Zaman: 29 Eki 2025 00:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: GAza basınca gelen ses.
MesajGönderilme zamanı: 17 Nis 2012 08:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: ASX 2011
Meslek: BANKACILIK- FİNANS
Arkadaşlar merhaba Sizin aracınızda gaza bastığınızda sağ taraftan zinicir şıkırtısına benzer bir ses geliyormu? Nereden geldiğini çözemedim. Dün akşam denemek için gaza bastım çektim. Her bastığımda şıkırtıya benzer ses geliyor, ayağımı çektiğimde kesiliyor. Bu sesi sadece hareket halindeyken duyuyorum.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: GAza basınca gelen ses.
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2012 10:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Eğer gelen ses sürekli ise program atılınca geçecektir. ncak gaza bastığınızda sadece cırt yada zırt diye bir ses geliyorsa zincir kayma yapıyordur. Bunun içinde servisin bakması gerekiyor mivec'in veya aşağıdaki malzemelerin değişmesi gerekebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2012 20:28 
Kullanıcı avatarı

Aracu bugün servise götürdüm yazılım güncellemesi yapıldı. Servis müdürü bu ses ile ilgili olarak ilk şikayet eden sizsiniz. Çünkü bu sesi çok az kişi duyabilir. Bu araçlarda triger kayışı yerine zincir bulunduğundan bu sesi duymanız normal dedi. Bana pek tatmin edici gelmedi. Sizin araçlarınız da da araç hareket halindeyken gaz verdiğinizde zincir şıkırtıs geliyormu. Kafaya takıyorum bu sesi radyo bile açık olsa duyuyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Nis 2012 21:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: Colt invite AMT
Meslek: Banka
Olurmu öyle şey ben 2 yıl kullandım duymadım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 15:22 
Kullanıcı avatarı

Bu sabah ilk işim aracın motorunu incelemekoldu ama sesin geldiği yerde zincir falan göremedim. Kayıştan başka bir şey yok. Ya servis arızayı bulamadı yalan söylüyor yada ben körüm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Nis 2012 16:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: S.Uğur
Araç: 2010 lancer 1.5 invite mt yakut kırmızı
Meslek: turizm
Kan grubu: 0rh+
MUSTAFA_E yazdı:
Aracu bugün servise götürdüm yazılım güncellemesi yapıldı. Servis müdürü bu ses ile ilgili olarak ilk şikayet eden sizsiniz. Çünkü bu sesi çok az kişi duyabilir. Bu araçlarda triger kayışı yerine zincir bulunduğundan bu sesi duymanız normal dedi. Bana pek tatmin edici gelmedi. Sizin araçlarınız da da araç hareket halindeyken gaz verdiğinizde zincir şıkırtıs geliyormu. Kafaya takıyorum bu sesi radyo bile açık olsa duyuyorum.

cam açıkken benim lancerda da zincir sesi gibi bir ses geliyor evet.ama bende trigerden olacağını düşündüğüm için dert etmiyorum.dolayısıylada artık duymuyorum.bişeye kafayı çok takıp dinlerseniz bi zaman sonra normal şeylerdede sorun varmış gibi hissedebilirsiniz.lancer ın testini okudum arabam.com da...motordan gelen tuhaf sesler sebebiyle araçta sorun var zannedebilirsiniz diyordu.bunuda okuduktan sonra artık bu tür seslere takmıyorum.asx de zincir sesi değilde avans vurması sesinden şikayet olmuştu bunuda yazılımla halletmişlerdi.zaten konusuda var burada.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 May 2012 11:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Ben 2 seneye yakın zamandır kullanıyorum duymadım böyle bir ses ama zincirle ilgili bir sorun olma ihtimali banada mantıklı geldi

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2012 14:59 
Kullanıcı avatarı

Eğer o ses sağ taraftan aşağıdan geliyorsa; orada trigger zincirinin gerdirmeleri var. Bazen o gerdirmeler yağsız kalıyormuş o yüzden ses gelebilirmiş yağlama olduğunda ses tekrar gelmemekte. Bende araç ilk kalkarken yada 2. vitese atıp gaz verdiğimde geliyor öyle bir ses ama sonra bir daha duymuyorum. Araç bir kaç saat durduktan sonra yola çıktığımda gene geliyor. Merkeze sorduk yağlama olmadığından öyle bir ses gelebileceğini yağlama sonrası sesin gelmeyeceğini söylediler. Herhangi bir sorun sözkonusu değilmiş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2012 21:36 
Kullanıcı avatarı

Aracı servise kontrol ettirdikten sonra sorunu TEMSa ya bildirdim. 2 gün sonra geri dönüş yaptılar. Aracı incelemek istediler. Baktılar onlarda ses normal dediler. Tekrar servise gittim test arabasını denedim. aynı sesi onda da duydum. ASX in facebook ta sayfası var ingiltere kaynaklı. Onlara mesaj attım. Detaylı mail istediler. Şimdi yanıt bekliyorum. En son olatak bu işi Japonya ya kadar bildiricem. Orda arkadşı olan bir tanudğım var onun aracılığı ile şikayetimi bildiricem. Sonuçtan size de bilgi veririm. sesi bir defa daha tarif edeyim sizde dikkat edin lütfen eğer sizde duyarsanız bu kronik bir sorun demektir ve giderilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çocukken bisiklet sürdüğümüzde düz yolda pedal çevirirken zincir şıkırdamasını hatırlarsınız. O sesin motorda n geldiğini ve gaza bastıkça arttığını düşünün. Radyo veya cd çalmayın camlar kapalı dinleyin arabayı hareket halindeyken.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2012 14:32 
Kullanıcı avatarı

2000 devir civarında gelen zincir şıkırtısından bahsediyorsunuz. Yeni program yüklenince minimize olacaktır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Haz 2012 13:09 
Kullanıcı avatarı

2 defa yazılım güncellendi. Ses aynı ses azalma yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 20 Haz 2012 19:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Nuri
Araç: Lancer Sportback
Meslek: Tüccar
Kan grubu: b+
get1187 yazdı:
2000 devir civarında gelen zincir şıkırtısından bahsediyorsunuz. Yeni program yüklenince minimize olacaktır.

Benim araçta da var o ses. 3 ve 4 üncü viteslerde farkettim. 2000 devir civarında geliyor ve araç hafif yüke binince geliyor. komik olacak ama kırrrrrt diye bi ses sanki dizel motor sesi gibi .son günlerde dikkatimi çekti. 10 bin bakımı yaklaştı servise gidince bu şikayetimide bildirecem. Haftaya tatile çıkacam acaba sıkıntı yaratırmı uzun yolda gitmeden önce mi göstersem?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 00:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Triger zincir ise ondan bence. Motora yük binmezse hafif tatlı yokuşta 1800-2100 arası sabit tutarsanız o dizelimsi ses geliyor. Alıştım artık dizel gibi kırn kırn etmesine :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 10:19 
Kullanıcı avatarı

Bizim araçlarda triger zinciri varmı ? Ben kayış var sanıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 10:54 
Kullanıcı avatarı

Bu zincir sesi genelde havalar ısındıkça ortaya çıkıyor. Geçen sene forumda bir hayli konuşmuştuk. Temsa ya göre gayet normal herhangi bir problem yaratacak birşey değil. Ancak ses insanı rahatsız ediyor. Son program güncellemesi ile programda "Europe-Israel" seçeneği seçilerek yükleme yapıldığında ses hakikaten minimize oluyor. Çok çok nadir duyulur oluyor... Daha öncede belirrtiğim gibi araçta ilk kalkış ve sonraki düşük viteslerde daha canlı daha performanslı oluyor.....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 13:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
Gültekin abi bakım için servise gittiğimde bakın Denizli de ASX için böyle böyle yeni yazılım uygulamışlar ses azalmış dedim. mekanik bir olaya yazılımla müdahale nasıl olacakki mümkün değil dediler. Neyse bakalım ben yazılım var mı diye ısrar edince araç bilgilerini sisteme girdiklerini son yazılmın aracımda olduğunu. Daha günceli olmadığını söylediler. Bağlayın cihaza bakalım dedim. elektrik kesintisinde cihaz bozulmuş temsaya gitmiş temsadan dönmemiş döncek de gelecek bilmem ne. ..

Triger gergi rulmanı gibi bir aksam varsa oradan yağlama, gerdirme bişeyler yapmak gerekli diye düşünüyorum bu zincir sesi için. Diğer türlü bu ses camlar kapalı iken bile bariz geliyor. Ses gelmesin biraz daha dokunsam gaza 10, LT üzeri değerlerde gezecek, daha az bassam yavaşlıyor, ivme kaybediyor, öyle bi yerde geliyor ki ses ekonomi modu gibi, motor dizele geçiyor adeta :D :D :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 15:20 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
Gültekin abi bakım için servise gittiğimde bakın Denizli de ASX için böyle böyle yeni yazılım uygulamışlar ses azalmış dedim. mekanik bir olaya yazılımla müdahale nasıl olacakki mümkün değil dediler. Neyse bakalım ben yazılım var mı diye ısrar edince araç bilgilerini sisteme girdiklerini son yazılmın aracımda olduğunu. Daha günceli olmadığını söylediler. Bağlayın cihaza bakalım dedim. elektrik kesintisinde cihaz bozulmuş temsaya gitmiş temsadan dönmemiş döncek de gelecek bilmem ne. ..

Triger gergi rulmanı gibi bir aksam varsa oradan yağlama, gerdirme bişeyler yapmak gerekli diye düşünüyorum bu zincir sesi için. Diğer türlü bu ses camlar kapalı iken bile bariz geliyor. Ses gelmesin biraz daha dokunsam gaza 10, LT üzeri değerlerde gezecek, daha az bassam yavaşlıyor, ivme kaybediyor, öyle bi yerde geliyor ki ses ekonomi modu gibi, motor dizele geçiyor adeta :D :D :D

:LOL: dizele geçiyo tabiri cuk diye oturdu

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 16:37 
Kullanıcı avatarı

Nuri kardeşim olay tamamen MIVEC ten kaynaklanıyor. Yani değişken zaman ayarlamasından. Araç, üzerindeki yazılım ile Japon iklimine ve yollarına uygun olarak geliyor. Türkiye'deki iklim ve yol koşulları farklı olduğundan mivec değişken zamanı ayarlarken sanırım zincirde bir boşluk oluşuyor. O sırada bize o sinir bozucu zincir sesi gelmeye başlıyor. Aracın Etacs'ı bizim iklim koşullarına göre yeniden program yüklendiğinde daha uyumlu çalışıyor MIVEC.
Bu arada geçen akşamüstü Denizli'den Acıpayam'a gelirken Denizli çıkışındaki yol çalışmaları sonucu bir kamyanun arkasında takılı kaldım sıcaklık 40 derece idi. Klima çalışır vaziyette 1. ve 2. viteste 1000-2500 devir aralığında saatte 10-30 km hızla yokuşu çıkmak zorunda kaldım. Sıcaklıktan mı, klimadan mı, yoksa başka birşeyden mi bilemiyorum araç yekinerek sarsılarak yol alıyordu. Motor devri kendiliğinden bir yükseliyor bir alçalıyordu. Bende biraz bekleyeyim bakalım ne olacak bi bakalım diye yola devam ettim. Ne zaman ki kamyondan kurtuldum gaza basıp normal ites ve hızıma eriştim tüm yekinme ve sarsılma geçti.
Bilemiyorum başına böyle birşey gelmiş olan varmı? Bu konuyu henüz servise açmadım. Önümüzdeki günlerde bi uğrayıp sebebini araştıracağım.
Gene söylüyorum yeni bir program var. İsterseniz gelin Denizli'ye yüklesin arkadaşlar. Görün farkı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Haz 2012 20:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: bmw
Meslek: operatör
Kan grubu: brh+
triger zinciriniz ve gerdirmeleri ve kasnaklar denenecek
yüksek ihtimalle gerdirmeleriniz ve kasnaklarınız ve zinciriniz degisecek
hazır ustanızın elı degmıskende egzost manıfolt contalarını yenıletın

ve alın sıze sessız gurultusuz seiko saat gibi bir araba

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Haz 2012 09:35 
Kullanıcı avatarı

patriot06 yazdı:
triger zinciriniz ve gerdirmeleri ve kasnaklar denenecek
yüksek ihtimalle gerdirmeleriniz ve kasnaklarınız ve zinciriniz degisecek
hazır ustanızın elı degmıskende egzost manıfolt contalarını yenıletın

ve alın sıze sessız gurultusuz seiko saat gibi bir araba

Bunları bizim servislermi yapacak ?? Hiç sanmıyorum muhtemel başıma gelecek şey abi normal bu ses hepsinde var deyip başlarından savmaya çalışacaklar. Ankara daki servislere sorun hakkında bilginiz olmadan gidince mala yatıyolar. Abi bunlar böyle önemsiz şeyler deyip başlarından savıyolar. Daha önce kışın direksiyonu çevirince gelen şu katır kutur sesler için 3 kez gittim servise. 1. ve 2 sefer gittiğim servis sorunu resmen dalga geçer gibi önemsemeden geçiştirdi sonra bi ara bakarız hesabı yaptı. BAna farklı bir parçadan bahsetti. 2. gittiğim seviste ise amortisörleri söküp yağladılar ses geçici olarak geçti ama soğuk havalrda yapmaya başlamıştı tekrar. İşte bu forumun güzelliği bu .Araçta ki sorunun sebebini araştırıp belki teşhisi koyup gidiyoruz. Biraz bilgi sahibi olunca onlarda ilgilenmek zorunda kalıyor. Hep bahsediyoruz ya temsa ilgisiz alakasız diye işte bizim asıl sorunumuz bu temsa ne ki servisleri ne olsun..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 48 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye