele sübapların yapısı ile ilgili, otomatik olmadığı ve tolerans değerleri düşük olduğu için sübaplarda yanma riski yükseliyor, yağlama sistem ciddi bir avantaj sağlıyor ancak 1.6 mivec için pekte uygun olduğu söylenemez. Aracımı Şeref Oto'da yaptırdım ve dün teslim aldım gayet güzel olmuş ancak rölanti çok oynuyor ve bazen 500 devire kadar düşüyor ama tahminimce akü ile ilgili bir sorun araçta full ses sistemi var bas vurduğunda rölanti dengesizleşiyor, muhtemelen capacitor alıp sorunu çözerim çünkü akü yeri çok küçük daha büyük akü bağlama şansım yok. Tamir esnasında 5 tane sübap değişti diğerleri ayarla kurtuldu 2.500 TL civarında masrafı oldu, şimdi sıra faturalarla tüketici haklarına başvurmaya geldi

Konu tuketici mahkemesini aşar. Ortada şifai olarak verilen bir teminat var buradaki birçok kişi şahitlik yapabilir ayrıca forumlara çok kez yazılıp çizilen eski tarihli mesajlar var. Bunların hepsini toparlayıp dava açmak gerekir.

Forumda yazılanları delil olarak sunma şansımız varsa muhteşem olur ben bunu avukatımla bir görüşeyim, inan bana parasından ziyade yapılan terbiyesizliği hazmedemiyorum ne kadar üstüne gitmek gerekiyorsa gitcem, işlerim çok yoğun kafam dingin olduğu bir vakit detalandırılmış bir mail atcam mitsubishi company genel müdürlüğüne bu edepsizlerin yaptıklarından haberdar olsunlar diye

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 12:50 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
zivrisinek yazdı:
catalyst yazdı:
zivrisinek yazdı:

Forumda yazılanları delil olarak sunma şansımız varsa muhteşem olur ben bunu avukatımla bir görüşeyim, inan bana parasından ziyade yapılan terbiyesizliği hazmedemiyorum ne kadar üstüne gitmek gerekiyorsa gitcem, işlerim çok yoğun kafam dingin olduğu bir vakit detalandırılmış bir mail atcam mitsubishi company genel müdürlüğüne bu edepsizlerin yaptıklarından haberdar olsunlar diye

Forumda yazanlar biraz zor ama e-mail olabilir Aydinda felan var mi acaba zamaninda baya hasir-nesir olmustu.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2012 17:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Araç: ASX
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
herkese merhaba,
ilk defa forumda yazıyorum. Temmuz 2011 'de bende bir ASX aldım. İnvente modelinden ve siyah renkli. Alırken bayiye Vialle garantili takılıyormuş, performansı iyiymiş dedim. Kaça yapacaklarını sordum. Konu hakkında çok soğuk davrandılar. Yanlış anlamayın her konuda çok samimi ve keyifli bir alışveriş süreci geçirdim. Daha önce bir kaç kez sıfır araç almıştım. Hiç birinde bu kadar ilgi ve alaka görmedim. Ama konu vialleye gelince ağızlarını bıçak açmadı. Kısaca hiç gerek yok dediler. Onun yerine illa LPG taktırmayı istiyorsanız BRC 'de takıyor dediler. Hatta motor için sigorta bile yapıyor dedler. Garanti konusunda sıkıntı çıkmaz mı dedim. Vialle de de sorun olabilir BRC 'de de dediler ve biraz şifreli bir şekilde Vialle 'ye bulaşmamam gerektiğini ima ettiler. Şimdi düşünüyorumda o zaman gidip az daha 3000 TL bayılacaktım neredeyse. BRC ise 1.700 TL idi. Fazladan 1.300 TL. Neyse yırttık.
Neyse araç ile her ay yaklaşık 460 TL yakıt yakıyoruz ve 1700 km yol yapıyoruz. LPG taktırmış olsam ayda %20 daha ekonomik olacaktı. Bu durumda ayda 9 TL cebimizde kalacaktı. Ayda 92 TL tasarruf ile, 1.700 TL 'ye BRC bile taktırsam amorti etmem 18 ay sürecekti. 18 ay sonunda aracım 30.000 km de olacaktı.
Yani bu durumda LPG taktırmadığım için oldukça doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Motorda arıza oluştuğunda 3.000 TL masraf oldukça fazla. LPG 'den elde edilecek kar ortadan kalkıyoru bırakın zarar bile ediyorsunuz. Bence yakıt tüketimini her şeyin üsütünde tutanlar Qashqai 1.5 dci alabilirler. Tabi ASX 'in verdiği keyfi, konforu, geniş iç hacmi ve ferahlığı da beklemesinler.
Ben ASX 'ten genel olarak memnunum. Fakat herkesin bildiği iki kronik sorun bende de devam ediyor. Henüz bir servise gidip yaptırtmadım. Birincisi yarı açık pozisyonlarda camlardan gelen çıtırtılar. İkincisi 1900-2100 devirlerde sabit giderken gelen şıkırtı (avan vurması filen diyorlar galiba) Camlardaki sesi artık tüm bayilerin giderdiği ve çözüldüğü söyleniyor ama açıkçası sıfır aldığım arabanın kapı döşemelerini söktürtmekte hiç içime sinmiyor. Motor avans sesinin ise yazılım güncellemesi ile ortadan kalktığı belirtiliyor. Bakalım, ilk servise gittiğimde her ikisini de görüşeceğim servis ile. ASX 'ten genel olarak memnun olsam da (özellikle yakıt tüketiminin düşüklüğü konusunda) bir daha araç alacak olursam Mitsubishi olup olmayacağından emin değilim. Sıfır ürettiğin bir araçta böyle bariz kronik problemlerin olması pek anlaşılır bir durum değil ve öyle kolaylıkla hoşgörülemez bence. Daha önce hiç bir sıfır araçta böyle basit ve uyduruk hatalar görmemiştim. Bayilerin ise bu hatalar sebebi ile satış yaptıkları müşterilerini arayıp mümkün olan bir zamanda hataların giderilmesi için servise davet etmemelerini, yardımcı olmamalarını da ilk defa Mitsubishi de görüyorum. Daha önce de bir çok kez sıfır araba aldığımı belirtmiştim. Mesela Toyota. Arabayı aldıktan sonra nerdeyse her ay aradılar. Müşteri memnuniyeti anketi yaptılar. Her servis sonrası tekrar aradılar. Servisten memnun olup olmadığımı, şikayetim olup olmadığını sordular. Hatta halen arıyorlar ve yeni araçları için, eski aracım için servise davet ediyorlar, hafta sonları kahvaltıya çay içmeye davet ediyorlar.
Buradaki başlık CANIN ÇIKSIN TEMSA idi. TEMSA gerçekten CANIN ÇIKSIN yaa. Mitsubishi aldık diye üvey evlat mı olduk biz. Lütfen biraz kurumsallaşın. Rakipleriniz neler yapıyor takip edin. Hiiiç bir şey yapamıyorsanız sadece bir Toyota'yı takip edin ve birebir ne yapıyorlarsa kopyalayın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Mar 2012 19:18 
Kullanıcı avatarı

Ben Vialle ile 60.000 km yol yaptım ve çok sert araç süren birisi olduğum için kilometrede ortalama 15kr. kar ettiğimi düşünüyorum çünkü en sert sürüş koşullarında aracım 22 kr. civarında yakıyor ve eminim o sürüşle 40 kr. altında bir yakıt değeri benzinde mümkün olmaz. Bunlara ilaveten 60.000 km. x 0.15= 9.0000 Tl yapıyor ve aracıma 2500 Tl civarında masraf yaptım ve bu durumda bile 6500 TL karlı görünüyorum, sonuçta arabayla nikah kıymadığımı düşününce ve gazdan kaynaklanan herhangi bir performans sorunu yaşamadığımıda eklersek ben durumdan şikayetçi değil aksine memnunum; ama TEMSA ve bayilerinin fırıldağının bedelini onlara ödetmek için bişeyler yapmaktan uzak durmaya niyetim yok

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 11:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Bu araçlar Japonyadan gelirken üzerlerine sanırım Japonya için olan program atılmış. Japonyanın iklim, basınç havadaki gaz oranlarını bizimkinden oldukça farklı varsayabiliriz. Sonuç olarak hemen hemen tüm ASX lerde o avans vurması şıkırtısı oluştu. Bunu önce Temsa kabul etmedi. Temsa kabul ettikten sonra Mitsubishi yetkilileri hemen çalışmaya başlayıp ize uygun programı oluşturdu ve gönderdi. Belkide adamlar gelip burda hazırlamışlardır programı. Eğer program yükletmeye giderseniz biraz dikkat edin yüklenen program Avrupa - İsrail programı. Sadece avrupa programı da farklı....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Mar 2012 12:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
Teşekkür ederim Gültekin Bey,
Biz hangi programı tercih edeceğiz? Avrupa-İsrail mi? Sadece Avrupa mı? Bu programların motor şıkırtısının kesilmesi haricinde başkaca bir ilave iyileştirici fonksiyonu bulunuyor mu? Birde ses gerçekten kesilyor mu?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 20:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Alican
Araç: BMW F20
Program yükletmeye gittim. Ulugöl Ataşehir ve Libadiye şubelerinin yazılım konusunda bir şeyden haberleri yok. İstanbulda hangi servisler yükleme yapıyor bilen var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Mar 2012 21:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Evet ses kesiliyor.Bende Gültekin beyle aynı servisteyim.Sağolsunlar ASX şimdi daha iyi. Olmadı buyrun gelin Denizliye :))

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2012 11:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
yba_05 yazdı:
Evet ses kesiliyor.Bende Gültekin beyle aynı servisteyim.Sağolsunlar ASX şimdi daha iyi. Olmadı buyrun gelin Denizliye :))

Aynen katılıyorum....

Bu arada "Avrupa-İsrail" seçilecek...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Nis 2012 20:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Volvo
Meslek: emekli
Allah düşmanımı Vialle ve Temsadan korusun Azizoğlundan da.
2009 Ekim ayında Volvo s80 arabama Vialle taktırmak gafletinde bulundum. Vialle nin listesinde T6 S80 Volvo modeli olmamasına rağmen Azizoğlu biz takarız dedi. Olur dedim. 5-6 ay gidip geldikten sonra ve pek çok farklı program arabamdan denendikten sonra nihayet doğru program atıldı ve geçen sene eylüle kadar sorunsuz kullandım. Ancak eylülden beri araba trafik sıkışınca teklemeğe ve istop etmeğe başladı. Azizoğluna gittim beyin arızalı değiştirelim dediler ama bu demeleride 3-4 gidiş sonra. Daha sonra beyin değişti bu sefer programı tekrar bulamadılar. Gene kabus başladı 4-5 farklı program atıldı olmuyor. Temsaya, Hollanda da Vialleye yazdım yanıt yok.
Sonuç Temsadan bugün gelen cevap Azizoğlu artık bayimiz değil size en yakın bayimiz İstanbulda. Buyrun ben Ankaradayım bayii İstanbulda ve ankarada bayi yok.

ERCAN BEY BEN TÜKETİCİ MAHKEMESİNE GİDECEĞİM SİZDE KATILIN YADA BİRLİKTE TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİNE GİDELİM.
DİĞER SİSTEMLER 1000 TL BEN 3500 TL ÖDEDİM BAŞIMA GELENE BAKIN.
BANA ULAŞMAK İSTERSENİZ TELEFONUM 5322758557. ADIM MURAT

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2012 18:28 
Kullanıcı avatarı

Murat bey işlerimin yoğunluğundan size dönüş yapamadım en kısa sürede sizinle irtibata geçip konuyu neticelendirmenin neticesini tartışmak istiyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2012 19:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yener
Araç: Hanci
Meslek: Emniyet mensubu
Kan grubu: O
Sorun kesinlikle azizoglundadir Allah iflasini versin su azizoglunun bende azizoglundan aldim bir suru sorun yasattilar

En son yenerhanci tarafından 17 Şub 2013 10:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 May 2012 20:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yener
Araç: Hanci
Meslek: Emniyet mensubu
Kan grubu: O
Sorun kesinlikle azizoglundadir Allah iflasini versin su azizoglunun bende azizoglundan aldim bir suru sorun yassattilar bana aracin tavani egik teslim ettiler bunun gibi birsuru suru sorun

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 41 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye