Zaman: 16 Eki 2025 07:27

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: ASX ve Lancer
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
2011 model ASX 1.6 invite ve 2011 model Lancer 1.6 invite ve 2011 model L200 sahibiyim. Lancer kızkardeşimin aracı ancak zaman zaman kullanıyordum ancak ASX gazlı olduğu için geçen hafta kızkardeşim aracımı çalıp İstanbul'a gidince Lancer bana kaldı:) Yaklaşık 1 haftadır Lancer kullandığım için sürekli olarak 2 aracı kıyasladım ve burda paylaşmak istedim. Karşılaşmada + ve - olarak bahsedeceğim umarım daha faydalı olur.

Yakıt Tüketimi :

Lancer :Şehir içinde ortalama 6.5-7 lt tüketim değeri beni gerçekten şaşırttı ve bu değeri yakalamk için hiçbir özel çaba sarfetmedim.

ASX : Bendeki araçta gaz sistemi mevcut ve ortalama 9-10 lt otogaz tüketiyor ve bu benim için fazlasıyla iyi. ASX'i benzinde kullandığımda şehir içinde ortalama 8-8.5 lt yakıt tüketimim vardı.

Performans

Lancer :Kesinlikle 1.6 motor fazlasıyla yetiyor,gaza dokunmak yetiyor ancak aracın yol tutuşu motorunu karşılamıyor onun için dikkatli olmak gerekiyor,alt devirlerde dahi çok istekli ve ciddi tork üretiyor, performans konusunda kesinlikle en ufak bir sorun yok
ASX : Özellikle kalkışta yığılma yapabiliyor ancak hemen toparlıyor, alt devirlerde motor aşırı istekli değil fakat 2000 devir sonrası aracı düz veya yokuşlu yolda yeterince diri tutuyor. MIVEC motorun karakterin uyum sağlayan ve yüksek devirlerde kullanmaktan çekinmeyen kullanıcılar için performansı fazlasıyla iyi diyebilirim, aracın yol tutuş karakteri birebir performansı ile uyumlu ve zaten hızı belli etmediği için güven veriyor.

Yol Tutuş

Lancer : Virajlara sert girilmesi durumunda aracın önü kayma yapıyor ve bu durumda araç arka tarafını savurabiliyor dikkatli olmak gerekiyor. Süspansiyonlar konfor için daha uygun olduğundan manevralarda araç gereğinden fazla yatıyor ve insanı biraz ürkütüyor. Hafif olduğunu her alanda hissettiren bir yapısı var ve 120 km üstü hızlarda çok fazla güven hissi vermiyor

ASX : Virajlara çok sert dahi girilse araç Hatchback karakteri sergiliyor ve aşırı derecede yatmadan ve ön tarafı kayma yapmadan virajdan çıkabiliyor, en kötü ihtimalle tüm güvenlik sistemleri devreye girerek siz ürkmeden aracın kontrolünü ele alıyor.Aracın süspansiyonları sert değil ve konfor olarakta gayet yeterli. Araç yola oturumu ve hızı hissettirmeyen yapısından dolayı 140 km hızın üstünde dahi güven veren bir yapıya sahip

Konfor ve Donanım

Lancer : Sınıfına göre gayet konforlu ancak donanım olarak yetersiz. Rampa destek sistemi ve AS&G'nin olmaması bile çok büyük dezavantaj. Oturum alanı arkada ve önde gayet yeterli,konsol ASX ile nerdeyse birebir aynı bu yüzden karşılaştırmak mümkün değil

ASX : Konforlu ve rahat koltukları yeterli. Birçok donanım İnvite pakette var ve donanımsal eksiği yok denebilir. Oturum alanı gayet geniş ve bu konuda takdiri hakediyor.

Bunların dışında Lancer için ;

- Frenleri çok kötü, birçok defa kendimi Carisma kullanıyor gibi hissettim ( 7 sene Carisma kullandım)
- Yol tutuşu gerçekten yetersiz hafif bir araç olduğunu kabul ediyorum ama buna göre bir süspansiyonu olması lazım

ASX için ;

- Optimum bir performansı var, güç gerektiren yerlerde özellikle araç tam doluyken motor zayıf kalıyor.
- İç mekanda kullanılan malzemesi kesinlikle geliştirilmeli en azından Lancer ile bu kadar benzer olması gerekmez

Bu konuyu açma sebebim iki aracı birebir karşılaştırıp yorumlarınızı almaktı, sizlerde yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: ASX ve Lancer
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 21:17 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
Boş ağırlıkları;

Lancer 1260 Kg
ASX 1275 Kg

Yol tutuş açısından ASX nasıl Lancer dan size daha iyi geldi. Biraz daha detay verebilirmisiniz?

Bu araçlar süspansiyonları sert olduğu için genelde eleştiri alıyorlar aslında size sert gelmemeside ilginç geldi. Uzun süredir Mitsubishi kullanıdığınızdan olabilir belki.

Ben virajda bi kez arkayı kaydırdım fakat esp toparladı aracı yola soktu, onun dışında iyi olduğunu düşünüyorum. ASX yüksek bir araç virajlarda daha iyi olması da şaşırtmadı değil... HB ve benzeri araçlar genellikle virajlarda daha rahat arkalarını bırakırlar. ESP/ESC testlerindede görülebilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 22:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: 2011 Lancer 1.6 İnvite
Meslek: Bilgi İşlem
Lancerın üzerinde gelen lastikler bişey değil.geçen primacy 3 taktırdım.okadar denedim daha esp devreye girmedi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Mar 2013 23:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
Güzel bir karşılaştırma olmuş. Eline sağlık..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 00:08 

İsim: ali
Araç: veli
Meslek: yok
mustafa_a yazdı:
Lancerın üzerinde gelen lastikler bişey değil.geçen primacy 3 taktırdım.okadar denedim daha esp devreye girmedi :)

Aman girmesin valla ben birdaha o heyecanı yaşamak istemem :ROFL:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 01:00 
Kullanıcı avatarı

Lastik basınçlarını en kısa sürede kontrol ettircem ama bir sorun olduğunu sanmıyorum. ASX'in yol tutuşta neden daha kararlı davrandığını açıkcası bende bilmiyorum ama bendeki araçlarda bariz fark var ve şirketimde birçok kişi kullandı bu araçları, Lancer ve ASX için ne yazdıysam genel olarak bu yorumları onlardanda alıyorum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 10:03 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
zivrisinek yazdı:
2011 model ASX 1.6 invite ve 2011 model Lancer 1.6 invite ve 2011 model L200 sahibiyim. Lancer kızkardeşimin aracı ancak zaman zaman kullanıyordum ancak ASX gazlı olduğu için geçen hafta kızkardeşim aracımı çalıp İstanbul'a gidince Lancer bana kaldı:) Yaklaşık 1 haftadır Lancer kullandığım için sürekli olarak 2 aracı kıyasladım ve burda paylaşmak istedim. Karşılaşmada + ve - olarak bahsedeceğim umarım daha faydalı olur.

Yakıt Tüketimi :

Lancer :Şehir içinde ortalama 6.5-7 lt tüketim değeri beni gerçekten şaşırttı ve bu değeri yakalamk için hiçbir özel çaba sarfetmedim.

ASX : Bendeki araçta gaz sistemi mevcut ve ortalama 9-10 lt otogaz tüketiyor ve bu benim için fazlasıyla iyi. ASX'i benzinde kullandığımda şehir içinde ortalama 8-8.5 lt yakıt tüketimim vardı.

Performans

Lancer :Kesinlikle 1.6 motor fazlasıyla yetiyor,gaza dokunmak yetiyor ancak aracın yol tutuşu motorunu karşılamıyor onun için dikkatli olmak gerekiyor,alt devirlerde dahi çok istekli ve ciddi tork üretiyor, performans konusunda kesinlikle en ufak bir sorun yok
ASX : Özellikle kalkışta yığılma yapabiliyor ancak hemen toparlıyor, alt devirlerde motor aşırı istekli değil fakat 2000 devir sonrası aracı düz veya yokuşlu yolda yeterince diri tutuyor. MIVEC motorun karakterin uyum sağlayan ve yüksek devirlerde kullanmaktan çekinmeyen kullanıcılar için performansı fazlasıyla iyi diyebilirim, aracın yol tutuş karakteri birebir performansı ile uyumlu ve zaten hızı belli etmediği için güven veriyor.

Yol Tutuş

Lancer : Virajlara sert girilmesi durumunda aracın önü kayma yapıyor ve bu durumda araç arka tarafını savurabiliyor dikkatli olmak gerekiyor. Süspansiyonlar konfor için daha uygun olduğundan manevralarda araç gereğinden fazla yatıyor ve insanı biraz ürkütüyor. Hafif olduğunu her alanda hissettiren bir yapısı var ve 120 km üstü hızlarda çok fazla güven hissi vermiyor

ASX : Virajlara çok sert dahi girilse araç Hatchback karakteri sergiliyor ve aşırı derecede yatmadan ve ön tarafı kayma yapmadan virajdan çıkabiliyor, en kötü ihtimalle tüm güvenlik sistemleri devreye girerek siz ürkmeden aracın kontrolünü ele alıyor.Aracın süspansiyonları sert değil ve konfor olarakta gayet yeterli. Araç yola oturumu ve hızı hissettirmeyen yapısından dolayı 140 km hızın üstünde dahi güven veren bir yapıya sahip

Konfor ve Donanım

Lancer : Sınıfına göre gayet konforlu ancak donanım olarak yetersiz. Rampa destek sistemi ve AS&G'nin olmaması bile çok büyük dezavantaj. Oturum alanı arkada ve önde gayet yeterli,konsol ASX ile nerdeyse birebir aynı bu yüzden karşılaştırmak mümkün değil

ASX : Konforlu ve rahat koltukları yeterli. Birçok donanım İnvite pakette var ve donanımsal eksiği yok denebilir. Oturum alanı gayet geniş ve bu konuda takdiri hakediyor.

Bunların dışında Lancer için ;

- Frenleri çok kötü, birçok defa kendimi Carisma kullanıyor gibi hissettim ( 7 sene Carisma kullandım)
- Yol tutuşu gerçekten yetersiz hafif bir araç olduğunu kabul ediyorum ama buna göre bir süspansiyonu olması lazım

ASX için ;

- Optimum bir performansı var, güç gerektiren yerlerde özellikle araç tam doluyken motor zayıf kalıyor.
- İç mekanda kullanılan malzemesi kesinlikle geliştirilmeli en azından Lancer ile bu kadar benzer olması gerekmez

Bu konuyu açma sebebim iki aracı birebir karşılaştırıp yorumlarınızı almaktı, sizlerde yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim

Yakıt Tüketimi: Arada 1,5 - 2,0 LT far olduğunu tespit etmişsiniz. Zaten 8 litre üzerinden değerlendirmişsiniz. Bu %25 fark demek, bana afaki geldi. Aynı motor, aynı ağırlık. Aerodinamik ve yerden yükseklik olarak ASX' in fazla yakıt tüketmesini anlarım ama %25 değil %3-5...

Performans: Alt devirde Lancer' in canlı olduğunu ilk sizden duydum. Ben bu arabayı sıfır alıp 2 yıl kullandım fakat böyle bir durum tespit edemedim. Zaten fabrika verisi max torku 4.000 devirde üretiyor. Birçok kullanıcı da alt devirde aracın çok cansız olmasından ötürü dik rampalardaki dur kalklardaki sıkıntılardan muzdarip.

Yol tutuşu da motorunu karşılamıyor tespitiniz olmuş. Ben Lancer' in virajda arkadan salmasından şikayetçiydim fakat onun dışında bir memnuniyetsizliğim olmamıştı. Arkadan salmanın da biraz biraz Sportback yapısından, biraz da lastiklerin kavrama kabiliyetinden olduğunu tespit ettik.

Yol Tutuş: Lancerda yumuşak süspansiyon olduğunu ilk kez işittim :) Yapısal olarak da ASX' in daha iyi viraj almasına şaşırdım. Yerden yüksekliği ve toparlak yapısından dolayı tam tersi olması gerekirdi.

Konfor ve Donanım: Hız sabitleyici neden konmaz yada neden sonradan ilave olunmaz anlamış değilim. Bugün bir Toyota kullanıcısı en fazla 400-500 TL' ye aracına CC taktırabiliyor, o da 5 dk' lık bir operasyonla.

Frenaj mesefesinden ben memnundum, tabi burda lastik en önemli etken.

Ellerinize sağlık...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 10:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
Ali'ye aynen katılıyorum. aynı motora ve aynı ağırlığa sahip iki aracın tüketimleri hele ki bir de as&g olduktan sonra yakon olmalıydı. belki asx ilk alındığında daha optimum değerlerine ulaşmamıştı tüketim olarak onu bilemem.
yol tutuş olarak ise sadece yükseklik farklı için bile asx'in viraj kabiliyeti lancer'dan kötüdür. ve de bu doğaldır. lancer virajlarda arkasını hoplatır ama esp devreye girmez. belki alışkın olmaığınız için size riskli gibi gelmiştir. esp girene kadar kastırıp o şekilde karşılaştırmanızı öneririm.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 10:20 
Kullanıcı avatarı

Şunu belirtmekte fayda var tüm bu değerlendirmeleri kendime ait 2 aracım için yaptım ve kendi araçlarımda farklılık olmasıda muhtemel. ASX ve Lancer'i aynı şekilde sürmüyorum açıkcası Lancer'i çok daha yumuşak bir sürüşle kullanıyorum genel olarak muhtemelen yakıt değerlerinde bu denli fark olmasının sebebi budur. Yol tutuş konusunda Lancer hiçbir şekilde beni tatmin etmiyor bunu zaten belirttim, bu arada ASX için 1280 kg yazmışsınız ama bendeki ilk gelen seri ASX'lerden ve ruhsatta 1380 kg yazıyor(araç şuanda İstanbul'da olduğundan tekrar kontrol edemedim). Lancer'in süspansiyonu için sert yorumları yapılmış açıkcası bende buna şaşırdım, sert ve yumuşak süspansiyonlu birçok araç kullandım ve bu yorumu yapmışsam muhtemelen Lancer sert süspansiyonlarıyla bu konforu veriyorsa süper bir durum.Her iki aracıda kullanan diğer üyelerde benzer bir kıyaslama yapsalar yorumları ne şekilde olurdu açıkcası bu konuda meraklıyım,paylaşırsanız sevinirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Mar 2013 12:37 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
İşte bu yaylanmaya zıplamamı diyorlar Vedat ?

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 13:27 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Kan grubu: A+
İlk gelen ASX ler 1270 kg. 2011 Ocak sonrası gelen ASX ler 1345 kg olarak ruhsatlara yansıdı. Aradaki farklardan biri stepne idi. Çünkü bende stepne yok. Bu arada hemen hemen aynı ağırlığa sahip ve aynı motoru kullanan araçlar arası bu kadar fark olması beni gerçekten şaşırttı. Bu arada 2013 model ASX lerin arka süspansiyon sistemi değiştirildi ve ortalama yakıt 5,9 lt/100 km den 5,8 e düşürüldü. Sanırım lastik ve süspansiyon sistemlerinin etkisi aracın biçiminin etkisinden çok daha fazla...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 13:28 
Kullanıcı avatarı

Unuttum...
yukarıdaki ağırlık değerleri Invite içindi...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 14:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: mürsel
Araç: asx 2011
Meslek: makine .
Kan grubu: AB
Merhabalar benim asx 1410 kg ruhsatta ve kendi kullanımlarımda elde ettiğim tecübeler dogrultusunda yol tutusunu genelde iyi olduğu söyleyebilirim.Bir keresinde döneceğim yeri son anda farkedip 100 km hızla döndüm ve esp devreye girdi ve yoluma devam ettin önden kayma hiç yapmadı. Güvenlik konusunda bence oldukca iyi.Motordan performans istiyorsanız 3000 devirin üzerinde kullanın bak o zaman görün oldukca tatminkar.Ama devir ekonomi devri aracımda lpg takılı ve uzun yolda 20 kuruş şehir içinde kullanımdada 22 kuruş yakıyor.Daha ne olsun ekonomik,Gösterişli en önemlisi güvenli..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 15:35 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
benim ruhsatta da 1355kg yazıyor (2011 model - Ağustos 2012 trafiğe çıkış)

Bu arada güzel bir karşılaştırma olmuş, ASX için Ercan beyin belirttiği hususlarda hemfikirim ancak lancer kullanmadığım için herhangi bir karşılaştırma yapamayacağım...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 18:34 
Kullanıcı avatarı

Dün gece 4 civarında işlerim dolayısıyla yollardaydım virajlarda Lancer'i bayaa zorladım şaşırtıcı ama ön taraf kayma yapmadı, şunun farkına vardım ama virajın içinde direksiyona müdahale edersem araç kendini kaybediyor işte bu ASX'te olmuyor defalarca denedim sanırım beni bu yanılttı. Yakıt konusunda emin olmak için ASX'i benzinde ve sakin bir sürüşle denemeyi düşünüyorum bu durumda çok daha gerçekci rakamlara ulaşmış olurum. ASx ve Lancer yol sesi konusunda nasıl diye sorarsanız buna cevap vermek istemiyorum, bendeki ASX aracın altından ve taban döşemesinden olmak üzere çift kat izolasyon işlemi gördü ve yol sesini bayaa azalttığını düşünüyorum, nasip olursa çok kısa zamanda kapı içlerine ses sisteminden dolayı izolasyon yaptırcam şayet yol sesine etkisi olursa onuda yazarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 Mar 2013 21:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
Valla bencede asx her zaman ne yapacığını benden iyi biliyor.Güven vermesi tam.Ah birde üzerindeki lastiklerde biraz araca yakışır olsaydı.Dulop çok zayıf kalıyor.Bu arada bu 9.aracım (4 ü asx dahil sıfırdı) ve 2 yıl dolmasına rağmen satmayı aklıma getirmiyorum.zayıf aksesuar açısından neresine ne yapayım diye düşünüyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2013 03:26 
Kullanıcı avatarı

Barış bey ben aldığımda aracın üstünde Yokohama vardı ve muhteşemdi,lastikler eskiyince Michelin aldım onlardanda fazlasıyla memnunum. Lastik değişim zamanı gelince bence bulabilirseniz Yokohama alın

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Mar 2013 16:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Araç: asx
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
zivrisinek yazdı:
Barış bey ben aldığımda aracın üstünde Yokohama vardı ve muhteşemdi,lastikler eskiyince Michelin aldım onlardanda fazlasıyla memnunum. Lastik değişim zamanı gelince bence bulabilirseniz Yokohama alın

Michelen lastiklerini sevmiyorum ama geçen gün Hepsibuda da indirim olduğunu görünce araştırdğımda Yokohama için sizin değerlendirmelerinize benzer çok olumlu yorumları internette okumuştum.Hatta alayımmı diye çok düşündüm ama lastiklerim iyiy durumda olduğundan gereksiz masraf diyerek vazgeçtim .İnşallah kış başında bunu yeniden düşüneceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2013 12:50 
Kullanıcı avatarı

Lastik demişken; önümüzdeki kış sanırım kış lastiği kullanmak zorunlu hale gelecek... Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Mar 2013 16:50 
Kullanıcı avatarı

Benim araçlarda kış lastiği var ama L200 içinde almam gerekecek ve bu da bayaa para tutar:(

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 28 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: