Zaman: 16 Eki 2025 09:12

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 11:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: ASX 1.6 Invite
Meslek: Avukat
Kan grubu: Arh+
Merhabalar. Geçen hafta ford mondeo aracımı sattım. Bu gün akşam inşallah bir aksilik olmazsa yeni asx'imi teslim alacağım. Aranıza yeni geldim. Epey bir süredir incelediğim bir araçtı. Ford mondeo dan sonra performans konusunda biraz düşme olacağını tahmin edebiliyorum ama asx'in artıları bana göre çok daha fazla. Fanatikçe eleştirileri göz ardı ederek, ciddi kullanıcıların yaptığı yorumlara dayanarak ve sonuçta da kendi beğenime uygun olarak asx'i seçtim. Eşimin büyük olması konusunda bazı itirazları olsada eski arabamdan uzunluk olarak daha kısa olduğunu görünce ikna oldu. Arabayı alıp sağını solunu kurcalayınca ilk izlenimlerimi yazarım. Yeni kasa direksiyon simidi ve teybi değişik. Dışında da ufak tefek değişiklik var. Abim iki hafta önce hyundai ix35 aldı. Ben de bir ara ekstra birkaç özelliğinden dolayı ix35'e yönelir gibi olsam da özellikle AS&G özelliği bu tarafa yaklaştırdı. Neyse aranızda bana da yer açarsınız inşallah. Önce hayırlısıya aracı teslim alalım bakalım. Herkese iyi günler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 11:50 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Hilmi Hocam aramıza Hoşgeldin.
10 numara araç almışsınız. Özellikle yakıt tüketimi sizi çok memnun edecektir. Hayırlı olsun şimdiden...

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 12:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: koray
Araç: colt amt 2009 yeni kasa
Meslek: turizmci
Kan grubu: 0rh+
hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...mondeo aracınız kaç modeldi ve motor gücü neydi? bende bu aralar 1,6 ecoboost lara sarmış durumdayım :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 13:49 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gültekin Altan
Araç: ASX
Meslek: SMMM
Kan grubu: A+
Hayırlı olsun... Kazasız belasız sürüşler inşallah....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 15:12 
Kullanıcı avatarı

İsim: önder
Araç: Mitsubishi ASX İNTENSE 1.6 M/T
Meslek: Araştırma Görevlisi
Kan grubu: ARh+
Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız cezasız sürüşler. Mükemmel bir seçim yaptığını binince anlayacaksın arkadaşım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 15:20 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Hayırlı olsun... Hoşgeldiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 15:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: semih
Araç: asx
Meslek: emekli
Kan grubu: ab+
Hayırlı olsun Hilmi bey.. Bende geçen hafta bu kulübe transfer oldum. Sizin nezdinizde tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler diliyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 17:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: ersin
Meslek: güvenlik
hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin alıp kullanınca izlenimlerinizi vede ix35le kkıyaslamanızı yaparsanız yararlı olur

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 17:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
Kan grubu: A +
Aramıza hoşgeldiniz,iyi bir tercih olmuş pişman olursanız tüm ASX kullanıcıları kefildir:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Nis 2013 19:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
Meslek: Öğretmen
Hoşgeldiniz Hilmi bey. Ford Club tan 2011 ocakta bende transfer olmuştum :) Ama ben her iki forumda da yazmaya devam ediyorum. Gerçekten Ford Club da on numara bir site. Yakıtta Cimri ASX'im videoları bana ait izlemişsinizdir. Allah kaza bela vermesin.Dertsiz sürüşler...

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 08:33 
Kullanıcı avatarı

Herkese teşekkür ederim. Aracı teslim aldık. Ufak tefek aksaklık oldu. Öncelikle takipçi plakaları karıştırmış tekini farklı vermiş fark edince onları diğer aracın sahibiyle buluşup değiştik. Ayrıca bugün veya yarın ruhsatta değişecek. Çünkü Türkiye'de belkide dünyada tek 1.6 dizel asx benimki gözüküyor şu an. Çünkü ruhsata dizel yazmışlar. Neyse bunlar hepsi düzeltileilecek şeyler. Gelelim arabaya. Eski arabam 1998 model ford mondeo 2.0 ghia idi. Dün asx'e binince ilk dikkatimi çeken şimdiye kadar hidrolik direksiyonun ne olduğunu bilmediğim. Yeni başka arabalarda kullandım ama bunun kadar direksiyonu yumuşak olana rastlamamıştım. Yan aynalardan neredeyse arka tarafta bütün olan biteni görebiliyorsunuz. Aynı anda hem kaldırımı hem gökyüzünü gösteriyor neredeyse. ama dikiz aynaları tam tersine biraz daha büyük olabilirdi. Aracı aldığım bayii park sensörü hediye etti. Daha denemedim ama zaten en kısa zamanda bende taktırmayı düşünüyordum. Aracı alınca akşam trafiği üstüne yağmur ir an bocaladım açıkçası. Ama klimayı çözünce sorun kalmadı. İlk acemilikle kenar yollardan gittim eve. Rodaj dönemi olduğu için performanslı kullanmadım daha onu daha sonra yazarım. Hafta sonu şehir dışına çıkacağım uzunyol tecrübesini de o zaman yapacağım inşallah. Kullanımı çok rahat mondeo dan kısa olduğu için park etmenin daha kolay olacağını düşünüyorum. Ama önce arabanın nerede başlayıp nerede bittiğini öğrenmem gerek. Aracın önü kısa olduğu için manevralar daha kolay oluyor. Gelelim ix35 arasındaki gördüğüm farklara. ix35 asx'ten biraz daha büyük. Kullanımları birbirine yakın. asx'in aynaları daha büyük. ix35 te bazı konfor özellikleri asx'te yok. Mesela yan aynalar elektirikli kapanıyor. Kliması dijital ve her yöne hava üflüyor. Gözlük koyma yeri var. Beygir gücü daha fazla ancak aracı ağırlığı da daha fazla. Ama asx'teki AS&G diye birşey ix35'te yok. Ben kesinlikle asx daha iyi derim. İki aracıda inceledikçe daha çok yazacak şey çıkar. Yakında iç ve dış fotoğraflarını da çekip göndereceğim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 08:35 
Kullanıcı avatarı

yba_05 yazdı:
Hoşgeldiniz Hilmi bey. Ford Club tan 2011 ocakta bende transfer olmuştum :) Ama ben her iki forumda da yazmaya devam ediyorum. Gerçekten Ford Club da on numara bir site. Yakıtta Cimri ASX'im videoları bana ait izlemişsinizdir. Allah kaza bela vermesin.Dertsiz sürüşler...

Yusuf bey. sizin videonuzu daha önce izlemiştim. Yakıt konusunda ikna eden sebeplerden biri olmuştu açıkçası.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 08:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
hayırlı olsun...dertsiz sürüşler...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 11:28 
Kullanıcı avatarı

İsim: levent
Araç: Colt 1.3 AMT 2011, ASX Intense 2011
Kan grubu: ARh-
Hilmi bey aracınız hayırlı olsun. Bu arada ASX'in kliması da otomatiktir ve yön kısmını "AUTO" yazan yere getirirseniz her yöne üfler. Sadece dijital değil kliması hepsi o. Kazasız sürüşler dilerim. 90-100 Km hızları geçmezseniz 5-5,2 Lt değerleri görmek bu araç ile çok çok kolay. Ancak performans beklemeyin. Performans konusunda biraz hayal kırıklığı yaratacaktır. Her bayırda vites düşürmeye hazırlıklı olun. Yine de herşeye rağmen keyifli bir araç.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 11:32 
Kullanıcı avatarı

souldemon yazdı:
Hilmi bey aracınız hayırlı olsun. Bu arada ASX'in kliması da otomatiktir ve yön kısmını "AUTO" yazan yere getirirseniz her yöne üfler. Sadece dijital değil kliması hepsi o. Kazasız sürüşler dilerim. 90-100 Km hızları geçmezseniz 5-5,2 Lt değerleri görmek bu araç ile çok çok kolay. Ancak performans beklemeyin. Performans konusunda biraz hayal kırıklığı yaratacaktır. Her bayırda vites düşürmeye hazırlıklı olun. Yine de herşeye rağmen keyifli bir araç.

Teşekkür ederim aracı kullandıkça öğreneceğiz herşeyini. Performansı bilerek aldım. Konfor ise mükemmel. Yavaş kullandığım halde sanki diğer şoförler yol veriyormuş gibi geliyor insana.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 14:56 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yusuf
Araç: 2010 Honda CR-V Excutive
ASX'te elektrikli direksiyon var (EPS). hidrolik direksiyondan çok ama çok daha yumuşaktır. Abartısız tek parmağınızla zorlanmadan döndürebilirsiniz. Denizlideki Hyundai bayisinin müdürü benim kayınbiraderin arkadaşıdır. Bi ara kayınbiraderle gittik Hyundai'ye ve Müdürü Yavuz bana abi sana İx35 verelim dedi. Ben o çok yakıyor benimki daha az yakıyor napayım ix35'i deyince -Yaa abi ix35 40-45 kuruş yakıyor km'ye ş.içinde dedi seninki ne kadar yakıyo diye sordu. Benzinde 30kr lpg'de 20kr duyunca şok oldu.Önce inanamasada sonradan ASX'in çok ama çok iyi bir yakıt tüketimi olduğunu söyledi. Hal böyle olunca asx yakıt konusunda süper tercih oluyor.Tek eksiği cimri TEMSA yeterince reklam yapmıyor.

Bir muammadır "AŞK" Kiminin vicdanına atılan taş, kiminin fakir gönlüne katılan aş, kiminin de gözünden akıtılan yaştır, "AŞK".

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 15:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Erdem
Araç: ASX 2011
Meslek: Denetim
hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim... ben de aracı alalı 7buçuk ay oluyor, bu süre zarfında her geçen gün daha da severek kullanıyorum aracı, alıştıkça siz de bağımlısı olacaksınız :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 17:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan Bozbola
Araç: Carisma 1.9 DID
Meslek: Makine Mühendisi
souldemon yazdı:

Ben performanstada zerre sorun yaşamıyorum,bende yakıt değilde performans videosu yayınlıycam ama sağlam bir deli lazım hem takip edip hemde çekim yapabilecek;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 17:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: barıs
Meslek: memur
Kan grubu: 0rh+
Araç iyi bir sanat müziği parçası gibi.Kullandıkça daha çok haz alacaksınız.Ama nasıl sanat müzüği parçalarının girişi zorsa (hani hangi perdeden girsem tereddütü olur,bazen tonu tutturamazsın,de tone olursun ama ses ısınınca alır yürürya) bu araçta kullandıkça haz veriyor.Başta bir çok şeye kafAnız (ses,izolasyon,servis,çekiş gücü vb.) takılıp durabilir.Ama bir süre sonra tadından yenmiyor.Performans için bir parantez açmak isterim;aracı kesinlikle devirli kullanın,başta motor biraz bağırıp yaygara yapacaktır.Alışınca ses azalır.Yakıtıda düşünmezseniz (ki düşünsenizde 7,5 lt. üzerine çıkaramazsını) kısa sürede tatmin edici bir perfomans yakalayacaksınız.Yakıt az gitsin derseniz yol bilgisayarının gösterdiği zaman vitesi değiştirin ama o zaman perfomans çok düşer bilin.GÜLE GÜLE KULLANIN.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Nis 2013 22:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: ali
Araç: ?
Meslek: öğretmen
Hilmi Bey hayırlı olsun. Ben de almayı düşünüyorum. Bayiler farklı fiyatlar veriyor invite için. Siz kaça aldınız?

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 25 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: