Zaman: 29 Eki 2025 10:06

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: GAza basınca gelen ses.
MesajGönderilme zamanı: 13 Ağu 2012 08:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: ASX 2011
Meslek: BANKACILIK- FİNANS
Fatih Bey merhaba. Aracımı Gül-Al plazadan aldım. 2 defa yazılım güncellemesi yapıldı.Bir tamesi servisinizce, diğeri TEMSA'dan gelen yetkililerce. Ama ses hala devam ediyor bildiğiniz üzere. Bugün yine Servise geliyor. Umarım dediğiniz gibi yazılım ile çözülür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Ağu 2012 11:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Araç: ASX
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
2 gün önce Güllal Mitsubishi Servis'e gittim ve Fatih Usta'yı buldum. Hemen araca binip bir tur attık. 2000 devir seviyesinde gelen sesi birlikte de gördük. Ardından hemen servise döndük ve şikayetlerimi bildirdim. Fatih Usta işini seven ve ilgili bir arkadaş. Daha önceden danıştığım 2 ayrı serviste ve hatta 15.000 bakımını yaptırdığım serviste bu şikayetleri ilk defa duyduklarını söyleyen arkadaşların aksine kendisi şikayetleri kabul ederek doğruladı ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Öncelikle bu bile ilk etapta Fatih Bey'e ve servisine güven duymamı sağladı. Şikayetlerim yine aynıydı. 2000 devir seviyelerinde gelen şıkırtı (zincir veya avans sesi) (4000 - 5000 devirde motor sesinden de fazla) ile camlardan gelen (yarı açık pozisyonda) seslerdi. Camlardan gelen ses ile ilgili daha önceki serviste fitillere yağ sürülmüştü sesin kesilmesi için ama başarılı olmamakla birlikte ön kapı camları yağ lekesi dolmuştu. Fatih Usta hatalı işlem yapılmış olduğunu belirtti. Kendisi yaklaşık yarım saatte ön kapı ilerini söküp anladığım kadarı ile camları tutan kısımları sıkılaştırdı. Tam emin değilim ama yapmış olduğu işlemler sonrasında camlardaki sallantı ve boşluk ortadan kalktı. Deneme sürüşümüzde de artık hiç bir ses gelmediği gördük. ECU yazılımını da aracı bilgisayara bağlayarak denetlediler. İşin ilginç yanı da bu, 15.000 km bakımında bana yazılım güncellemesi yapıldığı söylenmesine rağmen, Fatih Usta araca yazılım güncelllemesi yapılmış olmadığını ve ilk defa kendilerinin güncelleme ve son yazılımı yüklediklerini belirtti. Neyse, yazılım güncellemesi ardından bir de avans sesi için ilave bir yazılım daha yüklediler. Deneme sürüşümüzde yüksek devirlerde (4000 - 5000) oluşan ve müzik dinler gibi dinelediğim şıkırtı kesinlikle ortadan kalktı. Motor 'un rolanti çalışması anladığım kadarı ile daha tok ve titreşimsiz oldu. Fakat 2000 devir seviyelerindeki şıkırtı azalmakla beraber daha kısa devir aralığında ve daha düşük bir ses ile devam etmekte. Tabi, dinlemediğinizde veya araç içinde hafifte olsa müzik açtığınızda bu sesi duymuyorsunuz şu anda fakat bu da engellense idi tam dört dörtlük olacaktı. Yakında aracın özellike ön kapı camlarının üst kısmındaki fitillerin (camın kapandığında dayandığı lastik fitil) deforma olması ile ilgili de resimli bir şikayet hazırlayacağım. Bu şikayeti hem burada yayınlayacağım hem de TEMSA 'ya ileteceğim. Bir kaç ASX te de aynı durumu gördüm. Hatta Lancer modellerinde de aynı durum gördüm. Bayide duran sıfır aracın bile lastkleri deforme olmaya başlamıştı. Fatih Usta'ya ve Gülal Mitsubishi Servisine gösterdikleri ilgi ve yaklaşımdan dolayı buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 Ağu 2012 00:19 
Kullanıcı avatarı

Fatih Usta benim arabamla da ilgilendi sağolsun. Ben sesi 3000 devirde duyuyorum. Müzik açmak beni kesmiyor osese bir defa takıldım ben. Şu an senelik izindeyim bayramdan sonra tekrar GÜL-AL plazaya gideceğim. Bu arada hakkını vermek lazım sorunlarla gerçekten ilgileniyorlar. Temsa ya kendileri tekrar adönüş yapmışlar. Benim arabamla beraber birkaç araba daha deniyeceğiz temsa dan gelen uzmanlarla. Burda ne Gül-al plazanın nede TEMSA nın şucu var. Bu bir üretim sorunu ve çözülmeli. Burda olmazsa Avrupadan, orada olmazsa Japonya dan çözülmeli. Gönderdikleri mailleri saklıyorum. Sorun bütün çabalarımıza rağmen çözülmezse sırayla Avrupa Mitsubishi ye ve Japonya ya mesaj yollıyacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2012 14:56 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar merhaba tekrar. Bugün tekrar servise gittim. tmesa dan Emre bey gelmişti aracı incelemek için. Beraber test sürüşüne çıktık. Kendi getirdiği ASX i de denedik. zincir ayarlarını Her iki araçtada sesi duyduk ancak benim ASX te daha fazlaydı. Subap ayarları nı ve zincir ayarını kontrol ettiler. Ses devam ediyor. Sesin üretimden kaynaklaana bir ses olduğu, araç ve sürüş güvenliğini uzun vadede tehdit etmeyecek bir sorun olduğunu belirttiler. Emre Bey sonuçları tekrar ilgili yerlere bildireceğini benim de sesten duyduğum rahatszılığı ifade edeceği belirtti. Bende gerekli yazışmaları yapacağımı söyledim kendilerine. Daaha öcde de belirttiğim gibi bu seste ne GÜL_AL plazanın nede TEMSA ın suçu var. Bana göre sorun olan ses üretimden kaynaklanıyor ve bunu da üretici firmaya ileteceğimi ifade ettim. Gül-Al plazada Ünal Bey, ömer Bey, Fatih Usta ve TEMSA dan Emre Bey'e ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim. Çözümle ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2015 10:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: lancer invite 2011
Meslek: Bilgi İşlem
EVET ARKADAŞLAR 3. LANCER'İM VE 90BİN BAKIMI İÇİN BUGÜN İTİBARİ İLE SERVİSE GİTTİM. AYNI SORUN BENDE DE VARDI . VE ÇOK SİNİR BOZUCU ARABA KALKIŞINDA VEYA BOŞTAYKEN İLK GAZA BASIŞINDA ESKİ ARAÇLARDA Kİ GİBİ SES SİZİNDE TARİF ETTİĞİNİZ BİR SES VARDI.

BENDE ÇOK ARAŞTIRDIM ECU MECU BUNLAR HİKAYE.

BUGÜN İTİBARİYLE SORUN ÇÖZÜLDÜ. ÇÖZÜMÜ ÇOK BASİT

SERVİSE VEYA HERHANGİ BİR MOTOR USTASINA GİDİYORSUNUZ GARANTİLİYSE VEYA DEĞİLSEDE SERVİSE GİTSENİZ DAHA İYİ. KAPOTU AÇTIĞINIZDA SİZİN SOLUNUZDA KAYIŞ VAR BU KAYIŞ EVET SERT GİBİ GÖRÜNSEDE BUNDA GEVŞEME OLUYOR. USTA 2 VİDAYI BOLLATTI AYARLADI SIKTI . SES GİTTİ . 50 BİN KM DİR BU SESİ ÇEKİYORDUM SIRF BU SES YÜZÜNDEN ARACI SATACAKTIM. ŞİMDİ MAŞALLAHI VAR ZENİTH SAATİ GİBİ :)

SORUNU OLANLAR AYNI ŞEKİLDE DEDİKLERİMİ YAPSIN LANCERİN KEYFİNE DEVAM ETSİN.

BEN USTAYA DUA EDİYORUM SİZDE VESİLE OLANA EDERSENİZ SEVİNİRİM :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Nis 2015 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serkan
Araç: mitsubishi asx intense 2014
Meslek: Teknisyen
Arkadaşlar mesajlarınızı görünce heh nihayet dedim. bu şıkırtı sesini ben de duyuyorum araç 2014 model ve daha 3000 km de . Bu sesi daha önce forumda tarif etmeye çalışmıştım ama tam ifade edemedim ve cevap alamamıştım. frenler de öttüğü için onla alakalı sanmıştım. Daha servise götürmedim ama karabükteki servisten de çok emin değilim. Sonuç olarak ne yapalım bu ses için burdaki servis halledebilir mi japonyaya mail mi atalım fikir birliğimiz nedir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Nis 2015 10:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: selçuk
Araç: lancer invite 2011
Meslek: Bilgi İşlem
drserkan yazdı:
Arkadaşlar mesajlarınızı görünce heh nihayet dedim. bu şıkırtı sesini ben de duyuyorum araç 2014 model ve daha 3000 km de . Bu sesi daha önce forumda tarif etmeye çalışmıştım ama tam ifade edemedim ve cevap alamamıştım. frenler de öttüğü için onla alakalı sanmıştım. Daha servise götürmedim ama karabükteki servisten de çok emin değilim. Sonuç olarak ne yapalım bu ses için burdaki servis halledebilir mi japonyaya mail mi atalım fikir birliğimiz nedir

Sevgili arkadaşım yukarıda ben açıklama yaptım. Bu mesajımı yukarıdaki mesajımı yani kopyala worde yazdır ustaya git. Hatta Bu hatayı da Rize Mitsubishi Servisinden Yavuz usta çözdü diyebilirsin. Arar sorar olmazsa. Ayrıca frenlerinin ötmesinin nedenine gelince artık yeni araçlarda fren balatalarında bir madde kullanılamıyor kanserojen madde var diye o yüzden o ötüş devam edecektir. Ben zor bela birebir değiştirttimde bulabildimde eski yedek parçalarından öyle kurtardım. selamlar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Şub 2016 16:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: Mitsubishi asx
Meslek: Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama, ne yapalım çaresizlik. Sorun asx 2011 aracımdan 1500 2000 devir aralığında gelen zincir şıkırtısı. Hem yetkili servise hem sanayide gösterdiğim ustalar(!) Zincir sinin değişmesi gerektiğini söylediler. Malum 600 ile 1500 arası fiyat çekiyorlar. Neyse bir ara yetkili serviste arkadaşlar yazılım güncellemesi yapalım dediler ama sanırım yapmadılar. Unutmuş olabilirler malum başka işler vardı. Neyse sorun devam ediyor. Kış aylarında daha belirgin inanın motora zarar verir endişesiyle sıkıntı yaşıyordum. Burada ki yazıları okuyunca umursamıyorum ancak çözüm de şart tabiki.

Gelinen son noktada bu sorunun çözümü tam olarak nedir. İstanbul da kime gidilir ne denir neye dikkat edilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: