Zaman: 29 Eki 2025 20:56

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 68 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX önyargısını kırmak!
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 21:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Onur
Araç: Toyota Corolla
Meslek: Öğretmen
Herkese merhabalar,
Uzun süredir araştırıyorum ve sonunda ASX almaya karar verdim. 91000 km'de, 2011 intense lpgli bir araç buldum. Sahibi 52000TL'ye bırakıyor. Temiz bir araç. En büyük problemim şu; etrafımdaki insanları (ailem, arkadaşlarım vs.) ikna edemiyorum.
Konu hep aynı:
"ASX çok tutulmuyor."
"Qashqai alsana"
"ASX'in ikinci eli zayıf"
"Her yerde qasqhai var demek ki o daha iyi"
Ben iyice bunaldım. Kararım kesin, eğer bu araçta sorun çıkmazsa bu araç, çıkarsa başka bir ASX alacağım ama şu önyargılar yok mu!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökberk
Araç: Proton Wira - Mitsubishi ASX
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: AB+
Araçta en ufak bir problem olduğunda, lastiğine çivi girdiğinde vs bu ön yargıları olan kişiler yine başınızı ağrıtacak.
Buna hazırsanız hayırlı olsun.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 21:44 
Kullanıcı avatarı

Haklısınız. Şu an 2011 corolla kullanıyorum. Japon arabalarının hayranıyım. Qashqai gibi melez bir araç değil, safkan bir japon istiyorum. ASX'i tanıdıkça seveceklerini düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 21:46 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Korhan
Araç: 2010 Peugeot 5008
Meslek: Kamu Personeli
Kesinlikle.. ASX'i alın ve keyfini sürün. Kac km.dir lpg'li olduğu önemli. Subap değişimi size denk gelebilir. Yinede ASX bir başka.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 22:02 
Kullanıcı avatarı

50000 km de takılmış. Sübap değişimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Masrafı ne olur acaba?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2015 22:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
Onur hocam
Hani çocuğunuz için eşiniz ve sevdikleriniz için yaşarsınız ama bazı şeyleri de insan kendisi için yaşamalı. Bosverin başkalarının fikirlerini fikir yerine para verseler ya :) siz kalbinizi dinleyin. Asx aşk demektir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 00:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Allah utandırmasın da benim akrabam geçen senelerde 2011-2012 olması lazım sıfır corolla aldı daha 5 bin km olmadan elektrik arızası çıktı arabayı iade edip makyajlısını verdiler. Toyota gibi bir marka bile fabrika çıkışlı sorun çıkartabiliyor. Kısmette ne varsa o. ASX sorun çıkartacak bir araba değil ama kullanan nasıl kullandı arabayı o var... Temizini bulursanız kimseye mahçup olmazsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 09:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Seçkin
Araç: 2014 ASX Invite
Meslek: Mühendis
Arabayı siz kullanacaksınız. Eğer ASX'i beğendiyseniz başkalarının ne düşündüğüne bakmayın. Size ASX alma diyenlerin fikri, arabanıza bindikten sonra değişecek. :) Değişmese de önemli değil zaten. Bir de ASX'i alan öyle kolay kolay satmaz.

Qashqai arabaya bir kaç defa bindim. Donanım, fiyat, plastik kalitesi, performans, yakıt açısından ASX'ten iyi değil. Adı Nissan ama aslında Fransız arabası. O eskiden bildiğimiz primera, almera gibi değil artık kalitesi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 12:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

atabey052 yazdı:
50000 km de takılmış. Sübap değişimi hakkında bilgi verebilir misiniz? Masrafı ne olur acaba?

Onur bey, ASX'in subabları magnezyum alaşımlı ve lpg'deki yanma ısısı benzinden daha yüksek olduğundan magnezyum alaşımlı yani benzine göre imal edilmiş sübaplar bir süre sonra (Aracın kullanımına göre ortalama 100.000 km.) aşınıyor ve araçta tekleme, ilk anda çalışmama, rolanti düzensizliği ve çekiş düşüklüğü gibi etkiler baş gösteriyor. Araç 3000 devir üzerinde ne kadar çok kullanıldıysa ve ne kadar yüksek devirli kullanıldıysa bu süreç hızlanıyor ve ortalama olan 100.000 km. aşağıya doğru iniyor. Forumda Ercan Bey var, 60 bin km.de sübap yakmıştı ama oldukça da devirli ve sert kullandığını yazmıştı. Ben aracıma BRC MY-11 kit taktırdım. BRC'de sübapların korunması için menüden belli bir devirden sonra yanma odasına lpg ile birlikte benzinde püskürtülmesini sağlayan bir sistem var. Ben 3000 devirden sonra %10 benzin olacak şekilde ayarlattım. Bazı arkadaşlar bunu 3500 yada 4000 devirden sonra %15-%20 olarak ayarlatmışlar. Ben ne çok sert ne de çok sakin, normal bir kullanım tarzında sürüyorum ASX'imi. Lpg takalı 20 bin km oldu. Umarım 100.000 km.den daha fazla mevcut subaplarımı kullanabilirim. Ayrıca lpg ustam Aygazın katkılı olduğunu bu nedenle aygaz kullanmanı tavsiye etti. Sübap değişimine gelince 1500-3000 tl arası rakamlara magnezyum subaplar, çelik subaplar ile değiştiriliyor ve bir daha subap değişimine gerek kalmıyor. Lpg konusunda durum bu şekilde. Arkadaşların da yazdığı gibi, araçta bir arıza bir sorun çıkması tamamen şans. Yoksa çıkacak olduktan sonra Qasqhai'de de çıkar. Ayrıca kim ne derse desin bu sınıfta hiçbir marka ASX'in yakıt ekonomisine ulaşamaz. Ben uzun yolda 110-120 km. hız ile ve aracın kullanım zevkine de vararak 100 km.de 7 lt. lpg harcıyorum ki, bu şuan ki fiyatlarla (Aydın Aygaz litre fiyatı=2.18) kilometrede 15,2 kuruş çıkıyor. O önyargılı yaklaşan arkadaşlarınıza sorun bakalım Qasqhai kilometrede kaç kuruş yakıyormuş. :) ASX'ten memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 14:02 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

mesut taşdemir yazdı:
Yalnız çelik subapa geçmeyi tavsiye etmiyorum. Çünkü onların ağırlığı camshaft ömrünü kısaltıyor sırf bu yüzden 3 kere motor açan 1.8 biliyorum

O zaman tekrar magnezyum subap taktırıp 100 bin km. daha devam ederiz. :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 14:09 
Kullanıcı avatarı

İsim: TURGAY
Araç: RAV4-LİNEA
Meslek: KAMU
ks34 yazdı:
atabey052 yazdı:

Onur bey, ASX'in subabları magnezyum alaşımlı ve lpg'deki yanma ısısı benzinden daha yüksek olduğundan magnezyum alaşımlı yani benzine göre imal edilmiş sübaplar bir süre sonra (Aracın kullanımına göre ortalama 100.000 km.) aşınıyor ve araçta tekleme, ilk anda çalışmama, rolanti düzensizliği ve çekiş düşüklüğü gibi etkiler baş gösteriyor. Araç 3000 devir üzerinde ne kadar çok kullanıldıysa ve ne kadar yüksek devirli kullanıldıysa bu süreç hızlanıyor ve ortalama olan 100.000 km. aşağıya doğru iniyor. Forumda Ercan Bey var, 60 bin km.de sübap yakmıştı ama oldukça da devirli ve sert kullandığını yazmıştı. Ben aracıma BRC MY-11 kit taktırdım. BRC'de sübapların korunması için menüden belli bir devirden sonra yanma odasına lpg ile birlikte benzinde püskürtülmesini sağlayan bir sistem var. Ben 3000 devirden sonra %10 benzin olacak şekilde ayarlattım. Bazı arkadaşlar bunu 3500 yada 4000 devirden sonra %15-%20 olarak ayarlatmışlar. Ben ne çok sert ne de çok sakin, normal bir kullanım tarzında sürüyorum ASX'imi. Lpg takalı 20 bin km oldu. Umarım 100.000 km.den daha fazla mevcut subaplarımı kullanabilirim. Ayrıca lpg ustam Aygazın katkılı olduğunu bu nedenle aygaz kullanmanı tavsiye etti. Sübap değişimine gelince 1500-3000 tl arası rakamlara magnezyum subaplar, çelik subaplar ile değiştiriliyor ve bir daha subap değişimine gerek kalmıyor. Lpg konusunda durum bu şekilde. Arkadaşların da yazdığı gibi, araçta bir arıza bir sorun çıkması tamamen şans. Yoksa çıkacak olduktan sonra Qasqhai'de de çıkar. Ayrıca kim ne derse desin bu sınıfta hiçbir marka ASX'in yakıt ekonomisine ulaşamaz. Ben uzun yolda 110-120 km. hız ile ve aracın kullanım zevkine de vararak 100 km.de 7 lt. lpg harcıyorum ki, bu şuan ki fiyatlarla (Aydın Aygaz litre fiyatı=2.18) kilometrede 15,2 kuruş çıkıyor. O önyargılı yaklaşan arkadaşlarınıza sorun bakalım Qasqhai kilometrede kaç kuruş yakıyormuş. :) ASX'ten memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. :good:

Yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum.

85 000 de lpg li ASX aldım 107 000 e geldim, 1 yılda 22 000 km gezeceksin deseler inanmazdım, gezdiriyo bu araba adamı.

Bende de BRC MY 11 kit var, bu subap meselesine bende çok takılmıştım, çok güvendiğim Keşan Servisinin ustası Ayhan ustaya arabayı bıraktım ertesi gün aldım. Motor verilerinin fabrika verilerine yakın olduğunu hiç bir şekillde subap zararının bulunmadığını söyledi.

Tabi ki orjinalı gibi hiç bir zaman olmaz, zira mühendisler tasarlamış, sen ekstra bi eklenti yapıyosun, tabiki orjinali gibi olmaz.

Ön yargı meselesinde ise bana soranlara BİNEN BİLİR deyip geçiyorum.

1.6 2001 / HB AVANCE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 14:13 
Kullanıcı avatarı

İsim: TURGAY
Araç: RAV4-LİNEA
Meslek: KAMU
Aracınızdaki lpg kiti iyi bir kit ise sıkıntı yok rahat rahat kullanın.

tabi gidip 1000 tl lik bi kit taktırırsanız sorunlar çıkacaktır.

1.6 2001 / HB AVANCE

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 14:51 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kaan
Araç: 2009 Colt AMT
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: 0Rh-
Aracı siz süreceksiniz.

QQ aldıranlar sürmeyecek. QQ alırsanız ASX hep içinizde ukte kalacak. ASX alırsanız QQ içinizde ukte kalmayacak. öte yandan ASX'i dopdolu alabiliyorken QQ'yu bomboş kapak jantlı filan alabilirsiniz...

Benim de çevremde sık sık coltu niye aldın diyenler çıkıyor. Onlara sadece gülüp geçiyorum. Ben aracımla mutluyum, sadece sıradan bakış açılarıyla tonlarca parayı teneke yığınlarına vermelerine üzülüyorum. bomboş arabaya tonlarca para dök ama hiçbir özelliği olmasın. niye tutuluyormuş... piyasası olunca araba sizi mutlu etmez ki bir esprisi olmadıktan sonra... ASX intense'deki cam tavan bile yeter. her türlü donanım var, güvenlik var. yakıt ekonomisi var. bunların hepsini tutulduğu halde sağlayan bir model yok. hepsinin bir yamuk yeri var.

Mitsubishi lancer, ASX, colt alıp da bir kere bile keşke almasaydım diyen kullanıcı çıkmadı. herkes aracından memnun, satanlar bile aracını özlüyor, sattığına pişman oluyor... kaldı ki binekte en iyi tutan model asx gayet iyi piyasası var

Güncel: 99200 km (100500 km bakım)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Bu önyargı kırılmıyor, taa ki insanlar ASX e binip, yaşayıp ne kadar yaktığına ikna olana kadar. 2010 aralığında aldım. Denizlideki ilk birkaç ASX çiden biriyim. Benimle birlikte 3,5 ay içinde başka araç alan hemen hemen tüm tanıdıklarım ya değiştirdi yada değiştirmek üzere...
Banada çok laf ettiler. Bildiğiniz şeyler. Şu an Acıpayam da 5 ASX var. Araştıran soran bilgi alanlar genelde ASX tercih ediyor.
Siz söylenenlere kulak asmayın. ASX iniz şimdiden hayırlı olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 19:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: Asx intense 2014
Meslek: Mühendis
Kan grubu: 0+
atabey052 yazdı:
Herkese merhabalar,
Uzun süredir araştırıyorum ve sonunda ASX almaya karar verdim. 91000 km'de, 2011 intense lpgli bir araç buldum. Sahibi 52000TL'ye bırakıyor. Temiz bir araç. En büyük problemim şu; etrafımdaki insanları (ailem, arkadaşlarım vs.) ikna edemiyorum.
Konu hep aynı:
"ASX çok tutulmuyor."
"Qashqai alsana"
"ASX'in ikinci eli zayıf"
"Her yerde qasqhai var demek ki o daha iyi"
Ben iyice bunaldım. Kararım kesin, eğer bu araçta sorun çıkmazsa bu araç, çıkarsa başka bir ASX alacağım ama şu önyargılar yok mu!!
Ben makyajlı kasa Asx Intense sahibiyim. Eğer ekonominiz elverirse makyajlı kasadan almanızı tavsiye ederim. Tüm firmalar gibi Mitsubishi' de yeni çıkarttığı herhangi bir araca makyaj uygularken müşterilerinden gelen talep ve şikayetleri dikkate alarak araçlarının bazı eksiklerini gideriyor. Buna Asx' te dahil. Örnek verecek olursak ses izolasyonu konusunda makyajlı Asx daha iyi. Tabi tercih, ekonomi ve keyif sizindir. Gönlünüze göre bir araç sahibi olmanız dileğiyle.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 20:39 
Kullanıcı avatarı

Fikirlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Emin olun moral ve cesaret verdiniz. Ben kararımı verdim, kim ne derse desin ASX alınacak!
İlk mesajımda bahsettiğim araçtan vazgeçtim. Bütçemi biraz daha zorlayıp makyajlı kasa düşünüyorum. Orduluyum ve fındığın kilosunun 15 TL olmasını bekliyorum. :) Bu arada lpg düşünmüyorum. Sanırım ASX benzinli haliyle de yeterince ekonomik.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 20:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: caner
Araç: 2011 Lancer invite sr
Meslek: zabıt katibi
Kan grubu: 0Rh+
Onur Hocam doğru karar :) inşallah kavuşursunuz ASX'e, darısı da başımıza...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 21:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: akif
Araç: ASX INVITE 2013
Meslek: TEKNİK ÖĞRETMEN
Kan grubu: 0rh+
onur hocam asx tam Ordu ya göre araba . ben 3 yıl kadar Ünyede görev yaptım bilirim sizin yolları.
Bu arada sizin köy ve yayla yolları çok rampalıdır bu nedenle asx ile ilgili çekiş yönünden bir şüphen olmasın gaza basıp devrini verdin mi bir kükrer maşallah . dağ taş diz çöker . :D
heleki bolaman virajlarında asx ne sürülür. beah önce bir köfte yenir bolamanda sonrada çay içilir uzun saçlıda :D
tabiii tünel yolundan sonra kaldıysa o sefa :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ara 2015 22:11 
Kullanıcı avatarı

akif06eren yazdı:
onur hocam asx tam Ordu ya göre araba . ben 3 yıl kadar Ünyede görev yaptım bilirim sizin yolları.
Bu arada sizin köy ve yayla yolları çok rampalıdır bu nedenle asx ile ilgili çekiş yönünden bir şüphen olmasın gaza basıp devrini verdin mi bir kükrer maşallah . dağ taş diz çöker . :D
heleki bolaman virajlarında asx ne sürülür. beah önce bir köfte yenir bolamanda sonrada çay içilir uzun saçlıda :D

Akif Bey, ASX'i alayım ilk iş sizin için Bolaman virajlarında foto çekilmek olacak. :) Hafta sonları köye giden biri olatak ve Ordunun şehir içi yollarının bozuk oluşunu da hesaba katarsak ASXli günleri dört gözle bekliyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Ara 2015 20:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: kaan
Araç: kurt
Meslek: öğretmen
atabey052 yazdı:
akif06eren yazdı:

Akif Bey, ASX'i alayım ilk iş sizin için Bolaman virajlarında foto çekilmek olacak. :) Hafta sonları köye giden biri olatak ve Ordunun şehir içi yollarının bozuk oluşunu da hesaba katarsak ASXli günleri dört gözle bekliyorum.

Ünyede öğretmenim burada bir ASX klüp kurabiliriz:)
ASX almayı düşünüyorum makyajlı kasa dediğiniz hangi modelden sonra.
Alırken nelere dikkat etmeliyiz.
birde şu sibop erimesi LPG de endişelendiriyor. 50.000tl maximum bütçem var. Duster 1.5 90 bg 6 ileride gözkırpıyor gibi.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 68 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye