Zaman: 04 Kas 2025 16:00

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: asx yardım
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 10:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: Mitsubishi asx
Meslek: Memur
Kan grubu: A
merhaba arkadaşlar,uzun zamandır asx i takip edip, burada yazılan yorumları okuyordum.sonunda kararımı verdim 2014 model asx aldım intense modeli henüz 500 km yaptım arabayı yeni yeni tanıyorum ancak kafama takılan bazı durumlar var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1-Aracın gösterge ekranında özellikle araç hareket ettiği ilk 5-10 dk lık süre içerisinde yakıt tüketimi 15 lt nin üzerinde gösteriyor. Bu aracın bu kadar yakıt yakması normal mi, zamanla yakıt tüketimi düşermi.?
2-Bu araçtan çok yüksek bir performans beklemiyorum. ancak beklediğimden daha ağır ve hantal geldi bana, özellikle yokuşlarda inanın arabada 3-4 kişi varken 2. vitese bile atamıyorum.
araç daha 7000km de zamanla çekiş ve yakıt tüketiminde olumlu anlamda bir değişiklik olur mu? asx kullanıcısı arkadaşlarım bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim onun dışında adı gibi aşk, aracımı seviyorum.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: asx yardım
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 10:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Oncelikle hayırlı olsun Güle güle binin.
1- arabada ki yakıt ortalama değerleri 4 saat kullanılmaz ise sıfırlıyor. İlk başta yüksek olma sebebi budur. Gideceğiniz yere vardığınız da 8 in altına inmiş olmalı.

2- hantal değil siz ona alışın ve devirli kullanmaya gayret edin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 17:26 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Meslek: Kamu Personeli
Aracınız hayırlı olsun. MIVEC motor düşük devirde yakıt tasarrufu, yüksek devirlerde performans sunan bir motordur. İsteğinize göre devir yükselterek performans elde edebilirsiniz. Yakıt tüketimi ise sürüş karakterine göre kişiden kişiye değişir. Erdoğan kardeşimin yukarıda belirttiği gibi yakıt tüketim ortalamasını gösteren ekran motor stop edildikten 4 saat sonra eğer araç tekrar çalışmazsa kendini sıfırlar ve ölçüme baştan başlar. Uzun süreli yakıt tüketim ortalamasını görmek için setting ekranında tüketimi Autodan Manuele almanız gerekir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 12 Mar 2016 17:45 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdogan
Araç: 2011 Lancer 1.5 Invite A/T+Prins
Meslek: Technical Solutions Consultant
Kan grubu: A+
Bir şey daha eklemek istiyorum.
MİVEC motorun diğer motorlarda farkı sürücünün kullanımına gore sürüş karekterigini oluşturuyor.

Zamanla siz arabanızı arabanizda sizi taniyacaktir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2016 01:17 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Tevfik bey oncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın
Ortalama Göstergesi arkadaşların dediği gibi sıfırlanır ancak anladığım kadarıyla siz ilk on dakikada yakılan yakıti çok buluyorsunuz
gostergedeki değer tahmini 30 saniye gibi bir sure aralığıyla anlık tüketim değerini ve gidilen yol mesafesi km degerini alarak hesaplama yapıp ortalama yakıt değerini gösterir
Motor soğuk olduğu için otomatik jikle yapılarak ilk başlarda motora fazla yakıt gönderiliyor sensor o yakıtı ölçüyor haliyle yapılan mesafe degeri küçük olduğu için ortalama yakıt tüketimi yüksek bir değer oluyor
bu değer motor ısındıkça ve gidilen yol arttıkça düşer . ancak bu değer eğer motor soğuk iken araci direk dik bir rampaya sarmadiysaniz bir iki dakika içinde kesinlikle 100 km ortalama yakit tuketim degeri 15 lt altına düşmesi gerekir
Benim okul ile ev arası mesafe 1800 metre ve google maps a gore 6 dakikalık yol ki bende anca 5 - 6 dakika da okuldan eve yada tam tersi gidiyorum
Okuldan eve dönerken ozelliklke kış soğuğun da motor çok soğuk araci calistirip direk yola koyulup 50 metre duz yol sonra 80 metre bayır aşağı sonra 750 metre rampa yukarı 80 metre duz yol sonra 100 metre hafif rampa aşağı sonra 600 metre hafif rampa ve gerisi düz yol giderek eve varıyorum eve geldiğimde değer 11-12.5 lt civarındadır .

Diğer durum asx kesinlikle hantal değil sadece gaza basacaksınız yüksek devirli kullanacaksınız rampa yukari suruslerde deviri 3500 un üzerine çıkaracaksınız
Ben eger dik bir yokusu performanslı olarak çıkacaksam ve yokuşun başında sıfır hızla çıkacaksam önce birinci viteste deviri 4000 hatta 5000 in üzerine çıkana kadar gaza yüklenirim sonra 2. Vites ve yine devir 5000 ler ve hızım yaklaşık 60-70 km /saat civarı olur sonra takarim 3. Vites ve yine devir 5000 ler hızım olur 80 -90 km / saat civarı yol bitmese daha 3. Viteste hızı 100-110 hatta 120 yapacak kerata :D
Tabi bununda bedeli olarak yakıt artıyor.
Tevfik bey merak etmeyin zamanla araca alışırsınız ben hep derim mitsubishi sürmeden önce mivec motor kursu almak gerekir çünkü mitsubishi nasıl bisi ise diğer araçlara benzemez
Siz sadece aracı bazen yüksek devirli kullanmaya bakın o ekranda yazan vites yani shift okuna fazla takilmayin o oka az yakmak için sadece düz yollarda uyun yine az yakmak icin uzun yolda mümkün oldukça cruse kontrol kullanın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2016 17:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0+
Gündoğumu yazdı:
merhaba arkadaşlar,uzun zamandır asx i takip edip, burada yazılan yorumları okuyordum.sonunda kararımı verdim 2014 model asx aldım intense modeli henüz 500 km yaptım arabayı yeni yeni tanıyorum ancak kafama takılan bazı durumlar var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1-Aracın gösterge ekranında özellikle araç hareket ettiği ilk 5-10 dk lık süre içerisinde yakıt tüketimi 15 lt nin üzerinde gösteriyor. Bu aracın bu kadar yakıt yakması normal mi, zamanla yakıt tüketimi düşermi.?
2-Bu araçtan çok yüksek bir performans beklemiyorum. ancak beklediğimden daha ağır ve hantal geldi bana, özellikle yokuşlarda inanın arabada 3-4 kişi varken 2. vitese bile atamıyorum.
araç daha 7000km de zamanla çekiş ve yakıt tüketiminde olumlu anlamda bir değişiklik olur mu? asx kullanıcısı arkadaşlarım bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim onun dışında adı gibi aşk, aracımı seviyorum.
Yazacaklarımı okumaya üşenirseniz özeti: rampaları 3-5 bin devir/dk ortalamayla çıkın. 1. Sizi tüketim konusunda yanıltan özellikle mevsimsel olarak soğuk bir dönemde olduğumuz için arkadaşların da ifade ettiği gibi motorun kendini ısıtmak için gösterdiği ekstra performans. Motor ısındıktan sonra göstergeyi sıfırlayın beş on dk içinde gerçek tüketime yakın rakamları görürsünüz. 2. Mivec sendromu. Bir buçuk yıldır asx kullanıyorum hala huyunu unutup dik rampa kalkışlarında gaza nazik davranınca araç ayılıp bayılıyor, yerinden kalkamıyor. Hareket ettikten sonra sorun yok. Vaktiniz olduğununda Mivec Asx'in devir/tork/bg gücü grafiğini inceleyin. 4000 D/dk' dan itibaren motor en yüksek torku üretir ve 6000 D/dk' ya kadar da bunu önemli ölçüde korur. Yani rampalarda karizma çizilmesin diyorsanız sağ ayağınızı gaza korkak alıştırmayın, kökleyin gitsin. Aksi halde araç nazlanarak yokuş çıkar yada hızlanır. Vites değişim göstergesini de ciddiye almayın onu tasarlayan mühendis belli ki dizele biniyormuş, halt etmiş. Örneğin 60 km hızda 5 e at diyor. Halbuki ben 3 le gidiyorum. Eğer hızınızı sabit tutarsanız yüksek devir çevirirken bile motor tüketimi minimuma düşürür. Garip ama gerçek. Fantezinin adı Mivec.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2016 23:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tevfik
Araç: Mitsubishi asx
Meslek: Memur
Kan grubu: A
Sorularıma cevap verip beni aydınlatmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu iyi anladığımı düşünüyorum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 7 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: