Zaman: 17 Eki 2025 22:40

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Asx Alma (Al al :) )
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 20:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Murat
Araç: Megane 2 dci
Meslek: öğretmen
Kan grubu: 0+
Selamun aleyküm arkadaşlar. Ben murat karakaya erzurumda görev yapıyorum öğretmenim. Foruma yeni üye oldum. Aracım megane 2 dci. Arabayı değiştirmeyi istiyorum. Eşimin isteği üzerine cross bir araba alalım diyoruz. Araştırmalarımı yapıyorum. ix35 kia sportage Mitsubishi asx bakıyordum. spo ix35 yakıttan dolayı eledim. Dün mitsbishi satıcısına gittim. Araba yoktu. Ama serviste invite modelini gördüm. Araba güzel yakından inceleme fırsatm oldu. Bir çok sitede araştırma yaptım. Yapmaya devam ediyorum. Kendime göre kriterlerim var.
1. güvenlik ve bu konuda asx nasıldır? Sorum yaşayan var mı?
2. Yakıt ki bu konuda zaten kendini kanıtlamış videoların hepsini izledim.
3. Hild holder (eşimden dolayı) düzgün çalışıyor mu?
4. Cruse control sistemi sağlıklı mı?
5. Motor ve konfor durumu nasıldır?

Kısmet olurda bir araba alırsam şayet uzun yıllar kullanmak istiyorum. En azından 5-6 yıl kullanmak istiyorum. Bu dönemde beni üzer mi? Herkes sorunsuz bir marka diyr Mitsubishi için ben hiç kullanmadım. Yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
Bu arada sunu da söyleyeyim. Yok araba çekmiyor yok araba gitmiyor falan bunlar benim için önemli değil. Benim düz yolda yapacağım max. sürat 120 dir. kendi arabamla 150 yi gördüm korktum açıkçası. İnsanlar bu arabaların kul yapısı olduğunu unutuyorlar. Adam passat alıp 220 km hızı çekiyor youtube koyuyor. Allah korusunda önüne bir şey çıksa taş olsa ne olacak merak ediyorum. Hergün kazalar meydana geliyor. Benim için güvenlik ön planda. Bir de sormak istediğim araca lpg takarsak soğuklarda sıkıntı yaratır mı? Malum erzurumda havalar gece -30 lara kadar düşüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Asx Alma
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 22:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: aydın
Araç: asx 2012
Kan grubu: b+
Sevgili meslektaşım Asda alalım 1 ay oldu tüm performanslarını inceliyorum 1 yakıttan eşi benzeri yok 5 7 litre arası yakıyor
2. Yokuş kalkış desteği mükemmel 3. Bugün 205 km hız yaptım bana misin demedi. Rampa da devrini alırsan sorun yasamazssin ses alıyor içeri biraz haberin olsun iyi dusun hepsi ile deneme sürüşleri yap içine şubenin al ama ask başkadır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 22:32 
Kullanıcı avatarı

İsim: aydın
Araç: asx 2012
Kan grubu: b+
Şube değil sinenin demek istedim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 23:18 
Kullanıcı avatarı

Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Motor sesi alma derken mesela kaç km hızla giderken rüzgar ve motor sesi içeriye alıyor?
Benim megane 2 deki motor sesi gibi değildir rüzgar sesi gibi hiç değildir. Fitiller ölmüş ıslık sesi duya duya yolculuk yapıyordum. Süratim 110 km/h iken Benim için güvenlik ön planda ayrıca uzun yıllar binmek istiyorum. Diğer markalara da baktım qq diyorlar ama en boş paketinde cruse control yok. Kia bakıyorsun sehir içi 8 lt demiş ama fabrika verilerini tutturamazsın. 10 lt bulur. ix35 için ise uzun süre binilmez diye bir sürü şikayet var. Bir de sormak istediğim soğuk havalarda arabanın geç çalıştığından yakınılmış ne derece doğrudur?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 21 Nis 2013 23:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Meslek: Avukat
Kan grubu: ARh-
Öncelikle hoş geldiniz.
Eğer 120 km/saat hızı geçmeyecekseniz içeri aldığı ses sizi rahatsız edecek boyutta olmaz. Güvenlik açısından sorun yaşamazsınız. Yeterince hava yastığı, abs,esp, güçlendirilmiş gövde gibi bir sürü donanım mevcut.
Düşük devirlerde çekişi düşüktür haberiniz olsun. Bu yüzden bayırda vites düşürmeniz gerekir. Cruise control sistemi de iyi ama düşük devirde yokuşa geldiğinizde CC yetersiz kalabilir. Hill holderinde ben bir sıkıntı yaşamadım. Motoru sağlamdır. 5-6 sene içinde sıkıntı yaşamazsınız. Konfor olarak ben yeterli buldum. Özellikle amortisörleri baba otobüs hissi verdi.
Bence alın, pişman olmazsınız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 00:01 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Öncelikle hoş geldiniz.
Eğer 120 km/saat hızı geçmeyecekseniz içeri aldığı ses sizi rahatsız edecek boyutta olmaz. Güvenlik açısından sorun yaşamazsınız. Yeterince hava yastığı, abs,esp, güçlendirilmiş gövde gibi bir sürü donanım mevcut.
Düşük devirlerde çekişi düşüktür haberiniz olsun. Bu yüzden bayırda vites düşürmeniz gerekir. Cruise control sistemi de iyi ama düşük devirde yokuşa geldiğinizde CC yetersiz kalabilir. Hill holderinde ben bir sıkıntı yaşamadım. Motoru sağlamdır. 5-6 sene içinde sıkıntı yaşamazsınız. Konfor olarak ben yeterli buldum. Özellikle amortisörleri baba otobüs hissi verdi.
Bence alın, pişman olmazsınız.

cevabınız için teşekkür ederim. Dağ bayır çıkarken 1.6 motora sahip hangi marka düşük devirlerde çekiş sorunu yaşanmaz? Turbo olsa bile yetersiz kalıyor benim aracım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 00:54 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
intense modelini seçin .invite alırsanız pişman olabilirsiniz.
yakıt şehir içi 8 L. ş.arası 6.L ortalama

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 08:43 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
Zaten detaylı araştırma yapmışsınız gibi görünüyor, güvenlik konusunda sınıfının en iyilerinden, yakıt konusunu söylemeye bile gerek yok, aracı aldıktan sonra daha fazla kullanmadan lpg taktırayım diye uzunca bir araştırma yaptım ancak aracı kullandıkça LPG'ye gerek bile duymadığımı farkettim ve taktırmaktan vaz geçtim, hill holder sorunsuz çalışıyor, cruise control sistemi de 2 tuşa basarak devreye giriyor çok pratik ve kullanışlı, konfor konusunda da gerçekten sürerken insana keyif veriyor ancak bir passat, audi konforu yok tabiki, içeri ses alma konusunda da beni şu ana kadar rahatsız eden bir ses alma durumu olmadı, ancak 120km/h üzerinde ses oluyor ama diğer birçok araçta da aynı hızlarda aynı sesler oluyordur herhalde, ben aracı alırken invite ile intense arasında 7-8bin tl fark vardı, ben kişisel olarak bu farkı vermeye değeceğini düşünmedim ve beklentilerimi fazlasıyla karşılaması itibariyle invite'ı seçtim, ben aracı almadan önce sizin kadar bilgi sahibi de değildim ama şu an araçtan çok memnunum

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 09:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cansoy
Araç: Clio-3
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
faha yazdı:

Merhaba, iki model arasında yaklaşık 10000 TL fark var. Bu farka değecek özellikler var mı sizce?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 13:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Cansoy
Araç: Clio-3
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Mitsubishi'nin sitesinden aldığım farkları aşağıdaki gibi sıraladım. Yine de 10000 tl çok gibi geliyor bana. Intense kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi? Teşekkürler.

Geri görüş kameralı park yardım sistemi,
17” alüminyum alaşım jantlar 215 / 60 R17 lastikler,
Gövde renkli elektronik kontrollü ve ısıtmalı katlanabilen sinyalli yan aynalar,
Karartılmış Arka Camlar,
Tavan Rayı,
LED aydınlatmalı Cam Tavan,
Anahtarsız çalıştırma sistemi,
Dokunmatik özellikli geniş ekranlı müzik sistemi,
Siyah deri koltuk döşemesi,
Elektrik kontrollü yükseklik ayarlı sürücü koltuğu,
Isıtmalı ön koltuklar,
Tavanda 3 aşamalı LED aydınlatma

Kaynak:http://www.mitsubishi-motors.com.tr/modeller/asx

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 17:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Kan grubu: ARh+
Ben de 8 mart da ASX invite modelini aldım. inci beyazı ve aracıma hayranlıkla bakıyorum. Yakıt konusunda; az yakmak isterseniz cruse control ile 80 e verip 5 in altına indirebilirsiniz, ben denedim ve 4.8 i gördüm. Basarsanız da gayet performanslı bir araç, özellikle yüksek devirlerde, sollamalarda önemli bir ayrıntı. Kaza olmadan güvenliğini test edemem:) ama araç içine binince zaten kendini güvende hissediyorsun. Güvenlik donanımları full zaten, invite ve intense de fark yok. Araç pürüzlü yollarda içeri teker sesi alıyor. Ama ben rahatsız olmuyorum. Temiz yollarda zaten çok zevkli. Ama dizel bir araçtan benzinliye geçince, ne kadar az yaksada önceki aracınızdan daha fazla yakacaktır. Sakin bir kullanımla çok da fark olmaz sanırım. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Maddi durum elverirse intense tabiki çok hoş olur. Ama invite alsanızda dolu bir araç almış olacaksınız. Ben gerek duymadım intense ye.
Umarım hayırlısı olur sizin için..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 18:08 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hakan
Araç: 2011 ASX
Meslek: Avukat
her marka ve modelde olumsuz yorum bulabilirsiniz ama kendi araştırmamda asx alıp da pişman olan görmedim. koreli kullanan bazılarının eleştirileri var ama dikkate değmez kullanıcı yorumu olmadığı için. ufak tefek kusurları var, bunlar hep yazıldı çizildi forumda. Ama son tahlilde asx alacak kadar para varsa ve dizel veya otomobil olma şartı yoksa asx alınır, keyifle binilir.Her park ettiğinde bir kaç adım attıktan sonra şöyle bir dönülür bakılır ve şükredilir.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 18:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erkan
Araç: 2012 ASX invite
Meslek: Doktor
Park konusunda katılıyorum size. Hatta görmemişler gibi, bazen aracımın park yerini beğenmiyorum, binip farklı bir yere park ediyorum:) Apartman kapısını kapatırken de şöyle son bir kez bakarım ASX ime:) Gerçekten ASX=Aşk demek..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 20:42 
Kullanıcı avatarı

dr79 yazdı:
Ben de 8 mart da ASX invite modelini aldım. inci beyazı ve aracıma hayranlıkla bakıyorum. Yakıt konusunda; az yakmak isterseniz cruse control ile 80 e verip 5 in altına indirebilirsiniz, ben denedim ve 4.8 i gördüm. Basarsanız da gayet performanslı bir araç, özellikle yüksek devirlerde, sollamalarda önemli bir ayrıntı. Kaza olmadan güvenliğini test edemem:) ama araç içine binince zaten kendini güvende hissediyorsun. Güvenlik donanımları full zaten, invite ve intense de fark yok. Araç pürüzlü yollarda içeri teker sesi alıyor. Ama ben rahatsız olmuyorum. Temiz yollarda zaten çok zevkli. Ama dizel bir araçtan benzinliye geçince, ne kadar az yaksada önceki aracınızdan daha fazla yakacaktır. Sakin bir kullanımla çok da fark olmaz sanırım. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Maddi durum elverirse intense tabiki çok hoş olur. Ama invite alsanızda dolu bir araç almış olacaksınız. Ben gerek duymadım intense ye.
Umarım hayırlısı olur sizin için..

Yorum için çok teşekkür ederim. İnvite modeli hoş ama benim için gerek yok. Ne kadar fazla özellik o kadar ileride masraf demek. Megane 2 de kronik sorun kartları. Benimki de bozuldu ve 400 tl serviste istediler. Dışarıda 280 tl dediler. Ama normal araba anahtarını adam 10 tl ye hallettiriyor. Zaten düz yolda görebileceğim max. hız 120 km/h o yüzden ses sorunu da benim için problem değil. Öncelikli şartım güvenlik ve uzun ömürlü olmasıdır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Nis 2013 20:44 
Kullanıcı avatarı

henien yazdı:
her marka ve modelde olumsuz yorum bulabilirsiniz ama kendi araştırmamda asx alıp da pişman olan görmedim. koreli kullanan bazılarının eleştirileri var ama dikkate değmez kullanıcı yorumu olmadığı için. ufak tefek kusurları var, bunlar hep yazıldı çizildi forumda. Ama son tahlilde asx alacak kadar para varsa ve dizel veya otomobil olma şartı yoksa asx alınır, keyifle binilir.Her park ettiğinde bir kaç adım attıktan sonra şöyle bir dönülür bakılır ve şükredilir.

Dediğiniz gibi sorunlu olarak yazılıp çizilen bir model değil. Ses sorunu ışıklandırma vs. bunlar benim için problem değil. Şöyle de bir durum var sizler asx sahipleri çok şanslısın inanın Erzurum'da şu ana kadar 2 tane asx gördüm. Her yerde wv,reno,opel ayrıcalıklı kişilersiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2013 12:25 
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhan
Araç: 2012 ASX Intense
Meslek: ITMA
Muratkarakaya yazdı:
Selamun aleyküm arkadaşlar. Ben murat karakaya erzurumda görev yapıyorum öğretmenim. Foruma yeni üye oldum. Aracım megane 2 dci. Arabayı değiştirmeyi istiyorum. Eşimin isteği üzerine cross bir araba alalım diyoruz. Araştırmalarımı yapıyorum. ix35 kia sportage Mitsubishi asx bakıyordum. spo ix35 yakıttan dolayı eledim. Dün mitsbishi satıcısına gittim. Araba yoktu. Ama serviste invite modelini gördüm. Araba güzel yakından inceleme fırsatm oldu. Bir çok sitede araştırma yaptım. Yapmaya devam ediyorum. Kendime göre kriterlerim var.
1. güvenlik ve bu konuda asx nasıldır? Sorum yaşayan var mı?
2. Yakıt ki bu konuda zaten kendini kanıtlamış videoların hepsini izledim.
3. Hild holder (eşimden dolayı) düzgün çalışıyor mu?
4. Cruse control sistemi sağlıklı mı?
5. Motor ve konfor durumu nasıldır?

Kısmet olurda bir araba alırsam şayet uzun yıllar kullanmak istiyorum. En azından 5-6 yıl kullanmak istiyorum. Bu dönemde beni üzer mi? Herkes sorunsuz bir marka diyr Mitsubishi için ben hiç kullanmadım. Yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
Bu arada sunu da söyleyeyim. Yok araba çekmiyor yok araba gitmiyor falan bunlar benim için önemli değil. Benim düz yolda yapacağım max. sürat 120 dir. kendi arabamla 150 yi gördüm korktum açıkçası. İnsanlar bu arabaların kul yapısı olduğunu unutuyorlar. Adam passat alıp 220 km hızı çekiyor youtube koyuyor. Allah korusunda önüne bir şey çıksa taş olsa ne olacak merak ediyorum. Hergün kazalar meydana geliyor. Benim için güvenlik ön planda. Bir de sormak istediğim araca lpg takarsak soğuklarda sıkıntı yaratır mı? Malum erzurumda havalar gece -30 lara kadar düşüyor. Şimdiden teşekkür ederim.

öncelikle doğru tercihiniz için tebrik ederim.
Yaklaşık 1200 km dir asx kullanıcısıyım.benimde önceki aracım dizeldi.ilk başlarda ataklık çekiş vs. konularında sorun yaşıyabilirsiniz.ama performans istediğinizde size kesinlikle bunu verebilecek bir yapıda.Araın binek araçlara göre biraz yüksek oluşu ve ön camın yapısından dolayıdır bilmiyorum araç gittiği hızı kesinlikle göstermiyor.120 km ile giderken sanki 70-80 km ile gidiyormuş izlenimi veriyor.güvenlik konusunda zaten mitsubishi patentli özel bir tasarıma sahip ve ncap ten 5 yıldız almış bir araç.Aracın ön çamurlukları özel bir plastikten imal edilmiş bu sizi yanıltmasın bu tamamen yaya güvenliği için düşünülmüş bir ayrıntı.
2.sorunuz yakıt konusunda..eğer dediğiniz gibi 120 km yi geçmiyecekseniz yakıt konusunda çok cimri olacaktır,yeni rekorlar bile kırabilirsiniz.Çok fazla kullanmıyorsanız lpi ye bile gerek olacağını zannetmem.ama yolun müsait olduğu durumlarda kesinlikle cruise control kullanmanızı tavsiye ederim yakıtta fark ettiğini göreceksiniz.ben bazen şehir içinde bile kullanıyorum.devreden çıkarmak için frene basmanıza bile gerek yok elinizin altındaki tek tuşla devreye alıp devreden çıkarabiliyorsunuz ve gaz verebiliyorsunuz çok pratik.
3. sorun yaşadığım tek konu ise hillholder aslında ben değilde daha çok eşim sorun yaşıyor küçük eğimlerde benim hillholder devreye girmiyor ama dik yerlerde kesinlikle mükemmel çalışıyor eşim henüz araca alışamadı dizel araca alışık olduğundan rolantide kaldırmaya çalışıyor aracı ve sürekli stop ettiriyor :)
4. motor yine mitsubishi patentli bir motor MIVEC.. forumda çok kişi bahsetmiş 2000 devre kadar ekonomi 3500 devirden sonrası ise performans için.Amartisörleri orta sertlikte yeterli konforu sunuyor bana göre.

son söz.... aracımdan çok memnunum...park ettikteen sonra etrafta kimse yoksa bende dönüp bakıyorum :)..maddi imkanınız var ise intense modelini tercih etmelisiniz bence aradaki farka değeceğini göreceksiniz.

Şimdiden hayırlı olsun...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Nis 2013 20:20 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Kan grubu: A +
Değerli meslektaşım; Bu aracı ilk alanlardanım. 2010 kasım aralık gibi aldım ama 2011 ocakta yola cıktım. invite'in donanımı fazlasıyla yeter size, bence intense lüks. Ben 10 bin farkı çok buluyorum. O 10 binin 2 binine LPG taktırır kalan 8 bininede gaz koyar 3-5 sene binerim. Lpg profesörü :) olarak asx'e lpg çok yakışıyor. Mübarek kokluyor kokluyor resmen. İntenseye vereceğiniz fark ile dediğim gibi gaz alır satana kadar binersiniz. Lpg konusunda viewtopic.php?f=48&t=2388 bakabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2013 02:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: mehmet
Araç: asx 2011
Meslek: elektronik
efendicans yazdı:
faha yazdı:

Merhaba, iki model arasında yaklaşık 10000 TL fark var. Bu farka değecek özellikler var mı sizce?

elbette var, satarken bu fark kaybolmaz .siz bu konforu yaşamakla kalırsınız.

sadece deri döşeme,cam tavan ve anahtarsız giriş çıkış bile bu farka değer(hem maddi hem manevi olarak)diğer özellikleri saymaya gerek yok.imkanınız varsa intense alın düşünmeyin bile.

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2013 09:58 
Kullanıcı avatarı

Bir şey daha sormak istiyorum. Test sürüşü bu hafta yapacağım. Telefon açıp haberdar edecekler. Peki bütün herşeyi hallettik pazarlığı yaparken ne yapmalıyım? Yanında hangi şeyleri almalıyım? Tahminen kaç paralık indirim yaparlar?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Nis 2013 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: ümit
Araç: 2013 mıtsubıshı ASX
Meslek: DOKTOR
Kan grubu: B-
abi al asx i keyfine bak. yaşadıkça sen kendin hissedeceksin nasıl bir araç olduğunu. yorumlarla olmaz bu iş. pişman olmazsın

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 42 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye