Zaman: 08 Kas 2025 00:23

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Herkese Merhaba
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2015 12:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Arda
Araç: ASX 2011 Invite
Meslek: Mühendis
Arkadaşlar merhaba,

Aranıza yeni katıldım, mevcutta 2007 model fiat grande punto 1.3 dizel kullanıcısıyım. 2015 autoshow da içine binene kadar daha önce ne asx e binmişliğim vardı ne kullanmışlığım(halada kullanma şansım hiç olmadı).

Ama nedendir bilinmez bu arabanın hastası konumundayım, diğer bütün suv lar bir yana ASX bir yana ve bu düşünceye araca hiç binmeden kullanmadan nasıl sahip oldum bilmiyorum hani ilk görüşte aşk derler ya gördüm ve resmen aşık oldum diyebilirim. Allah nasip kısmet edersede arabamı değiştirme zamanı geldiği zaman kafamdaki tek araç ASX inşallah bizede almak binmek kullanmak nasip olur.

Bu forumu açıkçası yeni gördüm ve elimden geldiğince fırsat buldukça bütün konuları okumaya arabayı kullanan siz değerli dostların yaşadıkları sıkıntıları keyif aldıkları noktaları arabanın artı ve eksilerini kronik sorunlarını öğrenmeye çalışıyorum.

Sorularıma gelecek olursam:

1. Açıkçası ASX alırsam intense modelini almayı düşünüyorum, çünkü deri koltuk,ısıtma anahtarsız çalıştırma ve özelliklede cam tavan çok beğendiğim özellikler, ancak mevcut sıfırlara baktığımda benzinli model intens te bu özellikler kaldırılmış dizel modelde bir üst sınıf daha yaratılmış, bu nasıl bir çelişkidir anlamadım gitti.
2. Sıfır zaten bütçemi baya zorlayacağı için 2. El düşünüyorum ve ilk çıkan kasa intense modellerinde yukarıda saydığım bütün özellikler var sanırım değil mi?
3. 2013 te makyajlı çıkan kasa intense modellerinde de yukarıdaki özellikler varmıdır, 2015 üretimlerinde yok çünkü.
4. Babamda 2009 model qashqai var, araç dolu bir araç(saydığım tüm özellikler var) ve kullanması keyifli ancak yinede beni ASX den vazgeçirecek boyutta değil(ASX in dış tasarımına hastayım) sizce ASX ile qashqai kıyasladığınızda iki aracın artı ve eksi yönleri nelerdir?
5. Aracı almaya karar verdikten sonra(inş kışa doğru bir aksilik olmaz ise) dikkat etmem özellikle bakmam gereken noktalar nelerdir?(lpg takılmamış araç almayı planlıyorum ama bellide olmaz gözümün kestiği beğendiğim bir araç olur ise lpg lide olabilir)

Şimdilik kafama takılanlar bunlar, elinizden gelen desteği ve yardımı verirseniz ki hiç şüphem yok aracımı alıp bende aranıza katılmak istiyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Herkese Merhaba
MesajGönderilme zamanı: 18 Haz 2015 17:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Arda bey 2013 ve 2014 model intenselerde yazdığınız özellikler var ve ben size 2013 yada 2014 model yeni kasaları tavsiye ederim asx ile qq arasındaki farkı qq kullanmadığım için bilemem ama marka olarak mitsubishi nissandan iyidir.
ikinci el bir asx alırken bence yetkili servisine muhakkak gösterin sonra km si ne kadar düşük olursa o kadar iyi ve birde muhakkak plakayı hatta şaşi veya motor numarasından aracı sorgulattırın ve tanıdık bir sigortacınız varsa onada sorgulattırabilirsiniz . zaten yetkili servis size onay verirse aracı alın derim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2015 12:54 
Kullanıcı avatarı

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim bende zaten aynı fikirdeyim görünüş olarak zaten ASX bana daha çok hitap ediyor ancak sizlerinde görüşlerini almak istedim açıkçası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 19 Haz 2015 15:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Kan grubu: 0+
2014 Asx Intense kullanıyorum. Aradığınız özellikler bu araçta var. Tavsiye edilebilecek makinadır Asx. 2011 qq 1.5 dci var arkadaşımda. Bazen ben de biniyorum hatta bir kaç kez kullandım. Yeni kasası çıktıktan sonra tasarım çizgilerinin oldukça eskidiği hissediliyor. Asx' in içi, oturumu daha ferah. Arkadaşım rüzgar ve yol sesinden şikayetçi, ayrıca virajlarda yolcuyu çok sallıyor demişti. Ama Asx' in de motor, rüzgar, yol sesi alıyor olması (2013-14 makyajlı kasalarda bu sorun daha azdır) eleştirilir. Sanırım yolu ve yolculuğu hissederek gitmek Crossover ruhunun bir parçası olsa gerek. Ayrıca Asx çok dengeli ve iyi viraj alan bir araçken içindeki yolcuyu, bagajdaki bağlı olmayan eşyaları ordan oraya uçurur. Yani araba yola acaip tutunur ama siz içerde yıpranırsınız:) Yeni qq' nin iç tasarımını çok beğeniyorum. Dış tasarımı da oldukça şık. Komşumuzda var, yanyana park ettiğimde tarafsız gözle "yine kendi aracımı seçerim" diyorum. Asx' in dış tasarımı hala ne kadar güncel ve çekiciyse iç tasarımını da fonksiyonellikten ileri gitmeyişiyle, alabildiğine sadeliği dolayısıyla tatsız buluyorum. Biri Mitsubishi' ye araçların kokpit tasarımlarının da en az diğer detaylar kadar önemsendiğini öğretmeli. 1.6 dizeli getirmekte çok gevşek davrandılar. Ben geçen yıl kasım ayında aldım aracımı. Bir iki aydır Lpg' li kullanıyorum. Komik yakıt sarfiyatım var (14-18 kr). Yine de dizelin bu kadar erken geleceğini bilseydim 1 yıl beklerdim. Dizelin de güncel mazot fiyatıyla asgari 18-22 kr yakacağını düşünüyorum. Asx' inize en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2015 12:49 
Kullanıcı avatarı

Derinmai yazdı:
2014 Asx Intense kullanıyorum. Aradığınız özellikler bu araçta var. Tavsiye edilebilecek makinadır Asx. 2011 qq 1.5 dci var arkadaşımda. Bazen ben de biniyorum hatta bir kaç kez kullandım. Yeni kasası çıktıktan sonra tasarım çizgilerinin oldukça eskidiği hissediliyor. Asx' in içi, oturumu daha ferah. Arkadaşım rüzgar ve yol sesinden şikayetçi, ayrıca virajlarda yolcuyu çok sallıyor demişti. Ama Asx' in de motor, rüzgar, yol sesi alıyor olması (2013-14 makyajlı kasalarda bu sorun daha azdır) eleştirilir. Sanırım yolu ve yolculuğu hissederek gitmek Crossover ruhunun bir parçası olsa gerek. Ayrıca Asx çok dengeli ve iyi viraj alan bir araçken içindeki yolcuyu, bagajdaki bağlı olmayan eşyaları ordan oraya uçurur. Yani araba yola acaip tutunur ama siz içerde yıpranırsınız:) Yeni qq' nin iç tasarımını çok beğeniyorum. Dış tasarımı da oldukça şık. Komşumuzda var, yanyana park ettiğimde tarafsız gözle "yine kendi aracımı seçerim" diyorum. Asx' in dış tasarımı hala ne kadar güncel ve çekiciyse iç tasarımını da fonksiyonellikten ileri gitmeyişiyle, alabildiğine sadeliği dolayısıyla tatsız buluyorum. Biri Mitsubishi' ye araçların kokpit tasarımlarının da en az diğer detaylar kadar önemsendiğini öğretmeli. 1.6 dizeli getirmekte çok gevşek davrandılar. Ben geçen yıl kasım ayında aldım aracımı. Bir iki aydır Lpg' li kullanıyorum. Komik yakıt sarfiyatım var (14-18 kr). Yine de dizelin bu kadar erken geleceğini bilseydim 1 yıl beklerdim. Dizelin de güncel mazot fiyatıyla asgari 18-22 kr yakacağını düşünüyorum. Asx' inize en kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle.

Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşallah. Yeni kasa qashqai konusundaki fikirlerinize katılıyorum son çıkan kasa bence dış görünüş olarakta çok güzel ama kokpit tasarımı bana kalırsa şimdiye kadarkilerin en iyisi, araca uzay mekiği havası katıyor bu tarz tasarımlar ve benimde çok hoşuma gidiyor.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: