Zaman: 16 Eki 2025 04:34

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: 2012 Asx intense yardım
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 11:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Seat Leon
Meslek: serbest
Kan grubu: arh+
Herkese merhaba. Arkadaşlar 2012 asx intense almayı düşünüyorum. Yalnız bazı noktalarda detaylı bilgiye ihtiyacım var ve bu bilgileri ne yazık ki satan yerden almam mümkün değil. Satan firmaya sordugumda eski versiyonlarda vardı fakat yeni makyajlı kasa 2012 de hiç biri yok dedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

1: Aractan gelen seslerle ilgili yorumlar okudum. Motor sesi, belli bir hızdan sonra yol sesini alması, arkadan ses gelmesi, triggerin zincirli olması nedeniyle gelen ses, camlardan gelen ses vs.. Makyajlı 2012 de yalıtım cok daha ve bunların hiç biri yok dedi.

2: Araç tüp takıldıktan 15- 20 bin km sonra subapları yanıyor diyorlar. 2000 tl ye yakın masraf oluyor dediler. Satan firmaya sordugumda yeni sistem var yaglamalı hiç bir şey olmuyor dedi. Doğrumudur?

3: Yakışı cok duşuk bu yuzden gonul rahatlıgıyla binilebilir deniyor. Senede 30-35 bin km yol yapan biri için uygunmudur?

4: Özellikle ankaradaki servis hakkında pek iyi yorumlar yapılmıyor bu yüzden tereddüt ediyorum.

5: Aracın direksiyonunda bir süre sonra pullanma ve derisinde dökülme oluyor deniyor. Doğrumudur ?

Aracı kullanan kişiler olarak üstteki yazdıgım konularda deneyimleriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli. Bu yüzden umarım yardımcı olursunuz.

Saygılarımla

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: 2012 Asx intense yardım
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 12:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: erdal
Araç: Mitsubishi Asx
Meslek: Serbest
Kan grubu: 0+
1- bence o kadarda abartılacak şeyler değil. gayet güzel bir araba.
2- bence lpg ye hiç gerek yok.
3- ankarada çok iyi bir lpg ustasıyla görüştüm. aracı görür görmez 350-400 arası yakar dedi. ben buna lpg takarım 2000 tl + 300 ruhsat masrafı olur fakat yine yakacağı rakam 350 olur dedi. ve takmadı.
4- servis 3 yada 4 taneydi sanırım. hangi bakıma gireceksen hepsini ara ve fiyat al. çünkü değişiyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 12:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Kazım
Araç: ASX
Meslek: Mühendis
Kan grubu: AB+
1: Aractan gelen seslerle ilgili yorumlar okudum. Motor sesi, belli bir hızdan sonra yol sesini alması, arkadan ses gelmesi, triggerin zincirli olması nedeniyle gelen ses, camlardan gelen ses vs.. Makyajlı 2012 de yalıtım cok daha ve bunların hiç biri yok dedi.

2011 yılının Ağustosunda invente modelini aldım. Motor sesi devirli ve spor tarzı kullanım haricinde yok. Normal seyir halinde rahatsız edici motor sesi 110 - 120 km hızlara kadar söz konusu değil. Çok da sessiz değil ama. Zinci sesi özellikle 80-90km hızlarda sabit giderken geliyordu. Yaızlım güncllemesi ile hissedilemeyecek seviyeye geldi. Artık hiç dikkatimi çekmiyor. Çok özen gösterip özellikle dinlemediğim sürece duyamıyorum. Camlardan gelen ses serviste cam saıncaklarının veya asansörümü deniyor tam bilemiyorum ama her neyse onların sıkılması ile birlikte tamamen kesildi. Hiç bir cam sesi veya zırıltı yok artık. Uzun zamndırda bu şekilde kullanıyorum. Tahminim 2012 modellerde zaten bu veriler ışığında problemler fabrika çıkışında giderilmiştir diye düşünüyorum bende.

2: Araç tüp takıldıktan 15- 20 bin km sonra subapları yanıyor diyorlar. 2000 tl ye yakın masraf oluyor dediler. Satan firmaya sordugumda yeni sistem var yaglamalı hiç bir şey olmuyor dedi. Doğrumudur?

Hiç tüp taktırmaya gerek duymadım. Aracım 20.000 km 'ye geldi. Aldığımdan bu yana ortalama yakıt tüketimim 6.4 gösteriyor. LPG ile kullanan arkadaşlar var forumda ve genelde çok memnunlar. Sübap yanması veya erimesi için verilen km genelde 50.000-60.000 km seviyelerinde galiba.

3: Yakışı cok duşuk bu yuzden gonul rahatlıgıyla binilebilir deniyor. Senede 30-35 bin km yol yapan biri için uygunmudur?

Yakıt tüketimi gerçekten düşük. Fakat yıllık 30-35 bin km'de az değil. Tamamen tercih meselesi. Bütçenizi çok etkilemiyorsa bence LPG 'ye gerek yok. Bütçenizi etkileyecekse LPG düşünülebilir veya dizel motorlu Qashqai'de düşünülebilir.

4: Özellikle ankaradaki servis hakkında pek iyi yorumlar yapılmıyor bu yüzden tereddüt ediyorum.

Bİlgim yok. Benz İStanbul 'daki servislerden genel olarak memnunum.

5: Aracın direksiyonunda bir süre sonra pullanma ve derisinde dökülme oluyor deniyor. Doğrumudur ?

Benim araç söylediğim gibi 2011 Ağustosunda trafiğe çıktı. Şu an 20.000 km 'de. Hiç bir yerinde deformasyon veya pullanma yok.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 12:39 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
Ben de aracı 3 ay önce aldım, araç 4000kmde şu an, genel ortalama yakıt tüketimim 6,7lt, bunu söylediğimde herkes şaşırıyor, km'yi ağırlıklı olarak işe gidişlerde yarı şehiriçi diyebileceğim Batıkent-Söğütözü arası yaptım, ortalama 30krş'a tekabul ediyor...
lpg konusunu ben de çok araştırdım, özellikle Ankarada çok tavsiye edilen Mitsubishi servisi Şeref Oto'ya gittim şeref ustayla görüştüm kendisi bana lpgyi tavsiye etmediğini söyledi, yağlamalı sistemler de olsa diğerleri de subapların sorun vermesi garanti gibi konuştu, eğer bunu göze alırsan hesabını ona göre yaparsan karar senin dedi, daha sonra yaptığım araştırmalar neticesinde yıllık yaptığım km de göz önüne alınınca (15-20.000) taktırmamaya karar verdim,
Bu 3 aylık sürede beni rahatsız eden ses olmadı araçta, belli devirin üstünde motor sesi olması da beni rahatsız etmiyor açıkçası,
Benim araç 2011 model, makyajlı kasayla ilgili fazla bilgim yok ancak çok fazla değişiklik olmamış gibi, özetle gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir araç, yine de iyi araştırıp özellikle test sürüşü yapmakta fayda var...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 13:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
ErhanE yazdı:
Herkese merhaba. Arkadaşlar 2012 asx intense almayı düşünüyorum. Yalnız bazı noktalarda detaylı bilgiye ihtiyacım var ve bu bilgileri ne yazık ki satan yerden almam mümkün değil. Satan firmaya sordugumda eski versiyonlarda vardı fakat yeni makyajlı kasa 2012 de hiç biri yok dedi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aracı kullanan kişiler olarak üstteki yazdıgım konularda deneyimleriniz ve fikirleriniz benim için çok önemli. Bu yüzden umarım yardımcı olursunuz.

Saygılarımla

1) Lancer'a da her sene oyle diyorlardi "bu sene gelenler super yalitimli, gecen senekilerden daha sessiz vs." ama degisen pek de birsey yok. Yine de denemeden bilemeyiz ama fazla bir beklenti icine girmeyin derim.
2) Satici firma sallamis. Sorun olma ihtimali var. Eskiden de vardi, hep var. Yaglamali sistemler 10 senedir var ayrica. Ozetle LPG'yi iyi bir ustaya taktirirsaniz sorun yasamazsiniz.
3) Senede 30-35 bin ciddi bir rakam. Ya LPG takacaksiniz ya da dizel arac bakacaksiniz. Yakit ne kadar dusuk olsa karmada senelik ortalamada 6-7 litreden asagi dusmez. Benzin fiyatlari malum. Hesabinizi yapin.
4) Ankara Azizoglu hem LPG hem de arac satis/servis konusunda sabikali.
5) Ben duymadim kullananlar yorum yapabilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Kas 2012 14:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Merhaba, bizde hem ASX hem de colt var. Sorunlarına gelince;
1-Ses konusunda sessiz bir araç değil ama hicbir zaman rahatsız edici derecede ses yapan bir araç da değil. Camdan gelen sesleri akssın da dediği gibi servis kesebiliyor.
2- Tüp takmadık anda takan ve sorunsuz kullananlar var. Burada sanırım önemli husus LPG takan ustanın iyi ayar yapması.
3- 90 km hızla şehir dışı yakıt değeri 5,4 litre (çok denedim) ama hız yaparsanız yakit da artacaktır.
4- Bilgim yok.
5- direksiyonda az bir sıyrılma bizde de oldu. Bu konuda servisten değişim talep edeceğim. Forumda garanti kapsamında değiştiren kişiler mevcut.

Edit: soyulma nedeniyle bizim asx direksiyonu garanti kapsamında değişti.

En son souldemon tarafından 27 Mar 2013 00:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2012 03:05 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Sadece tek soru : Aracı Azizoğlu'ndan almayı düşünüyosunuz dimi:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2012 21:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hasan
Araç: ASX intense
Meslek: Pilot
Kan grubu: Arh+
ASX intense Ocak ayında aldım. Şu an 25 bin km de, İç aksamlardan ses geliyor ama büyültülecek birşey değil, ses gelen yerlere basit bi müdahaleyle sorunlarımı çözdüler serviste. Arabanın heryeri lego gibi söküleiliyo öyle olunca ses yapması doğal sanırım. Ama büyültülecek bi olay değil.

aracı almadan teleflex yağlı sistem lpg taktırdım, hiç sorun yaşamadım, önceki kalos 1.4 aracımla aynı yakıyor. Çok ekonomik bir araç.
(lpg yi mutlaka üst sınıf yağlı sistem taktırın.)

Servis olarak Şeref Otoya gidebilirsin. Memnun olmayan duymadım.

direksiyonda pullanma vs olmadı hiç. sadece hanımın yüzüğü bi çizmiş, hassas sayılır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ara 2012 17:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Sesler fazla rahatsız edici değil ve kesilebiliniyor. Lpg takıldığında erime yapması tamamen şans 20000 kmde, 60000 kmde yada 80000 kmde de olabiliyor. Masrafı doğru 2-3000 TL. Gerçekten az yakıyor. Hele sürekli düz yolda yani fazla yokuşu olmayan yollarda kullanılırsa süper olur. Ben aralık 2010 da aldım şu an 30000 km deyim totalde ortalamam 6,4 lt/100 km o yüzden LPG şimdilik düşünmüyorum. 2013 modelde arka süspansiyonlar değiştirilmiş o yüzden ortalaması 5,9 dan 5,8 lt/100 km ye çekmişler. Yıllık 30-35000 km yol yapacaksanız bence hesap yapmakta fayda var. Dizel araç alırken peşin vereceğiniz fazlayı kaç kmde çıkartacaksınız o lazım. Dizel ile aramızda kmde yaklaşık 10-12 krş fark var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 Mar 2013 23:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: ersin
Araç: asx
Meslek: güvenlik
bu süpap yanması olayı lğg takılmadığı taktirde olan kronik bir sorun değil sanırım yanılıyor muyum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2013 00:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Evet ersin bey, kronik bir sorun değil. Lpg yanma ısısı benzinden yüksek olduğu için iyi ayar yapılmamış Lpgli araçlarda ortaya çıkma ihtimali olan bir durum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Mar 2013 00:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: ersin
Araç: asx
Meslek: güvenlik
tesekkürle

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat